Íjásztábor 2009.

 Szerző: - 09:48  Vélemény?
aug 072009
 

archer

Egyszer, réges-régen, még a KoBaK első honlapján kezdődött…kobakos emberek beszélgettek ott egy gyönyörű sportról, vagyis az íjászatról. Közben jártuk a lovagi tornákat, hagyományőrző rendezvényeket – hiába ha a gyermekem beállítottsága ezt igényli – pont négy éve megvettük az első íjakat. Kezdetben csak a kertben lövöldöztünk, de októberben eljutottunk az első versenyünkre, Halásziba. Innen már felgyorsultak az események, verseny verseny hátán, majd beléptünk az újonnan alakult Alba Íjász- Hagyományörző és Sportegyesületbe.

Íjászni jó. Eljutottunk soha nem látott várromokba, lőttünk Egerben az Egri Csillagok történetéhez kötődő célokra, bejártuk gyönyörű erdők mélyét és közben igaz barátokra leltünk. Ezeknek a barátságoknak köszönhetően vehettünk rész már tavaly is a Nyílröptetők Társasága által szervezett hat napos táboron, Cserépváralján. Naponta kétszer gyakoroltunk versenykörülmények között, esténként a tábortűz mellett nagyokat beszélgettünk, zenéltünk, volt karaoke, filmvetítés, de arra is jutott idő, hogy fürödjünk Bogácson. De meséljenek helyettem a fényképek!

Mindezekről azért beszéltem ennyit, mert holnap felkerekedünk újra. Két nap egerszalóki borturizmus és strandolás után Cserépváralja felé vesszük az irányt. Remélem az idén sikerül megismételni a tavalyi élményt, amely életünk egyik legjobb nyaralása volt. Nekem különben is nagyon fontos a gyakorlás, mert az utóbbi hetekben kézbe sem vettem az íjamat. Vasárnaphoz egy hétre fogunk hazajönni, majd mesélek…;-)

De a Pilvax addig is nyitva, szolgáljátok ki Magatokat, a becsületkassza ott van a pult alatt 🙂 és ha van miről, beszélgessetek jókat!

  9 hozzászólás - “Íjásztábor 2009.”

 1. Csizi tisztetettel könyörgöm ne tartsd vissza a többi képet se!
  Nagyon nagyon hiányoztatok és a képek gyönyörű tavalyi emlékeket idéznek bennem.
  Jövőre megint Közöttetek a helyem.

 2. Feltöltöttem az első adag képeket a táborunkról:

  A táborról sok-sok részlet itt olvasható 🙂

 3. Nem is tudom hol kezdjem…Füzesabonynál felvettük @ngie-t, majd egy laza pizza Mezőkövesden, de már jött a telefon: kettőkor kezdenénk…

  Sprinteltünk Cserépváraljára. Meleg fogadtatás, de a verseny ízibe indul…egymásért lövés, vagyis felmérjük, hogy mit tudunk a tábor elején. 15×3 lövés 15 m-ről, körökre, pontozás 10-8-5. Táborátlag: 53%, vannak teljesen kezdők és vérprofi irányzékos csigások is.

  Néhányan a faluban lakunk egy szép régi parasztházban, a többiek a tábor területén faházakban. Vacsora (a faluból hozzák, tálalnak, mosogatnak) majd táncház. Kezdődik a nyitó est… Kormorán műsorral! Szólnak a dalok, a vetítővásznon a Kormorán-emblémája, a zenekari tagok…a zenei alapra Lali gitározik, énekel, @ngie fuvolázik. A dalok között Reményik és Wass versek. Ezt kaptuk mi kobakosok a Nyílröptetőktől. A végén Himnuszaink. Lobog a tűz, körülüljük, bemutatkozunk. Hűl a levegő, éjfél után kerülünk ágyba.

  Másnap reggel váltóverseny. Négy csapatra oszlunk, lövünk lufikra, mozaikképre,röpülő korongokra. 10-től egyig minden az íjászaté, de csak azért, hogy délután elkezdődjék a buliverseny, Laliék által rajzolt 2D célokra. 7 cél, 3 lövés, 2 kőr. Vacsora, majd karaoke veszi kezdetét, jóval éjfél után ér véget. A hangulatra lehetetlen jelzőket találni. Bendivel elzúztuk idén is a Két forintos dalt, meg a Nyolc óra munkát 😉

  Szerdán délelőtt kirándulás Cserépváralján a Kaptárkövekhez és a várhoz. Délután vadászverseny, a lebonyolítás ugyanaz, mint előző nap. Este filmvetítés.

  Csütörtökön délelőtt lelőttük a koreai tradis Világbajnokság céljait, a legtávolabbi 90 m-re volt…Délután a Magyar hagyományos Íjász Tábla megmérettetés állt előttünk, sötétedés után pedig éjszakai lövészet…ez úgy zajlott, hogy Lali kivetítővel vesszőfogókra varázsolt állatfigurákat és a sötétből kellett “célozni” ezekre.

  Pénteken délelőtt Bogács, strandolás, délután megismételtük a hétfői egymásért lövést. A táborozók rengeteget fejlődtek! Este – táborzárás, búcsú, majd ismét karaoke… 🙂

  Szombaton délelőtt nyílt íjászverseny, sok ismerős és ismeretlen arc a nevezők között. 16 cél, célonként 3 lövés, buliverseny egy körben. Utána távlövés, íjászpárbaj.

  Eredményhirdetés a faluban, ahol sertésgulyást és édességet kapunk. A gyerekek elárasztják a levegőt szappanbuborékokkal, sokan patakzó könnyekkel vesznek búcsút egymástól és a tábortól. Vissza a táborba és a verseny helyszínére, pakolás, azután jó páran leülünk a tűzrakóhely köré és senkinek nem akaródzik hazaindulni…már nyolc óra elmúlik, mire mindenki elmegy. Mi még maradunk egy éjszakát, vasárnap reggel indulunk csak el.

  Felsorolásszerűen ennyi volt, de ez csak az egésznek a váza. A Kormorán-esttől a csillagos ég figyelésén át annyi minden történt: új barátságok, kézfogások…lehetetlen mindent felsorolni…hetek kellenek, amíg leülepszik bennünk az élmények sokasága.

  Még ránk vár a rengeteg fénykép átválogatása, feltöltése…közben csináltam a tábornak egy honlapot, amelyezen a helyen található. Közben már készülni kellene a szombati litéri versenyre, mert bizony nagyvadlövészet veszi kezdetét 😉

  Fogunk még a táborról itt is szólni, akár esti mesét is mondhatunk például a hulló csillagokról Tokajit szürcsölgetve ;-)…

 4. Remélem jövőre megint sikerül nekem is Közöttetek lenni.
  Hiányoztatok.:)

 5. …pedig azt hittem, már olvashatom az élménybeszámolódat – estimese gyanánt..! 😉

  Nekem most a csillagos égbolt hiányzik. A csendes nyugodt este, sötét égbolt, sok-sok csillag,..és időnként 1-1 hullócsillag.
  Jó volt minden este kifeküdni a versenypályára…és ott a friss levegőn elaludni!

 6. Itthon vagyunk…lesz mit elmesélni, de egy szusszanásnyi időre kérem még a türelmeteket!

 7. Áhhh olyan vígasztalan az időjárás,hogy inkább
  neki sem indultam.
  Még a végén rossz időtvinnék nektek is.
  Hiányoztok nagyon.

 8. Csizi ez nem ér.
  Enélkül is hiányoztok.
  Lehet ha nem jön közbe semmi honap/péntek/ még leszökök hozzátok egy napra.
  Remélem rengeteg fnykép készül és majd hallhatom az élményeket is.

 9. Nos Hölgyek, Urak a Pilvax Cserépváraljára kihelyezett tagozata jelenti, hogy remekül érzi magát, napról napra fejlődik a lőtudásunk, kiváló a csapatmunka. Ha hazaértünk lesz miről mesélni… addig is pilvax-szozzatok bátran! Csizi, Márti, Bendi, Norka’ Eszti’ Gergő’ Matyi, @ngie, Macitappancs, Bogi, Marci, meg a Nyílrgptetők 🙂

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .