aug 022010
 

Korábban csak egy hétvégére kellett összefésülnöm az előttünk álló eseményeket, most viszont tényleg itt a bőség zavara! Megpróbálom időrendi sorrendben összeszedni a hét programjait.

Augusztus 3. (kedd)

Balatonalmádiban a Hungarikum fesztivál keretében 20:00-kor ad hangversenyt a nemEZ.

*****

Augusztus 4. (szerda)

Verőcén a Magyar Sziget rendezvénysorozat részeként a Kormorán 20:15-kor, az Ismerős Arcok 21:45-kor lép színpadra.

*****

Augusztus 5. (csütörtök)

Palkonyán (Villányi borvidék) a III. Ördögkatlan fesztivál keretében 19:30-kor nemEZ koncert lesz.

*****

Augusztus 6. (péntek)

Sárváron a Nemzetközi Motorostalálkozó és Rockfesztivál keretében 18:00-kor áll színpadra az Ismerős Arcok.

*****

Augusztus 7. (szombat)

Zalabaksán 19:00-kor Ismerős Arcok koncert lesz; ugyancsak 19:00-kor áll színpadra a Szkítia Boronkán.

*****

Augusztus 8. (vasárnap)

Zalakomárban a Dunántúli Középkori Mezővárosok Találkozója keretében 21:00-kor Kormorán koncert lesz.

Verőcén a magyar Sziget zárónapján 21:00-kor áll színpadra a Szkítia.

*****

Augusztus 4-15-e között kerül sor a XXX. Úszó, Szinkronúszó és Nyíltvízi Európa-bajnokságra Budapesten és Balatonfüreden. (Az eseményt a Magyar Televízió is közvetíti.) A rendezvény honlapját részletes információkkal itt találjátok.

  8 hozzászólás - “Programajánló augusztus első hetére”

 1. Sajnos Geigi ez most nekünk kimarad, majd szeptember 11-én Polgárdi – gondolom az meg már Neked nem lesz időszerű – viszont lesz az agárdi Popstrandon is fellépése a zenekarnak.

 2. Holnap valaki megy Várpalotára? Én szívesen mennék, csak az utazást kell megoldanom valahogy. Holnapig megrágom a dolgot.

 3. Hamarosan indulunk Palkonyára, majd írok, de csak a jövő hét elején, mert a
  hétvége zsúfoltnak ígérkezik… (Nemezékkel- pontosabban Kátaiékkal – tegnap beszéltem telefonon, tőlük tudom, hogy az almádi koncertet végül nem is tudták megtartani.)

 4. Szó sincs kukacoskodásról! Teljesen igazad van, az hogy “Nemzetközi Rockfesztivál” vagy “Nemzetközi Motorostalálkozó és Rockfesztivál” nem ugyanaz! Ha valaki betér az utcáról a Pilvaxba, akkor kapjon pontos információt, éppen ezért kérlek Benneteket, hogy máskor is szóljatok, ha valami pontatlanságot láttok!

  Pár szót a tegnap esti nemEZ koncertről. Hááát… amíg én ott voltam, nem volt koncert :-(. Nagyjából fél hétkor értem a helyszínre, a Hungarikum Fesztivál keretében tervezték az előadást. Két sorban voltak felállítva egyforma, kulturált faházikók, ott mérték a hungarikumokat: sok borászat, pálinkaház mellett, láttam sajt-manufaktúrát, néhány kézműves terméket kínáló árust. A házikók sorát a strand főbejárata előtt felállított színpad zárta le.

  Ahogy megérkeztem találkoztam néhány régi kobakos barátommal. Ezen a ponton engedjetek meg egy kis kitérőt! Egy dolgot megértettem Koltay Gergely leveléből, aki azt írta, hogy: “A Kobak akkori tiszta vízében jó volt megfürödni.” Valóban. Jól eső dolog olyan emberekkel beszélgetni, gondolatokat cserélni, akikkel első szóra megértjük egymást, barátsággal, jó érzésekkel – csak azért is leírom – szeretettel közeledünk egymáshoz. Olyanokkal, akikkel kézfogáskor egymás szemébe nézünk. (Még mielőtt valaki ebből arra következtetne, hogy ingadozom, most is megerősítem: én is azt szeretném, ha a Kormorán a jelenlegi tagokkal működne tovább, de beleszólásom ebbe nincs, a döntés joga a zenekarvezetőé.) Egyébként a köztünk folyó beszélgetés nem az elmúlt két hét eseményei körül forgott. Egyáltalán nem mellékesen, jó volt szót váltani erdélyi barátainkkal, a nemEZ zenekar tagjaival.

  Visszatérve a rendezvényhez: nagyjából fél nyolc felé elkezdett ömleni az eső, Csak azért nem áztunk pacallá, mert a strand főbejárata fölött egy vasbeton kádár-barokk tető éktelenkedik, ide behúzódva szárazon megúsztuk. (Micsoda képzavar!) Egy óra múlva elállt az eső, sajnos nekem kilenc felé el kellett jönnöm, akkor még nem dőlt el, hogy végül lesz-e koncert.

  Sajnálom, hogy a muzsika élvezete (számomra) elmaradt, ennek ellenére egyáltalán nem bánom, hogy elmentem Balatonalmádiba! Aki teheti legyen ott Palkonyán és esetleg írja meg, élményeit!

 5. Rendben, nem kukacoskodni akartam, csak gondoltam megnézek egy pár külföldi “fogatlan oroszlánt” de a fellépők között szerencsére nem találtam ilyet.

 6. Kéremszépen, mikor jutunk el addig a naptárban, hogy augusztus 31, Nyárasd, Felvidék….lesz egyáltalán az a koncert? mert a naptárban látom, itt meg bárkitől kérdezem, csak néz rám nagyokat….segítséééég!

 7. Igazad van Laca, azért rövidítettem a találkozót a “Rockfesztivál”-lá, mert az a szó, hogy “Vármeeting” enyhén szólva csípi a szememet, nem akartam a Pilvax főoldalát egy ilyen szóval beszennyezni… Amúgy a “nemzetközi” jelző ezek szerint a motorostalálkozóra vonatkozik. (Javítottam a linket.)

 8. Szia Csizi!
  A Sárvári Vármeeting gondolom csak elnevezésében nemzetközi mert amúgy csak magyar ( hurrá ) fellépőket látok, és más utalást sem találtam erre vonatkozólag.

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..