jún 182018
 

Régi hagyományunkat felelevenítve, a Labdarúgó VB kapcsán tippelésre invitállak Benneteket! A játék nem véresen komoly, nincs nevezési díj, értékes jutalom sincs, viszont jó kis esélylatolgatás, játék a játékban! Bárki, bármikor bekapcsolódhat, nem kell előre nevezi, tippek küldése már magában nevezésnek számít.

Nem ez lesz ezen a honlapon az első ilyen játék, kialakult egy letisztult rendszer, amelyen nem szükséges változtatni. Még a VB kezdőrúgása előtt meg kell tippelni a csoportokból továbbjutókat, és az első négy helyezettet. Az ezekre adott helyes tippeket magas pontszámmal honoráljuk! Mind a 63 mérkőzés eredményére lehet tippelni, ezekhez még egy góltotót is beillesztettünk jutalompontokért! A tippverseny állását folyamatosan frissítem.

A VB meccseit csoportokra bontva ide kattintva találjátok, időrendben pedig itt tájékozódhattok.

A tippverseny végeredménye :

Mérkőzések Csoport továbbjutók 1-4. helyezett Összesen
Bence 104 (2)
260
0 364 (3)
Benedek és GBence
121 (1)
240
30 391 (1)
Kohus Peti 89 (4)
240
0 329 (5)
Rudipapa 97 (3)
220
30 347 (4)
Csizi 89 (4)
260
30 379 (2)

 

ÍGY TIPPELTÜNK!

 

A szabályok a következők:

1./ Legkésőbb június 14-ig meg kell tippelni a VB győztesét – 50 pont – és második, harmadik, negyedik helyezettjét, – eltalálásukat egyaránt 30 ponttal jutalmazzuk. Ugyancsak a torna kezdete előtt várom a nyolc csoportból továbbjutó csapatok megnevezését, ez találatonként 20 pontot ér, függetlenül attól, hogy az adott csapat első, vagy második helyről lép tovább.

2./ Várom a tippeket a mérkőzések eredményeire és gólkülönbségére, minden telitalálat 5 pontot ér, a meccs eredményének eltalálása (győztes, vagy döntetlen) 3 pont. (Pontosítva: győztes/döntetlen eltalálása 3 pont, gólkülönbség eltalálása 2 jutalompont, azaz a mérkőzésenként maximálisan elérhető pontszám 5.)

3./ A csoportkörök után (egyenes kieséses szakaszban), a végeredmény eltalálása 3 pont, a gólkülönbségé 2 jutalompont, függetlenül attól, hogy végeredmény 90 vagy 120 perc alatt alakult ki. Ha valaki döntetlent vár – értelemszerűen – jelölje meg a büntetőkkel továbbjutó csapatot, a találatért 2 bónuszpont jár. (Példákkal: eltalálod a győztest vagy a döntetlent – akár 90, akár 120 perc alatt alakul ki – 3 pont; eltalálod a gólkülönbséget, plusz 2 pont; döntetlent vársz és eltalálod melyik csapat nyeri a büntetőpárbajt újabb plusz 2 pont. Így az egyenes kiesés szakaszában 0, 3, 5, 7 a megszerezhető pontok száma.)

A tippelés teljesen nyilvános, a várt eredményeket ehhez az íráshoz, hozzászólásként tegyétek közzé. A játékba bármikor be lehet kapcsolódni, de az 1./ pontban felsoroltakra csak június 14-ig lehet tippelni. Mivel 48 csoportmeccs lesz, célszerű lenne, ha egyszerre 10-12 meccsre tippelnétek, mindig időben közzéteszem a soron következő meccseket.

Jó tépelődést, jó meccseket és jó szórakozást!

  142 hozzászólás - “A Mi Pilvaxunk Labdarúgó VB tippjátéka 2018”

  1. Zárójelentéshez kapcsolódva:

    nem ez volt a legrosszabb VB,amelyet nyomon követtem.Az,hogy nyomon követtem idézőjelbe kellene tennem,mert legfeljebb 5-7 meccset láttam az elejétől a végéig.
    véleményem szerint a résztvevő csapatok mintha külön a VB-re kifejlesztett taktikával léptek volna pályáraáezért sem volt akkora különbség a csapatok teljesítményében .
    A hullázó lenne a legjobb megnevezés kivétel nékül a csoprtkörből továbbjutó válogatottakra.Számomra nem történt semmi érdemleges,vagy felejthetetlen dolog a torna során.Nem volt sem egyéni,sem csapatteljesítmény,amelyet én emlegetni figik a jövőben.
    Talán Neiymar breakdance kreációja és Suarez virtusa volt az,amit nem fogok elfelejteni sose,ezekez a momentumokat be kéne vinni a színművészeti főiskolák tantervébe,mint abszolút színészprodukció.
    A rendezés innen jónak tűnt,aztán ki tudja,Putyin elvtársúr mit tiltott be/le a FIFA-n keresztül a TV stáboknak és a sajtónak-mert ugye Oroszország a demokrácia fellegvára.
    Ne feledjük,a, VB alatt a FIFA hozott egy komoly döntést,amely megtiltotta a kameráknak felvenni/mutatni a női szépség egy-egy felvillanását a lelátókon…
    Na,erre varrjon gombot bárki.
    Hogy jó volt-e a kamerarendszer bevezetése?Ki tudja ezt megmondani.Nekem az a véleményem a VB-ről,hogy ez már egy totális kommersz valami,ami csak alig a fociról és a játékrók szól.Egy bagy látvány show,semmi más.Egy kirakat,amelyben a villogó fiatal játékosokat megnézik a megaklubbok és lecsapnak rájuk.
    Úgyhogy a magam részéről szépen maradok a jól bevált NB 1-2-nél,a régiófocinál.
    Nem vitatkozni akarok,de nem tudom,mi volt olyan nagyszerű a Horvát válogatottban.Szerintem a franciák jobbak voltak és a fiatal játékosaik előtt nagy karrier áll.A francia csapat sem volt valami hejde,de mégis jobban tetszett a játékuk bárkinél.Ezt két,inkább másfél látott meccsük alapján mondom.a horvátokat 3 alkalommal láttam játszania VB-n.
    Szóval,lehangolódtam ettől a VB-től,mert megmutatta,merre lesz az arra-és én ebből nem kérek.

  2. Eltelt egy hét a döntő óta, mielőtt végleg süllyesztőbe kerülne tippjátékunk, írok valami zárszófélét.

    Azt gondolom, elég jól sikerült. Két dolgot szúrtam el, sok volt a 20 pont a csoportkörből továbbjutókra, 10 elég lett volna, illetve legközelebb a legjobb négyre kell tippelni 30 pontért, ám ha valaki eltalálja a végső győztest, kap 20 jutalompontot. (A mostani kiírás Bencét sújtotta, hiszen eltalálta, hogy a franciák a legjobb négyben lesznek, csak nem őket várta győztesnek.) Egyébként a továbbjutókra és a legjobb négyre elég jól tippeltünk, míg az egyenes kiesésben sokszor borult a papírforma, voltak megjósolhatatlan meccsek is. Mindenkinek köszönöm a játékot, Rudinak a táblázatokat, amelyek nagyban könnyítették a pontok kiosztását. Ha lesz még foci, Pilvax, esetleg én, két év múlva folytatjuk.

    Ami magát a VB-ét illeti bennem jó emlékeket hagy. Voltak nagyszerű csapatok, élvezetes mérkőzések, iszonyatos meglepetések, persze mindezek ellentétei. Nagyon sok a 64 meccs, nagy a szórás a csapatok között, azonban az íjászversenyeken megtanultam, hogy nincs tökéletes verseny, bármit megtehetnek a rendezők ezért, mindig voltak, vannak és lesznek olyanok, akik fikáznak, akiknek semmi sem jó, így nem akarok beállni a sorba.

    Ami átjött közvetítéseken, a ruszkik jó világbajnokságot rendeztek. Sok telt házas meccs volt, kulturált szurkolással, még az angolokat sem kellett ketrecbe zárni. Nagyon jók voltak a közvetítések, rengeteg kameraállásból nézhettünk mindent. A magyar kommentátorok egy része viszont valamiféle statisztikai téboly hálójába került, érdekes, de nem fontos, hogy például július elsején X csapat története során idegenben még sohasem lőtt gólt…

    Ami a videóbírót illeti ez is nyilván megosztó, de alapvetően objektív döntéseket sajtol ki a játékvezetőkből. Két gondot láttam, éppen a döntőben jött jól ki: hiába láthattuk, hogy a horvát játékos kezére pattant a labda, a fene tudja, hogy jogosan ítéltek ezért büntetőt? Másrészt széttöri a játékot, attól a pillanattól kezdve, hogy a horvát kezezett, a büntető végrehajtásáig legalább 5-6 perc eltelt, az egész első félidőre 3 percet hosszabbított az argentin tornatanár. Szerintem akkor ha videóznak és ha valakit a pályán ápolnak, meg kellene állítani az órát!

    Nem emlékszem olyan foci-világeseményre, ahol legalább játékvezetői szinten ne lett volna magyar résztvevő. Most ez is bekövetkezett egész labdarúgásunk legnagyobb dicsőségére. Már a VB alatt elkezdődtek az európai kupaselejtezők, de ezekről inkább a Sportvilágban szólok az elkövetkezőkben.

    A francia-horvát döntő nem volt mentes politikai felhangoktól. Csábító lenne ezekhez hozzászólni, de maradjunk annyiban, egy 4,2 milliós közép-európai nemzet, Horvátország fantasztikus teljesítményt nyújtva, ezüstérmet szerzett a Labdarúgó Világbajnokságon.

  3. Köszönöm a lebonyolítást!

    A meccsek ~felét láttam, az alapján látható volt a már említett tendencia a „sablonfoci” irányába. Talán Dárdai, mint szakértő nyilatkozta, hogy a foci tanulható részét már a legtöbben megtanulták, ez pedig általában elég egy stabil védekezéshez, netán kontrafocihoz.
    A magyar játékosokból úgy látszik hiányzik a tanulási képesség, nem tanították meg őket, hogyan kell értelmezni, tanulni a focit. 2 éve Storck 1 hónap alatt kihozta a maximumot, az egy alaposan megtervezett, közös tanulás lehetett…
    A klubfutballt sem követem már annyira, mint 3-4 évvel ezelőtt, a jellemvesztés ott is megfigyelhető, talán kicsit lassabban. Persze el voltam kényesztetve, hogy a Xavi, Iniesta, Puyol féle Barcán nőhettem fel…

  4. Nos vége.

    Mindenek előtt köszönet illeti Horvátországot, hogy egy 4,2 milliós közép-európai országot képviselve lett egy csapat, amelynek magyarként is jó szívvel lehetett szurkolni. Köszönet illeti őket azért, mert megmutatták, hogy honosított játékosok nélkül lehet világraszóló eredményt elérni. Köszönet illeti Kolinda Grabar-Kitarović horvát köztársasági elnököt azokért az emberi gesztusokért, amelyet láttunk tőle; talán Horvátország még a csoportkörben kiesett volna, ha nem tizenegy Kolinda Grabar-Kitarović fut ki a pályára 😉 .

    Sajnos a döntőt elvesztette a horvát csapat, mégis alig van bennem keserűség. Érdemes lesz még beszélni a VB-ről, de jobb ha egy kicsit emésztem a látottakat.

    Ami tippjátékunkat illeti, köszönöm mindenkinek a részvételt! Örülök, hogy az utolsó pillanatig nyitott volt a verseny! Mindenkinek gratulálok a sikeres és kevésbé sikeres tippeléshez is!

    Külön köszönöm Rudipapának a táblázatokat, amelyeket a végeredmény alatti linken böngészhettek, vagy közvetlenül innen. Érdemes legalul a „Tabella 1” és a „Kieséses” fülre kattintani.

  5. Igaza van Rudinak, de nincs új a Nap alatt, elvégre a catenaccio már a ’60-as évek elején védekezésre épülő stratégia/taktika volt.

    Ma, amikor kiváló erőnlétű játékosok kergetik a bőrt, simán megoldható, hogy tizenegy ember áll be védekezni, viszont a kontrák miatt egy-két ember hátul biztosít, így eleve kevesebben vesznek részt a támadásokban. A játék eredményközpontú, nem a közönség kiszolgálása a lényeg. Így marad a bosszankodás a sokszor dögunalmas, sematikus játék miatt.

    Remélem a perceken belül elkezdődő döntő valamennyiünket kielégít majd!

  6. Én csak a meccs utolsó harmadát láttam,az nem tűnt unalmasnak Volt valóban néhány szép kontra,a belgáké parádés volt,a kapus vetődve tenyerelte ki a lövést a kapuból.H hátsó kamerállásból lehetett látni,mennyire volt begyakorolt figura.A pontos passzokat,főleg a lövő játékosnak keresztben átrúgott center taníttadó.
    Rudinaki igaza van abban,hogy terülertvédekezés a mai foci „A” betűje.Ebből lehet kiindulni,de valóban nem látványos taktika.Négy kontrából négy gólt lőhetsz,ha van gyors szélsőd és egy épkézláb befejező játékosod.
    Én mindkét elődöntőn bealudtam,de nem feltétlenül azért,mert unalmasak voltak.egyszerűen elapadt az érdeklődésem a foci iránt.

  7. Kedves Csizi!

    Én sem kekeckedni akarok, de Édesanyámmal, akivel együtt néztük a meccset, felváltva ébresztgettük egymást, mert hol ő bóbiskolt el a székén, hol én.

    Amit ez a két csapat MA mutatott, azt a Kaposvári Rákóczi bármikor megcsinálja. Persze, tudom én, hogy ez a két csapat – illetve inkább csak a belgák – ennél jóval többet tud, de akkor tessék azt be is mutatni! Én egy VB-n felső fokon művelt focit akarok látni minden egyes mérkőzésen! Egyre azt vártam, mikor rontanak be a nézők a pályára, hogy a kritikán aluli foci miatt megverjék a játékosokat.

    Sajnos több ilyen meccs is volt. Kezd kialakulni egy új trend. A játékosok területet védenek. Ha az ellenfél támad, mindenki hazafut és 5 – 8 méterre egymástól felállnak „falanxba” 5 ember előrébb, 5 mögöttük a sorközökbe. Kész! Átjárás nincs. Ha végre egy rossz passz után övék lesz a labda, elkezdenek széltében adogatni, addigra az ellenfél hazafut, feláll „falanxba”, és ugyanúgy történik minden, mint az előbb a másik térfélen. Ennek a stílusnak még egy csapat támadósora sem találta meg az igazán hatékony ellenszerét. A gólok teljesen véletlenszerűen esnek, többnyire szabadrúgásból (nem pont a szabadrúgás lesz gól, hanem a beívelésre csap le valaki), vagy szögletek után, esetleg átlövésből, mert a kapus nem lát a saját védőjátékosainak kettős sorfalától. Emiatt esik a rengeteg öngól is. Nekem ez a stílus abszolúte nem tetszik. Ezért utálom pl. a kosárlabdát. Mindenki elfut az egyik kosár alá, rádobják vagy beesik, vagy nem. Erre mindenki átfut a másik kosár alá, rádobják, vagy beesik, vagy nem és így tovább végtelen ciklusban. Mezőnyjáték semmi.

    Egy dologban azonban teljesen egyetértünk: Hajrá Horvátország!!!

  8. Talán nem ugyanazt a meccset láttam 🙂 … Az igaz, hogy egyik csapat sem szántotta föl a pályát, no de a belgáktól olyan ellentámadásokat láttunk, hogy azokat az akadémiákon is taníthatnák. Az más kérdés, hogy leggyakrabban a tizenhatosnál kifulladtak ezek a kontrák. Az első félidőben az angolok sehol nem voltak, de utána láthatóan egyenlíteni akartak, eljuttatták a labdát a gólvonalig! Számomra mindkét csapat rokonszenves volt, a brazilokat búcsúztató belgáknak nincs mit magyarázniuk, a VB egyik legjobb csapatát tisztelhetjük bennük, ma is meggyőző játékkal, megérdemelten nyertek. Mindezt nem a vita kedvéért írom, hanem én ilyennek láttam a bronzmeccset.

    Ami a tippelést illeti a két néven tippelő három ifjú Padavan között továbbra is holtverseny van és marad! Ha nem Franciaország lesz a végső győztes, mindketten 30 pontot szereznek, viszont a „napi” tippjük francia győzelmet vár, így marad a pontegyenlőség. Ha franciák világbajnokok lesznek, Bence elesik 30 ponttól, így Benedek&GBence nyerik tippjátékunkat. A kiíráskor nem hittem, hogy a legvégéig nyitott lesz a játék. Azért írom hogy a játék mert itt nem a győzelem, hanem a részvétel volt a fontos, amit előre is köszönök mindenkinek – még akkor is, ha nem ez lesz a zárszó.

    Hajrá Horvátország!!!!

  9. Egy álmos, megyei másodosztály színvonalú meccset láthattunk a belgák és az angolok között. Nem volt méltó egy bronzmeccshez. Nem a belgáknak gratulálok a győzelemhez, és a bronzéremhez, hanem azoknak az itteni tippelő társaknak, akik eltalálták, hogy a belgák lesznek a harmadikok…

    Ezt most nem csalódottságból mondom, (mert az angolokra fogadtam). Korábban a belgák tetszettek, és ha most hajtanak és 5:0-ra nyernek, semmi bajom se lenne. De ez kiábrándító volt! Az angolok láthatóan elfelejtettek futballozni, a belgák pedig láthatóan visszafogták magukat. Ha nem lehet aranyérem, akkor a bronzért nem fognak megszakadni – ez jött le a pályáról.

    Abcúg!

  10. No Továrisi! A bronzmeccsre három belga, két angol tipp; a döntőre három horvát, két francia várakozás futott be. A játék tippelős része ezennel lezárult, ám a végső értékelés még hátra van. Mára és holnapra jó meccseket kívánok magunknak!

  11. Tippjeim (majd’ elfelejtettem):

    Belgium – Anglia 1:1 11-esekkel Anglia a bronzérmes.
    Franciaország – Horvátország 1:2

  12. Már megjöttem,csak a rend kedvéért tippelek.

    Belgium-Anglia 2:2,hossz.után Angol győzelem és 3.helyezés

    Franciaország-Horvátország 2:4

    …ha már ennyire érdekesen alakultak a dolgok ezen a VB-n.

    A Vidit picit nyomon követtem,amit láttam,az nem méltó teljesítmény egy magyar (NB 1-es) csapathoz.
    Valóban nem lehet rákészülni ezekre a selejtezőkre ilyen rövid idő alatt ekkora játékos-mozgás mellett.gyakorlatilag a fél csapat cserélődik ki egy szezon végén.viszont ha nem itt tartana a bajnokságunk,akko elég lenne a felkészülési idő mondjuk az előselejetezőkben bekapcsolódni a kupasorozatba…

  13. Megmondom őszintén, tippjeim leadásakor nem veszem figyelembe a matekot, csak a megérzéseimre hallgatok, aztán meglátjuk…

    Belgium erősebb mint Anglia, de egy bronzmeccsen bármi lehet. Felszabadultság, csalódottság…cseresort küldik be az edzők…

    A horvátok valóban nagyon mentek az angolok ellen, képzett, többnyire szimpatikus játékosok alkotják a csapatot. A fáradtság szerepe úgy látszik szívvel, akarattal kompenzálható a délszlávoknál..

    A franciákat csak csapatként jellemezném: erősek, szervezettek, vannak egyéniségek szép számmal. Szerintem megnyerik.

    Belgium – Anglia 3:1
    Franciaország – Horvátország 2:1

  14. Szerintem ez nem ünneprontás! Előfordulhat, hogy az ifjak között az utolsó két meccsre leadott tipp fog dönteni, úgyhogy a verseny végig nyitott.

    Érdekes dolog a tippelés, mert csak abban voltam „biztos”, hogy a belgák legyőzik a brazilokat. Nagyon kevésen múlt, hogy nem a németeket írtam be VB győztesnek (persze végeredményben ez annyit nyom a latba, mintha a spanyolokat, vagy a brazilokat írtam volna). Megmondom őszintén, a döntőben nem az eszemre, hanem a szívemre hallgatva írtam a horvátokat világbajnoknak.

    A bronzmeccstől kicsit tartok, de ha a horvátok kiheverik a hosszabbításokat (lényegében összesítve egy meccsel több van bennük, mint a franciákban, eggyel kevesebb pihenőnappal!), akkor nagyon izgalmas döntő előtt állunk. Szívesen nézném a meccset egy tengerparti dalmát kiskocsmában, sűrű Babics vörösbort hörpintve, hosszú, számolatlan kortyonként…

  15. Ünneprontás következik, csak más szempontból, mint Csizi esetében. Én nem a VB-n kívüli futballpályán elért eredményeket/körülményeket feszegetem, hanem a mi pontjátékunkat.

    Az utolsó két hely eldőlt: Kohus Peti lett az 5. helyezett, én pedig a negyedik. Ő már engem nem érhet utol, én pedig Csizit (figyelembe véve, hogy a 30 pontokat Belgium és Anglia helyezettségéért már kiosztottam – tehettem, mert nem a konkrétan elért helyezés számít). A franciák még lehetnek világbajnokok, és ez – mivel Bence helyezettként tippelt rájuk – még beleszól a tippjáték első három helyezése dolgába. Ha Franciaország megveri a horvátokat és világbajnok lesz, akkor Bence nem kap pontot, és Csizi a második, ha Franciaország csak ezüstérmes, akkor Bence kap 30 pontot, és a két meccs eredményei következtében gyűjtött pontoktól függ, hogy ő lesz-e az első, vagy a Benedek & G.Bence alkotta kis csapat. Csizi ekkor mindenképpen a harmadik helyre „szorul”.

    Tehát bár két fordulóval a vége előtt ünneprontás az eredményhirdetés, mivel van még miért izgulni, szurkolni, talán megbocsátható 🙂
    Ráadásul szerintem többségünk a horvátoknak szurkol, és ha megnyerik a VB-t, Csizi nem fog búslakodni azon, hogy a tippjátékban „csak” a 3. lett.

    Apropó: van egy olyan gyanúm, hogy a francia és az orosz embereken kívül az egész világ a horvátoknak szurkol a döntőben (az oroszok is csak Vida baromsága miatt, mert az orosz csapatnak fejelt gólja után „Dicsőség Ukrajnának!” felkiáltással ünnepelt, és az erről készült videót csapat egyik kísérője fel is tette az internetre).

  16. Nem akarom a magyar nemzetközi kupameccsek előselejtezőit áttenni egy másik rovatba, bár köze nincs a VB-hez…

    Kezdjük a jóval. A Fradi nagyszerűen helytállt izraeli ellenfelével szemben. Jó meccs volt, a közönség csodálatos hangulatot teremtett, végig a csapat mellett állt, amely megérdemelte a biztatást, nagyon nagy balszerencse, hogy a hosszabbításban született egy védőn megpattanó lövésből az izraeli egyenlítő gól. Azért is szurkolok a láthatóan megerősödött Ferencvárosnak, hogy játsszon nemzetközi meccseket, mert hiába vannak jó játékosai, ha belefulladnak a háromfordulós NB1 dagonyájába.

    A Honvéd és az Újpest is kikapott idegenben, ezeket a meccseket nem láttam. Amit viszont a bajnokcsapat produkált Luxemburgban, az kritikán aluli! Langyosan, lelketlenül fociztak.

    Kovácsik — Stopira, Fiola, Vinícius, Nego — Hadzic — Huszti (Stefan Scsepovics 79), Pátkai — Kovács (Nikolov 69) — Scsepovics, Lazovics

    Érdemes megnézni, hogy hány olyan focista kergeti a bőrt, aki Magyarországon született? Hol vannak a fociakadémiákról kikerült fiatalok? Miért tudott szegény Kovács Ferenc szinte a megyéből összeverbuválni egy olyan csapatot, amelyik UEFA-kupa döntőt játszott, csak hazai játékosokkal?

    Ez súlyos kérdéséket vet fel! Hogyan lesz valaha legalább a nemzetközi középmezőnybe tartozó válogatottunk, ha „magyar” NB1-ben alig van hazai játékos?!? Miért nem maximálják az egy mérkőzésen pályára lépő és a kerethez tartozó külföldiek számát? Átgondolták a csapatok menedzsmentjei, hogy akár szakmailag, akár a közönség lelátóra csalogatása miatt mennyit érnek a tökidegen külföldi zsoldok? Igen, a Fradi is tele van velük. De láthattuk tegnap pl. Gorriaránt, aki úgy küzdött, mintha Fradi szív dobogna benne!

    Még valami. Az egész kupaselejtező sorozat förtelmes! Frissen igazolt játékosokkal felálló, egyáltalán nem játékban lévő csapatok mérkőznek egymással! Így nemcsak igazságtalan, hanem irreális az egész. Marad nekünk az az NB1, amely:

    Megint ott tartunk, ahol évek óta mindig. Vajon lesz augusztusra állva maradt kupacsapatunk? Igen 100 pont, nem 0 pont, mert úriember biztosra úgysem fogad.

  17. Szerintem…

    Belgium – Anglia 3:2

    Franciaország – Horvátország 1:2

  18. 3. hely:

    Belgium Anglia 3:1

    Döntő:

    Franciaország – Horvátország 2:2 tizenegyesekkel Franciaország

  19. A tegnapi meccs pontokkal nem, de jó játékkal örvendeztetett meg bennünket. Le a kalappal a horvátok előtt, padlóról álltak fel, nagyon érződött, hogy nem akarják büntetőkre bízni a dolgot. Az angolok sem okoztak csalódást.

    A bronzmeccsen sajnos mindig két csalódott csapat áll fel, majd meglátjuk, hogy ki akarja jobban a helyezést. (Ha jól emlékszem, a VB előtti FIFA ranglistán a belgák voltak harmadikok.)

    A döntőnél pedig alapvetően fontos, hogy a horvátok mennyire tudnak regenerálódni, bár nem féltem őket, harcedzett, vérbeli profik.

    Ha valakinek elvonási tünetei lennének, a Fradi ma lép pályára EL előselejtezőben, tegnap a Honvéd kikapott. Lassan ránk vetül a magyar foci rögvalóságának árnyéka…

    Várom a tippeket!!!

  20. Elnézést kérek, Csizi, és mindenkitől, amiért nem korrekt módon nyilatkoztam a francia-belga meccsről. Nagyon csalódott voltam, szerettem volna, aha valaki új csapat jut a döntőbe, és egy egykori nagy végre pofára esik. Mellesleg az utóbbi napokban magánéleti problémák is „depresszióssá” tettek, többféle elvárásnak kellett és kell megfelelnem és ez nem megy simán.

    Nos, a franciák tulajdonképpen megérdemelten verték meg a belgákat, bár engem nem győzött meg a teljesítményük. De egyrészt a győzelem mindent megmagyaráz, illetve igazol, másrészt végül is végigmeneteltek így-úgy a VB-n, mindenkit legyőztek, illetve, amikor elég volt a döntetlen, akkor elérték azt is.

    Persze amiért ezt most így ki tudom mondani, az a tegnapi meccs feletti örömöm. Igaz, nem a tippem szerint, de a horvátok jutottak a döntőbe! Ahogy kb. a második csoportkörtől vártam! És hát, az első félidőben, sőt egészen az egyenlítő góljukig mutatott játékuk alapján nem megérdemelten. Azonban az, ahogy felálltak a padlóról, és inkább akaraterővel mint fizikaival kiegyenlítettek, sőt, begyömöszöltek még egy gólt az angoloknak, akik egyébként addig simán bebiztosíthatták volna a győzelmüket, az önmagáért beszél és utólag igazolja őket, éppen úgy, mint a franciákat.

    Egy új csapat a döntőben! Erre van szüksége a labdarúgásnak, hogy egy európai, (vagy maximum dél-amerikai), eddig gyengébbnek tartott csapat játszhasson döntőt – és akár nyerjen VB-t! Nem a résztvevők 32-re duzzasztásával, nem mindenféle kutyaütő, a labdarúgást csak távolról ugató afrikai meg ázsiai csapatok beemelésével fog fejlődni és közönséget vonzani a foci.Olyan nemzetek, akik szeretnek, tudnak, és akarnak futballozni.
    Megmondom őszintén nem hiszem, hogy a horvátok legyőzik a franciákat a döntőben – bár a tegnapi meccs után bármi előfordulhat -, de nekem ez így tökéletesen elég, hogy odajutottak.

    Engedelmeddel Csizi, a saját táblázatomban a Belgiumért és Angliáért járó 30 pontokat jóváírtam azoknak, akik rájuk szavaztak. Mivel ezek a csapatok nem jutottak döntőbe, viszont helyezettek lesznek, 50 pont semmiképpen, de 30 mindenképpen jár azoknak, akik megtippelték őket (Te, Benedekék és én). Bence még kaphat 30-at, ha a franciák másodikok lesznek… de ha ők nyerik a VB-t akkor semmit. Kohus Peti kollégát pedig sajnos már nem érinti a dolognak ez a része, csak a hátra lévő meccsek eredményei.

    Izgatottan de egyszersmind oldottan várom a két utolsó mérkőzést! Az újabb belga – angol meccs különösen érdekes lesz, itt most a csoportkörtől eltérően mindegyik csapat nyerni akar majd.

    Fel, a végső győzelemre!

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .