aug 022010
 

Korábban csak egy hétvégére kellett összefésülnöm az előttünk álló eseményeket, most viszont tényleg itt a bőség zavara! Megpróbálom időrendi sorrendben összeszedni a hét programjait.

Augusztus 3. (kedd)

Balatonalmádiban a Hungarikum fesztivál keretében 20:00-kor ad hangversenyt a nemEZ.

*****

Augusztus 4. (szerda)

Verőcén a Magyar Sziget rendezvénysorozat részeként a Kormorán 20:15-kor, az Ismerős Arcok 21:45-kor lép színpadra.

*****

Augusztus 5. (csütörtök)

Palkonyán (Villányi borvidék) a III. Ördögkatlan fesztivál keretében 19:30-kor nemEZ koncert lesz.

*****

Augusztus 6. (péntek)

Sárváron a Nemzetközi Motorostalálkozó és Rockfesztivál keretében 18:00-kor áll színpadra az Ismerős Arcok.

*****

Augusztus 7. (szombat)

Zalabaksán 19:00-kor Ismerős Arcok koncert lesz; ugyancsak 19:00-kor áll színpadra a Szkítia Boronkán.

*****

Augusztus 8. (vasárnap)

Zalakomárban a Dunántúli Középkori Mezővárosok Találkozója keretében 21:00-kor Kormorán koncert lesz.

Verőcén a magyar Sziget zárónapján 21:00-kor áll színpadra a Szkítia.

*****

Augusztus 4-15-e között kerül sor a XXX. Úszó, Szinkronúszó és Nyíltvízi Európa-bajnokságra Budapesten és Balatonfüreden. (Az eseményt a Magyar Televízió is közvetíti.) A rendezvény honlapját részletes információkkal itt találjátok.

  8 hozzászólás - “Programajánló augusztus első hetére”

 1. Szia Csizi!
  A Sárvári Vármeeting gondolom csak elnevezésében nemzetközi mert amúgy csak magyar ( hurrá ) fellépőket látok, és más utalást sem találtam erre vonatkozólag.

 2. Igazad van Laca, azért rövidítettem a találkozót a “Rockfesztivál”-lá, mert az a szó, hogy “Vármeeting” enyhén szólva csípi a szememet, nem akartam a Pilvax főoldalát egy ilyen szóval beszennyezni… Amúgy a “nemzetközi” jelző ezek szerint a motorostalálkozóra vonatkozik. (Javítottam a linket.)

 3. Kéremszépen, mikor jutunk el addig a naptárban, hogy augusztus 31, Nyárasd, Felvidék….lesz egyáltalán az a koncert? mert a naptárban látom, itt meg bárkitől kérdezem, csak néz rám nagyokat….segítséééég!

 4. Rendben, nem kukacoskodni akartam, csak gondoltam megnézek egy pár külföldi “fogatlan oroszlánt” de a fellépők között szerencsére nem találtam ilyet.

 5. Szó sincs kukacoskodásról! Teljesen igazad van, az hogy “Nemzetközi Rockfesztivál” vagy “Nemzetközi Motorostalálkozó és Rockfesztivál” nem ugyanaz! Ha valaki betér az utcáról a Pilvaxba, akkor kapjon pontos információt, éppen ezért kérlek Benneteket, hogy máskor is szóljatok, ha valami pontatlanságot láttok!

  Pár szót a tegnap esti nemEZ koncertről. Hááát… amíg én ott voltam, nem volt koncert :-(. Nagyjából fél hétkor értem a helyszínre, a Hungarikum Fesztivál keretében tervezték az előadást. Két sorban voltak felállítva egyforma, kulturált faházikók, ott mérték a hungarikumokat: sok borászat, pálinkaház mellett, láttam sajt-manufaktúrát, néhány kézműves terméket kínáló árust. A házikók sorát a strand főbejárata előtt felállított színpad zárta le.

  Ahogy megérkeztem találkoztam néhány régi kobakos barátommal. Ezen a ponton engedjetek meg egy kis kitérőt! Egy dolgot megértettem Koltay Gergely leveléből, aki azt írta, hogy: “A Kobak akkori tiszta vízében jó volt megfürödni.” Valóban. Jól eső dolog olyan emberekkel beszélgetni, gondolatokat cserélni, akikkel első szóra megértjük egymást, barátsággal, jó érzésekkel – csak azért is leírom – szeretettel közeledünk egymáshoz. Olyanokkal, akikkel kézfogáskor egymás szemébe nézünk. (Még mielőtt valaki ebből arra következtetne, hogy ingadozom, most is megerősítem: én is azt szeretném, ha a Kormorán a jelenlegi tagokkal működne tovább, de beleszólásom ebbe nincs, a döntés joga a zenekarvezetőé.) Egyébként a köztünk folyó beszélgetés nem az elmúlt két hét eseményei körül forgott. Egyáltalán nem mellékesen, jó volt szót váltani erdélyi barátainkkal, a nemEZ zenekar tagjaival.

  Visszatérve a rendezvényhez: nagyjából fél nyolc felé elkezdett ömleni az eső, Csak azért nem áztunk pacallá, mert a strand főbejárata fölött egy vasbeton kádár-barokk tető éktelenkedik, ide behúzódva szárazon megúsztuk. (Micsoda képzavar!) Egy óra múlva elállt az eső, sajnos nekem kilenc felé el kellett jönnöm, akkor még nem dőlt el, hogy végül lesz-e koncert.

  Sajnálom, hogy a muzsika élvezete (számomra) elmaradt, ennek ellenére egyáltalán nem bánom, hogy elmentem Balatonalmádiba! Aki teheti legyen ott Palkonyán és esetleg írja meg, élményeit!

 6. Hamarosan indulunk Palkonyára, majd írok, de csak a jövő hét elején, mert a
  hétvége zsúfoltnak ígérkezik… (Nemezékkel- pontosabban Kátaiékkal – tegnap beszéltem telefonon, tőlük tudom, hogy az almádi koncertet végül nem is tudták megtartani.)

 7. Holnap valaki megy Várpalotára? Én szívesen mennék, csak az utazást kell megoldanom valahogy. Holnapig megrágom a dolgot.

 8. Sajnos Geigi ez most nekünk kimarad, majd szeptember 11-én Polgárdi – gondolom az meg már Neked nem lesz időszerű – viszont lesz az agárdi Popstrandon is fellépése a zenekarnak.

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező