Honlapunkról

 Szerző: - 04:08
 

Üdvözöljük minden kedves vendégünket

„A mi Pilvaxunk” márványasztalai mellett,

Isten hozott Benneteket!

Ennek a honlapnak a célja, hogy mindenki aki bejön egy jó kávéra, annak szürcsölgetése közben találjon megfelelő olvasnivalót, ha pedig úgy hozza kedve, akár maga is írjon ilyet, vagy egy jót beszélgessen többi vendégünkkel! A kávéházak erre valók…

Magyarországon nem találunk olyan várost, ahol ne lenne, vagy ne lett volna egykor kávéház, amely az ott élők egyik legfontosabb közösségi tere volt. Történelmünket és irodalomtörténetünket átszövik a kávéházi emlékek. Vannak mostoha sorsúak – gondoljunk csak a pécsi Nádorra – és ma is fényesen ragyogók. Virtuális kávéházunkban nem törünk nagy magasságokba, szeretnénk jól érezni magunkat és minden alkalommal lélekben kissé gazdagodva távozni innen.

Hogy mindez megvalósulhasson, elmondom, hogy lapunk sziklaszilárdan a keresztény magyar nemzeti hagyományok talaján áll, elsősorban nemzeti kultúránk értékeivel kíván foglalkozni és azokról beszélni.

A Pilvax kávéház korabeli képe

Márványasztalaink mellett sok szeretettel várjuk vendégeinket! Azért vagyunk, hogy  jól érezzétek magatokat. Íme, Miklós cukrászunk már süti a briósokat, saját pörkölésű kávénkból megízlelhetjük az első kapucínert.

Csak annyit kérünk, hogy

  • ne felejtsük el, hogy ebben a kávéházban a kimondott gondolat nem száll el, itt marad az oldalakon és beszélgetőtársainkon kívül bárki megismerheti azokat;
  • őrizzük édes anyanyelvünk tisztaságát, kerüljük az idegen kifejezéseket, használjuk tudatosan gyönyörű nyelvünket;
  • lehetőség szerint ne foglalkozzunk napi politikával, mert az ma még az egyformán gondolkozók közé is képes éket verni. Beszélgessünk a mindennapi életről, zenéről, irodalomról, gyönyörű magyar tájakról, élményeinkről!

Ehhez kívánok minden vendégünknek kellemes időtöltést! Már érzem a friss briós fenséges illatát… vágjunk bele hát !

A főoldal alján látható történelmi magyar zászlók balról jobbra haladva:

Szent István zászlója
Árpádház
Anjou
Hunyadi János
Fekete sereg
Zrínyi Miklós
Bethlen Gábor
Thököly Imre

A képek forrása: Őrvidéki szél

Kapcsolat:

doktorcsp.
doktorcsp’kukac’gmail.com
+36309460330