jún 182018
 

Régi hagyományunkat felelevenítve, a Labdarúgó VB kapcsán tippelésre invitállak Benneteket! A játék nem véresen komoly, nincs nevezési díj, értékes jutalom sincs, viszont jó kis esélylatolgatás, játék a játékban! Bárki, bármikor bekapcsolódhat, nem kell előre nevezi, tippek küldése már magában nevezésnek számít.

Nem ez lesz ezen a honlapon az első ilyen játék, kialakult egy letisztult rendszer, amelyen nem szükséges változtatni. Még a VB kezdőrúgása előtt meg kell tippelni a csoportokból továbbjutókat, és az első négy helyezettet. Az ezekre adott helyes tippeket magas pontszámmal honoráljuk! Mind a 63 mérkőzés eredményére lehet tippelni, ezekhez még egy góltotót is beillesztettünk jutalompontokért! A tippverseny állását folyamatosan frissítem.

A VB meccseit csoportokra bontva ide kattintva találjátok, időrendben pedig itt tájékozódhattok.

A tippverseny végeredménye :

Mérkőzések Csoport továbbjutók 1-4. helyezett Összesen
Bence 104 (2)
260
0 364 (3)
Benedek és GBence
121 (1)
240
30 391 (1)
Kohus Peti 89 (4)
240
0 329 (5)
Rudipapa 97 (3)
220
30 347 (4)
Csizi 89 (4)
260
30 379 (2)

 

ÍGY TIPPELTÜNK!

 

A szabályok a következők:

1./ Legkésőbb június 14-ig meg kell tippelni a VB győztesét – 50 pont – és második, harmadik, negyedik helyezettjét, – eltalálásukat egyaránt 30 ponttal jutalmazzuk. Ugyancsak a torna kezdete előtt várom a nyolc csoportból továbbjutó csapatok megnevezését, ez találatonként 20 pontot ér, függetlenül attól, hogy az adott csapat első, vagy második helyről lép tovább.

2./ Várom a tippeket a mérkőzések eredményeire és gólkülönbségére, minden telitalálat 5 pontot ér, a meccs eredményének eltalálása (győztes, vagy döntetlen) 3 pont. (Pontosítva: győztes/döntetlen eltalálása 3 pont, gólkülönbség eltalálása 2 jutalompont, azaz a mérkőzésenként maximálisan elérhető pontszám 5.)

3./ A csoportkörök után (egyenes kieséses szakaszban), a végeredmény eltalálása 3 pont, a gólkülönbségé 2 jutalompont, függetlenül attól, hogy végeredmény 90 vagy 120 perc alatt alakult ki. Ha valaki döntetlent vár – értelemszerűen – jelölje meg a büntetőkkel továbbjutó csapatot, a találatért 2 bónuszpont jár. (Példákkal: eltalálod a győztest vagy a döntetlent – akár 90, akár 120 perc alatt alakul ki – 3 pont; eltalálod a gólkülönbséget, plusz 2 pont; döntetlent vársz és eltalálod melyik csapat nyeri a büntetőpárbajt újabb plusz 2 pont. Így az egyenes kiesés szakaszában 0, 3, 5, 7 a megszerezhető pontok száma.)

A tippelés teljesen nyilvános, a várt eredményeket ehhez az íráshoz, hozzászólásként tegyétek közzé. A játékba bármikor be lehet kapcsolódni, de az 1./ pontban felsoroltakra csak június 14-ig lehet tippelni. Mivel 48 csoportmeccs lesz, célszerű lenne, ha egyszerre 10-12 meccsre tippelnétek, mindig időben közzéteszem a soron következő meccseket.

Jó tépelődést, jó meccseket és jó szórakozást!

  142 hozzászólás - “A Mi Pilvaxunk Labdarúgó VB tippjátéka 2018”

 1. Csak akkor javíthatok a helyezésemen, ha bevetek pár meglepő tippet. Így tettem 🙂

  Franciaország – Argentína 2:2 (Franciaország)
  Uruguay – Portugália 1:2

  Spanyolország – Oroszország 2:0
  Horvátország – Dánia 1:1 (Horvátország)

  Brazília – Mexikó 2:2 (Brazília)
  Belgium – Japán 3:1

  Svédország – Svájc 2:1
  Kolumbia – Anglia 1:2

 2. Franciaország – Argentína 2:1
  Uruguay – Portugália 1:1 büntetőkkel Portugália

  Spanyolország – Oroszország 3:1
  Horvátország – Dánia 2:1

  Brazília – Mexikó 2:1
  Belgium – Japán 3:1

  Svédország – Svájc 2:2 büntetőkkel Svédország
  Kolumbia – Anglia 1:2

 3. Francia.-Argentína 1:1,büntikkel Argentína
  Uruguay-portugália 1:1,büntikkel Portugália

  Spanyolország-Oroszország 2:2,büntikkel Spanyolország
  Horvátország-Dánia 3:0

  Brazília-Mexikó 3:1
  Belgium-Japán 2:0

  Svédország-Svájc 2:2,büntikkel Svédország
  Kolumbia-Anglia 1:1,továbbjutó Kolumbia

 4. Az argentin csapat számára véget fog érni a torna, már a csoport is kínos keservekkel járt számukra. A franciák azért 1 fokkal keményebbek, mint Nigéria. Braziloktól brazilos focit várok, Kolumbiának és Horvátoszágnak szorítok, utóbbit a döntőbe várom.

  Franciaország – Argentína 3-0
  Uruguay – Portugália 0-0 (tizikkel: URUGUAY)

  Spanyolország – Oroszország 2-0
  Horvátország – Dánia 2-0

  Brazília – Mexikó 3-1
  Belgium – Japán 2-0

  Svédország – Svájc 1-1 (tizikkel: SVÁJC)
  Kolumbia – Anglia 1-1 (tizikkel: KOLUMBIA)

 5. Egy kis rideg statisztika, mondhatnám VB a tippjátékunk tükrében.

  Ötünk tippelését figyelembe véve a csoportokból továbbjutókra 76% ban tippeltünk jól (érdekesség: ha a mindenki által biztos továbbjutónak gondolt német és lengyel csapat nem esik ki, akkor 88% lett volna ez az érték).

  Sokkal érdekesebb a kép a mérkőzések eredményeit nézve: (a góltotót figyelmen kívül hagyva) a három fordulóban 48% volt a jó tipp DE – figyeljetek – az első körre 53%, a másodikra 65% a harmadikra 27% volt a jó tippek aránya. Ez azért nem semmi!

  20 meccs eredményét találtuk el a góltotóban, ez 8,3% (Benedek és GBence 6, Rudipapa 5, Csizi 4, Bence 3, Kohus Peti 2 találat.)

 6. Szerintem…

  Franciaország – Argentína 1:1 Tizenegyesekkel ARGENTÍNA
  Uruguay – Portugália 2:2 Tizenegyesekkel URUGUAY 
  Spanyolország – Oroszország 3:1
  Horvátország – Dánia 2:0 
  Brazília – Mexikó 2:1
  Belgium – Japán 2:0 
  Svédország – Svájc 1:1 Tizenegyesekkel SVÁJC
  Kolumbia – Anglia 0:1

 7. Valóban nem szerencsés változtatni, de – őszintén mondom – tényleg elírtam, minden eddigi tippjátéknál 10 pont volt. Ha mindenki beleegyezik, a magasabb pontszámot törlöm, ha nem, marad a kettős könyvelés.

  Én is gondolkoztam azon, hogy jutalmazni kellene a pontos helyezések eltalálását is, ez az EB tippjátéknál volt lehetetlen, ahol legjobb csoportharmadikok is továbbmentek, ezt már nem lehetett volna pontozni. Ezt a mostani lapszust tényleg röstellem, nem is javasolnék változtatást akkor ha a győztes egy üveg almabort, vagy golyóstollat kapna, de így érzem igazságosnak, hogy 1-2 tévesztés miatt ne kerüljön senki behozhatatlan hátrányba, amikor ennek a játéknak a gerincét a mérkőzésekre leadott tippek jelentik. Az EB-nél 30 pont volt a győztes, a második helyezett 20 pont (ott nem volt bronzmeccs), lehet, hogy itt sem jó az 50 – 30, majd meglátjuk. Amúgy senki (!!!) nem várt közülünk német győzelmet, Brazília vagy Spanyolország győzelmével lehet nagyot kaszálni!

 8. Én benne vagyok, hogy csak 10-10 pont járjon a csoportkörből továbbjutókért (utolsó helyezettként naná 🙂 ). A táblázatomban csak át kell írni a 20-asokat 10-esekre.

  De hallgattassék meg mások véleménye is, mert elvileg menet közben nem ildomos a kiírt feltételeken változtatni.

  A jövő tippjátékaira vonatkozólag javasolnám az első és második helyen továbbjutók eltalálását is plusz pontokkal honorálni (3, vagy 5 ponttal). Bár lehet, hogy ez nem életképes ötlet.

  Meglepve tapasztaltam, hogy az általam olvasotthoz képest a sárga lapok száma dönthet a továbbjutásról, de szerintem is elfogadható, hogy aki kevésbé durván érte el az eredményét, az mehessen tovább. Igaz, a bírók szubjektivitása így nagyban beleszól a dologba.
  Japán az utolsó percekben mutatott passziv “focijával” viszont sárgát érdemelt volna minden játékosára, és akkor Szenegál jutott volna tovább.

 9. Uraim, bizonyára látjátok, hogy beírtam az eredménytáblázatba zárójeles pontokat.

  Ennek az oka, hogy elbasztam, elkúrtam, elcsesztem… Az EB tippjátékban tíz pontot ért a helyes tipp a csoportokból továbbjutókra, most nem figyeltem amikor ugyanerre húszat ígértem. Mivel ezen a téren – szerintem – jól tippeltünk (ha a lengyelek és a németek nem estek volna ki, majdnem tökéletesen), úgy gondolom, igazságtalan, ha valaki egy rossz csoporttipp miatt a hátralévő 16 meccsre behozhatatlan hátrányba kerül, rontja a tippelési kedvet és a játék izgalmát. De mivel teljesen tét nélküli JÁTÉK a miénk, a f@szságom így valamennyire korrigálható.

  A Szenegál – Kolumbia meccs kiábrándító volt! A ma esti meccseket nem is nézem meg, mert jóformán csak annyi tétjük van, hogy ki kivel játszik az egyenes kiesésben. Érdekes, hogy Szenegál a több sárga lapja miatt esett ki, azt gondolom, hogy ez még mindig közelebb áll a sport szelleméhez, mint egy sorsolás, ahol a vakszerencse dönt.

  Holnap egész nap, vagy szombaton négyig várom a tippeket, jól rágjátok meg a cerka végét, ha valahol döntetlent vártok, írjátok meg, ki nyeri a büntetőpárbajt!

 10. A csoportkörök lezárásaként ma négy mérkőzést láthatunk; holnap, azaz pénteken pihenhetünk és tippelhetünk – éppen ezért a bevezető írás végén közzétettem a párosítást, a tippeknek szombaton 16 óráig kellene megérkezniük.

  Még egyszer leírom a pontozást. A végeredményre kell tippelni (függetlenül attól, hogy rendes játékidőben, vagy hosszabbításban született). Ennek eltalálása 3 pont, ha helyes a góltotó +2 összesen 5 pont. Ha valaki döntetlent vár, és eltalálja a tizenegyesekkel továbbjutót +2 pont. Tehát: jó eredmény + jó gólkülönbség + tizenegyes 7 pont, remélem világos így. KÉRLEK BENNETEKET, HA VALAKI DÖNTETLENT VÁR, ÍRJA MEG A BÜNTETŐKKEL TOVÁBBJUTÓ CSAPAT NEVÉT!!!

 11. Hohó! Megtörtént a csoda! Gary Lineker szállóigéje nem érvényes többé! Németország kiesett! Ez VB történeti kuriózum!

  Nekem az tetszett a legjobban, amikor az első gólnál a kis koreai elé került Kroos-tól a labda, felnézett, mint aki el sem hiszi, hogy ekkora mákja van, vagy megkérdezi: “ezt most akkor tényleg belőjem?” Mint a Kincskereső kis ködmönben a kis bice-bóca, amikor leteszik elé a többi gyerekek az otthonról, ebédről “elmentett” falatokat. “Ez az enyém? Mind az enyém? De hát mit csináljak én ezzel a sok mindenfélével?” Valaki beszól: “Edd meg!” És gól!

 12. Daragíje Továrisi! Az a helyzet állt elő, hogy az F csoport sem szórt szét bennünket, mert ugye Németország elköszönt (mindenkinek 0 pont), Mexikó és Svédország továbbjutott, mindenki kap 20 pontot ezért! Az E és a H csoportok viszont még befolyásolhatják tippversenyünket.

  A harmadik csoportkör tíz meccsében annyira felborult a papírforma, hogy a lejátszott 10 meccsből mindenki mindössze 2-őt talált el… (én hármat, de ez vakszerencse). Nem mi tippeltünk rosszul, hanem igen váratlan meglepetések születtek.

  Az esti meccseket nem fogom látni, mert egy halaszthatatlan borkóstolón veszek részt, értékelés reggel.

 13. A csoportokból továbbjutók nem szórtak szét bennünket; a lengyelek kiesésével mindenki bukott, rajtuk kívül az összes általunk egységesen továbbjutónak gondolt csapat állva maradt. (Orosz, spanyol, portugál, francia, argentin, angol, belga – utóbbi kettő továbbjutásáért járó pontok még nem szerepelnek a táblázatban! Még a svájci – szerb, a Mexikó – svéd, Kolumbia – Japán – Szenegál szórhat meg bennünket, ezekre nem tippeltünk egységesen; ha ne adj isten Brazília és/vagy Németország kiesne egységesen, mind az öten pontokat vesztenénk. A tippjáték azt mutatja, hogy a pályán eddig bejött a papírforma.

  Tegnap az argentinok meccsét néztem. Nem volt meggyőző a játékuk, de örülök, hogy ők léptek tovább. Nigéria nagyon defenzív volt, érzésem szerint a megítélt büntetőjük előtt nem történt szabálytalanság.

  A “nagyok” közül a németek, argentinok és brazilok botlottak, míg a belgák, angolok, uruguayiak csont nélkül léptek tovább. Nagy kérdés, hogy a botlás nem használt-e a felsorolt csapatoknak, nem lett-e magasabb a harci lángjuk? Az egyenes kieséses szakaszban kard ki kard, meglátjuk. Csak nehéz jósolni 😉 .

 14. Nos, végül a több lőtt gól eldöntötte a csoport elsőséget a B csoportban 1. Spanyolország, 2. Portugália. Hogy miként történhetett ez a két döntetlen… szerintem kiengedtek a direkt kieséses fordulók előtt, nem akartak elfáradni, sérülni. Nem vették elég komolyan az utolsó meccseket. Én a végén már Iránnak szurkoltam, hogy találjon még egy potyagólt, vagy bármit, és essen ki a hülye Portugália. Ahogyan múltkor a svédeknek, hogy legalább nehezítsék meg csak egy döntetlennel a németek sorsát. De hát, a nagy csapatok akkor is továbbjutnak, ha rosszul játszanak. Szerintem ezzel a gondolattal überelem Gary Lineker legendás németes szállóigéjét. 🙂

  Oroszország mint egy lufi pukkadt ki Uruguay ellen.

  Én még mindig horvát-német döntőt várok. Pont 20 éve Prosineckivel és Sukerrel 3. lett Horvátország az akkori VB-n.

  Egy jelenet: Horvátország – Jamaica

 15. Egyébként baromi sok gól esik a legvégén, nekem ezekkel vált füstté két tuti tippem, de bánja kánya!

 16. A “tuti tippek” fogalma nem létezik, erre hazánk fiai a legjobb példa a legutóbbi EB-ről. A realitás a zakó lett volna mindhárom csoportmeccsünkön. Analizálgattam és is bőven az eddigi meccseket, nem mindig ért sokat. Mindig megpróbálom lejátszani előre a fejembe az egyes meccseket, de vannak tényezők, amiket józan ésszel nem lehet megjósolni, egy korán bekapott gól, egy kiállítás, egy harapás…

 17. Véleményedet tiszteletben tartva, lennének vitáim! Ha nem tévedek, a tegnapi négy meccsre 20 tippet adtunk le, 19 téves volt, egyedül Bence tudta (érezte), hogy Uruguay legyőzi a ruszkikat. Az a trend, ha bejön a papírforma, akkor hullanak a pontok, ha borul minden, akkor a tippek is borulnak.

  Ennek a VB-nek a legnagyobb és legvitatottabb újítása a videóbíró. Ha visszaolvasnánk csak ennek a honlapnak a téves bírói ítéletek okán szülte háborgásait, tele lenne velük a padlás. A FIFA végre lépett valamit; lehet ezen finomítani, de én alapvetően nagyon jónak tartom. Pontosan a spanyolok tegnapi második góljánál lehetett látni, hogy milliméterekkel, de nem volt lesen a gólszerző, nyilvánvaló, hogy a partjelző egy ilyen szituációban nem képes objektív döntést hozni – kitakarás, látószög, stb. Kár, hogy a játékot megakasztja ugyanúgy, mint a sok színlelt és valódi sérülés. Egyik VB-on kis elektromos kocsin volt a hordágy, odapattantak, az gyorsított valamit a dolgon, itt viszont négy továris vitte a saroglyát, mint anno Sztálingrád ostrománál…

  Sok a meccs, ebben egyetértek! Tegnap elhatároztam, hogy a spanyolokat fogom nézni, nem kapcsolgatok. Jó döntés volt.

  Összességében én nagyon élvezem az egészet, drukkolok Oroszországnak, hogy továbbra is sallangmentes legyen a lebonyolítás, azt hiszem sokáig emlékezetes, nagy meccsek előtt állunk. A tippelés pedig csak egy játék a játékban, főleg így, hogy Rudi megalkotta a táblázatokat, a háttéradminisztráció is sokkal egyszerűbbé vált.

  Az élet szép, kösz megvagyunk, a rakodók mindenkit csókoltatnak, a bárisnya nem azért nem villamos, mert nincs áramszedője… 😉

 18. Na most lett elegem a VB-ből.agyamra megy sok dolog,csak a leglényegesebbek:
  nincs olyan rögzített szitu a büntető előtt,amikor a bíró ne okoskodna a játékosokkal,hogy ne tépjék egymást-elmutogatja,hogy nem szabad,aztán ugyanúgy tépik egymást a játékosok.uhyanis ez a dolguk.Minek húzni ezzel az időt a spori részéről?
  Agyamra megy,hogy olyan sokáig gondolkodnak,legyen-e videó,ne legyen videó?be kell vallanom,gyakran jó,hogy volt,de ez már nem az én focim…
  Agyamra megy,hogy Irán,Szaúd,Egyiptom,stb. az utolsó fordulókörben megtanultak focizni,ezzel érdekes módon megszüntetik,mondjuk Portugália,Spanyolország favorit státuszát és boruln a papírforma.Na meg Peti előre megfontolt,tudományosan kiértékelt tuti tippjei.Szégyellem,hogy ennyire analfabéta vagyok,pedig biztos vagyok abban,hogy a tisztes körünkben én vagyok legtöbbet meccsközelben.
  Meg unom a sok meccset is.Ja,az oroszokat is,hogy ennyire hagyták magukat megalázni.
  Számomra a totózás innentől kezdve hasracsapásos alapon fog történni,előre elnézést kérek minden játékostársamtól ezért.

 19. A második csoportkörtől Benedek mellé beszállt “csendestársként” az egyik osztálytársa GBence, így onnantól közös a munkájuk.

  Egyébként azt gondolom, hogy a tippelés sikere nagyrészt a szerencsén és megérzésen múlik. Benedek akkor is vezetett, amíg egyedül tippelt, pedig sem a foci, sem a tippjáték nem izgatja különösebben. Én meg nagyrészt a FIFA világranglista alapján tippeltem, aztán tessék… Igaz Lengyelo. sokkal előbb van ott mint Kolumbia, ez nem látszott a pályán tegnap… A góltotó meg pláne szerencsén múlik, jó, lehet mérlegelni, hogy melyik csapatnak mennyire erős a védelme, támadósora, mennyire van győzelmi kényszerben, de a felsoroltak mégsem nyújtanak sok támpontot.

  Egyébként nem szeretném lengyel testvéreinket megbántani, de tegnap este végig az volt az érzésem, mintha a magyar válogatott játszott volna, annyira reménytelen volt amit mutattak. Sok felemelt labda, rövid átadások – leginkább a tűz hiányzott valahogy belőlük.

  Bár nem láttam a teljes meccset, élmény volt nézni a szenegáli szurkolókat! Remek lehetett a hangulat, gyönyörűen zenéltek, táncoltak, szépen felöltöztek – elhozták azt az önfeledt hangulatot, amely a fociipar csapatainak lelátóiról évtizedek óta hiányzik. Akkor sem estek kétségbe, amikor a japánok kiegyenlítettek.

  Nagyon örvendek, hogy mindenki tippelt, így a soron következő meccseket levettem, kiteszem majd az említett táblázatot a helyére.

 20. Tippjeim a 3. fordulóra:

  Uruguay – Oroszország 2:3
  Szaúd-Arábia – Egyiptom 1:1
  Irán – Portugália 0:2
  Spanyolország – Marokkó 3:0

  Dánia – Franciaország 2-1
  Ausztrália – Peru 1:0
  Nigéria – Argentína 1:2
  Izland – Horvátország 1:1

  Korea – Németország 1:3
  Mexikó – Svédország 2:0
  Szerbia – Brazília 3:2
  Svájc – Costa Rica 1:0

  Japán – Lengyelország 0:0
  Szenegál – Kolumbia 1:3
  Anglia – Belgium 2:1
  Panama – Tunézia 2:3

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..