Sportvilág

 Szerző: - 16:14  Vélemény?
jún 262009
 

Papp Laci és Puskás Öcsi…Törő tánca…világsikerek…a Juventus és a Ferencváros….élsport, amelyet befogadunk.

Hosszak az uszodában, repülő nyílvesszők egy erdő mélyén, az edzőterem levegője, foci a barátokkal…a sport amelyet űzünk.

Ugye vannak élményeink? Szó eshet itt akár még íjászatról is… 🙂

  689 hozzászólás - “Sportvilág”

 1. Annyira szokatlan időpontban és még szokatlanabb összeállításban játszottunk,hogy felejthetőre sikerült a mérkőzés.Reméljük,Andorrát azért így is megverjük.

  Hadd szolgáljak némi hírekkel kedvenc csapatom,az STK Somorja háza tájáról.Az NB II összevont mezőnyében történelmi 4. helyezést érte el csapatom.
  Rendkívüli szezonon vagyunk túl egy túlbonyolított és még az utolsó stádiumban is sokak számára áttekinthetetlen lebonyolítési rendszerű bajnokságban.
  Tudni kell,hogy csapatom önerőből nem lenne képes a 2. legfelsőbb bajnokságban szerepelni.A Brazil Fluminense csapatával fúzióba lépve érdekes projekt tanui lehetünk mi,szurkolók.
  Csak röviden,a brazilok játékosok tömkelegét szeretnék kiképezni és piacra dobni,nem csak Európában.Ehhez egy olyan klubbra volt szükségük,akik befogadják őket és aláveti magát annak a ténynek,hogy aki a pénzt adja,az parancsol…
  Ez olyan,mint az Európai Unió,csak focira átvetítve.A klubb neve megmarad,de idegenek dirigálják.Persze azért befogják a helyiek száját,vannak hazai játékosok is,sőt játszanak is,csak kiegészítik őket tehetséges,fiatal brazilokkal,akiket esetleg eladnak,vagy elviszik a Fluminense nagycsapatába,mint ahogy ennek tanui lehtünk most is-két játékosunk megy vissza Brazíliába,ahol már elkezdődött az új szezon.
  Szóval nem vagyunk messze a menő,NB I-s klubbok filozófiájától,talán az a különbség,hogy az idegenléiósok a mi esetünkben valóbanjobbak a hazaiaknál-már aki bekerül a kezdő csapatba közülük.
  Láttunk valóban jó meccseket is,főleg idegenben tudtuk kihasználni technikás játékát vagy villámgyorsaságukat.Szórakoztunk és bosszankodtunk sokat,de ez már így szokott lenni.Hogy ez nekünk,szurkolóknak mennyire jó?
  Két lehetőségünk van.Vagy nem megyünk ki a meccsre,mert nem tetszik ez a dolog,vagy kijárunk és szurkolunk,függetlenül attól,ki a tulaj,melyik bajnokságban szerepelünk és hányadik helyen végeztünk.
  Én az utóbbiakhoz tartozom,immáron közel 40 éve.

  Hajrá,Somorja

  Akit érdekel,katt az stksamorin.sk-ra

 2. A magyar labdarúgó válogatott vereséget szenvedett Andorrától. Szép volt fiúk!

 3. Megnéztem a mérkőzést,a 18.perctől kapcsolódtam be a közvetítésbe.Már az meglepő volt számomra,hogy ekkor 0:0 volt az eredmény.Az az igazság,hogy az első percektől vezetést vártam a fiúktól.
  Számomra nem a győzelem volt a kérdés,hanem az arány-legalább háromgólos gólkölönbség lett volna elfogadható.
  Azt hiszem,elég marha vagyok.Mit mondjak,ezt az eredményt nem lehet kimagyarázni semmire.Próbáltam objektíven nézni a meccset,mármint azt a tényt,hogy nem tudunk betalálni egy foggal-körömmel védekező,ráadásul eufórikus érzésű csapat hálójába.
  mentünk mi előre,itt-ott gólhelyzetbe is kerültünk,de ez kevés volt.
  A bekapott gólról csak annyit tudok mondani,hogy blamázs.Azok a játékosok,akik azért kapják a pénzüket,hogy ezt a játékot profi szinten űzzék,nem süllyedhetnerk a megye 2 szintjére.Ilyen taktikai hibát ott szoknak véteni a játékosok,1,mert nem ér fel a feladathoz,se technikában,se gyorsaságban,se fejben,2,mert szombaton a kocsmában,vagy esküvőben,vagy buliban volt és másnap nem tud teljesíteni,de muszáj játszani,mert nincs más helyette.
  Az,hogy bejön egy center a tizenhatosba,még rendben van.De az,hogy a védő magasról leszarja az emberét ,hadd fejeljen egyet a gyerek-egyébként toronymagasra ugrott a srác,megnézte,hova küldje a labdát,mert volt rá ideje bőven-az,hogy a kapus ilyen labdát elnéz,kérem szépen,ez itt,ezen a szinten egy magyar vllogatottól megbocsájthatalan.
  Jó,kaptunk egy potyagólt,a védelmünk olyan,amilyen.De a támadósor csak két olyan helyzetet tudott kialakítani,amiből közvetlenül gólt rúghattunk volna.
  Én tudom milyen az amikor egy betonfal ellen kell támadni.Nehéz áttörni,de nem lehetetlen és ha egyszer sikerül,akkor az a fal összeroskad.
  sajnos,nem mi voltunk azok,akik a fúrót és a vésőt a kezükben tartották.Minden bizonnyal leírtuk magunkat egy-két évre.Nem tudom,lehet-e ennél mélyebbre süllyedni…
  Na és most beszélhetünk arról,hol tart a bajnokságunk,de mindannyian sejthetjük az elő-elő-előselejtezők küzdelmeiből,hol a helyünk nemzetközi szinten.
  tehát a honi bajnokság nem adhat megfelelő tudású játékosokat a válogatottnak.
  A légiósok már más tészta.De az az érzésem,hogy egy fecske nem csinál nyarat.
  Valóban nincs értelme a megastadion-programnak.Kell az új stadion,de elég a kisebb változat,úgy 5-6 ezres véltozatban.A maradék pénzt pedig az egészségügy,az oktatás stb. kapja meg.
  A focit meg át kell vinni amatőr státuszba.Ez csak bürokrácia kérdése,gyakorlatban már évek óta amatőr szinten teljesítünk.

 4. Nem tudok észhez térni a tegnapi vereségünk miatt.Sorra olvasom a megjelent híreket,nyilatkozatokat,nézem a mérkőzés utáni képsorokat.
  Az,ami a szurkolóktól elhangzott a játékosok felé,nem méltó hozzánk,szégyen és gyalázat.Ugyanakkor szégyen az eredmény is,amiből ki tudja,mikor tudunk kilábalni.
  Nem biztos,hogy a vereségért csak a játékosok a felelősek.Tudom,meg fogtok mosolyogni,de a csapatot Bernd Storck állította össze és nincs az a játékos,aki ne lépne pályára,ha a címeres mez viselésére “kötelezi” a kapitány.Fogalmam nincs,miért ez volt a felállásunk,talán ez lehetett a fiaszkó egyik oka,de nem mentség a vereségre.Kiállok azon véleményem mellett,hogy Andorrát a “B” válogatottal,vagy akár a Honvéddel is verni kell!
  Sajnálom a fiúkat,nem lennék a bőrükben az elkövetkező hetekben,csak azt tudom tanácsolni a szurkolóknak,mérlegeljenek ésszel.A focista is dolgozik,és aki dolgozik,az hibázik is.El kéne tekinteni a magyar virtustól,ne úgy támadjuk a csapatot,ahogy azt kinyilvánították a meccs után a szurkolók,próbáljanak lehiggadni.Igazuk van,át lettek verve azok,akik kiutaztak,csalódtak,akik itthon maradtak és morognak azok,akik figyelemmel kísérik a magyar futballt.
  Legyen előttünk az,hogy ez egy játék csupán és ne felejtsük el,az,hogy a foci a szurkolókért van,már réges régen nem igaz…

 5. “…az,hogy a foci a szurkolókért van,már réges régen nem igaz…” ez a kulcskérdés!

  Nehéz helyzetben vagyok, mert sem az oroszok, sem az andorraiak elleni meccset nem láttam. Sietve hozzáteszem: időm felől megnézhettem volna mindkettőt, de alig érdekel! Ugyanez vonatkozik a magyar bajnoki meccsekre, idén talán egyedül az első hely sorsát eldöntő Honvéd-Vidi meccset szenvedtem végig. Magamba nézve elgondolkoztató, hogy én, aki képes voltam elbuszozni pl. Perbálra, mert ott játszott az Újpest felkészülési meccset, szerettem a focit, de az évtizedek alatt, amikor mindig csak kudarcokról szól a történet, amikor mindig azt hisszük, ennél nincs lejjebb, kiderül, hogy van, ez nem csoda… A bajnokság ijesztő nézőszámai igazolják kiábrándultságomat.

  A magyar foci egyik nagy baja, hogy az elődök igen magasra tették a mércét, az ötvenes években az Aranycsapat sikereinek nem felmérhető társadalomlélektani hatásai voltak! Ahhoz képest már Albert, Mészöly, Bene korosztálya sem volt sikeres, pedig az volt, csak nem az elődökhöz képest. Még a hetvenes években is teltházas kettős rangadókat játszottak a Népstadionban, mai szemmel visszatekintve, ezek nem is akármilyen színvonalú meccsek voltak! A mérce igen magas, a foci már az ötvenes években sem egyedül arról szólt, ami a pályán történt.

  Visszagondolva a folyamatokra, évtizedekig elhanyagolták az utánpótlást. Ez szerencsére a különféle akadémiákkal jó irányba változott, de azt a srácot, akiben felvillan a tehetség szikrája, azonnal viszik külföldi bajnokságokba (legtöbbször kispadra, vagy még oda sem). Nem a honi labdarúgás színvonalát emelik, talán a Honvédről lehet olvasni, hogy ott teret adnak saját nevelésű fiataloknak.

  Az is tény, hogy az infrastruktúra (gondolok a stadionokra) lepusztult. Ebben a tekintetben rendben van, hogy folynak az építkezések (azt se felejtsük el, hány embernek jelent munkalehetőséget), de jobb lett volna egy kis mértéktartás! Ha az AS Roma és a Lazio, a Juve és a Torino ugyanabban a stadionban játssza a bajnoki mérkőzéseit, kell Budapestre ennyi stadion? Kell Fejér megyébe Pancho Aréna és új Vidi stadion? A Pancho Arénát kellett volna Sóstón felépíteni, ettől még a Puskás Akadémia nyugodtan játszhatna itt! Stadler Józsi bácsi a maga kedvére épített stadiont Akasztón, azt sem kellene hagyni elrohadni, oda is lehetne vinni egy Dél-alföldi utánpótlás akadémiát, mert az a régió fehér folt a labdarúgás térképén! Most már tényleg pontot kellene tenni az építkezésekre, mert a politikai hozadékuk is igen negatív.

  Helyükre kellene tenni a dolgokat a “humán erőforrás” tekintetében is! Egyszerűen ezért a teljesítményért (nemcsak a válogatottra gondolok) sem edző, sem sportvezető, sem játékos nem kaphat milliós fizetést! Ellenben a sikert busásan jutalmaznám, talán ösztönző lehetne. (Ha már itt tartunk, az elmúlt évtizedekben két félsiker volt, Mezey csapatának VB-re, Dárdai-Storck csapatának EB-re jutása, egyedül a Vidi 25 évvel ezelőtti UEFA kupa döntőbe jutása nevezhető sikernek! Az összes többi kudarcok halmaza, l. 8:1 a hollandok ellen…)

  Amit egyébként “odafent” csinálnak, rettenetes. A 12 csapatos, három fordulós NB1 sem váltotta meg a világot! Az erőket 3-4 klubcsapatba kellene összpontosítani, itthon kellene tartani a tehetségeket pár évig, korlátozni az egy csapatban játszó légiósok számát, akkor adni átlagon felüli jövedelmet, ha az átlagon felüli teljesítménnyel társul. Ehhez először a teljesen leamortizálódott sportvezetést kellene lecserélni!

  Az hogy kikaptunk Andorrától a fél évszázada tartó folyamatok tükre, eredője. Sem német szövetségi kapitány, sem olasz klubedző, sem magyar tehetséges játékos nem képes semmin sem változtatni.

  Tudomásul kell vennünk, hogy a foci ma már nem sport, hanem gazdasági ágazat. Ha az autóiparban egy nem eladható modell kerül piacra, ott fejek hullanak, annak súlyos következményei vannak. Nyilván a labdarúgás iparágában is vannak olyan technikák, amelyekkel az egész szervezet átvilágítható, a gyenge pontokat sportvezetéstől a játékosig, a jövedelemarányoktól az infrastruktúráig át kellene nézni. Ha a rendszer nem javítható (gyanítom ez a helyzet), akkor elzárni a pénzcsapokat, s a srácok kergessék a bőrt a maguk kedvére, azzal a labdával és abban a szerelésben, amit a saját pénzükön vásárolnak!!!

 6. Friss hír,hivatalosan is Marco Rossi,a Honvéd sikerkovácsa lett a DAC edzője.Szerződése két évre szól.László Csabának megköszönték a munkáját,ki tudja,miért,de nem ővele hosszabbítottak szerződést…

  Már korábban meglebbent a hír szurlokói körökben,hogy László Csaba esetleg távozik a DAC kispadjáról,de a klubb ezt a hírt a sajtó puhatolózásakor tagadta,ahogy ez szokás ilyenkor.Ugyanez vonatkozott Marco Rossi esetleges szerződtetéséről is.
  Az persze gyanú felett állt,hogy Rossi úr látható volt Dunaszerdahelyen…Szóval,nem zörög a haraszt,ha nem fújja a szél.
  Semmi kifogásom Rossival kapcsolatban,de László Csaba a felvidékhez tartozó,a DACához abszolút köthető személyiség,ellentétben Marco Rossival.Szakmai szempotnból nem látok külömnbséget akét szakember között,ezért furcsa az atény,hogy nem L.CS. folytaja tovább a munkát.Idő kérdése,mikor kapunk választ a “miértre”.
  A szurkolók bojkottal fenyegettek még anno,amikor a hír felrebbent.Ismerve a DAC híveket,be fogják tartani ígéretüket…

 7. Az MLSz megerősítette posztján Bernd Stock szövetségi kapitányt,miután a hét közepén meghallgatták beszámolóját a legutóbbi,Andorrával elbukott VB-selejtező mérkőzésről.
  Véleményem szerint jó döntés született,Bár Csányi Sándor próbálta nagyon diplomatikusan elfogadtatni a döntést,én leegyszerűsíteném egy somorjai,kocsmai beszélgetésre a lényeget:
  -teljesen mindegy,ki a szövetségi kapitány,ezekből a fiúkból nem tud focistákat csinálni senki sem.Kár lenne kirúgni Storckot,a fizetését mindenképp folyósítani kell a szerződése lejártáig.Ha figyelembe vesszük,hogy a végkielégítés mekkora összeg lenne,plusz az esetleges új szöv.kapitány bére párhuzamosan terhelné az MLSz-t (és ki tudja,kit még),gazdasági szempontból is jó döntés született.
  Persze ezeket a mondatokat picit megfűszerezve kell elképzelni némi b-betűs igékkel és egyéb,pikáns kifejezésekkel,hogy tiszta legyen a kép,de a lényegen nem változtatva fejeztem ki magam az előbbi bekezdésben.

 8. Ez nagyon el van rontva kis hazánkban, hogy bizonyos szint felett bármit – BÁRMIT! – meg lehet úszni következmények nélkül. Megjegyzem, nem láttam a meccset.

 9. Ma kezdödnek klubbcsapatink számára az elő-elő-előselejtezök első fordulói…FTC,Vidi.

 10. Az FTC idehaza győzött 2:0-ra,a Vasas kikapott 4:3-ra Jeruzsálemben,a Vidiről nem tudok semmit.
  Egy hét múlva eldől,mire elég ez az eredmény…
  Ma este U21-es EB döntő,akit érdekel.

 11. A Vidi 2:0-ra nyert egy Balzan bevű csapat ellen.

 12. Szégyen, de már a 11. szakasznál kapcsolódtam be a Tour-ba :-(, döbbenten láttam, hogy a sprinterek közül már sem Sagan, sem Cavendish nincs versenyben! Ezt annál is inkább sajnálom, mert a bombaformában tekerő Kittelnek már három szakaszgyőzelme van. Tegnap meglehetősen unalmas, síkterepen ment a mezőny, hárman voltak szökésben, végül a lengyel Bodnar maradt egyedül, akit az utolsó kilométeren fogott be a mezőny, a sprinthajrában Kittel fantasztikusat nyújtott!

  Összetettben a kerékpármotor Froome vezet, csak azért szurkolok, hogy végre valaki szorongassa meg! Komoly hegyi szakaszok vannak még hátra, igyekszem jobban figyelni, de holnap, Magyarországon egy számunkra sokkal fontosabb világesemény veszi kezdetét, hajrá magyarok!!!

 13. Hétvégén nézem a Tour-t,egyébként csak a hírekből tudom az eredményeket.Kétség kívül Sagan kizárása rányomta a bélyeget a versenyre,egy üde színfolt került körön kívülre.Szerintem elhamarkodott és inkorrekt döntés volt Sagan kizárása.Mondom ezt annak ellenére,hogy nem vagyok szakértője a sportágnak.
  Több esélyes is kénytelen volt feladni,vagy kiszállni sérülés miatt a versenyből.Voltak nagyon brutális bukások az eddigiekben.

 14. Nem tudtam, hogy Sagant kizárták, azt hittem megsérült!

 15. Kizárták-a sportág kárára sajnos.Színt visz a sportba Sagan,bár megosztó személyiség,de akkor is nem mindennapi figura és komoly versenyző.
  Vissza kéne keresned,doki,az 5. szakaszt,abban is a befutót.Nehéz eldönteni a vétségét,illetve a szankciók arányosságát,elmagyarázni meg lehetetlen.
  Sagannal értek egyet,azt mondta a döntés után,ilyen jelenetek voltak és lesznek a Touron,semmi olyan nem történt részéről,ami indokolta volna kizárását.

 16. Megnézem Peti, mondom, azért is sajnálom, mert nagyot meccselhetett volna idén a zöld trikóért!

 17. Mi a véleményed az esetről?Esetleg Megyeridoki is látta a kritikus befutót?érdekelne a véleményetek.

  A hétvégén több esemény iz zajlott-elkezdődött-befejeződött.
  A végéről kezdem,Federer 8.alkalommal győzött Wimbledonban.A kajak-kenu EB-n taroltunk,10 arany,3-3 ezüst és bronzéremmel az első helyen végeztünk az éremtáblázaton.Az első hír maradt utoljára: elkezdődött az NB 1 következő szezonja.Született néhány erdekes,nem várt eredmény,legalábbis a tavalyi erőviszonyok,helyezések szempontjából.Az első fordulók alapján még nem lehet következtetni semmire,ezért nem kell különös figyelmet szentelni annak,hogy az esélyesebbek kikaptak azoktól,akik nemrég a bennmaradásért küzdöttek.
  Számomra két csapat lesz figyelve.a Loki és a Mezőkövesd.Az első a kapus,Novota Jancsi miatt,akit a Rapid Wienből igazoltak le.Sajnos Jancsi megsérült,így nem védhetett a Mezőkövesd elleni mérkőzésen.Ezzel el is érkeztem a másik csapathoz.A vendégek edzője Radványi Miki,aki éveket töltött a DAC csapatában,játékosként,edzőkénet egyaránt.Most neki állt a szerencse,2:1-re győztek Debrecenben…

 18. Peti! Az elő-előselejtezőkről tudsz valamit? Én úgy láttam, a Honvéd egy gólos hátrányban, a Fradi kétgólosban van, a Vidit nem tudom.

 19. Most látom, hogy Sagan kizárására nem válaszoltam, az az igazság, hogy még nem tudtam megnézni (Megyeridoki meg aligha olvasgatja ezt a honlapot.)

  ímég a hétvégéhez annyit, hogy Ausztriában a íjászaink a 3D (vadászimitációs) EB-én taroltak, valóságos éremeső hullott, nagy-nagy gratuláció illeti valamennyi versenyzőnket!

 20. Az elő-előselejtezőket már nem figyelem,a Fradi 2:4-et játszott idehaza,nem sok reményt fűzök a továnnjutáshoz.Talán a Vidi (vagy a Honvéd?) idegenbeli döntetlene ad némi esélyt a továbbjutásra.
  Szóval nem vagyok képben.Ma egyébként valamelyik csapatunk játszik visszavágót…

 21. Van némi restanciám, kezdjük Sagan kizárásával. Peti, nem tudom… Ebben még a guruk közt is vita van, s én nem vagyok vájtszemű; találtam egy oldalt, ahol lassítva, kikockázva látjuk a történteket. Az tény, hogy Sagan kitette a jobb könyökét, de azért nem hinném, hogy ez tudatos volt, mert sokkal inkább érezhette, mint láthatta (előre néz végig), hogy valaki a palánk és a közte lévő egy bringányi helynél szűkebb területen nyomul. Én hajlanék arra, hogy nem volt szándékosság a dologban, de még egyszer hangsúlyozom, nem vagyok hozzáértő.

  Ami az elő-elő selejtezőket illeti, a Honvéd idegenben 2:1-re kikapott, visszavágó itthon, 07.19-én 21:10-kor. A Fradi itthon kapott ki 4:2-re, visszavágó 20-án 19:00-kor Dániában. Szerintem ez lefutott dolog. A Vidi idegenben nyert 3:0-ra, visszavágó itthon, 20-án 21:00-kor, a továbbjutás elvárható, de az ellenfél a Bordeaux lesz (ha nem kiabáljuk el).

 22. Sagan “könyöklése” hátsó kamerából látványos.irányváltása vitathatatlan,ugyanakkor mellé és a palánk közé csak a cigány vak lova ( a tulajdonosa szerint a ló bátor,nem vak) tolakodott volna.
  A szándék kizárható,inkább beszélhetünk ösztönös védekezésről és pozíció-felvételről.Hajráról volt szó,itt csak előre van,hátra-oldqalra nem nagyon néz egyetlen versenyző sem.
  A hivatalos ok a kizárásra egyébként a nem megengedett irányváltás volt.Ezzel talán egyet is lehet érteni,ha kap egy büntit,pontlevonást,hátrasorolást.Na de kizárás szerintem erős szankció ebben az esetben.
  Maguk a versenyzők -bár óvatosak és diplomatikusak voltak-ugyanezt nyilatkozták,sőt.az Eurosporton is az összes megkérdezett ,köztük Greg Lemond,Armstrong is osztották ezt a véleményt.
  Az a gyanúm példát akart statuálni a zsüri és Sagan megszívta…

 23. Én mélységekben nem ismerem a szabályokat, de az tény, hogy befutó volt, menés volt, Sagan nem visszafelé nézett és Cavendish-t is meg lehetne kérdezni, hogy mennyire gondolta komolyan, hogy azon a szűk résen átfér? Túl azon, hogy Sagan népszerű versenyzője a versenyeknek, ha engedik indulni, idén nagyon kiélezett meccs lehetett volna a zöld trikóért.

  A mai és holnapi szakaszok borzalmasak lesznek, ma 183 km, benne két kiemelt kategóriás hegy, (mindkettő több mint 2000 m-rel a tengerszint fölött), holnap 180 km, hegyi befutóval, a kiemelt kategóriás Izoardon, 2360 m magason… Érdemes lesz figyelni, mert ezután már csak síkterep és gyorsasági szakasz, plusz a párizsi befutó marad erre az évre…

 24. “Túrjunk” bele a tegnapi napba… Iszonyatosan nehéz szakasz volt, az utolsó 90 km-t láttam. Contador szökésben volt, olykor négy perccel Froome csoportja előtt, hatalmas akarattal küzdött, de az utolsó hegyi szakaszon utolérték. Egy szlovén srác kezdte el úgy rugdosni a pedált, hogy egyedüli szökevényként bő másfél perccel a mezőny előtt hazaért. Összetettben szinte semmi nem változott, ha ma nem történik valami csoda az újabb iszonyatos hegyi szakaszon, akkor Froome megnyeri a Tourt, hiszen a gyorsasági szakaszon bárkire képes ráverni, még akkor is, ha ma elveszítené a sárga trikót. A Sagan kizárása után, több sprintbefutót megnyert zöldtrikós Kittel tegnap bukott, feladta. Ez is mutatja, hogy a Tour-on az utolsó pillanatig nyitott minden, kivéve az utolsó szakaszt, amely sokkal inkább turisztikai, mint sportesemény. Talán a pöttyös trikó sorsa dőlt el biztosan, nyitott a verseny, még akkor is, ha Froome alighanem idén is győzni fog.

  A Honvéd BL előselejtezőjéből 10 percet láttam, akkor már izraeli ellenfele 2:0-ra vezetett. A zárt kapus meccsre egy új UEFA szabály szerint beengedtek 200 vendégszurkolót, de ami a pályán folyt, azt siralmasnak láttam, különösen közvetlenül a vízilabdameccsünk után 🙁 . Ma a Fradinak semmi esélye, a Vidi az idegenben szerzett háromgólos győzelme után remélem nem fogja elszúrni…

 25. Mint az várható volt, a Ferencváros elvérzett, a Vidi pedig egy halvány döntetlennel biztosította a továbbjutást. Kétség sem férhet hozzá, hogy a Bordeaux továbbjut ellenük, így augusztusban – mint annyiszor – ismét búcsút inthetünk a rangos nemzetközi kupáknak.

  A Tour tegnap iszonyatos hegyi befutóval folytatódott. Froome nagyszerűen versenyzett, csak annyit adott ki magából, hogy megőrizze a félperces előnyét, csapata (SKY) remekül dolgozott érte. Volt pár vérszegény támadás a riválisok részéről, de ezeket nagyon könnyedén visszaverte. Ma 222 Km-t megy a mezőny sík terepen, majd holnap a gyorsasági szakasszal ér véget a Tour érdemi része, a párizsi befutón már semmi sem változik, inkább örömünnep, mint sportesemény.

 26. A Tour pénteki szakasza (222 km közel sík terepen) semmilyen lényeges változást nem hozott. Két iszonyatos heti szakasz (és közel háromhetes tekerés) után csodára már nem lehetett számítani, egy nagyobb szökevénycsoport jó kilenc percet a főmezőnyre verve hazaért, az utolsó kilométereken B. Ha gén tőlük is meglépve nyerte a szakaszt. A tegnapi napot nem néztem (22 km-es gyorsasági szakasz volt), de egyértelmű volt előtte is, hogy Froome összetettben nyerni fog. A mai nap, a párizsi befutó már olyan örömünnep, amelyen a verseny állása nem fog változni.

 27. Szomorú szívvel néztem a Tour párizsi befutójának ismétlését, hiszen alighanem ez volt az utolsó amelyről beszéltem ezen a honlapon – jövőre talán már én is és ez a honlap is a múlt részévé válik (egyikért sem lesz kár).

  Maradjunk a Tournál. Sajnálom, hogy csak a harmadik héttől kapcsolódtam be. Azt nem mondom, hogy lerágtam a körmöm az izgalomtól, de jó, változatos verseny volt, Froome és csapata a SKY az utolsó héten tökéletesen kontrollálták a versenyt, teljes biztonsággal őrizték a sárga trikót. Sagan kizárása és Kittel sérülése volt az igazi dráma a zöld trikóért, a legjobb hegyi menőért járó pöttyös megérdemelten került a francia srácra, aki a jövő embere. Contador küzdeni tudásáról ódákat lehetne zengeni (néha a magyar labdarúgók is nézhetnék, hogyan kell szívvel, lélekkel sportolni…), Quintana szereplése is csalódást okozott.

  A kerék forog tovább, következik a Vuelta, amely ugyanúgy háromhetes mint a Tour, mégis egészen más a hangulata. Követjük majd.

 28. Azt bírom az utolsó napon,hogy a mezőny beér Párizsba,monjduk úgy,hogy ráérős tempóban,aztán az első körben elkezdfenek tempóban hajtani.
  Volt olyan is,hogy pezsgőztek a versenyzők a bicajon.Amit még nagyon szeretek,azok a légi felvételek a városról és a környékéről.Sose láthatnánk az Egyiptomból Napóleon által elkobzott obeliszk hieroglifáit ilyen közelről.
  Sagan mellett Qintana volt a kedvencem,szerintem sem volt a csúcson.Contadornak lehet,hogy ez volt az utolsó Tourja?

  Kövessük figyelemmel a Vueltát.Meg a Tourt is-jövő ilyenkor pláne!

 29. “A Videoton kiütötte a Bordeauxot!” – harsog az egyik hírportál… Maradjunk abban, hogy 1:0- ra nyert hazai pályán, 2:2-vel, idegenben lőtt góllal továbbjutott, van augusztus elején uállva maradt magyar klubcsapat. Töretlen a fejlődés :-/ !!!

  Gratulálok a székesfehérvári csapatnak, örülök a sikerüknek, de… ki a francot ütöttek ki?

 30. Az,hogy “kiütötte” ebben a formában erős túlzás,valljuk be.De mindeképp sikernek könyvelhető a továbbjutás.
  A 60.perctől láttam a visszavágót,gyakorlatilag-a taktikából fakadóan-a Vidi bekkelt.De nem ez a lényeg,hanem az,hogy nem engedte veszáléyes szituációba a komoly erőt felsorakoztató neves ellenfelet.
  Csak az a fránya nagy halálfájdalmas fetrenfgés ne lett volna a vége felé valamelyik Vidi-játékos előadásában.Nem méltó ez a fajta szimulálás egy élvonalbeli labdarúgóhoz,ahogy az sem egy komoly csapathoz,hogy nem adják vissza a labdát,amikor az ellenfél kirúgja azt ápolás miatt…

 31. A Vidinek egy nándorfehérvári rác csapatot dobott a gép, egyszer találkoztak, de az A Vidi nemez A Vidi volt… Meglátjuk.

 32. Egy megjegyzés a mérkőzés szünetében látott Loki-Bordeaux oda-visszavágó meccs összefoglalójáról.A Loki anno simán,egyenrangú ellenfélként verte ki ellenfelét a kupaküzdelmekből.Hihetetlen,mekkora változásokon mennek át a klubbok az évek során.
  Viszonylag mindegy,milyen szintű bajnokságról beszélünk,a krízis,pénzhiány vagy nem megfelelő menedzselés évekre háttérbe szoríthat valamikori világverő csapatokat-nem csak kis hazánkban.
  Az,hogy egy egész ország labdarúgása 25 év alatt egy bizopnyos szint alá süllyed,nos,arra is van példa.
  A valamikori BEK,KEK küzdelmekből az első két körből jó,ha egy csapartunk esett ki,most meg egy csapat van lábon az Európa liga kapujában…

 33. A Vidi tegnap idehaza 0:4-es vereséget szenvedett a Partizantól.A belgrádi döntetlen némi továbbjutási esélyeket villantott meg,de a visszavágó a realitásba húzott vissza minket.
  Nem láttam a mérkőzést,de akkor is eléggé durva eredménynek tartom ezt a különbséget.Messze nem voltam azon a véleményen,hogy a továbbjutás már a zsebünkben van,de abban bíztam,hogy hazai közönség előtt éles és izgalmas meccs lesz.
  Kár.Mindenesetre a kapuban bukott el a Vidi.Lehet gratulálni,hogy eddig eljutottak és lehet szkeptikusnak lenni,hogy ennyi volt…
  Én a kettő között foglalok állást.A 0:4 kijózanító hatással bír,a kritikusoknak ad táptalajt.Ha kikapunk kisebb gólkülönbséggel,vagy hosszabbítás után,büntetőkkel,egészen másképp látnánk a dolgot.Majd legközelebb sikerül.

 34. Egyik meccset sem láttam, de már az is csoda, hogy egyetlen magyar klubcsapat állva maradt augusztusig.

  Nincs már erről mit beszélni. Skandináviában nem törnek babérokra vízilabdában, tudják hol a helyük. Meg kellene értsük, hogy labdarúgásunknak ugyan dicső a múltja, de sem jelene, sem jövője nincs! Ott vagyunk az egykori pofozógép országok között, ahol Málta, vagy a bennünket legyőző Andorra. Nem érdemes erre több szót fecsérelni, főleg nincs értelme milliárdokat beleölni a semmibe!!!

 35. Juhász Roland mondta egy riportban meccs utáni napokban:
  “..nem 5,hanem 20 évvel vagyunk lemaradva…”
  Azért ez nagyon kemény.Ha jól emlékszem,20 évvel ezelőtt még sikerült bejutnunk kupasorozatokba,azóta csak szenvedünk.

 36. A szakmai problémák megoldhatók lennének elég gyorsan, de az az egész erkölcsi mocsár, amelybe a sportág lassan fél évszázada süllyedt, már nem legyőzhető. El kellene vágni a pénzt szállító köldökzsinórt, elengedni játékos, edző, sportvezetés kezét, tartsák el magukat, ahogy tudják!

  A felszabaduló milliárdokat a diák- és tömegsportba kellene folyatni.

 37. Na most az a nagy kérdés,ki dotálja klubbszintű focit anyagilag.Azt ugye tudjuk-konkrétan kinek jut támogatás az államtól stadion
  rekonstrukcióra-hogy a főszponzor nyomja a pénzt a labdarúgó csapatba.
  Hogy az MLSz mennyivel járul hozzá egy klubb kiadásaihoz,nyitott könyv.Nagyon kevés pénzt tehet be-talán 0 Forintot-pl. a Vidi kasszájába ahhoz,hogy működőképes legyen.
  Szóval az a feltételezés,hogy elvágjuk a köldökzsinórt,ebben az esetben nem okvetlenül hozza azt a következtetést,hogy a klubb szagényebb lesz. A szponzor,tulajdonos állja a cehhet.
  Az állam részéről mint dotáció,szerintem a stadionokba való befektetés jut.Na,itt kéne meghúzni a képzeletbeli vonalat.Hagsúlyozom,kell a felújítás,de nem kellenek a megalománás projektek,mint akár a debreceni aréna,vagy a hasonló kaliberű építmények olyan klubbokbabn,ahol a sokéves nézőszám átlaga meccsenként 1500,vagy kevesebb.

 38. Válogatottunk “kötelező” győzelmet aratott a soros VB selejtező mérkőzésen,idehaza 3:1-re megvertük Lettországot.
  Kicsit szarkasztikus vagyok,de az ellenfelünk harmatgyenge játékerőt képvilsel,ezért kötelező volt győznünk.
  De még ennek ellenére is képesek voltunk horrorisztikus hibákra-lásd a bekapott gól előtti szituáció-de ennél is aggasztóbb a védelmünk gyakori fejetlensége és a támadójátékunk szervezetlensége.Amolyan gyerünk előre grundfoci.
  Ezt a játékot sajnos kénytelen vagyok nézni idehaza a bajnoki meccseinken,az NB 2-ben szereplő Somora az új szezonban ilyen focival “lepett meg” minket,szurkolókat.Válogatottunk javára kell írni,ők azért háromszor a kapuba találtak és így beérett a rohanófoci gyümölcse.
  Vasárnap jün a keményebb dió-Portugália!

  Hajrá fiúk!

 39. Nem láttam a meccset, de ha én is szarkasztikusan akarnék fogalmazni, azt mondanám, az andorrai vereség után felszálló ágba kerültünk :-/…

 40. Kikaptunk Portugáliától 1:0-ra.Nem láttam én sem a mérkőzést,ezért a hallottak alapján nem tudok értékelni.

 41. A meccset én sem láttam, de az eredmény nem lepett meg.

 42. Éjszakás műszakba mentem, így csak a meccs elejét láttam – ami szembetűnő volt:

  – szinte egy kapuztak, elvétve tudtunk támadást vezetni,
  – sokkal lassabban reagálnak a játékosaink, igaz már legalább lekezelni le tudják a labdát, de sokszor mire indultak volna tovább vele, egy portugál játékos már oda is piszkált, netán el is vette a labdát. (Ezt egyébként a kommentátor is megjegyezte)

  A kiállítás visszajátszás alapján sajnos jogos volt, utána egy támadásunkat még láttam, elképzelhető, hogy a “múltkori” 3:3 miatt sem akartak kitámadni, további gólokat lőni a portugálok a vezetésük után.

 43. Köszönjük, hogy megosztottad velünk a látottakat. Nyilván már ennyiből is tudhatják a szakemberek (nem a szövetségi kapitányra, hanem sokkal inkább az utánpótlással foglalkozókra gondolok), hol kellene fejlődnünk. Európa-bajnokkal játszottunk, egy andorrai vereség után, reálisan nem lehetett másra számítani, legalábbis ami az eredményt illeti. Sajnos azt látom, hogy az egész Storck éra defenzív focival jellemezhető, az egycsatáros játék kevés ahhoz, hogy a labda az ellenfél kapujába jusson. De hát ő a szakember.

 44. Pillanatnyi (az utolsó 15 év) tudásunkat figyelembe véve más taktikával nem rukkolhatunk elő,mint a deffenzív foci.
  Támadójátékkal csak erős játékosokkal bíró csapat focizhat.Pl. Andorrát nekünk kellett lefociznunk és a kapujuk elé szegeznünk.
  Nézzünk vissza a közelmúltba,Egervári Sándor idejébe:az ő csapata még védekezni sem tudott.Voltak ott akkora hibák,hogy csak na.Hollandia,8 darab,megvan?Azokat a védekezési hibákat tanítani lehetne…
  Juhász Roland mit mondott? 25 év lemaradás a világ labdarúgásától.Bozsik Péter mit mondott a lettek elleni meccs szünetében?Nagyon jól játszunk.Puff nekünk.
  Na itt a hiba!

 45. Ma kezdődik a BL következő szezonja a csoportmérkőzések első fordulójával.Érdekesebb párharcok:
  Barca-Juve és a Celtic-PSG meccsek lehetnek.Engem az utóbbi érdekel jobban,tekintettel a franciák giga kiadásaira.Csak a forma kedvéért Neimar és Mbappe-t igazolták le.
  Az előbbi játékosról nincs mit mondani.Talán a vételára az ami elgondolkodtató: egy falut fel lehet építeni azon a pénzen…
  A másik játékos megszerzése más tészta.Fiatal,az utóbbi évek legnagyobb tehetségéről van szó.A Monaco játékosa volt tavaly,nagy jövő elő néz a srác-ha a fosás el nem viszi,ahogy mifelénk mondják.

 46. A tartalékosan felálló Juve hármat kapott Barcelonában,a PSG kiütötte a hazai pálya előnyeit élvező Celticet 5.0-ra.
  Az előző meccsen Messi,az utóbbin Mbappe volt a “nap játékosa”.

  Ha sor kerül az idei szezonban Barca-PSG párharcra,csípőből a franciákra voksolok.Sőt,tovább megyek,a döntőben látom őket.

  Ma folytatás.

 47. “Storck szerint hiába van ezúttal is sok sérült és eltiltott a nemzeti együttesnél, a mostani összetétel jobb, mint az andorrai, amikor 1-0-ra kikaptak a pireneusi államban.” Mondja a szövetségi kapitány a csoportmeccseken eddig pontot sem vesztett Svájc elleni idegenbeli meccs előtt.

  Megnyugtatott Storck úr! Azért ha jobb a csapat, mint az Andorra elleni, még a lehetetlen is menni fog, csak így tovább!!!

 48. Számunkra a tisztes helytállás a tét mindkét selejtező mérkőzésen.Andorrával meg ilyesztgetni fogjuk gyerekeinket,ha rosszul viselkednek.

 49. 5:2-re kikaptunk Svájcban.Nézőpont kérdése,hogy tisztesen helytálltunk-e és mennyire elfogadható az eredmény.
  Véleményem az,hogy ilyen különbség van reálisan a két válogatott tudása között.Mieink futottak,hajtottak,küzdöttek,de nem voltunk egyenragú ellenfelek.
  Más kérdés,hogy kaptunk két nagyon szerencsétlen gólt,kaptunk egy kifejezettem gyerekes gólt első sorban Gulácsi közbenjárásával,de mindent összegezve azt történt a pályán,amit az ellenfél ránk diktált.
  A 70-es években fordított volt a helyzet a két válogatott között.Nem az volt a kérdés,hogy győzünk-e Svájcban,hanem az,milyen gólkülönbséggel…

  Apropó Gulácsi Péter.Nem vagyok elégedette a teljesítményével.Nem a tegnapi meccsről,hanem általában a közelmúlt mérkőzéseit beleértve mondom ezt.
  Ha visszaidézzük az angliában eltöltött éveit, bakik és potyagólok sorozata terheli kapusunkat.
  Tegnap elcsúszott-megesik-a labda elrúgása előtt,de kérdés az,miért engedte maga elé annyira a labdát,mikor tudhatta,ott leselkedik a svájci csatár lecsapni készen?
  Bosszantó ilyen golt kapni ezen a szinten,de ismétlem magamat,benne avan a pakliban.Sajnos Gulácsi bizonytalan pont a csapatunkban,holott minden a kapusnál kezdődik.
  Ha igazságos akarok lenni,a csapatunk is hibát hibára halmozott és Gulácsin csattant az ostor.
  Eljön az az idő,amikor a nyele a mi kezünkben lesz?

 50. Nem láttam a meccset, nem tudok hozzászólni. Várhatóan Storck-ot lecserélik, minden marad a régiben.

  Amit viszont olvastam, hogy a svájci csapat tele van nem svájci születésű honosított játékosokkal. Azt nem értem, akkor miért beszélünk nemzeti válogatottakról? Szétrohasztották a focit, itthon is, külföldön is, nem sport ez már, hanem show-business.

 51. Nem tudom,Storck úrnak meddig szól a szerződése,de mivel véget ér egy selejtező-ciklus,feltehetően a közeljövőben leköszön a posztjáról.
  Nyáron VB,majd a következő ősztől indul az EB selejtező,gondolom azt már új szövetségi kapitánnyal kezdenénk.
  Nem látom értelmét az edző korai menesztésének,mivel a pénzét így is,úgy is meg kell kapnia.Azt sem látom be,hogy okvetlen el kéne küldeni őt szakmai okokra hivatkozva.Válogatottunk kispadjára varázsló kell,aki a magyar focit meg tudja váltani,kezdve a klubokkal…

  Más.Én sem szeretm azt a jeenséget,amikor honosított játlkosok szerepelnek egy nemzeti tizenegyben,vagy bármilyen más sportágban.Sajnos ez a trend már nálunk is gyökeret fogott.Döntsük el,mi a cél ezzel.
  Persze más az,ha egy sportoló fiú/lány itt ragad házasság miatt,itt akar élni és idővel államporgárunk lesz.De az,hogy csak azért,hogy “leigazolunk” idegen ország szülötteit érdekből,az nem vezet sehova.Ez vonazkozik minden ország válogatottjára.
  A focit (is) ,ahogy írod,doki,szétcincálták.

 52. Izland kijutott a VB-re!Az az Izland,aki a 70-es években a világ labdarúgását semmilyen módon nem befolyásolta,pusztán jelen volt minden selejtezőn és gyakorlatilag a közép- és topcsapatok anno 4 pontot könyveltek el előre ellenük…
  Nos,ez az Izland 2 éve kijutott az Euro döntőre,most pedig a VB-n is részt vesz.nem tudom,mennyi foci akadémia és stadion projekten ment keresztül a szigetország labdarúgása,minden esetre példaként lehet rájuk tekinteni nekünk,magyar focirajongóknak.

 53. Böde góljával 1:0-ra legyőztük Feröer-Szigetek válogatottját.Ez a győzelem a csoprtunkban a 3. hely megszerzésére volt jó,na meg a blamázs elkerülése miatt jött jól..Szakmai szempontból annyi az értelme a 3. helynek,hogy a legközelebbi sorsoláskor nem a “leggyengébb kalapba” kerülünk.
  Ennek értelmét én nem látom,mert ha kisorsolnak egy csoportot,mindegy,milyen a rangsorolásod,akkor is meg kell küzdened azokkal,akikkel összekerülünk…

  A mérkőzéshez csak annyit,sokan kimentek,elég temető-hangulat volt az arénában.Bernd Storkcnak-és a jelenlegi magyar focinak-az a hátránya,hogy nincs egy Fazekas,aki precíz beadásokat tolna be,nincs egy Nyilasi,aki ezeket kapura fejelné,nincs egy Törő,aki betáncolna 6 védő között a tizenhazosba és végül nincs egy Váradi Béla,aki 18 méterről kirúgná a kapust a hálóból.
  Azért ezeket a játékosokat említem,mert én velük szerettem meg a focit.Biztosan voltak korábban is jó ,vagy jobb labdarúgóink,de utánuk sajnos-senki ne vegye zokon-hanyatlás.

 54. Nem néztem a meccset, egyszerűen nem érdekelt, nem volt tétje, nem volt jegyzett az ellenfél, s ha az egész VB-selejtező sorozatot egy szóba kellene sűrítenem, az a KIÁBRÁNDÍTÓ lenne…

  Storck sorsa is lényegtelen kérdés, erről találtam egy higgadt elemzést.

  Ami Izlandot illeti, egyetértek Petivel, de ez utánpótlás kérdésnél érdemes megállni egy gondolat erejéig. Mondjuk a hetvenes években, amikor a srácok imádták a focit, az egyesületekben – néhány kivételtől eltekintve – mindenféle szakképesítés nélküli, kiöregedett focisták foglalkoztak a gyerekekkel, salakos edzőpályákon. Még így is termett egy-egy Détári, vagy hasonló kaliberű focista, de sokkal többet ki lehetett volna ebből hozni, ha nem hanyagolják el. Nem volt rossz gondolat ez az akadémiai képzés, ám nem látjuk az eredményét, illetve ha felbukkan egy-egy tehetség, akkor az pillanatok alatt külföldön kergeti a bőrt. Embertenyésztés és -kereskedelem ez a javából, nem a magyar foci érdekében történik.

  Mérhetetlenül szomorú ez az egész történet, vigaszt az uszodában és a kajak-kenupályán találunk. Ne felejtsük el a Simon-Juhász evezős páros floridai hajráját sem!

 55. Az elemzés higgadtsága rendben lenne.Valahol mi-szurkolók,nézők-is itt szimatolunk az utóbbi évek alapján.Az infrastruktúra hétmérföldes fejlődése -lásd stadion projeckt-szembe ütköző.
  Még alacsonyabb szinten is,mint az NB II,NB III.De pl.Bük sporttelepe is óriási változáson ment keresztül,Lipótra telente felkészülni járnak külföldi csapatok.Ezek a kishalak,A nagyokat nem kell említeni.
  Szóval állami támogatás megvan,de valaki találja ki,miért nem tudunk olyan szinten focizni-ahogy felsorolták az elemzésben-hogy legalább az Európa liga főtáblájára felkerüljön a mindenkori bajnokcsapatunk.

 56. Ha valaki tudná ezekre a kérdésekre a választ, azt a magyar labdarúgás megmentőjeként emlegetnék! Szerintem a fő gond, hogy a legjobb játékosainkat “exportáljuk” és a külföldi bajnokságokban alig jutnak szóhoz (tisztelet a kivételnek). Ez ebben a formában játékossüllyesztő. Egy-egy tehetséges és jól játszó focista kedvéért ezrek zarándokolnának a stadionokba, ahogy az én korosztályom sokszor Törő tánca kedvéért ment. A jó labdarúgó példakép az utánpótlás előtt! Ezzel szemben kimondhatatlan nevű főleg délszláv játékosok kergetik a bőrt a klubokban; akkor arról még nem beszéltem, hogy a tavalyi volt a második olyan bajnokság, ahol a bajnokcsapat edzője távozott!! (Tavaly a Honvédtól, tavalyelőtt a Viditől.) Miért mennek el a sikeredzők? Amúgy is úgy gondolom, hogy a külföldi trénerek leginkább a saját országukban szokásos játékrendszert erőltetik (egészen más habitusú a latin és az észak-európai labdarúgás). Vannak kommunikációs, pontosabban nyelvi nehézségek, és nincsenek olyan másodedzők, akik a “főnök” mellett kinevelődnének annyira, hogy átvennék a stafétabotot. Végül… ezt egyszer már kifejtettem. Van 20-30 olyan mérhetetlenül gazdag európai klubcsapat, amelyek gyakorlatilag kis világválogatottakat vásárolnak össze. Persze jönnek az eredmények, a szponzorok még mélyebben a zsebükbe nyúlnak,még több a pénz és akár egy kicsit szegényebb klubnak esélye nincs ellenük a pályán. Persze azért a Vidi feljuthatott volna az EL főtáblára, mert szerb ellenfele sem az a pénzben dúskáló nagy csapat volt, és az odavágón elért eredmény továbbjutási reményeket keltett. Az, hogy miért játszanak tétmeccsen egy lelki blokk alatt a magyarok, külön elemzés tárgya lehetne…

  Kedden eldől Storck sorsa. Van Bayer Zsolt blogján egy szavazás, hogy kit látnának az olvasók szívesen a válogatott kispadján, érdemes rákattintani az eredményért 😉 , sokaknak nem lesz meglepetés, de azt hiszem jelenleg kivitelezhetetlen lenne.

 57. Várhidi Péter volt kapitány a tegnapi Sportvilág rovatban nagyon higgadtan és ésszerűen nyilatkozott a témával kapcsolatban.Ha van lehetőség rákeresni a Kossuth archívumában,érdemes visszahallgatni a mester véleményét.
  Abszolút a fenti témát (is) boncolgatja,tehát az ifiket ,a sorsukat,stb.Storckról is higgadtan nyilatkozott,teljes egészében egyetértek vele.Csak röviden-szerinte nem feltétlenül a kirúgás/menesztés a megoldás,ugyanakkor szerte a világon az elbukott selejtezők,VB,vagy EB szereplések után az edzők menesztve voltvak…Egyetértek vele abban is,hogy legalább 5 ponttól estünk el a VB csoprtunkban,de ha hozzuk ezeket,akkor is a 3. helyen végzünk,tehát reális a végső pozíciónk ebben a helyzetben.

 58. Az a probléma, ha egy épülő háznak nincsenek alapjai, rohadnak a felmenő falai, akkor jöhet ide a legjobb ács (tetőfedő), az az épület soha nem lesz lakható. Éppen ezért nem a szövetségi kapitány személye a döntő! Persze – szerintem – Pintér teljesen alkalmatlan volt a feladatra, és ha idehozzák Dárdait, ő sem tud csodát tenni!

  Abban igazad van Peti (vagy Várhidinek, ha az ő gondolatit tolmácsoltad), hogyha nem szórjuk el azt az öt pontot, akkor is csak harmadikok vagyunk. Csakhogy! Storck-nak akkor kellett volna felállnia, amikor Andorrától kikaptunk. Mert a faroeri döntetlen még magyarázható az embertelen körülményekkel (műfüves pálya, orkánszerű szél), no de a többi csapatot ez annyira nem taglózta le, ahogy olvasom, az itthoni legyőzésük is kínszenvedés volt.

  Persze a focihoz mindenki ért. Azt hiszem túltárgyaltuk a témát, én nem a harmadik helyért meneszteném Storck-ot, hanem az elvesztett öt pontért. Ahogyan az Új idők új dalai feltámasztottak egy halott zenekart, egy új szakvezető talán úgy érne el harmadik helyet a következő Canossa-járásunkban, hogy nem lehajtott fejjel kellene néznünk a képernyőt!

 59. A középső bekezdésben ismét jó rálátásodat kell kiemelnem-pontosan ezt mondta Várhidi is-már Andorrát követően kellett volna távoznia Storcknak.
  Egyébként jelen pillanatban már nem ő a sz.k.

  Még egy utalás Várhidire:Szerinte a 15-16 éves korosztálynál kezdődik a baj.nem versenyeztetni kell ezt a korosztály,mindenképp megméretteni ilyen-olyan versenyeken,hanem még tanítani kell őket.Mert ez az “anyag” meglepő módon nagyon jó idehaza,sőt az eggyel idősebb korosztály is,az U 17,akik már szerinte mehetnének külföldre tapasztalat szerzés céljából-nem kispadon ülni neves klubbok játékosaként.
  nem feltétlenül a top bajnokságokban,hanem a pillanatnyilag jobban teljesítő szomszédokban gondolkodi nem szégyen.

  Túl bonyolult problémát feszegetünk.Sokkal lazább hangulattal bírt a Várhidit követő riport,ugyanis a hétvégén Újpesten a 70 éves Fazekas Lászlót köszöntötték labdarúgó társai és barátai.
  Gratulálunk!

 60. Közben olvasom, hogy Storckot leváltották, s keresik az utódját. Közben előttünk áll két meccs az ősszel, kapitány nélkül. Jó így a sorrend?

  Csányi urat is halkan meg kellene kérdezni, hogyha szar a bora, akkor a borász, a szőlész, a termőhely, az évjárat, a szőlőfajta, a palack, a dugó, a címke, vagy pincetulajdonos a legszarabb-e ???

 61. A “Fazék”… mennyi örömöt szerzett ott nekünk, abban Megyeri úti betonkatlanban… Isten éltesse!

 62. A múlt hétvége hemzsegett a futball-rangadóktól.kezdjük sorjában,kishazámban:
  Az év mérkőzésének beharangozott DAC-Slovan mérkőzéssel idult péntek este a sor.Ezek a meccsek mindig feszültséggel teltek,nem kell magyarázni,miért.
  A szlovák labdarúgó szövetség nem engedélyezte a vendégszurkolók részvételét a mérkőzésen,ezzel magukra haragítva az ultrékaz és a Slovan csapatát,akik tiltakoztak a döntés ellen-eredménytelenül.
  Ebből a DAc szurkolók jöttek ki győztesen,egy-nem llesz kurvamagyarozás a lelátón,kettő,több száz férőhely felszabadul számukra,mert a vendégszektort megnyitották nekik.
  A meccs mottója amúgy is az új főtribün megnyitója volt,ezzel mintegy 10 000 néző láthatja a mérkőzéseket.
  Szóval óriási hangulat,az egész Kárpát-medence jelenlétében zajlott a mérkőzés.A szurkolók komoly koreográfiákkal készültek a meccsre.A világhálón meg lehet nézni.A mérkőzés Slovan fölénnyel és góllal kezdődött,de a hazaiak fokozatosan felvették a ritmust és felzárkóztak.Az 1.félidőt már DAC fölény jellemezte,csak az egyenlítés hiámyzott.
  A 2. félidő ott folytatódott,ahol abbamaradt-hazai rohamok,Slovan kontrák,de a vendégek a 60. perctől “elfogytak”.Ekkor jött az egyenlítés egy szöglet után,majd a fanatikus közönség belehajszolta kedvenceit a győzelembe,melye Kalmár lövését követően vezaeéshez juttatta a DAC csapatát.Bomba robbant a stadionban!
  A maradék 10 percben a Slovan háromszor került gólhelyzetbe,de sikerül megúszniuk bekapott gól nélkül a hazai csapatnak mérkőzést,ezzel egy komoly győzelmet könyvelhettek el-úgy a játékosok,mint a szurkolók.
  A DAC-meccsek egybként a modern kor zarándokhelyének minősíthető immár,hisz kishazánk minden szegletéből jönnek szurkolni a DAC-nak .Impozáns aréna-bár még nem teljesen kész-és hatalmas hangulat várja az idelátogató nézőket és ellenfeleket.

  Odahaza a Fradi-Debrecen találkozó keltett nagyo figyelmet kis közösségünkben.Teltházas Grupama-aréna,visszatérő ultrák,2:1-es hazai siker,bunyó a hazai táborban a félidőben és lezárt szektor a következő meccsekre-röviden ennyi volt a Fradi ultrák rövid visszatérésének története.

  A Bundesligában Dortmund-Bayern 1:3,szuperrangadó,melyen egy csapat játszott…

  Jó szurkolást!

 63. Tegnap( csütörtök este) egy újabb negatív rekordot produkált válogatottunk.Elkészületi mérkőzésen kikaptunk Luxemburg válogatottjától 1:2-re.
  Habár Luxemburg egy árnyalattal erősebb futball szempontjából,mint Andorra,mégis csak kudarcként könyvelhető el az eredmény,végülis a statisztikában örökké szerepelni fog,ezért az utókor fejet csóvál majd,ha visszaéapoznak…
  Más kérdés,szakmailag mennyire értékelhető a tegnapi mérkőzés és mit hoz a konyhára alakulóban lévő válogatottunk-és labdarúgásunk-szempontjából.

  Más.Ugye a Fradi ultrák nem akárhogy tértek vissza lelátóra,hosszú,önként vállalt trucc után.nem is akármilyenre sikerült a kombekk,verekedés,késelésmkér súlyos sérült.
  A Fradi fizetni fog és bevételkiesés fenyegeti a szektor bezáréása miatt.
  De jó hír az,hogy Kubatov úr újra tárgyalt az ultrákkal,akik mindenben segíteni fogják a klubbot és a hatóságot a vétkesek beazonosításában és persze mindent megtesznek azért,hogy a jövőben ilyen atrocitások ne forduljanak elő.
  Aranyosak ezek a gyerekek.Csak az a baj,hogy szerte a világon megkeserítik az igazi futballszerető közönség életét a mérkőzések előtt,alatt,után jelenlétükkel.De állítólag-sok labdarúgó szerint is-ők az igazi szurkolók.Ám (ne)legyen igazuk.

 64. Svájc válgatottja,csoportbeli elenfelünk sikeresen vette a pótselejtező párharcot és kijutott a VB-re.
  Ellenben a nagyok közül Olaszország nem bírt odahaza a Svédekkel,0:1-es első mérkőzést követően odahaza csak 0:0-ás döntetlenre futotta Buffonéknak és csak a sírás maradt az Azzurinak.60 év után nem lesznek ott a VB-n.
  Utoljára 1954-ben volt erre példa…

 65. Megelőztél Peti… mert (véletlenül) láttam tegnap az olasz – svéd meccs második félidejét, ahol a napfényes Itália csapatát saját egykori játékrendszerével a cattenatioval ütötték el a svédek a VB részvételtől.

  Ezzel számomra a 2018-as VB véget ért, mert hacsak Lengyelország nem jutott a mezőnybe, egyetlen csapatnak nem lennék képes szurkolni. Talán, esetleg Izlandnak.

  Mintha egy magyar válogatott meccset néztem volna, annyira szurkoltam az olaszoknak, elsősorban Buffonnak és Chiellininek, no nem a Juve szimpátiám okán, hanem ők ketten emlékeztettek az egykori olasz csúcsfocira. A többiek … talán az arab nevű srác mutatott még valamit, de ezeken kívül semmi. Már az is szégyen, hogy a napfényes Itália válogatottja pótselejtezőre kényszerült. Ez van. Vége. Az ólomszürke antifutballt játszó svédek akár világbajnokok lehetnek… Köpni kell!

  Az, hogy Luxemburgtól kikaptunk és lett egy no name szövetségi kapitányunk, nem éri el az ingerküszöbömet. 2-3 évtizede Luxemburgot úgy kitömtük, hogy Nyálasi (Nyilasi) Tibi megkapta a “Luxemburg grófja” titulust… Ma Magyarország Andorra és Luxemburg alatt van, sok sikert a megváltó, sehol sem jegyzett új szövetségi kapitánynak! Az első vesztett meccs után visszahozhatják Pintért…

 66. Hát,Doki,nehéz lesz téged felrázni a fociletargiából.De van rá orvosság.Mégha nem is kristálytiszta forrás,de az alacsonyabb osztályban kell keresni a vigaszt,ha van a közeledben ilyen csapat.
  Én már régóta ezt a módszert használom,legalább nem csalódom akkorát.
  Kiestek az olaszok,minkert elgyepál Luxemburg,mi jöhet még?Le van sz@rva a foci.

 67. 1986-ban (?) a Mezey csapat volt az utolsó olyan, amelyik elfogadható szerepléséhez reményt fűzhettünk. Tavaly Storck is minden elismerést megérdemel, hogy ezekkel túljutott az EB csoportkörén, azután a belgák megmutatták, hol a helyük…

  Tehát a magyar labdarúgás nemzetközi szinten már Andorra és Luxemburg alá süllyedt, azt hiszem ennél mélyebben már semmi nincs. Éppen ezért, a világeseményeken (EB, VB) valahogy ráirányult rokonszenvem az olaszokra, mert mindig hajtottak, mert valódi olaszok és nem külföldről honosított idegenek (l. Svájc) képviselték a napfényes Itáliát. Mindig voltak klasszisaik, a svédek elleni csapatban is ott volt Buffon és Chiellini, aki elképesztő mennyit dolgozott. Nyilván mások ezeket az értékeket a spanyol, az angol, a német, a brazil, vagy az argentin válogatottban találták meg, velük rokonszenveznek. (Bár hogy pl. a “német” mennyire német, azon el lehet gondolkodni…).

  Tehát volt egy számomra rokonszenves csapat, sem a magyarok, sem ők nincsenek a VB-én akkor számomra ez az egész érdektelenné vált, mert EGYETLEN olyan csapat nem maradt a mezőnyben, amelyiknek szurkolnék. Ennyi.

  Továbbra is irritál, hogy miközben talicskával tolják a pénzt a foci nevű feneketlen zsákba, az eredmény nulla. Talán érdemes lenne megnézni, miért jók a vízilabdázóink, úszóink, kajak-kenusaink, hol a titok? Miközben az új fehérvári stadionba ömlenek a milliárdok, én egy 25 km-re lévő kisváros csodálatos uszodájába járok, mert a székesfehérvári olyan mint egy telehányt felmosóvödör, koszos és legalább háromszor annyian veszik igénybe, mint amennyi a kapacitása. Majd meg lehet nézni, hogy az új stadionba 1000-1500 ember fog kijárni, hogy megnézze a kiszuperált délszláv focisták hogyan kergetik a bőrt. Az oda tolt milliárdokból hány uszodára telt volna?

  Korábban is leírtam: bűn a sikertelenségbe invesztálni, amikor esély sincs arra, hogy bármi jobb legyen. Ezt Andorra és Luxemburg igazolhatja.

 68. Sajnos anno a Mezey csapat a VB-n beleszaladt a 0:6-ba a Szovjetek ellen.Olyan eredményekkel mentünk ki Mexikóba,hogy a szakma titkos esélyesként említette a csapatunkat.
  Tudjuk,mi lett a vége.Hullottak a fejek a VB után,a szakma és a sajtó elemezte is a kudarcot remdesen,még könyv is jelent meg erről az eseményről .pedig akkor kint voltunk.

  Valóban ,ha az eredményesség tükrét vesszük figyelembe,nincs helye ekkora pénzeket invesztálni a kritikán aluli labdarúgásba.Bizonyára olyan jól áll a szénánk,hogy döntéshozók szerint ez helyes invesztíció…

 69. No tegnap a képernyőn láttam a Fradi – Vidi meccset, bevallom, élveztem. Ugyan a játék nem volt magas színvonalú, de az iramra és változatosságra egy rossz szavunk nem lehet! A Fradi második góljára pedig a világ összes stadionjában csettintettek volna, annyira szépen csinálta a góllövő. (2:40 a videón.)

  Az persze más kérdés, hogy:

  – a Fradiban 6 külföldi
  – a Vidiben 4 külföldi kezdőjátékos volt (mert a sérült “sztárok” pótlására jó a selejt hazai is…)
  – nem beszélve az edzőkről…

  Akkor mi a tökömért Nemzeti Bajnokság ez? Bocs. Ha a fél stadion le van büntetésből zárva, akkor mi a francnak kell ekkorákat építeni???

 70. Valóban szép találat volt,de én már az egész akciót emelném ki:labdaszerzés a saját büntető előtt majd hajszálpontos passz a mozduló csatárra,aki úgy oldotta meg a feladatot,ahogy kell.
  Az első FTC gól is szép volt,erős lövés,jól helyezve (talán érintve),semmi esélye a kapusnak.
  A Vidi szépítő gólja is szép fejes után jött.Kár,hogy fatális védőhiba fektette kétvállra őket,de egy jó meccsben az ilyen hiba is benne van.
  Kár,hogy nem láttam a mérkőzést.

  A más kérdésre annyit:talán követendő példa lehetne az NB II filozófiája.Első kézből tudom-Ágh Zoli ismerősöm,tavaly még STK játékosként,idén már a soproni Loki védője mondta,a csapatok több dotációt kapnak az MLSz-től,ha magyar játékosokat igazolnak és nem külföldit.Magyar játékos az is ,aki határon túlról ,de igazolhatóan magyar származású.

  A kedvenc csapatomban,igaz a brazil Fluminense jóvoltából (?) 6-8 külföldi van pillanatnyilag.Ugyanez jellemző a szlovák Nb II teljes mezőnyére.Tömve van a bajnokság külföldiekkel,ezeknek a játékosoknak a pici százaléka “éri meg a pénzét”,hogy ne legyek teljesen szakszerű.
  Ugyanakkor a mi tavalyi és azelőtti csapatunkból 3 brazil játékos már a Fluminense 1. csapatában játszik,a többi beleveszik a ködbe.

  Ha már focizunk,feltűnt a Haladás feltámadása.Új stadion,új edző,jönnek az eredmények.Valóban jobb lenne,ha a magyar bajnokságban nem a külföldi focisták széma dominálna.Valljuk be.nem jobbak a mieinktől.Elég lenne egy-két fecske csapatonként,akik nyarat csinálnak ebben az őszi hangulatú bajnokságunkban.

 71. Lassan ébredezik a sportvilág. Vízilabda Világligában 9:8-ra legyőztük a spanyolokat, ezzel jó esély van a szuperdöntőbe jutásra, de még van egy csoportmérkőzés Hollandia ellen, áprilisban.

  Kézilabda EB: válogatottunk nyeretlenül esett ki. Azt nem tudom megítélni, hogy az eredmény mennyire reális, mert felületesen sem ismerem a sportágat.

  Tenisz, Australian Open: férfi egyesben Fucsovics Márton a 13. helyen kiemelt versenyző legyőzésével bejutott a harmadik fordulóba, sajnos Babos Tímea kiesett tegnap, de párosban és vegyespárosban még versenyzik.

  Közeledik a téli olimpia, amelyet egyelőre a politikai felhangok kísérnek. Magyar szempontból a gyorskorcsolya versenyeket érdemes figyelnünk, legalábbis az előzetes sajtóhírek szerint.

 72. Zajlik a férfi kázilabda Eb Horvátországban.Sajnos már nélkülünk folynak tovább a küzdelmek.
  A mieink a spanyoloktól,dánoktól és tegnap a csehektől is elszenvedett vereségek után kénytelenek hazautazni és elmélkedni azon,vajon nem lehetett volna továbbjutni a csoportból.
  Tegnap este még volt erre esély,ha a cseheket 4 góllal verjük.Sajnos 6-tal kikaptunk.

  Véleményem szerint több van a magyar kézisportban,mint a csoportkör letudása .Újra külföldi edző irányította a csapatot-Dusenbajev még emlékünkben van,ugye, a VB kudarcot magára vállalta a túl fiatal keretre hivatkozva,de most még nem olvastam az edző értékelését.
  Kíváncsian várom.
  Gyakorlatilag a lányok legutóbb is szenvedve léptek túl a csoportkörön a nyolcaddöntőbe,ahonnan azonnal kiestek…

 73. Fucsovics Márton az Ausztrál teniszbajnokságon kikapott Federertől, de idáig eljutni is csodálatos teljesítmény volt! Babos Tímea vegyespárosban döntőt játszhat!

  Görög, észt, finn csapatokkal kell mérkőznünk idén ősszel a 2020-as foci EB döntőjébe jutásért… Ha megnyerjük a csoportot, akkor további selejtezőket kell vívnunk, ahhoz, hogy Európa 13 országának nagyvárosaiban zajló döntőbe kerüljünk. Eléggé zavaros ez így…

  (Két halk megjegyzésem lenne. Egyrészt jelen állapotban a finnek és a görögök is jobbak nálunk. Másrészt vérlázító ez a lebonyolítás. Előre vetíti az Európai Egyesült Államok hagymázas vízióját, ahol nem egy adott ország, vagy két ország összefogva rendezi, hanem az egészet feloldja valami katyvaszban. Innen már csak egy lépés, hogy ne nemzeti válogatottak mérkőzzenek egymással. Szörnyű!)

 74. Ami a jövöbeli VB-ket és EB-ket illeti,átláthatatlan,követhetetlen számomra a selejtező-rendszer.Rosszul vagyok tőle.Most már kéthetente EB meccsek lesznek?
  Gyakorlatilag most értem meg igazán,mit szoktak mondogatni az öregek a gyerekkorunkban.Bármiről volt is szó,nekik a jelen más volt,mint amiben ők felnőttek és éltek aktív korukban.
  Modern világ,modern idők.Beleszarni kevés.

  Az Ausztrál Open egyik érdekes momentumára figyeltem fel: nemtudomanevét hölgyversenyző nem volt hajlandó játszani,mert a rendezők nem biztosítottak a teniszezők számára banánt.
  Eszem megáll.Azért a sznobizmusnak is kéne lenni határainak.

  Sajnos Hosszú Katinkáék is kavarják a vizet rendesen.Mint kiderült,férjeurával nem is annyira a szerelemről szól a dolog és valószínű lehet,hogy a közelmúlt eseményeit az úszószövetségben nem is annyira Katinkának,hanem férjének lehet köszönni.
  Volt nekem ilyen érzésem azelőtt a dologról,talán el is ejtettem egy sanda mondatot ezzel kapcsolatban.Talán most kibújhat a szög a zsákból.

  Az a helyzet,hogy sportolóink az utóbbi időben nem halmoznak el minket sikerekkel.

 75. Ami Hosszú Katinkáékat illeti, nem tudok mit mondani. A történetnek van egy bulváríze, ezért nem is figyelem az eseményeket.

  A “nem kapott banánt” hölgyike, ha annyira kívánta, miért nem vitt magával??? (Be kellene utalni valamelyik erdei íjászversenyre, ha nincs nálunk ivóvíz, akkor sokszor szomjan is halhatnánk…). Vagy nem futja a versenyzői honoráriumból?

  Azt hiszem a fociban tovább forgatják a kést, az UEFA egy követ fúj Brüsszellel, hiszen amikor egy vagy két ország összefogva rendez EB-t, az mindig felizzítja egy kicsit a nemzethez tartozás élményét a szurkolókban, ezt baromi fontos volt kiküszöbölni. Nyilván ezért kellett az olimpiai pályázatunkat is megfúrni.

  Biztosan tájékozatlan vagyok, de így sem értem a selejtezők lebonyolításának folyamatát. Ma hallgattam az új szövetségi kapitánnyal egy riportot, jó dolgokat mondott, de a pályán dől el minden.

 76. Gratulálunk Babos Tímeának, hiszen párosban megnyerte az Australian Opent!

 77. Szép volt lányok! Női vízilabdacsapatunk tegnap 12:9-re legyőzte az oroszokat. Sajnos a meccs közepét nem láttam, de a legelején (4:0) igen meggyőző volt a csapat játéka. A közönség ezúttal is kitett magáért, kicsit feltámadt a VB hangulata.

 78. A szurkoló reménykedik az új kezdetben… Tegnap Kazahsztán járt az Üllői úton, 3:2-re győzött a hazai pályán játszó magyar válogatott ellen, majdnem üres lelátók előtt, csapnivaló színvonalú barátságos mérkőzésen.

  Itt debütált az új szövetségi kapitány. A csapatba csupa megszokott arc került, ott folytatták, ahol Storcknál abbahagyták. Elképesztő volt, amit a pályán láttunk! A nem túl izmos kazah csapaton érezhető volt egyféle taktikai fegyelem, zártan védekeztek, ugyanakkor letámadtak, az akcióikhoz felzárkóztak, nagyon sokat mozogtak. Volt elképzelésük, azt megvalósították. Ugyanakkor a magyar csapat úgy játszott, mintha nem ülne senki a kispadon! Szenvedés volt látni, hogy Dzsudzsák mennyire kínlódik jobbszélsőként. Amikor megjátszották, mindig tett egy sasszét, hogy a bal lábára varázsolja labdát, ezzel ritmust vesztett és lelassult, nem sikerültek a beadásai, lövőhelyzetbe nem került. Ha a baloldalon játszhatott volna, mindenképpen hasznosabb lenne. Még annyi sem fért bele, hogy időnként átjöhessen, megzavarva a kazahok védekezését. Nyilván ezernyi érthetetlen hibát lehetne találni.

  Minden esetre, úgy tűnik akár a szertárosból is lehetne szövetségi kapitány, ezen aligha rontana bárki. Szégyen! Kedden jönnek a skótok, majd lesz még két barátságos meccs és az őszi tétmeccsek. Azt hiszem nincsenek csodák, pofozógépként belesimulhatunk az európai alsóházba.

  Végül: a zakó biztosan kampánytéma lesz a stadionépítések kapcsán.

 79. Nem tudtam erről a mérkőzésről.De látatlanban is mellékelem azt a véleményemet,hogy Kazahsztán ellen a győzelem a több,mint kötelező.
  Nekem ez az a a pont-és eléggé liberális nézeteim vannak a labdarúgással kapcsolatosan-ami alá már a mi labdarógásunk nem süllyedhet.
  Nem kell tovább erőltetni azt,ami nem megy.

  Van egy olyan határ,amit nem szabad túllépni.Egy válogatott lehet próbaüzemben,de még akkor is-feltételezem-olyan játékosok mérettetnek meg,akikben esetleg lát az edző fantáziát,potenciált,focitudást.
  Ennek függvényében Kazahsztánt szét kéne focizzuk egy hivatalos mérkőzésen.Ekkora blamázst nem lehet kibeszélmi semmivel sem.Persze biztosra veszem,megpróbálkoznak majd kifogásokat és érveket keresni a vereségre.
  Egyet el tudok fogadni:a felnőtt kazahok ellen a mi U15-U17-es korosztályunk játszott…De olvasom Dzsudzsák nevét a fenti beszámolóban.feltételezem,a felnőtt,”A” válogatottunkról beszélünk.

 80. A kazahok egyáltalán nem keltettek rossz benyomást, igaz, minden csapat úgy játszik, ahogyan hagyják. Egy “mentséget” tudok mondani, villámgyorsan kaptunk két gólt, ez betudható annak is, hogy a védelem soha nem játszott ilyen összetételben. Ettől függetlenül, a kazahok játékában felismerhető volt a tudatosság, mondom, mintha a mi kispadunkon nem ült volna senki.

  Kedden (ha jól emlékszem 19-órakor) a skótok ellen folytatódik canossa-járásunk.

 81. Mindez,amit leírtál,Doki,a kazahok játékáról,csak azt bizonyítja,hogy sajnos mi visszamegyünk az anyaméhbe a foci tudásunkkal.
  Ha a kazahok tudatosan fociznak,az arról szól,fejlődnek,vannak szakemberek,akik koncepciót visznek a futball felfogásába és vannak játékosaik,akik ezt megértik,sőt,megkockáztatom leírni,megtanultak focizni.
  Abban igazat adok,két bekapott gól után nehéz felállni,a megbeszélt stratégia-ha volt ilyen a meccs előtt (és miért ne lett volna?) egy csapásra romokba dőlt.
  De engedtessék meg nekem azt gondolni,a két csapat között ez nem történhet meg.Kijavítom magam:nem történhetett volna meg az,hogy a kazahok két gyors gólt lőjenek.
  Sokat járok focira,tudom,milyen az amikor a gyengébb csapat beáll védekezni.Fejre állhatsz,kibekkelnek mindent és egy elfutásból gólt lőnek.
  Az a helyzet,kikaphattunk volna tőlük mondjuk egy téli felkészülési időszakban,edzőtáborban,nem hivatalos meccsen.Kit érdekelt volna az eredmény?
  De ezt a “luxust” mi nem engedhetjük meg magunknak.Végülis egy év alatt-és tessék kijavítani,ha tévedek-kikaptunk Andorától,Luxemburgtól,Kazahsztántól,remi Feröerrel.
  A véleményem az,nem kell külföldi szakember a kispadra-felesleges pénzkidobás.Ezen a szinten a fociba is kár a pénzért.Tudom,ez nagy marhaság részemről,de volna helye a pénznek máshol is.
  Ekkora országnak és ilyen produkció mellett a klubbokat is félprofi működési elvre kéne átállítani.Csináljuk munka mellett,rosszabbul nem lesz akkor sem.

 82. Szívós “munkával” elértük, hogy egy Kazahsztán kaliberű csapat nem tele gatyával áll ki idegenben ellenünk. Bátran támadtak, s a védelemben helyüket kereső játékosok között rúgtak két gólt.

  Holnap Skócia.

 83. A skótok nagyobb játékerőt képviselnek,mint a kazahok.Fizikaiéag is rossz ellenfél,sose adják fel,sokat futnak-egyszóval a brit labdarúgás tipikus képviselője.
  Majd meglátjuk.Csak képletesen mondom,de lehet,hogy a közvetítést megcsípem.Schwechatban szépen fogni a Kossuthot.

 84. Bár 1:0-ra kikaptunk a skótoktól, a magyar csapat jobb benyomást tett rám, mint a kazahok ellen. Igaz a skótoktól ennél többre számítottam, de ők is tartós mélyrepülésben vannak.

  A játék végig kiegyenlített volt, bár sok helyzetet nem láttunk. A skótok elhibáztak egy büntetőt, az összkép alapján egy döntetlen igazságosabb lett volna. Folytatás Ausztrália és Fehéroroszország ellen, a remény hal meg utoljára…

 85. Tegnap este a Juventus hazai pályán háromgólos vereséget szenvedett a Real Madridtól. Nem szeretnék “elemzést” írni, hiszen egyik csapatot sem látom játszani – a kábelszolgáltató már évek óta nem teszi lehetővé a Serie A meccseinek élvezetét – ám ez alatt a pillanatfelvétel alatt úgy tűnt, a Juve nincs egy súlycsoportban a spanyolokkal.

  Ronaldo második gólja miatt is megérte megnézni a meccset, elképesztő ollózás volt, erre csak egy zseni képes. Ha találok videót, fel fogom tölteni. A továbbjutás eldőlt.

 86. Amikor eljutott a hír hozzám, hogy a Roma vesztett helyzetből továbbjutott a Barcelonával szemben, átvillant agyamon, hogy mégis érdemes lenne a Juve madridi meccsét megnézni. Igen ám, de Torinóban fényévnyi különbség volt a Real javára… Igazoltan voltam távol (borkóstoló), hazaérve – gondoltam – megnézem mi az ábra. 2-3 perce kezdődött a második félidő, a képernyőn Real-Juventus 0:2 feliratot olvastam. Alig hittem a szememnek!!!

  A képernyő elé ragadtam, kisvártatva a Juve összesítésben kiegyenlített!!! Tagadhatatlan, hogy az enervált Real újított, mindenki a hosszabbításra gondolhatott, amikor a bíró, még a rendes (hosszabbítással megfejelt) játékrész legutolsó pillanatában büntetőt ítélt a madridiaknak.

  A szabálytalanság vitatható, ám nem tisztem megfellebbezhetetlen véleményemmel kritizálni a játékvezetőt, de az nyilvánvaló, hogy a spanyol játékos vaskosan rájátszott a dologra… ellenben… Buffon vehemensen reklamált mint csapatkapitány, az sem kizárt, hogy a Költészet Napján nem Petrarca stílusában érvelt, a bíró kiállította. Ez volt az a pillanat, amikor kilógott a lóláb, mert egy sárga is lecsillapíthatta volna az éltes hálóőrt. (Értem a bírót, sok a meló, a francnak volt kedve még 30 percet rohangászni, meg levezényelni egy büntetőpárbajt, ugyanannyi lóvéért.)

  Ronaldo büntetőjét aligha védte volna bárki, de a bemelegítés nélkül beálló tartalék kapusnak erre nagyságrendekkel kevesebb esélye volt, mint Buffonnak.

  Kár siránkozni, mert a Juve nem Madridban, hanem Torinoban k…ta el (nem kicsit, nagyon), de ha már felálltak a padlóról, jobb lett volna, ha nem a játékvezető dönti el a továbbjutást!

  Most azért szurkolok, hogy az AS Roma nyerje meg a BL-t, ugyanis a VB-én nem lesz olasz válogatott, mert az antifutballt mutató svédek kiejtették őket. Ezért nem fogom a VB-n csak az oroszok meccseit nézni, nekik fogok szurkolni!

 87. Azért lesz ott még élvezhető futballt játszó csapat (spanyolok, belgák, Uruguay…). Én Messi miatt Argentínának szurkolok. Van egy olyan érzésem, hogy sajnos hiába, nem fognak VB – t nyerni, pedig Messi idén 31 éves, négy év múlva 35 évesen nem biztos, hogy meghatározó lesz.

 88. Az imént néztem vissza a tizenegyest megelőző szabálytalanságot.Hát,a Real játékosa már dőlt előre elfele,mert okos volt,tudta,hogy mögötte a védő és hozzá fog érni…
  A bírók bevették a színészkedést,Ronaldo köszönte,jól volt.
  Meg tudom érteni a Juve játékosok reakcióját.A hosszabbítás utolsó percében ilyen ítéletet követően kiesni eléggé bosszantó ügy.

 89. Ezzel a videóval tartoztam:

  Ami a Madridban megadott büntetőt illeti, olyan mint az állatorvosi ló. Hiába nézzük lassítva, kikockázva, számtalan kameraállásból, a fene tudja… Az biztos, hogy a madridi focista rájátszott, talán nem volt az sem elegáns, hogy Buffont is kikapcsolta a bíró.

  Ha egyáltalán lesz VB Oroszországban és nem válik a politika áldozatává, mint egykor két olimpia, figyelni fogjuk, sőt még a szokásos tippjáték sem elképzelhetetlen!

  Tegnap felvettem a fonalat közel 10 hónap kihagyás után neveztem és versenyeztem íjászversenyen!

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező