jún 182018
 

Régi hagyományunkat felelevenítve, a Labdarúgó VB kapcsán tippelésre invitállak Benneteket! A játék nem véresen komoly, nincs nevezési díj, értékes jutalom sincs, viszont jó kis esélylatolgatás, játék a játékban! Bárki, bármikor bekapcsolódhat, nem kell előre nevezi, tippek küldése már magában nevezésnek számít.

Nem ez lesz ezen a honlapon az első ilyen játék, kialakult egy letisztult rendszer, amelyen nem szükséges változtatni. Még a VB kezdőrúgása előtt meg kell tippelni a csoportokból továbbjutókat, és az első négy helyezettet. Az ezekre adott helyes tippeket magas pontszámmal honoráljuk! Mind a 63 mérkőzés eredményére lehet tippelni, ezekhez még egy góltotót is beillesztettünk jutalompontokért! A tippverseny állását folyamatosan frissítem.

A VB meccseit csoportokra bontva ide kattintva találjátok, időrendben pedig itt tájékozódhattok.

A tippverseny állása (06.20.) :

Mérkőzések Csoport továbbjutók 1-4. helyezett Összesen
Bence 38 0 0 38
Benedek 45 0 0 45
Kohus Peti 41 0 0 41
Rudipapa 40 0 0 40
Csizi 40 0 0 40

 

A szabályok a következők:

1./ Legkésőbb június 14-ig meg kell tippelni a VB győztesét – 50 pont – és második, harmadik, negyedik helyezettjét, – eltalálásukat egyaránt 30 ponttal jutalmazzuk. Ugyancsak a torna kezdete előtt várom a nyolc csoportból továbbjutó csapatok megnevezését, ez találatonként 20 pontot ér, függetlenül attól, hogy az adott csapat első, vagy második helyről lép tovább.

2./ Várom a tippeket a mérkőzések eredményeire és gólkülönbségére, minden telitalálat 5 pontot ér, a meccs eredményének eltalálása (győztes, vagy döntetlen) 3 pont. (Pontosítva: győztes/döntetlen eltalálása 3 pont, gólkülönbség eltalálása 2 jutalompont, azaz a mérkőzésenként maximálisan elérhető pontszám 5.)

3./ A csoportkörök után (egyenes kieséses szakaszban), a végeredmény eltalálása 3 pont, a gólkülönbségé 2 jutalompont, függetlenül attól, hogy végeredmény 90 vagy 120 perc alatt alakult ki. Ha valaki döntetlent vár – értelemszerűen – jelölje meg a büntetőkkel továbbjutó csapatot, a találatért 2 bónuszpont jár. (Példákkal: eltalálod a győztest vagy a döntetlent – akár 90, akár 120 perc alatt alakul ki – 3 pont; eltalálod a gólkülönbséget, plusz 2 pont; döntetlent vársz és eltalálod melyik csapat nyeri a büntetőpárbajt újabb plusz 2 pont. Így az egyenes kiesés szakaszában 0, 3, 5, 7 a megszerezhető pontok száma.)

A tippelés teljesen nyilvános, a várt eredményeket ehhez az íráshoz, hozzászólásként tegyétek közzé. A játékba bármikor be lehet kapcsolódni, de az 1./ pontban felsoroltakra csak június 14-ig lehet tippelni. Mivel 48 csoportmeccs lesz, célszerű lenne, ha egyszerre 10-12 meccsre tippelnétek, mindig időben közzéteszem a soron következő meccseket.

Jó tépelődést, jó meccseket és jó szórakozást!

 

Második eredménytippelési kör (A második csoportkör):

Oroszország-Egyiptom 3:1

Portugália-Marokkó 1:0
Uruguay – Szaúd-Arábia 1:0
Irán-Spanyolország 0:1

Dánia-Ausztrália
Franciaország-Peru
Argentína-Horvátország

Brazília-Costa Rica
Nigéria-Izland
Szerbia-Svájc

Belgium-Tunézia
Koreai Köztársaság-Mexikó
Németország-Svédország

Anglia-Panama
Japán-Szenegál
Lengyelország-Kolumbia

  49 hozzászólás - “A Mi Pilvaxunk Labdarúgó VB tippjátéka 2018”

 1. A bevezető írás végén megtaláljátok az első csoportkör meccseit; elég kijelölni egérrel, másolni, majd a hozzászólásba beilleszteni, nem kell minden meccset külön bepötyögnötök, de nagyon kérem, hogy a TELJES CSOPORTKÖRRE EGYSZERRE TIPPELJETEK!

 2. Tippjeim:

  VB sorrend:

  1./ BRAZÍLIA
  2./ NÉMETORSZÁG
  3./ ARGENTÍNA
  4./ ANGLIA

  Csoportokból továbbjutnak:

  A – Oroszország, Uruguay
  B – Spanyolország, Portugália
  C – Franciaország, Peru
  D – Argentína, Horvátország
  E – Brazília, Svájc
  F – Németország, Mexikó
  G – Anglia, Belgium
  H – Lengyelország, Kolumbia

 3. Folytassuk a csoportokkal!

  Az E csoportban Brazília, Svájc, Costa Rica, Szerbia mérkőzik egymással. Azt hiszem a svájciak nem lehetnek nyugodtak, a szerbek mindig nagyon komoly ellenfelek!

  Az F csoportban Németország, Mexikó, Svédország, Dél-Korea játszanak, mivel láttam hogyan ejtették ki a svédek az olaszokat, remélem, hogy ezzel a szürke antifutballal nem jutnak messzire!

  A G csoportban Belgium, Panama, Tunézia, Anglia meccselnek; Panama és Tunézia számomra “sötét ló”, míg az európai csapatok vitathatatlanul a kontinens élvonalába tartoznak.

  Végül a H csoportban Lengyelország, Szenegál, Kolumbia, Japán mérkőzik egymással, nem is tudom…

  Ne feledjük, ma 17:30-kor Ausztráliával mérkőzünk, ellenfelünk 4:0-ra verte Csehországot a múlthéten.

 4. Igen, az izgalom belőlem is hiányzik… Belegondoltam, hogy 32 éve (!!!) játszott a magyar válogatott világbajnokságon… idén még az olaszok sem kvalifikálták magukat; számomra ebben a mezőnyben a lengyel egy szerethető csapat, de nem a focitudásuk miatt…

  A csoportköröket én afféle “utó” – selejtezőnek tekintem, a VB valójában az egyenes kieséses szakaszban kezdődik majd.

  Tippelni sohasem könnyű, mindig vannak meglepetések. Nincs nagy tolongás, részvételi szándék a tippjáték iránt, de ha egyvalaki csatlakozik, akkor is lebonyolítom…

 5. Nagyon sok csapat szerepel a VB-n.Nem tudom elképzelni,milyen lesz a színvonal.Próbáljon valaki ésszerúen,logikával tippelni egy Egyiptom-Szaúd-arábia meccsre…és ez csak egy a sok,számomra ismeretlen (foci)országok összecsapásaira.
  Ezek a csapatok bizonyára a favoritok elleni meccseken okozhatnak meglepetést,mint ahogy erre már számtalan példa volt a VB-k során.
  Valahogy nincs bennem izgalom a közelgő torna miatt.Pár évvel ezelőtt…?

  Peruval kapcsolatban annyit tudok tanácsolni,érdemes visszakeresni a Dél-Amerikai selejtezők eredményeit,hogy legyen valami elképzelésünk-Brazíliát kivéve-a kontinens csapatainak kvalitásáról.Pl.Argentína szó szerint az utolsó meccs utolsó percében harcolta ki a VB részvételt.Peru már korábban bebiztosította a részvételét a viadalon.Egyébként Peru csapata főleg a kontinensen ( Dél-és/vagy Közép-Amerika)zajló VB-ken sok borsot tört a favoritok orra alá.
  1978-ban nem kis szerepük volt abban,hogy a házigazda Argentína továbbjusson a középdöntőből.

 6. Nézzük meg csoportonként a résztvevőket!

  Az A csoportban Oroszország, Szaúd-Arábia, Egyiptom, Uruguay mérkőznek egymással. Nem tudom az oroszok milyen állapotban vannak, de ők a házigazdák… A másik három csapat közül futballmúltja Uruguaynak van, de teljesen nyitott, hogy melyik csapatok lépnek tovább a csoportból.

  A B csoportban Portugália, Spanyolország, Marokkó, Irán játszanak, érdekes, hogy Iránon kívül három szomszédvárat sorsoltak össze. Nem tudom, hogy az Európán kívüli csapatok milyen játékerőt képviselnek, vajon képesek lesznek meglepetést okozni?

  A C csoport csapatai: Franciaország, Ausztrália, Peru, Dánia. A dánok bármire képesek (jó és rossz értelemben), Peru számomra sötét ló, Ausztráliát pedig megnézhetjük a magyar válogatott ellen szombaton. (Nem biztos, hogy abból a meccsből messzemenő következtetéseket vonhatunk majd le…).

  A D csoportban Argentína, Izland, Horvátország, Nigéria csapatai mérkőznek egymással. Nagy kérdés, hogy az EB-én is meglepetést szerzett Izland mit mutat majd, Nigériáról pedig semmit sem tudok. Meglátjuk!

  Azt hiszem, hogy a C és D csoportban nincs papírforma, bármi lehetséges.

  A következő négy csoportra rövidesen visszatérek.

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.