Törzsasztal

 Szerző: - 02:51  Vélemény?
jún 252009
 

A könnyebb áttekinthetőség kedvéért próbáljuk a beszélgetéseinket témák szerint csokorba kötni, de jól tudjuk: vannak gondolatok, amelyek sehová, vagy akár több helyre is illeszthetők.

A törzsasztalnál szabad a szó, meséljetek!

  574 hozzászólás - “Törzsasztal”

 1. A Demokrata nevű folyóiratban, 2018. december 28-án jelent meg hosszabb interjú Nyerges Attilával és Kovacsik Tamással. Ajánlom figyelmetekbe, mert a nagyon fontos dolgokon túl, az Ismerős Arcok zenekar 2019-es terveiről is esett néhány szó.

  Kedvcsinálónak egy rövid idézet a riportból:

  „Tény, hogy a kereskedelmi rádiók még mindig nem játsszák a számainkat, de azt gondolom, ezen már nem múlik semmi, az üzeneteink ennek ellenére is célba érnek. Választhattunk volna könnyebb utat, sokkal népszerűbbek lehetnénk, ha volna bennünk valami furcsaság, legyen az arrogancia, deviancia vagy éppen gátlástalanság. De nekünk ilyen áron nem kell a hírnév. Hozzáteszem, a világban ma egyre inkább az számít abnormálisnak, ha valaki a társadalmi szabályok szerint él. Ahogy Kovács Ákos mondta: a konzervatív értékek melletti elköteleződés a legnagyobb lázadás.”

 2. Köszönöm szépen!

 3. Itt, a kávéházban is Isten éltesse a házigazdát! Ürítsünk néhány pohár bort az egészségére!

 4. Szeretném felhívni a figyelmeteket két írásra. Tátrai „Tibusz” Tiborral jelent meg egy hosszabb interjú; a Figyelőben Nyerges Attila gondolatait olvashatjuk, a másik oldal rekaciója pedig őket minősíti.

  No comment!

 5. Barsi Balázs ferences szerzetes honlapjával bővült a „Lélek itala…” hivatkozásgyűjteményünk. Szeretettel ajánlom figyelmetekbe!

 6. ÚJRAINDULT A SAJTÓKLUB AZ ECHO TÉVÉN! Talán akadnak közöttetek páran, akik még emlékeznek, hogy az ezredforduló idején, amikor nyomasztó baloldali médiafölény volt, az ATV nevű adón, pénteken esténként jelentkezett ez a politikai vitaműsor, Bayer Zsolt, Bencsik András és Lovas István állandó jelenlétével, a negyedik újságíró változott, Járay Judit, Tőkécki László, Tóth Gy. László személyében. Azután az elvesztett választások után lesöpörték őket a képernyőről, Bencsik még egy ideig próbálta a Demokrata című hetilap mellékleteként, DVD-én terjeszteni, nem sok sikerrel.

  Abban az időben nagyon élveztem a műsort, Bayer sajátos stílusát, különösen Lovas felkészültségét. Tóth Gy. pedig látható élvezettel bírálta a Szabad Demokraták Szövetségét. Valamennyi résztvevő megjárta a magyar sajtóélet bugyrait, ha jól tudom, Lovas István még a Szabad Európa Rádiónál is dolgozott. Sok mindent belülről láttak, és véleményük általában egyezett az enyémmel. Mondom, nyomasztó volt a baloldali médiatúlsúly, lámpással kellett keresni az olyan tiszta hangot, mint pl. az éterben a Pannon Rádió volt.

  Sajnos a sajtó – legyen bármelyik oldal elkötelezettje – manipulál. Én leszoktam a hírműsorok nézéséről, egy-két hírportált futok át néha, alig van olyan, amely pusztán a tények közlésére szorítkozna. Persze meg lehet találni ezeket. Jó példa a Magyar Nemzet, Lánchíd Rádió, Hír Tévé alkotta médiabirodalom napok alatti pálfordulása. Kormánypártiból órák alatt ellenzékivé változott. Sok mocsok rakódott a médiákra, de hogy mondjak valami jót, apolitikusat, mostanában vezetés közben – a Kossuth mellett – a székesfehérvári Vörösmarty Rádiót hallgatom, nagyon jól szerkesztett, pártfüggetlen, a helyi életről hasznos információkat sugárzó adó, ráadásul olykor még egy Ismerős Arcok dalt is műsorra tűz 🙂 .

  Szóval hétfőn esténként, az ECHO Televízió műsorán újra Sajtóklub, Huth Gergellyel (pestisracok.hu főszerkesztője) kiegészülve. Kellemes tévézést!

 7. Új naptár került a falra, egy esztendő immár végérvényesen múlttá változott, szorongva gondolhatunk a jövőre.

  Arra a jövőre, amelyet nem tudhatunk milyen lesz, de kezd kirajzolódni sziluettje, s semmi jót nem ígér. Nem látom értelmét tételesen felsorolni a baljós jeleket, aki nyitott szemmel jár-kel a világban, tisztán láthatja azokat.

  Ilyenkor mindig felmerül a kérdés, hogy érdemes-e ebben a nyomott hangulatban honlapot szerkeszteni? Ez az oldal muzsikáról, kultúráról és a sportról szól elsősorban, egy csipetnyit, ha lehet, megfűszerezzük saját életünk kitüntetett eseményeivel, legyen szó akár egy kerékpártúráról mindössze. Ahogy indulásakor célul tűztük ki, napi politikai csatározásoknak, szájkaraténak továbbra sem lehet otthona.

  Írásra élmények ösztönöznek, amelyekből egyre kevesebb adatik. 2016-ban mindösszesen két Ismerős Arcok és három Kormorán koncerten voltam. Más zenekarokéra nem jutottam el, nem azért mert akármelyik kedvencemnek hátat fordítottam volna, hanem így hozta az élet. 2016-ban sokat foglalkoztunk sporttal, 2017-ben is lesz rá alkalmunk. Mindig lesz olyan esemény, olvashatunk könyvet, láthatunk filmet, amelyről érdemes szólni. Gyorsuló idő mondják sokan, de lemaradásban vagyunk, s a Pilvaxot szerkeszteni is idő és energia kérdése.

  Éppen ezért le fog lassulni, mert egyre kevesebb olyan impulzus, inger ér, amely írásra késztetne. Egyelőre marad az oldal, marad címlapon az újévi jókívánság, s talán majd a hónap közepén írok a II. Székesfehérvári Bormustráról, elvégre a téma kávéházba illó.

  Addig pedig legyen dermesztő, néma ez a hely, mint egy elhagyott romváros…

 8. Szomorúan olvasom ezeket a sorokat, fél óra járásra élve Budapesttől, másfél hónapja magam sem jártam ott, nem is vágyom rá,

  Európa metropolisaira egyre inkább a tapasztaltak jellemzők. Ahol néhány négyzetkilométerre százezrek zsúfolódnak, aligha képzelhető el élhető élet. Mindezt megtetézi a közlekedési káosz. Anno nagy városépítészeink nem gondoltak, nem is gondolhattak ekkora autóáradatra, hiába próbálnak útbővítésekkel javítani a helyzeten, a tér behatárolt.

  A lüktetés agressziót szül. A túlfeszült idegállapotban, amikor fél órát állunk a közlekedési dugóban, halvány esélyünk sincs arra, hogy parkolóhelyet találjunk, könnyen elszakad a cérna, a frusztráció pedig agressziót szül.

  Szomorú. Miféle világ ez körülöttem, s hová lettek az álmaim? Szinte vágyom már, hogy vége legyen…

 9. „…Budapest,Budapest,te csodás! Te vagy nékem a szívdobogás…” -szól a dalban.Bizonyára ez igaz is volt akkor,amikor a szerzők megírták a szöveget .
  Ami a szívdobogást illeti,az megmaradt,mert az ember pulzusa egy-kettőre felszaladhat,pl. a Bazilika melletti parkolóból hallatszó ordítozás miatt két taxis között,a Mátyás templomnál egy autós miatt,akire rádudál egy buszsofőr,amiért blokkolja őt,ezért ingyencirkuszt rendez az ordítozással,konkrétan vén f@szüzással…de nem lehet nyugodt pulzussal elmenni egy nagyobb társaság mellett sem,akik egyértelműen az arab világból jöttek hozzánk látogatóba és tömegesen láthatóak a belvárosban és mindenhol,ahol turistaként érdemes megfordulni.
  A csodás Budapest fogalma alapjaiban omlik össze abban a pillanatban,amikor egy szép szombat délután ismerősöket viszel magaddal,akik még nem jártak fővárosunkban.A Deák-tértől gyalogosan,a Bazilikát érintve,a Szent István-tértől a Széchenyi-térig,majd a Lánchídon át fel a várba.A nagykönyvben is ez az irány van megírva.De riasztó felemelt kéz lebeg felettünk,levegőt ne nagyon vegyél,saját érdekedben,mert minden végig van hugyozva és a melegben rendesen terjed a bűz.A parkok meg a hajléktalanoknak van fenntartva.
  Szóval télen,hideg időben vigyük el ismerőseinket várost nézni-bármelyik európai nagyvárosba.

  Ennyit a csodás fővárosunkról.

 10. Mi Badacsonyörsön ütünk tábort és onnét indulunk kerékpárral minden irányba.Elmegyünk olyan helyekre,ahol még nem jártunk,de nem tervezünk komolyabb távokat tekerni.
  Olyan napi 50 km untig elégnek látszik.Persze sok függ az időjárástól is,de kerákpározni akkor is lehet,ha a tó vize hűsebb a kelleténél,esetleg csak 22 fok van és szemereghet az eső is.
  Még egy hónap.Kemény lesz,mert ráadásul a szabit megelőző három hetet végik kell „Nürnbergeznem” úgy,hogy az utolsó munkanapomon szombaton érkezem haza és másnap kora reggel már irány a Balaton.

  Ami a nők puhítását illeti,van néghány tippem.Gyémántgyűrű,arany kilószámra,ha nem válna be,akkor egy jó seprű,mondjuk Nimbus 2016,ha ez sem,akkor már csak a vasököl jöhet szóba.Csak ne üssön vissza az asszony.
  Egyébként Mártit nem lesz nehéz meggyőzni,azt hiszem…Főleg ha a tekerés köztudottan tartja az alakot és szálkásít is egyszerre.

 11. Kohus Peti említette a szabit. Azt hiszem, aki előtte áll, nagyon várja, hiszen túl az egész évi munkán, az iszonyatos hőség is kizsigereli az embert. Nekem még két teljes hetem van addig, vágom a centit… 🙂 .

  Nagy utazás nem lesz, íjásztábor Cserépváralján a fix pont, a többi még nyitott. Nagyon szeretném a kerékpártúrát, de hitvesemet még puhítani kell.

  Benedek jelenleg Székelyföldön, azon belül is a Gyimesben van egyhetes osztálykiránduláson, ígért egy részletes beszámolót A mi Pilvaxunk olvasóinak. Vasárnap jön haza.

  Én pedig aznap Dinnyésre megyek Ismerős Arcok koncertre!

 12. Hosszabb interjú Nyerges Attilával, itt itt található, érdemes elolvasni!

 13. Kicsit megkésve kívánok valamennyi barátomnak, ismerős és ismeretlen olvasóinknak boldogságot és áldást hozó új esztendőt!

  Megpróbálom majd a szomorú írást valami másra cserélni, de egyelőre gyűjtöm a pozitív energiákat.

 14. A régi címen, ám gyönyörűen megújult honlappal várja az érdeklődőket a Kormorán!

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .