Emlékek

 Szerző: - 13:00
 

  2 hozzászólás - “Emlékek”

 1. Az Idő… nagyobb uraságot aligha ismerünk, úgy vesz el, hogy ad és úgy ad, hogy közben elvesz. Nehéz bármit mondani ilyenkor, lehet közhelyeket találni, próbálni vigasztalni azt, aki vigasztalhatatlan. Szinte napra pontosan tizennyolc éve éltem át én is ugyanezt, holnap lesz ennyi esztendeje, hogy végső búcsút vettünk, kikísértük ide nem messze, a Béla utcába… az év legrövidebb napján. Mégis együtt maradtunk… Idő úr teszi a dolgát, hoz visz, olykor még a lángoló fájdalom tüzét is képes enyhíteni.

  Eljövünk, elmegyünk. Irigylem a művészi tehetséggel megáldottakat, akik versbe, kőbe, dalba öntve enyhítik fájdalmaikat és ezzel valamennyiünkét. Vannak dalok amelyek örökre lelkünkbe égtek. K ifogalmazta meg ezt az érzést Koltay Gergőnél szebben? „Soha ne gondold, hogy születni kár, élet kezdődik a halál után.” Ma még a Fény születését várjuk, de alig néhány hét, Vízkereszt, farsang, nagyböjt és megérezzük a Húsvét misztériumát, szegezzenek kereszthez, döfjék át szívünket lándzsával, görgessenek sziklát a testünket rejtő barlang elé… az ÉLET LEGYŐZI A HALÁLT!

  Boldog vagyok, hogy ezt egy egy kávé mellett elmondhattam Neked Peti… hagyd, most én fizetek, de tavasszal, amikor virágba borul minden, elfogadok egy sört cserébe.

 2. Legszívesebben valami nagyon erőset és sokat kéne rendelnem ma,Főúr,de sajnos nem tehetem…Maradjunk egy kávénál.
  Tudja,bármennyire is közhely az,hogy egyszer mindenki bevégzi,mégis,mikor eljön az a pillanat,amikor eltávozik valaki az életünkből,valaki,aki a része volt önmagunknak,az életünknek,akkor hihetetlen gyötrő tusák marják belül az embert.
  Érthető,hogy el kell távozni,ha itt az idő,az agy felfogja,de egy megfofhatatlan szerv működik bennünk valószínűleg,és ez a nem tudom,hogy hívják alkatrész szétfeszít és gyötör,belekapar a fejbe és az ember fárad csak és jár és jár az agya…
  Talán az idő enyhít ezen a rohadt érzésen,az vigasztal csak,hogy Neki sokkal rosszabb volt egy teljes hónapig,mígnem megkönyörültek rajta odafönt…

  Fizetnék,Főúr,kérem a számlát.Köszönöm a kávét,,,és hogy meghallgatott.

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .