jún 182018
 

Régi hagyományunkat felelevenítve, a Labdarúgó VB kapcsán tippelésre invitállak Benneteket! A játék nem véresen komoly, nincs nevezési díj, értékes jutalom sincs, viszont jó kis esélylatolgatás, játék a játékban! Bárki, bármikor bekapcsolódhat, nem kell előre nevezi, tippek küldése már magában nevezésnek számít.

Nem ez lesz ezen a honlapon az első ilyen játék, kialakult egy letisztult rendszer, amelyen nem szükséges változtatni. Még a VB kezdőrúgása előtt meg kell tippelni a csoportokból továbbjutókat, és az első négy helyezettet. Az ezekre adott helyes tippeket magas pontszámmal honoráljuk! Mind a 63 mérkőzés eredményére lehet tippelni, ezekhez még egy góltotót is beillesztettünk jutalompontokért! A tippverseny állását folyamatosan frissítem.

A VB meccseit csoportokra bontva ide kattintva találjátok, időrendben pedig itt tájékozódhattok.

A tippverseny végeredménye :

Mérkőzések Csoport továbbjutók 1-4. helyezett Összesen
Bence 104 (2)
260
0 364 (3)
Benedek és GBence
121 (1)
240
30 391 (1)
Kohus Peti 89 (4)
240
0 329 (5)
Rudipapa 97 (3)
220
30 347 (4)
Csizi 89 (4)
260
30 379 (2)

 

ÍGY TIPPELTÜNK!

 

A szabályok a következők:

1./ Legkésőbb június 14-ig meg kell tippelni a VB győztesét – 50 pont – és második, harmadik, negyedik helyezettjét, – eltalálásukat egyaránt 30 ponttal jutalmazzuk. Ugyancsak a torna kezdete előtt várom a nyolc csoportból továbbjutó csapatok megnevezését, ez találatonként 20 pontot ér, függetlenül attól, hogy az adott csapat első, vagy második helyről lép tovább.

2./ Várom a tippeket a mérkőzések eredményeire és gólkülönbségére, minden telitalálat 5 pontot ér, a meccs eredményének eltalálása (győztes, vagy döntetlen) 3 pont. (Pontosítva: győztes/döntetlen eltalálása 3 pont, gólkülönbség eltalálása 2 jutalompont, azaz a mérkőzésenként maximálisan elérhető pontszám 5.)

3./ A csoportkörök után (egyenes kieséses szakaszban), a végeredmény eltalálása 3 pont, a gólkülönbségé 2 jutalompont, függetlenül attól, hogy végeredmény 90 vagy 120 perc alatt alakult ki. Ha valaki döntetlent vár – értelemszerűen – jelölje meg a büntetőkkel továbbjutó csapatot, a találatért 2 bónuszpont jár. (Példákkal: eltalálod a győztest vagy a döntetlent – akár 90, akár 120 perc alatt alakul ki – 3 pont; eltalálod a gólkülönbséget, plusz 2 pont; döntetlent vársz és eltalálod melyik csapat nyeri a büntetőpárbajt újabb plusz 2 pont. Így az egyenes kiesés szakaszában 0, 3, 5, 7 a megszerezhető pontok száma.)

A tippelés teljesen nyilvános, a várt eredményeket ehhez az íráshoz, hozzászólásként tegyétek közzé. A játékba bármikor be lehet kapcsolódni, de az 1./ pontban felsoroltakra csak június 14-ig lehet tippelni. Mivel 48 csoportmeccs lesz, célszerű lenne, ha egyszerre 10-12 meccsre tippelnétek, mindig időben közzéteszem a soron következő meccseket.

Jó tépelődést, jó meccseket és jó szórakozást!

  142 hozzászólás - “A Mi Pilvaxunk Labdarúgó VB tippjátéka 2018”

 1. Az Oroszorsz.-Egyiptom mérkőzés már a 2.fordulóban lesz,de már most kell tippelni rá.Én nem tettem meg azért,mert azt hittem,tévedtél,Doki,hogy már az első fordulóban kéred az eredményt.
  Utólag küldöm a tippem erre a meccsre:1:0 az oroszoknak,persze csak ha elfogadod a késői tippet.

  A spanyolok edzőt váltottak a VB kezdete előtt ! Ez nem vezet sehova.

 2. Elég furcsa, hogy a spanyoloknál most cserélték le a szövetségi kapitányt…

  Sajnos a nyitómeccset én nem fogom látni, Bencén kívül valamennyien orosz győzelemre számítunk. A holnapi Egyiptom-Uruguay meccsre mindannyian Uruguay-t tartjuk győztesnek; Marokkó-Iránt X-re várjuk, csak Benedek véli úgy, hogy Marokkó győz; talán ennek a körnek a legizgalmasabb mérkőzése a Portugália – Spanyolo. lesz, itt 3 döntetlen, egy-egy spanyol/portugál győzelem a jóslat.

  Igyekezni fogok minden játéknap végén, vagy másnap reggel pontozni, a főoldalon láthatjátok az aktuális állást. Kérlek benneteket, hogy ellenőrizzétek, mert nem vagyok tévedhetetlen és sok az adat; szóljatok, ha valamit esetleg elk@rtam (nem kicsit, nagyon 🙂 ), mert bár tévedni emberi dolog, de azért velem is megtörténhet 😉 … Emlékeztetőül: csoportkörökben a meccs győztesének/döntetlennek eltalálása 3 pont; gólkülönbségé 2 jutalompont.

 3. Első csoportkör:

  Oroszország – Szaúd-Arábia 1-0

  Egyiptom-Uruguay 0-1
  Marokkó-Irán 3-0
  Portugália-Spanyolország 1-2

  Franciaország-Ausztrália 3-0
  Argentína-Izland 0-1
  Peru-Dánia 3-2
  Horvátország-Nigéria 0-0

  Costa Rica-Szerbia 1-4
  Németország-Mexikó 1-2
  Brazília-Svájc 1-1

  Svédország-Koreai Köztársaság 2-0
  Belgium-Panama 2-1
  Tunézia-Anglia 1-2

  Lengyelország-Szenegál 3-1
  Kolumbia-Japán 5-1
  Oroszország-Egyiptom 1-0

  További tippek rövidesen.

 4. Bemutatkozik a VB-én a videóbíró. Nagyon sok bosszúságot okoznak a téves bírói ítéletek, amelyek akár csapatok sorsát is megpecsételhették. A mai technikai fejlettség mellett éppen ideje volt a játékvezetőket segíteni, persze a puding próbája az evés, meglátjuk hogyan fog ez a gyakorlatban működni.

 5. Brazíliát és Németországot mindenki, Angliát és Spanyolországot ketten, míg Franciaországot, Portugáliát és Oroszországot egy-egy tippelő várja a legjobb négy közé.

  A B és G csoportra egyformán tippeltünk (Spanyolo. és Portugália, illetve Belgium, Anglia); mindegyik csoportban van egy-egy négytippes csapat (Uruguay, Franciaország, Argentína, Brazília, Németo., Lengyelo.); egyedül az F csoportban kapott mind a négy csapat tippet; Oroszország/Egyiptom; Horváto./Izland; Svájc/Szerbia; Mexikó/Svédország; Kolumbia/Japán fognak küzdeni a továbbjutásért.

  Mivel meglehetősen homogénen tippeltünk, ha bombameglepetések lesznek mindannyian bukunk, ha bejön a papírforma, a tippjáték végeredménye szempontjából a játéknak ez a része nem lesz sorsdöntő. A meccsekre kell pontosan tippelni 😉 !

  Meglátjuk!

 6. Végső, korrigált tippjeim:

  VB sorrend:

  1./ Spanyolország
  2./ Brazília
  3./ Németország
  4./ Franciaország

  Csoportokból továbbjutnak:

  A – Uruguay, Egyiptom
  B – Spanyolország, Portugália
  C – Franciaország, Dánia
  D – Argentína, Horvátország
  E – Brazília, Svájc
  F – Németország, Mexikó
  G – Belgium, Anglia
  H – Kolumbia, Lengyelország

  Oroszország – Szaúd-Arábia 0-0

  Egyiptom-Uruguay 0-2

  Marokkó-Irán 0-0

  Portugália-Spanyolország 1-1

  Franciaország-Ausztrália 3-0

  Argentína-Izland 1-0

  Peru-Dánia 0-2

  Horvátország-Nigéria 2-1

  Costa Rica-Szerbia 1-2

  Németország-Mexikó 2-0

  Brazília-Svájc 2-0

  Svédország-Koreai Köztársaság 1-0

  Belgium-Panama 4-0

  Tunézia-Anglia 0-2

  Lengyelország-Szenegál 2-1

  Kolumbia-Japán 3-1

  Főként a játékosok egyéni képességei alapján tudok gondolkodni, illetve kicsit utána mentem a csapatok stílusának, erősségeinek, gyengéinek. A spanyoloktól remélek sokat, az elmúlt 2 nagy tornán nem voltak jók. A motiváció biztos megvan, pláne hogy többeknek az utolsó nagy tornája a csapatból. Általában annak tudok szurkolni, aki pályára tud vinni valami különlegesen, ami az adott nemzetre jellemző. A spanyolok sokpasszos játékát például kedvelem, a dél-amerikaiak és Mexikó is rendre szimpatikus szokott lenni. A házigazda számára nem sok babér fog teremni a várakozások szerint…

 7. Rudipapa bejegyzésének utolsó bekezdésére a válasz:ha majd az Európai Egyesült Államok egy közös csapatot indítanak a leendő VB-n,akkor már nem kell tartanunk attól,hogy felhígult és semmit mondó játékkal szembesüljön a magunk fajta igényes néző.

  Ugyancsak Rudipapa érvelése kapcsán jutott eszembe a “Pelé” c.film.Érdemes megnézni.Pont arról (is) szól a történet,hogy a Svédországi,1958-as VB-t megnyerő Brazil vélogatott azzal a taktikával lépett pályára a döntőben,hogy focizzanak,a saját stílusukat vigyék a pályára.Na meg a gyerek Pelét…

 8. Ha megjegyzést is fűzhetek hozzá: én a korábbiakhoz hasonló izgalommal várom a VB-t, de a résztvevők 32-re növelésével nem értek egyet. Felhígul a mezőny. Lesz egy csomó egyoldalú, dögunalmas meccs.

  Bár az évtizedek során láttunk érdekes, egzotikus, rokonszenves afrikai és ázsiai csapatokat, ezek a csoportkörök után soha nem alkottak maradandót. Ráadásul nem fejlődnek. Megrekedtek azon a szinten, ahol 8-12-16 éve voltak. A tehetséges játékosaikat az európai gazdag klubok a VB-k után elcsábították, a többi ment a levesbe. Igen, a foci – pénzkérdés. Szinte kizárólag az. De biztosan az? Szerintem az éremnek van egy másik oldala is, nevezetesen az, hogy Afrikában és Ázsiában egyszerűen nem olyan népszerű, nem “ügy” a futball. Azt is mondhatnám, hogy ott az értékén kezelik. Egy játék, egy sport a sok közül, és kész. Mi elpuhult európaiak és valamiért Dél-Amerika, akik véresen komolyan vesszük, ezt a – durván fogalmazok – pótcselekvést.
  Az egyébként önmagában nem baj, hogy mi ennyire komolyan vesszük, de teljesen felesleges másokat is belevonni.

  És egy ettől független felvetés. Mi lesz a Foci VB-kkel, ha megalakul az Európai Egyesült Államok? Hiszen akkor egyetlen országnak minősül majd egész Európa. És mint tudjuk, az USA is csak egy csapattal állhatott ki a VB-n, nem az ötvenvalahány tagállam külön-külön…

 9. Örülök, hogy ismét feltűntek az ismerős arcok, köszönöm a tippeket!

 10. Tippjeim az első csoportkörre:

  Oroszország – Szaúd-Arábia 4:1
  Egyiptom-Uruguay 0:2

  Marokkó-Irán 0:0
  Portugália-Spanyolország 2:2

  Franciaország-Ausztrália 2:2
  Argentína-Izland 0:1

  Peru-Dánia 1:1
  Horvátország-Nigéria 3:1

  Costa Rica-Szerbia 1:2
  Németország-Mexikó 3:1

  Brazília-Svájc 2:1
  Svédország-Koreai Köztársaság 1:0

  Belgium-Panama 3:0
  Tunézia-Anglia 0:2

  Lengyelország-Szenegál 1:0
  Kolumbia-Japán 1:1

  Oroszország-Egyiptom 2:1

 11. VB végeredménye:

  1. Brazília
  2. Németország
  3. Anglia
  4. Oroszország

  Csoportokból tovább jutnak:
  A – Oroszország, Uruguay
  B – Spanyolország, Portugália
  C – Franciaország, Ausztrália
  D – Argentína, Izland
  E – Brazília, Szerbia
  F – Németország, Svédország
  G – Anglia, Belgium
  H – Lengyelország, Japán

 12. Orosz.-Szaúd-Arábia 2:1
  Egyiptom-Uruguay 1:3

  Marokkó-Irán 0:0
  Port.-Spanyolország 1:1

  Franciaország-Ausztrália 2:0
  Argentína-Izland 0:0

  Peru-Dánia 2:1
  Horvátország-Nigéria 3:1

  Costa Rica- Szerbia 1:2
  Németország -Mexikó 1:1

  Brazília-Svájc 2:1
  Svédország-Korea 1:1

  Belgium-Panama 3:0
  Tunézia-Anglia 1:3

  Lengyelország-Szenegál 1:1
  Kolumbia-Japán 1:1

 13. Továbbjutók:A-Oroszorsz.,Uruguay
  B-Portugália,Spanyolorsz.
  C-Franciaorsz.,Peru
  D-Argentína,Izland
  E-Brazília,Svájc
  F-Németország,Mexikó
  G-Belgium,Anglia
  H-Lengyelorsz.,Kolumbia

  az első négy helyezett:

  1.Spanyolország
  2.Németország
  3.Brazilia
  4.Portugélia

 14. Tippjeim az első csoportkörre:

  Oroszország – Szaúd-Arábia 2:1

  Egyiptom-Uruguay 1:3
  Marokkó-Irán 2:2
  Portugália-Spanyolország 3:2

  Franciaország-Ausztrália 4:1
  Argentína-Izland 0:0
  Peru-Dánia 2:2
  Horvátország-Nigéria 3:1

  Costa Rica-Szerbia 1:1
  Németország-Mexikó 1:1
  Brazília-Svájc 2:1

  Svédország-Koreai Köztársaság 1:0
  Belgium-Panama 3:1
  Tunézia-Anglia 1:3

  Lengyelország-Szenegál 1:0
  Kolumbia-Japán 4:2
  Oroszország-Egyiptom 3:0

 15. A bevezető írás végén megtaláljátok az első csoportkör meccseit; elég kijelölni egérrel, másolni, majd a hozzászólásba beilleszteni, nem kell minden meccset külön bepötyögnötök, de nagyon kérem, hogy a TELJES CSOPORTKÖRRE EGYSZERRE TIPPELJETEK!

 16. Tippjeim:

  VB sorrend:

  1./ BRAZÍLIA
  2./ NÉMETORSZÁG
  3./ ARGENTÍNA
  4./ ANGLIA

  Csoportokból továbbjutnak:

  A – Oroszország, Uruguay
  B – Spanyolország, Portugália
  C – Franciaország, Peru
  D – Argentína, Horvátország
  E – Brazília, Svájc
  F – Németország, Mexikó
  G – Anglia, Belgium
  H – Lengyelország, Kolumbia

 17. Folytassuk a csoportokkal!

  Az E csoportban Brazília, Svájc, Costa Rica, Szerbia mérkőzik egymással. Azt hiszem a svájciak nem lehetnek nyugodtak, a szerbek mindig nagyon komoly ellenfelek!

  Az F csoportban Németország, Mexikó, Svédország, Dél-Korea játszanak, mivel láttam hogyan ejtették ki a svédek az olaszokat, remélem, hogy ezzel a szürke antifutballal nem jutnak messzire!

  A G csoportban Belgium, Panama, Tunézia, Anglia meccselnek; Panama és Tunézia számomra “sötét ló”, míg az európai csapatok vitathatatlanul a kontinens élvonalába tartoznak.

  Végül a H csoportban Lengyelország, Szenegál, Kolumbia, Japán mérkőzik egymással, nem is tudom…

  Ne feledjük, ma 17:30-kor Ausztráliával mérkőzünk, ellenfelünk 4:0-ra verte Csehországot a múlthéten.

 18. Igen, az izgalom belőlem is hiányzik… Belegondoltam, hogy 32 éve (!!!) játszott a magyar válogatott világbajnokságon… idén még az olaszok sem kvalifikálták magukat; számomra ebben a mezőnyben a lengyel egy szerethető csapat, de nem a focitudásuk miatt…

  A csoportköröket én afféle “utó” – selejtezőnek tekintem, a VB valójában az egyenes kieséses szakaszban kezdődik majd.

  Tippelni sohasem könnyű, mindig vannak meglepetések. Nincs nagy tolongás, részvételi szándék a tippjáték iránt, de ha egyvalaki csatlakozik, akkor is lebonyolítom…

 19. Nagyon sok csapat szerepel a VB-n.Nem tudom elképzelni,milyen lesz a színvonal.Próbáljon valaki ésszerúen,logikával tippelni egy Egyiptom-Szaúd-arábia meccsre…és ez csak egy a sok,számomra ismeretlen (foci)országok összecsapásaira.
  Ezek a csapatok bizonyára a favoritok elleni meccseken okozhatnak meglepetést,mint ahogy erre már számtalan példa volt a VB-k során.
  Valahogy nincs bennem izgalom a közelgő torna miatt.Pár évvel ezelőtt…?

  Peruval kapcsolatban annyit tudok tanácsolni,érdemes visszakeresni a Dél-Amerikai selejtezők eredményeit,hogy legyen valami elképzelésünk-Brazíliát kivéve-a kontinens csapatainak kvalitásáról.Pl.Argentína szó szerint az utolsó meccs utolsó percében harcolta ki a VB részvételt.Peru már korábban bebiztosította a részvételét a viadalon.Egyébként Peru csapata főleg a kontinensen ( Dél-és/vagy Közép-Amerika)zajló VB-ken sok borsot tört a favoritok orra alá.
  1978-ban nem kis szerepük volt abban,hogy a házigazda Argentína továbbjusson a középdöntőből.

 20. Nézzük meg csoportonként a résztvevőket!

  Az A csoportban Oroszország, Szaúd-Arábia, Egyiptom, Uruguay mérkőznek egymással. Nem tudom az oroszok milyen állapotban vannak, de ők a házigazdák… A másik három csapat közül futballmúltja Uruguaynak van, de teljesen nyitott, hogy melyik csapatok lépnek tovább a csoportból.

  A B csoportban Portugália, Spanyolország, Marokkó, Irán játszanak, érdekes, hogy Iránon kívül három szomszédvárat sorsoltak össze. Nem tudom, hogy az Európán kívüli csapatok milyen játékerőt képviselnek, vajon képesek lesznek meglepetést okozni?

  A C csoport csapatai: Franciaország, Ausztrália, Peru, Dánia. A dánok bármire képesek (jó és rossz értelemben), Peru számomra sötét ló, Ausztráliát pedig megnézhetjük a magyar válogatott ellen szombaton. (Nem biztos, hogy abból a meccsből messzemenő következtetéseket vonhatunk majd le…).

  A D csoportban Argentína, Izland, Horvátország, Nigéria csapatai mérkőznek egymással. Nagy kérdés, hogy az EB-én is meglepetést szerzett Izland mit mutat majd, Nigériáról pedig semmit sem tudok. Meglátjuk!

  Azt hiszem, hogy a C és D csoportban nincs papírforma, bármi lehetséges.

  A következő négy csoportra rövidesen visszatérek.

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..