febr 232018
 

1924-ben rendezték az első téli olimpiát. A nyári olimpiákon nagyon sikeres Magyarországnak soha nem sikerült ezeken a világversenyeken a dobogó legfelső fokára állnia. 2018-ban megtört a jég, férfi gyorskorcsolyában (5000 méteres váltó) a Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Burján Csaba összetételű csapatunk aranyérmet szerzett! Szívből gratulálunk, köszönjük sportolóinknak és az őket felkészítő szakembereknek azt az örömöt, amelyet ez a siker jelent nagyon sokunk számára! Gratulálunk!

Fotó: Twitter

  4 hozzászólás - “Magyar győzelem a phjongcshangi téli olimpián!”

 1. Szerintem nem kell őket féltenünk. Azok, akik migránsozzák őket, magukat minősítik, mert ha alapból nem tudják, akkor is egy perc alatt megtudható, hogy a srácok Magyarországon, magyar anyától születtek, itt nőttek fel, magyar az anyanyelvük, azaz annyira vannak a migránsoktól, mint Makó Jeruzsálemtől. Ez az írás rendesen helyükre teszi a dolgokat! Tényleg zárójelben: általános iskolában volt egy Dunai vezetéknevű osztálytársam, akit kínai nő szült magyar apától. A srác tökéletesen beszélt magyarul, jól tanult, beilleszkedett, ráadásul ő volt a legjobb sakkozó az osztályban. Soha nem tekintettünk idegenként rá!

 2. Ha a Liu fivérek és persze csapattársaik okosak,akkor magasról lesz@rják ezeket a progaganda mogmondomosdi kisajátításokat.
  Persze nehéz lesz,ide-oda hívják őket,azt sem fogják tudni,melyik Tv-nek nyilatkoznak,naponta több stúdióban ugrálják körül őket.
  A sportoló dolga az edzés és versenyzés.Azért feltételezem róluk,hogy nem dőlnek be semmilyen politikai hátterű álcának.
  Egyébként azt tapasztaltam,ha ilyen kaliberű sikert ér el egy nemzet sporban,politikai hovatartozástól függetlenül minden párt-legyen ellenzéki vagy kormánypárt-a sikernek együtt örül…

 3. Én nagyon féltem a hazatérő korcsolya csapatot, különösen a Liu fiúkat. Amit a balliberális csőcselék művelt e csodálatos, világraszóló győzelem kapcsán (élén Majtényi Ferenc egykori adatvédelmi biztossal és legutóbbi köztársasági elnök jelölttel(!) ), az komolyan mondom, sátánista dolog volt! Persze, a jobboldalon akartak rúgni egyet a migráns válság kapcsán, mondván: mi ugye, nem szeretjük a határokon beözönlő migránsokat, terroristának, kártékonynak, veszélyesnek, értéktelennek mondjuk őket – és lám, itt a válasz, nekünk is „migránsok” szereztek dicsőséget!

  Ez alapjában véve is egy végtelenül tisztességtelen – mert hazug – „poén” lenne. Csakhogy itt nem rólunk, jobboldali emberekről van szó. Mi elviselünk mindent, mert tudjuk, milyen a belső ellenség (én az ellenzék szót többé nem használom). De ők! Tán még nem is tudják, mire jönnek haza! Mit tettek itthon a nevükkel – tulajdonképpen a becsületükkel! Szerintem borzalmas lelki törést fog nekik okozni. A felhőtlen boldogság, a nemzetnek szerzett dicsőség érzése, mely után – ha nem is várják el -, számíthatnak a nemzet hálájára, vállveregetésekre, ünneplésre, meghívásokra. Lettek valakik a saját teljesítményük alapján! És mit látnak majd? Kvázi pellengérre lettek állítva, idegennek lettek titulálva. Vitatkoznak róluk a fejük felett. Adják-veszik őket, mint valami árucikket – mindegyik politikai oldal megpróbálja majd a saját oldalára állítani őket. És majd jönnek az újságírók és nem arról faggatják majd őket, hogy milyen volt a verseny, hanem, hogy EZ az itthoni hajcihő hogyan érinti őket, éreznek-e dühöt, ha igen, melyik oldallal szemben, stb. EZT kapják cserébe, mert életüket feltették egy sportra és abban el is érték a csúcsot! Nem tőlünk magyaroktól, hanem a belső ellenségtől.

  Mi jut eszembe erről? Ha visszaemlékszünk 2002 április 14-re az Országház előtti első Orbán Viktor által összehívott nagygyűlés MÁSNAPJÁRA, az aznap (talán a Népszavában) megjelent tudósításra, annak egyik fejezetcímére: „Egerszegi Krisztina már csak a fél ország Egérkéje”. Csak azért,mert elárulta szimpátiáját a Fidesz iránt (annak 4 éves csúcs sikeres kormányzása hatására)!!! Ez lesz velük is: A Liu fiúk is már csak a fél ország „Egérkéi”. Nem csodálnám, ha lelkileg belerokkannának.

  Ilyenkor szorul az ember keze ökölbe, és azt mondja: ennél már a polgárháború is jobb! Vagy mi maradjunk meg, és az Aljasság – A „Bosszú Népe” (c) Ákos – pusztuljon ki, vagy maradjanak, de akkor inkább mi haljunk meg, tűnjünk el végleg erről a Földtekéről, mert őket nem lehet felvállalni, velük nem lehet együtt élni.

  Nem tudom, meg lehet-e védeni a Liu fiúkat, vagy jóvá lehet-e tenni feléjük, ami történt, de hogy bosszút kell állni értük, az bizonyos!

  Gratulálok, még sok-sok sikert és boldog Életet kívánok mind a 4 gyorskorcsolyázónak. Köszönöm az élményt, amit a versenyzésük nyújtott! Szeretem őket!

 4. Végre!Siker koronázta a magyar fiúk töretlen hitét az éremszerzésre.bevallom a r9vidtávok után,az egyéni versenyekben történtek arra adtak okot,hogy pechsorozat kísétti a fiúkat,de az utolsó versenyszám aranyérmet hozott.

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .