jún 182018
 

Régi hagyományunkat felelevenítve, a Labdarúgó VB kapcsán tippelésre invitállak Benneteket! A játék nem véresen komoly, nincs nevezési díj, értékes jutalom sincs, viszont jó kis esélylatolgatás, játék a játékban! Bárki, bármikor bekapcsolódhat, nem kell előre nevezi, tippek küldése már magában nevezésnek számít.

Nem ez lesz ezen a honlapon az első ilyen játék, kialakult egy letisztult rendszer, amelyen nem szükséges változtatni. Még a VB kezdőrúgása előtt meg kell tippelni a csoportokból továbbjutókat, és az első négy helyezettet. Az ezekre adott helyes tippeket magas pontszámmal honoráljuk! Mind a 63 mérkőzés eredményére lehet tippelni, ezekhez még egy góltotót is beillesztettünk jutalompontokért! A tippverseny állását folyamatosan frissítem.

A VB meccseit csoportokra bontva ide kattintva találjátok, időrendben pedig itt tájékozódhattok.

A tippverseny végeredménye :

Mérkőzések Csoport továbbjutók 1-4. helyezett Összesen
Bence 104 (2)
260
0 364 (3)
Benedek és GBence
121 (1)
240
30 391 (1)
Kohus Peti 89 (4)
240
0 329 (5)
Rudipapa 97 (3)
220
30 347 (4)
Csizi 89 (4)
260
30 379 (2)

 

ÍGY TIPPELTÜNK!

 

A szabályok a következők:

1./ Legkésőbb június 14-ig meg kell tippelni a VB győztesét – 50 pont – és második, harmadik, negyedik helyezettjét, – eltalálásukat egyaránt 30 ponttal jutalmazzuk. Ugyancsak a torna kezdete előtt várom a nyolc csoportból továbbjutó csapatok megnevezését, ez találatonként 20 pontot ér, függetlenül attól, hogy az adott csapat első, vagy második helyről lép tovább.

2./ Várom a tippeket a mérkőzések eredményeire és gólkülönbségére, minden telitalálat 5 pontot ér, a meccs eredményének eltalálása (győztes, vagy döntetlen) 3 pont. (Pontosítva: győztes/döntetlen eltalálása 3 pont, gólkülönbség eltalálása 2 jutalompont, azaz a mérkőzésenként maximálisan elérhető pontszám 5.)

3./ A csoportkörök után (egyenes kieséses szakaszban), a végeredmény eltalálása 3 pont, a gólkülönbségé 2 jutalompont, függetlenül attól, hogy végeredmény 90 vagy 120 perc alatt alakult ki. Ha valaki döntetlent vár – értelemszerűen – jelölje meg a büntetőkkel továbbjutó csapatot, a találatért 2 bónuszpont jár. (Példákkal: eltalálod a győztest vagy a döntetlent – akár 90, akár 120 perc alatt alakul ki – 3 pont; eltalálod a gólkülönbséget, plusz 2 pont; döntetlent vársz és eltalálod melyik csapat nyeri a büntetőpárbajt újabb plusz 2 pont. Így az egyenes kiesés szakaszában 0, 3, 5, 7 a megszerezhető pontok száma.)

A tippelés teljesen nyilvános, a várt eredményeket ehhez az íráshoz, hozzászólásként tegyétek közzé. A játékba bármikor be lehet kapcsolódni, de az 1./ pontban felsoroltakra csak június 14-ig lehet tippelni. Mivel 48 csoportmeccs lesz, célszerű lenne, ha egyszerre 10-12 meccsre tippelnétek, mindig időben közzéteszem a soron következő meccseket.

Jó tépelődést, jó meccseket és jó szórakozást!

  142 hozzászólás - “A Mi Pilvaxunk Labdarúgó VB tippjátéka 2018”

 1. Nem tudom. Valóban nem volt egy élvezetes mérkőzés, magam is a belgáknak szurkoltam, de végig úgy éreztem, hogy a franciák uralják a játékot. Sajnos a belgáknak alig volt gólveszélyes támadásuk.

  Na de ne csak az élfocival foglalkozzunk, elvégre a Vidi mint magyar bajnokcsapat Luxemburgban játszott BL elő-elő-elő selejtezőt, éles küzdelemben, magas színvonalú mérkőzésen 1:1-es döntetlent ért el! Úgyhogy hajrá, lehet erre a gyalázatra majd még visszatérek…

 2. A francia – belga meccsen szerintem a véletlen döntött. Hol a francia, hol a belga térfélen volt 21 játékos, akik körbe passzolgattak. Szerintem – némi túlzással – alig volt más a mérkőzés képe, mint a Csizi által kárhoztatott orosz – spanyolon, csak ott állandóan az egyik térfélen nem tudott mit kezdeni a két csapat egymással, itt meg időnként helyet cseréltek. Egyforma teljesítmény mellett, a franciák “találtak” egy gólt, a belgák nem. Csak az volt jó a tegnapi mérkőzésben, hogy nem 120 percig tartott.
  Mint írásomból kitűnik, nagyon csalódott vagyok. Nem is csak azért, mert a belgák kikaptak, hanem amiatt, hogy nem is volt semmi küzdelem, változatos támadások. Én 3.2-es belga győzelemre fogadtam, de ha a franciák nyertek volna ilyen arányban, el tudnám fogadni. Ez a meccs viszont egy nyűglődés volt. Sokkal inkább rossznak tartottam, mint – újra felemlítve – Csizi az orosz spanyolt.

  Nem tudom, ki figyelte meg a bekapott gól után Fellaini arcát, illetve, ahogy a kezébe temette az arcát, majd felnézett. Rá volt írva hogy: “te jó ég, kész, vége, elvesztettük a meccset”. Mintha ő érezte volna, hogy nem tudnak fordítani.

  Na, mindegy az a fontos, hogy ma a horvátok megverjék ma az angolokat, a döntőben meg a franciákat. és helyre áll a világ rendje! 🙂

 3. A horvátok két 120 perces meccsen vannak túl, + a tizenegyesek. A kulcsemberek kimerítő klubszezon után csatlakoztak a nemzeti csapathoz. Nem hinném, hogy ma legjobb arcukat fogják nyújtani. Nem szívlelem különösebben az angolokat, de ma az erőnlét dönthet a javukra.

  Ugyanakkor, természetesen: Minden józan ész alapú elemzéstől függetlenül abszolút 2 esélyes a párharc…

  Franciák elég meggyőzőek voltak tegnap, ékes példa, hogy a csoportkör más kávéház..

  Ronaldo: Mint játékos, feküdhet neki az olasz liga, emberi tulajdonságait nem jellemzném.

 4. Bár nem repesek a boldogságtól, de a franciák mind az egész VB-én mutatott, mind a tegnap esti teljesítményük alapján méltán döntősök. Ez van.

  A tippjáték jól alakul, az ifjú Padavanok most éppen holtversenyben állnak!

  Ronaldo a Juventushoz igazolt; elég sok gólt rúgott ellenük, van mit törlesztenie 😉 .

  Nagyon kíváncsi vagyok a mai meccsre, izgalmasnak és érdekesnek ígérkezik.

 5. A kérdés az, hogy mi a foci elemi érdeke? Ezért is sajnálom a brazilok vagy az uruk kiesését… a horvátoktól láttunk szép focit is meg antifutballt is.

  Bizony, a táblázatok nélkül már belefulladtám volna a számok tengerébe, mint ‘82-ben Nagy Feró a dalba, (alig tudtak kijönni belőle, igaz F. be volt baszva, én meg nem…). Na mindegy, a lényeg a pontosság, mert a Párt szeme úgyis lát mindent 😀

 6. Oké, Csizi!
  Köszönöm, most már világos és egyértelmű. A világbajnokot és a helyezetteket kellett eltalálni, ez a két kategória volt felállítva. Nyilván így volt ez a korábbi tippjátékokban is, csak elfelejtettem.

  Ennek fényében mondhatom, hogy mindegyőnknek az lenne a jó, ha Horvátország lenne a világbajnok, a másik három csak helyezett. Bármelyik csapat nyer a horváton kívül, az valamelyőnknek veszteség, hiszen egyikőnk se fogadta ezek közül egyiket se az 50 pontos helyre. Ha mégis nyer, akkor 30 pontot sem kap érte senki.

  Tehát elemi érdek, kedves elvtársak, hogy a baráti horvát csapatnak szurkoljunk. Erre kötelez minket a közös múlt, a jó szomszédság és az iszlám terjeszkedés megfékezésében létre jött egymásra utaltság is.

  A számvizsgáló bizottság nevében egyébként kijelenthetem, hogy Csizi pontosan végezte a pontok összegzését, saját magam is vezetem a ponttáblázatot és teljesen azonosak az összegek, nemes versengésünk állása hiteles.

 7. A mai elődöntőre csak Bence és én gondolunk francia sikerre, mindenki más – beleértve a sportszakíró gurukat is – a belgákat tarja a végső győzelemre legesélyesebbnek.

  Holnapra egyedül Rudi vár horvát sikert közülünk.

  Most már tényleg hihetetlenül nehéz jósolni, még akkor is, ha mind a négy csapatot eleget láthattuk a pályán.

 8. Tippjeim:

  Franciaország – Belgium 2:1
  Horvátország – Anglia 1:2

 9. Jogos!

  “Legkésőbb június 14-ig meg kell tippelni a VB győztesét – 50 pont – és második, harmadik, negyedik helyezettjét, – eltalálásukat egyaránt 30 ponttal jutalmazzuk. “ Valóban nem egyértelmű a kiírás, de annyiban nyugodt a lelkiismeretem, hogy kezdetetektől fogva 30 pontot szántam – helyezéstől függetlenül – a 2-4. helyezettre jó tippelőnek. Most még időben tisztáztuk.

  Tehát: azok a tippelők, akik második, harmadik, negyedik helyre jelöltek egy csapatot, annak végső helyezésétől függetlenül, 30 pontot szereznek.(Helyezett: kizárólag az elődöntőbe jutott négy csapat.)

  Nehéz ez a jogalkotói munka… (még szerencse, hogy elkezdtem az esélyeken lamentálni…)

 10. Csizi!
  Csak hogy világos legyen előttem: a VB 2., 3. és 4. helyezettjét nem pontosan kellett eltalálni? Tehát mindegy, hogy ki hányadik, ha bent van a négyben, de nem ő lett a világbajnok? Mert a kiírásból én arra következtettem, hogy pontosan el kell találni, hogy ki lesz a világbajnok és a második, harmadik, negyedik. Mostani hozzászólásaidból viszont azt veszem ki, hogy mindegy ki hányadik, ha nem ő nyert, a 30 pont járni fog. A világért sem sajnálom a pontokat senkitől, csak egyértelmű választ kérek!

  Konkrétan: ha Anglia megnyerné a bronz meccset, akkor elvileg csak én kapnék 30 pontot, ha elbukná, akkor csak Te. Vagy ez mindegy?

 11. A tippjáték végkimenetele szempontjából nagyon fontosak az utolsó négy meccsre adott tippek! Na… Ha NEM lesz világbajnok Anglia Rudi és én; ha NEM lesz világbajnok Franciaország Bence; ha NEM lesz világbajnok Belgium Benedekék kapnak 30 pontot a végelszámolásnál (2-4. helyezettre küldött helyes tippért). Megfordítva: ha Horvátország világbajnok lesz, akkor – Petin kívül – mindenki 30 ponttal gazdagszik. (Sajnos Peti papírforma jelöltjei már kiestek.)

  Nem akarok senkit befolyásolni, de szerintem a franciák lesznek a befutók. Az egész VB és (tippjáték) alatt egyedül abban voltam biztos, hogy a belgák legyőzik a brazilokat, erre élesben is fogadtam volna. Nem a mérlegelés, hanem megérzés súgta.

  A többit meglátjuk!

 12. Franciaország – Belgium 1:2
  Horvátország – Anglia 0:2

 13. Véleményem szerint Belgium – Horvátország döntő lesz horvát győzelemmel(!), a bronzmeccsen pedig Anglia legyőzi Franciaországot.

  De kissé előre szaladtam. Hogy a fentebb vázolt végkifejlet – mely a még lehetséges pontmaximumot elérhetővé teszi a legjobb 4 tekintetében – létre jöhessen, az elődöntőben a következőképpen alakulnak majd a dolgok:

  Franciaország – Belgium 2:3
  Horvátország – Anglia 1:1, 11-esekkel Horvátország. A horvátok vasból vannak.

  Ui. A döntőkre vonatkozó mondatomat ne vegyétek tippnek, csak a fantáziám szüleményei, vagy inkább a reményeim. Az elődöntők eredményei természetesen befolyásolják majd.

 14. Franciaország-Belgium 2:2,büntetőkkel t.j.Belgium

  Horvátország-Anglia 2:4

 15. Szerintem…

  Franciaország – Belgium 3:1
  Horvátország – Anglia 0:1

 16. Kedden (10-én 20:00) Franciaország – Belgium
  Szerdán (11-én 20:00) Horvátország – Anglia elődöntők!!!

  Várom a tippeket akár a honlapon, akár SMS-ben!

  Számomra a tegnap látott négy csapat nem volt meggyőző; az angol stílusú focit erőltető svédeket az angolok saját árnyékukat átlépve, időnként kreatív játékot mutatva győzték le. Horvátország az oroszok ellen sokkal kevesebbet mutatott, mint a csoportkörben.

  Ami pedig a tippjáték végső kimenetelét illeti: ha Anglia nem lesz világbajnok, Rudi és én kapunk 30 pontot; ha Franciaország jár ugyanígy Bence, ha Belgium akkor Benedekék kapnak 30 pontot a végelszámolásnál! De Belgium ezüstérme is 30 pontot hozhat Benedekéknek! Még nyitott a játék, mondhatnám akár izgalmasnak is.

  A Tour elindult tegnap, következik a három hét tekerés; mi több, a VB után jön a Vízilabda EB, ahol nemzeti csapatainknak szurkolhatunk!

  Keddig rágjuk a ceruzavéget…

 17. Tisztelt tippelő kollégák!

  Hétfőtől szabadságra utazunk,nem tudom,mennyire fogom tudni nyomon követni az elődöntőket.Én vagyok az az ember,aki lesz@rja a modern kor adta technikai és távközlési eszközöket.Magyarul nem használok okostelcsit,ezért kizárólag sms-ben tudok tipplni -a doktotoron keresztül.
  Ha elfogadjátok ezt a módot,oké,ha nem, akkor elbuktam a végső diadal felé vezető utat.
  Örömömre szolgált Veletek tippelni és ezúton hajtok fejet a nálam okosabban előrelátó fociszurkolóknak
  A döntőt talán elérem a Pilvaxban,de mindenképp köszönöm a lehetőséget és azt,hogy megszerveztétek ezt a bulit.Akik pedig utcahosszal elmentek előlem,kérem,segítsetek a somorjai eredményeket megtippelni a 2018-19-es szezonban.

  Elindult a Tour de France,két nap múlva indul a 4.Tour de Balaton számunkra.Ez felülír sokabb dolgokat,de nem felejtünk…

 18. Oroszország-Horvátország 1:1,büntetőkkel t.j. Horvátország

  Anglia-Svéfország 1:1,továbbjutó Anglia

 19. Nagyon jó meccset játszottak a belgák a brazilokkal!

  Mivel ketten Spanyolországot, hárman Brazíliát vártuk világbajnoknak, az ezért járó 50 pont nem zilálja szét a játékunkat.

 20. Peti! Írd le még egyszer a holnapi meccsekre a tippeket! Az nem számít, hogy a végeredmény 90 vagy 120 perc alatt alakul ki, de ha X kell egy büntikkel továbbjutó.

  A francia meccsről írottakkal teljesen egyetértek, főleg, hogy az uruknak szurkoltam.

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..