dec 312014
 

Van valami egészen különleges, nehezen meghatározható hangulatuk az évbúcsúztató révkomáromi Ismerős Arcok koncerteknek. Már tavaly is magával ragadó volt! Talán a hely, a pár lépésre lévő Duna folyam, amely amennyire elválaszt, úgy összeköt felvidéki magyar testvéreinkkel, híd íveli át, a „határon” nem kell megállni, igazolványt felmutatni. Otthon vagyunk, hazatértünk.

A RÉV Magyar Kultúra Házának is sajátos hangulata van, mintha tavaly óta a színpad előtti tér is kitágult volna, igaz időben érkeztünk, mert legutóbb esélyünk sem volt a zenekar közelébe kerülni.

Ráhangolódásul Kátai Zoltán énekmondó előadását hallgattuk; mire a zenekar színpadra lépett, a pinceklub megtelt és hatalmas ováció fogadta az Ismerős Arcokat. Nagyjából az utóbbi időben megszokott repertoárt hallottuk, a közel két órás koncerten. Szívesen írnám, hogy egyes daloknál a hangulat felforrósodott, ám végig csúcson volt. Még az általam is először hallott új dal alatt sem lankadt a közönség, gyorsan befogadtuk a ma még ismeretlen alkotást.

Akár plusz két órát is kibírtunk volna még, de egyszer minden véget ér… Fenyők, Nélküled, lassan oszlani kezdett a közönség, átforrósodott szívünkkel, lelkünkkel, a kinti mínusz tíz fok sem tűnt elviselhetetlennek. Pár perccel éjfél után, már Székesfehérváron voltunk…

Tökéletes lezárása volt ez a koncert az Ismerős Arcok 15. jubileumi évének. Remélem, hogy 364 nap múlva újra ott lehetünk mindannyian Révkomáromban, épségben, egészségben, magunk mögött hagyva mostani zaklatott időszakunkat.

A zenekar énekli, hogy „…mi egy vérből valók vagyunk…”. Mint annyiszor, ez tegnap este is bebizonyosodott!

  8 hozzászólás - “Évbúcsúztató Ismerős Arcok koncert Révkomáromban”

 1. Peti! A koncert végefelé Attilának adtak egy sálat. Egy szurkolóit, kék-sárgát.

  Sándor bátyánk által idézett koncertrészlethez kerestem a „Nélküled” „gyorsított” előadású változatát, ráleltem erre, akkor állt bennem össze a kép…

  Ám ez csak egy részepizódja volt annak a felejthetetlen, varázslatos estének. Nagyon várom a folytatást, akár 10-én, Esztergomban… ki tudja?

 2. Ha jól értelmezem,akkor Attila egy DAC sálban volt a koncert végén Komáromban?
  Igen,válaszolok a kérdésemre-megnéztem a koncertről készült fotókat.
  Akkor ez már a 2. sálja Attilának,egyet még nyáron kapott a DAC-Myjava mérkőzés előtt,mikor is élőben énekelt a mérkőzés kezdetén,majd a sál megjelent a meccset követő fellépésükön is Attila nyakában.
  Azt hiszem,erről a napról írtam is néhány sort anno.

 3. Köszönjük, adjon Isten Neked is szebb jövőt!

  Én pedig ennek a filmnek a segítségével értettem meg azt a szurkolói sálat, amelyet Attila kapott a koncert végére, nézzetek csak:
  http://youtu.be/yQWh0BggoIE

 4. Itt nem Révkomáromban énekli a zenekar (és már elég régen is volt),
  de azt énekeli: „Mi egy vérből valók vagyunk” – a közönséggel együtt:

  https://www.youtube.com/watch?v=8Jv1PQXg9Y4

  BÚÉK mindenkinek,
  aki hallgatja !

 5. Köszönjük!

 6. Időközben felkerültek a fotók a honlapra.
  http://www.ismerosarcok.hu/kepek/2014-12-30_Revkomarom

  BUÉK utólag is mindenkinek.

 7. Számomra ez csak azért meglepő, mert nem láttam tévéstábot. Attól persze ott lehettek még. Kicsivel 7 után érkeztünk, de szerintem odalenn nem volt térerő.

  A 16-án feladott karácsonyi képeslapotok 29-én érkezett meg, ezúton is köszönjük!

 8. Doki,fel akartalak hívni este 7 körül,de szőrén-szálán kiment a fejemből,hogy már Komáromban lehettek.Mire észbe kaptam,már 11 is elmúlt…
  Kárpótlásul láttalak a TV-ben,többször is mutatott a kamera.

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .