A mi Pilvaxunk… volt egyszer egy kávéház

 Szerző: - 04:04
 

Hol volt, hol nem volt… azután egyszer csak nem volt.

Volt valamikor a Világhálón egy Pilvax Kávéház. Van egy valódi Pilvax, Pesten a Belvárosban … nagy dolgok születtek ott, a gondolat nem volt gúzsba kötve, miként világhálós társában sem.

Egy hűvös decemberi napon a világhálós Pilvax lehúzta a redőnyt. Volt rá magyarázat: túl szerteágazó, sőt semmitmondó volt az ott folyó beszélgetés. A törzsközönség szétszéledt, a márványasztalokat vastag por fedte, a zsibongás néma csenddé dermedt. 2006 hűvös decemberében meghalt a szó…

Volt valamikor egy másik világ … volt egyszer Pistike a messzi Székelyudvarhelyen, aki megnyitotta a Pilvax fórumfejezetet. A legolvasottabb, legpezsgőbb témakörré vált. Bárki, bármikor beülhetett, hiszen akármennyire is különböző emberekből állt a törzsközönség, egy dolog közös volt bennük: a Kormorán varázslatos muzsikájának szeretete. A szívek szívekhez értek, értették a zenekar üzenetét és abban is közösek voltak, hogy mind a mai napig töretlenül hiszik:  jó lesz magyarnak lenni !!!

A Pilvax hajlék volt. Bárki elmondhatta örömét, bánatát, gondját és ha olykor választ nem mindenre kapott, legalább meghallgatták és vele éreztek. A kiszolgálás  osztályon felüli, az árak békebeliek voltak.

Éveken át hiányzott a Pilvax. Belém hasított egy gondolat: mi akadálya van annak, hogy kinyissuk? Ez a Pilvax egy másik Pilvax, de értelme és célja az mint a régié. A szétszéledt törzsközönséget visszavárjuk. A kávéfőző már üzemel, az asztalokról eltűnt a por, halk zene szól… Várunk Benneteket, mert lett egy hely, ahol folytathatjuk mindazt, ami megszakadt 2006 hűvös decemberében! [doktorcsp]