Szép volt lányok!

 Szerző: - 09:18  Vélemény?
ápr 232018
 

Mondják: hazánkban csak tízmillióan értenek a focihoz. A kosárlabdáról nem szól a fáma, ám ha magamból indulok ki, még annyira sem, mint egy átlagos fotelszurkoló… Jött a hír, hogy a soproni kosárlabdázó lányok – foci analógiával – BL döntőt játszanak hazai pályán! Ennek hallatán a vasárnap estémet a televízió előtt ülve töltöttem.

Fotó: Leczovics Zsolt

Bár a Sopron – mondhatjuk – sima vereséget szenvedett, egyáltalán nem bántam, hogy megnéztem a döntőt. Maga a játék elképesztően gyors, ezen a szinten a kitűnő állóképesség nem lehet kérdés, azonban ebben a sportágban a villámgyors helyzetfelismerésen nagyon sok múlik. No meg a szerencsén. Számtalan dobás volt, amelynek végén a gyűrűn szédelgett a labda, szinte gondolkodott, hogy beessen-e vagy ne…

Tapasztalatlan nézőként teljes mértékben a kommentátorok véleményére hagyatkozom, akik elmondták, hogy a Jekatyerinburg játékosai világklasszisok (alig akadt köztük orosz név), nagyon sikeresek az európai mezőnyben. Ez látszott is, mindvégig vezettek, uralták a játékot és biztos kézzel dobták a pontokat.

A Sopron mindvégig hősiesen küzdött, tartották a lépést az ellenféllel, de csodát nem tudtak tenni. Azt hiszem maximális teljesítményt nyújtottak, emelt fővel távozhattak a küzdőtérről. Ne feledkezzünk meg a közönségről sem, a zárt térben, bődületes hangerővel buzdították a magyar csapatot.

Örvendek, hogy láttam a meccset!

  Egy hozzászólás - “Szép volt lányok!”

 1. Ahogy a kézilabdában őgy a kosáréabdában is a kupadöntől a legjobb négy csapat részvételével ,elődöntő mérkőzések,majd a győztesek döntőbeli megmérettetésével zajlanak.
  Final Four.De vannak sportágak,amelyek hatos döntőt rendeznek,értelemszerűen Final Six.
  Ami a soproni kosaralányokat illeti-nem tudpm manapság milyen néven menetelnek-sok éve a hazai és Európai elitbe tartoznak.Anno Gyesev Sopron néven meneteltek és kb.10-15 ávvel ezelőtt rendszeres résztvevői voltak (többször bajnokai) a bajnokok ligájának.
  A sztáredző Rátgéber László volt,a hazai bajnokságban nem volt nagyon ellenfelük,a Pécs és a Szolnok voltak a legnagyobb és talán egyenrangú ellenfelek.
  Egyértelműen az Európá-liga és bajnokcsapatok kupája volt a méltó megmérettetési forma az akkori Gyesevnek.Méltó,ha nem legerősebb ellenfele a rózsahegyi csapat,a Spartak Moszkva és néhány francia klubb voltak.
  Európai mércével nézve aligha volt 10 olyan csapat a női mezőnyben,akik megütötték ezt a magas mércét,ennek megfelelően voltak összerakva a csapatok.
  Anno a 90-es évek végén a sopronban volt a legkevesebb idegenlégiós.Személyes tapasztalatok alapján írom ezt le,több alkalommal voltam jelen a Sopron -Somorja meccseken,barátságos és Eu-kupa meccseken egyaránt.Volt időszakom,amikor a somorjai kosaras csajokat fuvaroztam busszal meccsekre,ilyenkor volt alkalmam volt kosárlabdázóként bekukkantani a kulisszák mögé is.

  Röviden- úgy kell értelmezni ezt a soproni szereplést,mint pl. szegedi és veszprémi fiúkat,az ETO-t és FTC-t a női kéziben.
  Semmi új a nap alatt,megfelelő támogatással működő sportról van szó,ahová érdemes befekteni.Rengeteg nézőt vonz a kosárlabda Sopronban (is),de nem annyira atraktív sport,mint a kézilabda,ezért sokan nem nézik,követik figyelemmel.

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .