Júl 142017
 

A mai napon, azaz július 14-én, 21 órakor, látványos megnyitóval kezdetét veszi a 17. Világbajnokság, úszás, vízilabda, műugrás és szinkronúszás sportágakban. Ezúttal nemcsak ezeken a versenyeken kiemelkedősen sikeres sportolóinkért szoríthatunk, hanem a rendezés sikeréért, gyönyörű Fővárosunk helytállásáért is! Nagyon szeretném, ha sikerülne, ha ismét akkora energiák szabadulnának föl, mint egy-egy olimpián, vagy a tavalyi foci EB sikeres szakaszában. Nekünk elsősorban magunknak és nem a világnak kell bebizonyítanunk, hogy ha merünk nagyok lenni, azzá is válunk. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Természetesen követjük az eseményeket! A VB hivatalos honlapja itt található, figyelni fogjuk a versenyeket, eredményeket. Bízom benne, hogy bőven lesz témánk, egyúttal kérek mindenkit, aki a helyszíneken szurkol, ossza meg velünk élményeit. Huj huj hajrá!

 

  29 hozzászólás - “HAJRÁ MAGYAROK – Vizes VB Budapesten”

 1. Lezajlott a megnyitó 🙁 , remélem ezután csak jobb jöhet!

  Nagyszerű volt a helyszín megválasztása, hiszen vihették volna például a Hősök terére is, de a Dunára épített színpad telitalálat volt, elvégre vizes világeseményt rendezünk; fantasztikus “díszletet” adott a környezet, Budai Vár, Lánchíd, a magas kameraállásokból az egész Főváros panorámája, varázslatos fényei.

  Kénytelen vagyok – jobb híján – a “show” kifejezést használni a látottakra. Ami a tartalmat illeti, nem hallgatom el csalódottságomat. Történelmi (?) visszatekintés folyt, Aquincumig minden rendben volt, elvégre a terület a Római Birodalomhoz tartozott egykor, akik vízvezetékeket és fürdőket építettek. De amikor a kommentátor bejelentette, hogy jönnek a sámánok, azt hittem megüt a guta! Mert helyesen említve táltosok voltak, valószínűleg nem úgy néztek ki, mint egy negyedosztályú tudományos-fantasztikus filmből kilépő, a Földet éppen megszállni/elpusztítani kívánó idegen civilizáció hadüzenetet hozó nagykövete…

  Simán átlépve az államalapításon – politikailag korrekt módon, Magyarország keresztény gyökereire még egy halvány utalást sem téve – Mátyás udvarában találjuk magunkat, alighanem ebben a blokkban sikerült jól felidézni a reneszánsz kor hangulatát. Mélyen hallgattak arról a történelmi tényről is, hogy ezen a helyen az Oszmán Birodalom megszállásnak idején, 150 évig a müezzin üvöltött, talán így nem sértettük ezzel a bevándorlókat annyira, mint a templomaink tornyán a feszület látványa…

  Következtek a huszárok – “huszárok kora”, ahogy a kommentátor felvezette – huszáraink nagyon látványos ír sztepptánccal köszöntötték a VB-ét… Úgy tűnik, a magyar néptánc nem szolgált elegendő munícióval, pedig akár még egy látványos palotás is befért volna a sztepp helyett! Na mindegy, színpadra került az első megszemélyesített történelmi szereplő, Erzsébet királyné, akit ugyan szeretünk, állítólag ő is szeretett minket, de talán lehetett volna nálánál nagyobb formátumú történelmi személyiséget is találni; közben szólt a Kék Duna Keringő, amit az az osztrák zeneszerző komponált, aki az aradi bitót ácsoltató Ferenc József udvari zenésze volt. Remélem nyelvcsapásunk felúszott a Dunán a bécsi no go zónákig is, ahol semmilyen politikailag inkorrekt áthallást nem fognak érezni a keringőből váratlanul átváltó, Lehár, A mosoly országa című operettjének “Vágyom egy nő után…” kezdetű betétdalának elhangzása miatt.

  Mivel Balatonfüred is versenyhelyszín, felidéződött az Anna-bál, ismerjük el, szép ruhakompozíciókban vonultak a divatbemutatókon megszokott faarcú modellek.

  A Himnusz idejére, nemzeti színeket öltött a Vár épületegyüttese, alighanem ezért mind belföldről, mind külföldről megkapja majd a magáét a politikai hatalom, nyilván ezek okán a sivalkodók megtalálják majd a jogfolytonosságot a Horthy-fasizmus, a nyilasok és mai politikai hatalom között. Személy szerint csodálom, hogy ebbe a politikailag rendkívül korrekt nyitóünnepségbe belefért a Himnusz, az említett kivilágítás, Kodály Hárijának Szvitje és Liszt Ferenc Magyar rapszódiája!

  Ám hogy ne csak rosszat írjak, az újkori vizes sportok megszületésének felidézése viszont nagyon ötletes volt, korabeli fürdőruhákban felvonulva tanítottak egy kisfiút úszni, majd felidézték a versenyek hőskorát, a magyar úszók, vízlabdázók legsikeresebb sportolóinak arcképét.

  A protokolláris részen átestünk, ezeket a kőröket le kellett futni. Befejezésül a kisportolt Cee Lo Green pléjbekkelt két dalt, mint meghívott világsztár.

  Amennyire a televízió képernyőjén átjött, a záró tűzijáték bőven felülírta a Szent István Ünnepén megszokottat, nagyon látványos volt!
  Az előadással a látványt tekintve semmi problémám nincs, de ami a tartalmat illeti… nyugodtan békén hagyhatták volna történelmünket, viszont fel lehetett volna idézni a magyar feltalálók találmányait, sokkal mélyebben lehetett volna – még politikailag korrekt módon is – meríteni nemzeti kultúránkból, mind a táncművészet, mind a zene területéről! Lehetett volna egy csokrot kötni a hungarikumokból is.

  Alighanem Koltay Gábor ezt a ceremóniát nagyságrendekkel jobban színre vitte volna!

  Na mindegy, ajándékba kaptuk ezt a rendezési lehetőséget, meg kellett felelni a világ sportéletét is irányító és behálózó globalista elit elvárásainak, nagyon remélem, hogy az a kis kódolt “magyarkodás” (Himnusz, Vár nemzeti színekbe öltöztetése egy pár pillanat erejéig) nem von súlyos büntetést maga után!

  A “magyar” ellenzék már így is fenyegetőzik, “korrupció, káosz és fejetlenség jellemzi a pénteken kezdődő vizes vb-t”, elszámoltatást helyeznek kilátásba azok, akiket senki nem számoltatott el mondjuk a rablóprivatizáció, a bécsi letétben lévő milliók, vagy a libatenyésztők tönkretétele miatt; Tóth Ilona, Mansfeld Péter és a többi ötvenhatos meggyilkolásáért, a sortüzekért, az egész velejéig rohadt mocskos kommunista diktatúrájukért…

  Éppen ezért, csak gratuláció illetheti azokat a pesti anarchistákat, akik egy népszavazási kezdeményezéssel sikeresen megakadályozták még az esélyét is, hogy Budapest olimpiát rendezhessen. Így, amint hatalomra kerülnek, nem marad lehetőség arra, hogy korrupció, káosz és fejetlenség jellemezze majd azt a rendezést, igaz ezekre a nagyszerű, talpig becsületes úriemberekre még ennek a gyanúja sem vetülhet! (Remélem politikailag korrektül fogalmaztam.)

  Ha valaki nem látta és ezek után kedvet kapott hozzá, itt megnézheti a ceremóniát.

  Ennyit erről kezdődjék a lényeg, a sport, a verseny, remélem ennél már csak jobb jöhet.

 2. Ha van ország,aki jogosult vizes VB-t rendezni,az csakis hazánk,Magyarország lehet-a vizes hatalmak mellett.Európában talán nincs még egy ilyen sikersportággal rendelkező nemzet,mint mi.
  Ezért nem értem azokat,akik ellene voltak ennek az eseménynek,illetve a megrendezésének.Gyakorlatilag elszakadás megy végbe ezeknek a csoportoknak hála,a világ elitjétől,ha így folytatják.
  Ezt a VB-t még a Ferinek is be kellett volna vállalnia.

  Azt írod,doki,hogy gratuláció illeti a pesti anarchistákat,amiért meghiúsult egy esetleges olimpia megrendezése hazánkban.
  Nem biztos,hogy ez volt a céljuk-talán arról van szó,hogy mindent támadni kell,amit a jelenlegi kormány megálmod,elképzel a sport terén.

  Az eredmények,események alakulását innén fogom csak megtudni,úgyhogy hajrá,ne fogjátok vissza magatokat.

 3. Noha én is hiányoltam a magyar történelem bizonyos korszakait, azért nem volt rossz a véleményem a megnyitóról – érződött, hogy nem az volt a szándék, hogy végigvezessenek Magyarország történelmén. Az egész szerintem látványos és profin megcsinált volt, bár tény, hogy nem szögeztük magunkat végig a képernyő elé, közben beszélgettünk, iszogattunk is. Én amúgy leginkább Cee Lo Green-t éreztem feleslegesnek a műsorban. (Szerintem nem playback volt, mert kimondottan rosszul énekelt és még a hang sem működött normálisan az első számnál.)

  Az meg várható volt, hogy egyébiránt kik és mennyire fognak fanyalogni, bármi lett volna is a megnyitón; pl. a 444 élőben kommentálta (vagy fogalmazzunk inkább úgy: fikázta) folyamatosan végig a műsort…

  Egy biztos, a lényeg, hogy HAJRÁ MAGYAROK! Hétfőtől pár helyen mi élőben is szurkolunk majd! 😉

 4. Átolvasva a reggel írottakat, ha valaki az én véleményem alapján ítélné meg a látottakat, valóban kissé szarkasztikusra sikeredett írásom; szolgáljon mentségemre, hogy most tört fel belőlem az elmúlt hónapok politikai eseményei miatt érzett keserűségem, s emellett igyekeztem a pozitívumokat is megemlíteni.

  Visszakanyarodva a megnyitóhoz: kifejezetten örülök, hogy nem egy pántlikás, árvalányhajas, csárdáskirálynős műmagyar szirupos műsort prezentáltak, de azt fenntartom, hogy nyugodtan kihagyhatták volna – a rómaiakon kívül – a történelmi utalásokat. Ehelyett akár a hungarikumokat, akár a magyar találmányokat helyezhették volna előtérbe. Ellenben a látványelemek annyira jók voltak, hogy szerintem százezrek kezdtek el azon gondolkodni, hogy érdemes lenne Budapestet közelről is megnézni.

  Viszont fenntartom azt is, hogy voltak bántó stílustalanságok. Mert lehet kelta eredetű táncot ropni egy világesemény megnyitóján, de ehhez ne öltöztessük a táncosokat abba a huszár viseletbe, amelynek legfontosabb része pont a csizma volt! Ha magyar huszár, járjon magyar táncot, de kelta táncot ne! Ez tényleg dühítő hiba volt. Ha mindenáron megelevenítünk egy történelmi személyiséget, akkor az ne Erzsébet királyné legyen; ha nem találunk alkalmasabbat, akkor őt se (szegény amúgy is egy erdőben eltévedt lányra emlékeztetett inkább, mint őkirályi császári fenség hitvesére…).

  Ami pedig a kisportolt világsztár dalnokot illeti, valóban szakadozott a hang, de nem tudom, hogy a helyszínen is, vagy csak a televíziós közvetítésben? Azt hiszem a gázsi szempontjából édesmindegy, hogy konzervdalt, vagy élő produkciót élvezhettünk, értékét mindenki ítélje meg ízlése szerint.

  Túl vagyunk rajta, biztos hogy lehetetlen olyan megnyitót rendezni, amely egyöntetűen pozitív fogadtatást kapott volna.

  Ennél sokkal lényegesebb, hogy a versenyeken minden rendben legyen, ne legyenek műszaki bakik, meghibásodott eredményjelzők, időmérők, nagyon fontos, hogy a televíziós közvetítés is a legprofibb legyen. Azt kell mondjam, a felsoroltakhoz képest szinte másodlagos, hogy sportolóink mennyire lesznek sikeresek, persze teljes szívünkkel mellettük állunk!

  Ami pedig a megfúrt olimpiát illeti, egészen biztos vagyok abban, hogy nem kaphattuk volna meg a rendezés jogát, így a hatalom elkerült egy csúfos kudarcot, a rózsadombi anarchisták akaratuk ellenére, talán jót tettek velünk. Ami ebben fájó, hogy még mindig itt vannak azok a homo kádárikuszok, akik bármit aláírnak, csak hogy merjünk kicsik lenni. Ahogy a hatalmon kívül álló politikai erők viszonyulnak a most folyó VB-hez, szintén rámutatnak arra, hogy önös hatalmi érdekeiken kívül semmi nem érdekli őket: Magyarországon igen jelentős világesemény zajlik, akkor másról sem tudnak ugatni, mint elszámoltatásról. Én látom milyenek, de némi rokonszenvet szülne, ha a nemzeti egység jegyében, támogatnák hazájukat. De ez utópia.

  Befejezésül megosztanám veletek a közösségi hálón olvasott egyik véleményt:

  “A vizes VB megnyitóról szedném le a keresztvizet néhány szóban. Mert hallom, grandiózus volt és megható.
  Persze sejteni lehetett, hogy nem valódi értékeink kerülnek előtérbe, gondoltam, hogy a szokásos zsákszerű rongyokba bújtatják az aranyba öltözött emberek fiait – kereszténység előtti kultúránk képviselőit… hogy nem lesz majd sem palotás, sem valódi néptánc – mert azok talán nem vállalható rezgéseket keltenek… Lett kelta kopogós huszár ruhában – csizma nélkül. (Tóbiás dédapám forog a sírjában.)
  Jó, persze, nem lehet százakat hímzett ruhába öltöztetni – de talán legalább a szólistára kitelhetett volna valamely nem steril tartalmú öltözet. Fejdíszként a sirály helyett ültethettek volna a fejére valamely hagyományőrző madarat (nem rögtön az ősi sólymot, vagy a hollót, hiszen a csodaszarvas is eltökéletlenítve jelent csak meg, de egy szerényebb gerlét, csalogányt, gólyát, darvat, pávát, vagy kakast) – ha egyáltalán kellett oda madár. Teljes mértékben letisztult lett az egész, főleg a zord manökenek és a tanácstalan királynő… A jelenetek egyszerűen tartalmatlanok, döbbenetesen primitívek. A fajsúlyos bőrfejű tetőpontról pedig inkább hallgatnék. A parádés bevonulás fényét az idegtépő és idegen monotónia helyett mért nem a magyar zene ereje emelte? A vizuális megjelenés a pokoli villogás helyett nagyobbat szólt volna valami olyannal, ami a mi lelkünkből fakad.
  Viszont, emlékeztetőül a szellemre, tartásra és emberségre, csatolom a 2015-ös kazanyi megnyitót: évezredeket, évmilliókat ívelt át – tatárul és oroszul.
  https://www.youtube.com/watch?v=r7DsdEd13D0

 5. Tegnap női csapatunk már tétmeccset játszott, 20:11-re legyőztük a japánokat, akik úgy védekeztek, hogy a négy negyed alatt egy kiállítást kaptak – vagyis nem túl agresszíven. Gyönyörű gólokat lőttünk, de az intő jel, hogy a negyedik negyedet 5:3-ra buktuk! A kapott gólok számát szakvezető, szakkommentátor és játékos is sokallotta. Lényeg az, hogy a kötelezőt behúztuk, vannak felhasználható tanulságok is.

  A férfiak 20:10-kor Ausztrália ellen játszanak ma.

 6. Az ausztrálokat 13:3-ra legyőztük, de az eredmény senkit ne tévesszen meg, nem volt annyira egyszerű, mint arra a gólok számából következtetni lehetne, s a sportlélektan szempontjából is nagyon érdekes dolgokat láttunk!

  Hazai pályán, felfokozott hangulatban, hatalmas szurkolótábor előtt szálltak vízbe a fiúk. Az első gólt az ausztrálok dobták, a mi próbálkozásainkat kapusuk rendre hárította. Közben bőven volt helyzetük, de Nagy Viktor lehúzta a rolót, egyszerűen nem engedte be a labdát a magyar kapuba. Amikor Varga Dénes távoli bombagóllal egyenlített, mintha minden játékos válláról leesett volna a lelki teher, elkezdtek játszani, szórták a szebbnél szebb gólokat. Biztos vagyok abban, hogy ha a legelején Viktor nem véd ki mindent és az ausztrálok 1-2 góllal elhúznak, vérszemet kapnak, sokkal nehezebb dolgunk lett volna. Ezért jó a csapatsport, ha vannak zsenik, akkor megoldják a problémát, amíg a többiek összeszedik magukat. (Ha a nyílvessző célt téveszt, annak egyes egyedül én vagyok az oka!)

  Két gondolat a közvetítésről. Ha hazai EB-én kiírják a magyar csapat összeállítását, miért nem használják az ékezeteket? A másik bajom, hogy csak ritkán látni a támadóidőt, akkor, ha a labda a medence szélére helyezett kijelző körül száll. A kiállításoknál visszaszámolnak a képernyőn, nem értem, miért nem oldható ez meg a támadóidőnél? Amúgy jók a közvetítések, volt olyan világesemény, ahol annyira csillogott a víz, hogy kifejezetten zavaró volt, itt a megvilágítással és a kamerák elhelyezésével ezt tökéletesen megoldották, jók a lassítások is, sok kameraállásból láthatjuk a történéseket.

  Végül a közönség! A legjobb magyar szurkolói hagyományokat követik, űzik, hajtják a csapatot, ráéreznek mikor kell nagyon szurkolni, egyszóval le a kalappal előttük.

  Ma este női csapatunkért szurkolhatunk.

 7. Női csapatunk 24:5-re elpáholta a franciákat, az eredmény magáért beszél, ellenfelünk semmilyen ellenállást nem mutatott; holnapután a hollandok ellen sokkal nehezebb dolgunk lesz, s a tét a csoport elsőség, amely meghatározhatja a továbbiakat.

  Férficsapatunk ma este Olaszországgal mérkőzik, ez is lényegesen nehezebbnek ígérkezik, mint Ausztrália legyőzése, szurkoljunk csapatainknak!

 8. Az olaszokkal 9:9-es döntetlent játszottunk, így jó esély van a csoportgyőzelemre. Borzasztó nehéz meccs volt, ismét érdekes lélektani fordulatokkal. A félidőben az olaszok kapust cseréltek, úgy tűnt, bevehetetlenné vált a kapujuk, a mieink egyre inkább szélre helyezett lövésekkel próbálkoztak, így leállt a gólgyár. Sajnos a bírok vastagon belenyúltak a meccsbe, nem voltak pártatlanok! Ezzel együtt azt mondom, nem baj hogy kibrusztolták a döntetlent (nem sok hiányzott az olasz győzelemhez, mi hoztuk vissza a sírból az egy pontot), mert teher alatt nő a pálma, kellett ez az ellenállás és küzdelem a korábbi könnyű győzelem mellé.

  Sajnos a lányok mai meccsét egy elodázhatatlan borkóstoló miatt nem fogom látni, pedig a kommentátor szerint legalább annyira fontos és nehéz lesz, mint férficsapatunk tegnapi küzdelme. Hajrá lányok!

 9. Vízipólós lányaink 8:6-ra legyőzték Hollandiát, ezzel csoportelsők, valószínűleg végig elkerülik az USA-t. A mérkőzést nem láttam, de a sajtó egyöntetűen jó védekezésünket és a szurkolókat dicséri.

  Ma a férfiak 20:10-kor játszanak Franciaországgal.

 10. Férficsapatunk hozta a franciák elleni “kötelező” győzelmet, mivel az olaszok kisebb gólkülönbséggel győzték le Ausztráliát mint mi, csoportelsőként várhatjuk a folytatást.

 11. Csodálatos a 4×100 m-es gyorsúszó férfi-váltó bronzérme!

  Ma 20:30-kor a lányok Kanadával, holnap ugyanebben az időben a srácok az oroszokkal mérkőznek a legjobb négy közé jutásért. Itt már nincs mese, győzni kell! HAJRÁ MAGYAROK!

 12. A lányok sajnos kikaptak.Nem tudom megítélni,ki az erősebb,mi,vagy Kanada,de ez van.

  Katinka 200 vegyesben aranyat szerzett-az elsőt!

 13. Minden gratuláción Katinkáé!

  Sajnos pólós lányaink egy rettenetesen nehéz mérkőzésen két góllal kikaptak Kanadától, így nem éremért, hanem 5.-8. helyért küzdenek tovább. Most lehetne egy jó nagyot keseregni, de nincsen rá okunk, sőt szeretjük a lányokat és ugyanúgy továbbszurkolunk, mintha éremért ugranának vízbe.

  A helyzet a következő volt. Lélektanilag Kanadának nem volt vesztenivalója, a mieinknek annál inkább! A hazai pálya, a csodálatosan szurkoló közönség magasra tette a mércét, előhívott egy olyan bizonyítási kényszert, amely gátlólag hatott. Sajnos a kanadaiak olyan taktikát választottak, amelyet én még vízilabdában nem láttam, ez a kétkapusos felállás… A centereinket teljesen kikapcsolták, talán egyszer sikerült úgy bejátszani a labdát, hogy húzás lehetett belőle. Egyre inkább a távoli lövések sikerén múlt minden, jól látszott, ahogy ment az idő, senki nem mert lövést vállalni, egymásnak dobták a labdát, lövőhelyzetben 3-4 lóbálás után is; ezzel időt hagytak a kanadaiaknak – ismerjük el, ebben profik voltak -, hogy hermetikusan lezárják a légifolyosókat. Sajnos mindössze négy gólt dobtunk, az emberelőnyös helyzetekben sem találtuk ennek a defenzív játéknak ez ellenszerét. Ami a sors igazságtalansága, hogy a kanadaiak csapnivalóan támadtak, mégis találtak hat gólt. Végeredményben a felfokozott várakozás miatti leblokkolás, a kanadaiak taktikájára nem talált ellenszer hiánya vezetett a kiesésünkhöz. Ebben az esetben, a hazai pálya most nem nekünk jelentett előnyt, annak ellenére, hogy a közönség csodálatos volt! Ilyen a sport, mindig voltak, vannak és lesznek vesztesek, valamennyien sajnálunk, hogy így alakult, de fel kell állni és megszerezni az ötödik helyet. Most már nincs vesztenivaló, kellene egy kis felszabadult örömvízilabda! Hajrá lányok, szeretünk benneteket!!!

 14. Látok némi veszélyt a rendkívül könnyűnek és fölényesnek tűnt oroszok elleni győzelemben, természetesen a csapaté összes gratulációnk és szeretetünk, le a kalappal előttük! De! Az eredmény nem tükrözi a látottakat, lehetett volna sokkal szorosabb is. Nagy Viktor bravúrjai nélkül és ha… a rengeteg orosz kapufa fele bemegy, akkor szorosabb az eredmény. Minden aggodalomtól függetlenül, örömvízilabdát láttunk, de a helyén kell a sikert kezelni, mert a görögök elleni holnapi meccs sem lesz sétagalopp.

  A lányok ma 15 órakor játszanak az ötödik helyért, szurkoljunk nekik; érdemes lesz figyelemmel kísérnünk úszóinkat is!

 15. Azt gondolom, hogy EB győzelemmel ér fel, hogy női vízilabdacsapatunk az ötödik helyért mérkőzhet!!!

  Egy napjuk maradt, hogy túltegyék magukat a Kanada elleni vereségen, azon, hogy kiestek az érmekért folyó küzdelemből. Úgy tűnt, a görögök ellen ott folytatják, ahol Kanada ellen abbahagyták, a félidőben Görögország 6:3-ra vezetett. Következett a harmadik negyed, amikor megfordították a meccset, ha jól emlékszem, 9:6-tal fordultak az utolsó negyedre. Végül 10:9-re nyertek!

  Talán nem is érdemes a részleteken agyalni, tegye ezt a szakvezetés, de az elvitathatatlan, hogy óriási egyéni- és csapatteljesítmény ennyire mélyről ilyen vert helyzetből felállni!!! Ez az igazi sportemberi mentalitás, küzdeni, harcolni, ebben az esetben az ötödik, vagy hatodik hely alaposan felértékelődik. Köszönjük csajok!

  Pénteken 13:30 kor mérkőznek az ötödik helyért, nem fogom látni, mert a gályát húzom akkor, de majd utólag megnézem. Szép volt!

 16. A fiúk (pólósok) döntősök,Katinka 200 pillangóban bronzérmes!

 17. Igeeeeeeen !!! Meggyőző játékkal, győztek, várjuk a döntőt!

  Ma a csajokért, persze úszóinkért szurkolhatunk.

 18. Picit árnyalnám a “rózsadombi anarchista”-képet; én nem tartozom közéjük. Csak annyit tennék hozzá a gondolatmenethez, hogy ha egy úszó azt mondja, egy perc alatt ússza le a távot, majd a versenyen négy perc alatt sikerül, akkor legalábbis hadd nézzek kérdőn.

  A lopás akkor is lopás, ha piros-fehér-zöldbe öltöztetjük. Kinek nem inge…

  Ettől függetlenül nagyon büszke vagyok a rendezvényre, a magyar sikerekre, minden versenyzőre, hiszen beletették, amit bele kellett, hogy ott lehessenek. Remélem, még sok fényes siker fog születni!

 19. Picit én is árnyalnám.

  Lehet sikeresen rendezni világeseményt sporteredmények nélkül, s vice versa.

  Én végtelenül hálás vagyok Fekete-Győr-Andrásnak és tettestársainak, hogy megakadályozták a budapesti olimpia rendezését, így megmentették az erre kidobni szándékozott ezermilliárdokat. Álljon ő a kormányrúdnál, vezesse nemzetünket a Kánaánba, merjünk kicsik lenni!!!

  Abban bízom, hogy lesz holnap pár “deviáns” srác, akik a medencében megmutatják… No nem a genderüket, hanem… Fú, mi az hogy női vagy férfi vízilabda, micsoda illiberális orbánista fos ez?

  És ha Fekete-Győr eljönne a “A mi Pilvaxunk” szerkesztőségébe, hogy hegyeset sercintsen klaviatúránkba… várjuk, jöjjön, aminek jönnie kell!!! Akár nemzeti színekbe csomagolva!

 20. Még valami! “Rózsadombi anarchisták”-ról csak a nemzetiszocialista (náci), fasiszta, hungarista (a nem kívánt törlendő!) sajtómunkások beszéltek, kávéházunkban – a Rózsadombon élők iránt érzett tiszteletünk és szeretetünk jeléül, fejet hajtava a politikailag korrekt közbeszéd nemes eszméje előtt, ám ezúttal egyben bocsánatot kérve a pestiektől – “pesti” anarchistákról szóltunk…

  És ne legyünk offtopic-ok, szvsz (saját véleményem szerint) női (bocsánat de ma még így mondják) vízilabdacsapatunk ötödik helye számomra értékesebb, mintha holnap férficsapatunk (bocsánat de ma még így mondják) világbajnoki címet szerez. Mert amit a lányok, nők, csajok ((bocsánat de ma még így mondják) véghezvittek, az minden sportember és minden magyar hazafi előtt követendő példa!

  Ettől függetlenül, nagyon szurkolok a holnapi férfi (bocsánat de ma még így mondják) vízilabda döntőn a magyar ((bocsánat de ma még így mondják) csapat győzelméért!

  Srácok, ne csak hazánkért, ne csak a sportsikerért, hanem vízilabdázó női válogatottunkért is küzdjetek holnap!

  HAJRÁ MAGYAROK!!!

 21. Maradjunk inkább a sportnál :-/ … Jeges rémületet éreztem, amikor a kommentátor az elődöntő után felvetette, szó van arról, hogy a döntőt beviszik a Duna Arénába! Természetesen a játékosoknak és a szakmai stábnak kell ezt tudnia, laikusként úgy gondolom, hogy semmilyen érv nem szól amellett, hogy elhagyják azt a medencét, amelyben mindeddig veretlenek. Nyilván, ezen a tornán ez a hely az otthonuk, mára minden megszokott, szerintem komoly hátrány lett volna egy meccsre elköltözni. Megnyugtató, hogy maradnak.

  Különösebb esélylatolgatásra nincsen szükség. A horvát remek csapat, a döntő háromesélyes, akármi történik, Rióhoz képest mindenképpen előbbre léptünk. Persze vágyjuk a sikert, nagy örömünnep lesz Budapesten és az országban, ha sikerülne…

 22. Amikről írsz, szerintem itt nem olvassa senki, akinek szólna.

  Sajnos nem tudtam látni a vízilabda-döntőt, de az eredmény, pláne az első negyed alapján jobb formában volt az ellenfél. Túl nagy előnyt adtunk… Gratulálok az ezüsthöz is!

 23. Bár ma még vannak úszóversenyek, előttünk a záróünnepély, talán nem korai számvetést készítenünk.

  Először köszönet illet mindenkit, akik lehetővé tették, hogy elképesztően rövid idő alatt Magyarország képes volt egy ilyen nagyszabású világesemény rendezésére és lebonyolítására!

  Bár tegnap férfi vízilabda válogatottunk vereséget szenvedett a horvátoktól, ez a dobogó második fokát jelentette, minden elismerés és gratuláció megilleti őket! Először is Benedek Tibor korábbi szövetségi kapitányt, aki lerakta ennek a csapatnak az alapjait, igazi sportemberhez méltóan, a viszonylagos riói kudarc után felállt és átadta a stafétabotot! Köszönet és elismerés valamennyi utánpótlás- és egyesületi edzőnek, szakvezetőnek, természetesen a mostani stábnak és játékosoknak! Két hétig lázban tartották az országot, maximális teljesítményt nyújtottak, ennek értékét az sem csökkenti, hogy egyetlen meccsen, hatalmas küzdelemben, vereséget szenvedtek egy náluk mentálisan, fizikailag és talán játéktudásban is jobb csapattól. Le a kalappal a szurkolók előtt is, akik nemcsak hangorkánnal támogatták a csapatot, hanem ország-világ láthatta, hogyan kell és lehet sportszerűen szurkolni. Az élet nem áll meg, szükség lesz új erőkre, de a jelenlegi alapokra lehet és kell építkezni. Ez az ezüstérem nem kudarc, hanem komoly siker, előrelépés! Köszönjük!

  Pontosan ugyanilyen gratuláció illeti női válogatottunkat, akik a padlóról felállva lettek ötödikek! Ez teljesítményben felér egy dobogós helyezéssel. Arról nem beszélve, hogy mindkét csapatunk mindössze 1-1 vereséget szenvedett, ám a lányoknak ez csak az ötödik helyhez volt elég, míg a férfiak másodikak lettek. Ez jelzi, hogy nem igazságos a jelenlegi lebonyolítási rend, de ha létezne ennél jobb, arra a FINA asztalai mellett is rájönnének. Köszönjük lányok, szép volt!

  Számomra a sportember etalonja Papp László, akinek nevét ma is milliószor leírják majd, hiszen a róla elnevezett épületben lesz a a záróünnepély. Azt hiszem, a hozzá felérő sportolókat ma leggyakrabban az uszodák világában találjuk!

  Úszóink is szépen szerepeltek, külön öröm számomra, hogy óriási ifjú tehetségek tűntek fel, nem egyszer érmet szerezve! Ez mindenképpen biztató a jövőre nézve! Köszönjük!

  Átsiklottam a műugrás és szinkronúszás felett, amelyek szintén rengeteg értéket hordoznak. Ezek nem magyar sikersportágak, számomra mindig kérdéses a helyezési sorrendek igazsága, elvégre szigorú ítészek pontoznak, lehetnek akármennyire tárgyilagosak, akarva-akaratlanul szubjektív elemei vannak ennek, kinél ez, kinél az élvez prioritást a sorrend megállapításánál. Úszásban az nyer, aki a leggyorsabb, ezekben a sportágakban az, akit a pontozók legjobbnak látnak.

  Zárszóként csak ismételni tudom magamat: a mi hazánk, Magyarország mind a felkészülésben, mind a lebonyolításban, mind sportolói eredményességében példásan helytállt! Ennek rengeteg pozitív hozadéka lesz, remélem, hogy kisgyermekek ezrei indulnak az uszodák felé, mert vannak szerethető és követhető példaképeik, talán ez mindennél fontosabb!

  Köszönet illeti a Magyar Televízió munkáját is, mert világszínvonalú közvetítésekkel hozták be a VB-ét otthonainkba!

  Közben más sportágakban is voltak sikereink! Íjászainkra a 3D (vadászimitációs) EB-én éremeső hullott; Wroclaw-ban a Világjátékokon Kakas István íjászunk győzött; vívóink nagyszerűen helytálltak Lipcsében; a Videoton az EL selejtezőben olyan eredményt ért el, hogy nem teljesen esélytelen a csütörtöki visszavágón, a Bordeaux ellenfeleként.

  Továbbra is hajrá Magyarország, hajrá magyarok! Mivel ezt a honlapot mára jóformán egyedül a sport tartja életben, köszönök minden látogatást, hozzászólást! A VB témája nincs lezárva, visszatérünk még rá.

 24. Egy-két megjegyzés, csak ami hirtelenjében eszembe jut.

  1. A megnyitó- és záróünnepségeket én már hosszú évek óta soha semmilyen sporteseményen nem nézem. Szerintem nem odaillők. Ráadásul 15-20 perc után mindig elaludtam, amikor próbáltam megnézni. Én kihagynám, vagy csak annyi, hogy vonuljanak be a csapatok, a szakág elnöke mondjon egy kis beszédet és kész! 🙂

  2. Bebizonyosodott, hogy tudnánk Olimpiát rendezni. Úgyhogy én remélem, hogy az emberek nem ülnek föl többet az ilyen Momentum-féle hazaáruló pártok uszításainak.

  3. Hosszú Katinka (Golyóstollas vizi tyúk – Irón Akva Tik) véleményem szerint jól lebőgött, Itt csak egy aranyat tudott összekaparni, bezzeg a dubaji, qatari, meg más pénzdíjas versenyeken aratja az aranyakat. Tehát vagy azokon a versenyeken csupa másodvonalbeli ellenfele van, igazai ászok nem indulnak, vagy ott mer doppingolni, mert lazább az ellenőrzés, itt meg nem mert. É nagyon utálom Katinkát, persze inkább a közéleti szereplései miatt (amibe persze valószínűleg az amerikai férje hajszolja bele).

 25. A magyar sportolók 12 érmet szereztek a VB-én. Ebből Katinka 2 arannyal, 1-1 ezüsttel és bronzzal vette ki a részét. Lehet egy sportolót szeretni vagy nem szeretni, de ezek az eredmények nem szorulnak semmiféle magyarázatra.

  Katinka tegnapi úszása mellett Verrasztó ezüstszerzése is msgávalragadó volt – számomra…

 26. Gundel Takács Gábor megható vallomása

  A népszerű riporter a vizes vb házigazdájaként a helyszínen közvetítette az eseményeket a több ezer fanatikus szurkolónak.

  „A rendszerváltás után kinyílt körülöttünk a világ, ezáltal egyre inkább el tudjuk magunkat helyezni benne. Tudjuk, hogy kicsi ország kicsi nemzete vagyunk, és tudjuk, hogy mik a korlátaink. Persze, vitatkozunk, meg tudjuk-e csinálni a vizes vébét – meg tudtuk –, meg tudunk-e rendezni egy olimpiát. Vajon kiderül-e valaha? (…) Önmagunkat, a saját önbizalmunkat keressük, a hitet, hogy mi is vagyunk valakik a nagyvilágban. Azt, hogy nem lehet igaz, hogy örök vesztesek vagyunk. Aki pedig nem akar vesztes lenni, az megbecsüli a kis győzelmeket is. Megbecsüli azt, ha valaki odaáll és megpróbálja legyőzni önmagát. Ezért szurkolunk olyan önfeledten, ezért remegnek meg a falak már akkor is, amikor egy magyar úszó bevonul reggel az előfutamra. Mert már az is óriási munka eredménye, hogy egyáltalán bevonulhasson. Az arénákban értjük meg azt is, hogy mi, akik hajlamosak vagyunk ketten három irányba húzni, a lelátón együtt vagyunk, egyek vagyunk és ez fantasztikusan jó, erőt adó érzés. És az este végén nemcsak egy élménnyel leszünk gazdagabbak. Kicsivel többet tudunk arról is, hogy kik vagyunk mi, magyarok. És ha ezt a tudást elvisszük magunkkal a hétköznapjainkba, akkor minden versenyen győztesek lehetünk.”

 27. Lement a VB,minden idők legjobbjaként nyilatkoznak róla szakberkekben.Hatalmas beruházások,új uszodák és eredmények-ez kell nekünk.
  Ilyen sportágba érdemes pénzt befektetni.Hogy kevés-e az érem?Hozzászoktunk az éremesőhöz.Most talán “csak “csurrant-cseppent,de minden helyezés mögött óriási munkavégzés rejlik.
  Annak kell örülni,ami van.

  Az úszószövetség háza táján viszont megint áll a bál.

 28. Teljesen egyetértek, most ugyanolyan lelkesedéssel kellene uszodákat építeni, mint stadionokat!

 29. ” Inkább vagyok viking harcos, mint görög bölcs. Jobb háborúzni, mint okoskodni.” – Gerendás György nyilatkozata!

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező