Júl 142017
 

A mai napon, azaz július 14-én, 21 órakor, látványos megnyitóval kezdetét veszi a 17. Világbajnokság, úszás, vízilabda, műugrás és szinkronúszás sportágakban. Ezúttal nemcsak ezeken a versenyeken kiemelkedősen sikeres sportolóinkért szoríthatunk, hanem a rendezés sikeréért, gyönyörű Fővárosunk helytállásáért is! Nagyon szeretném, ha sikerülne, ha ismét akkora energiák szabadulnának föl, mint egy-egy olimpián, vagy a tavalyi foci EB sikeres szakaszában. Nekünk elsősorban magunknak és nem a világnak kell bebizonyítanunk, hogy ha merünk nagyok lenni, azzá is válunk. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Természetesen követjük az eseményeket! A VB hivatalos honlapja itt található, figyelni fogjuk a versenyeket, eredményeket. Bízom benne, hogy bőven lesz témánk, egyúttal kérek mindenkit, aki a helyszíneken szurkol, ossza meg velünk élményeit. Huj huj hajrá!

 

  29 hozzászólás - “HAJRÁ MAGYAROK – Vizes VB Budapesten”

 1. ” Inkább vagyok viking harcos, mint görög bölcs. Jobb háborúzni, mint okoskodni.” – Gerendás György nyilatkozata!

 2. Teljesen egyetértek, most ugyanolyan lelkesedéssel kellene uszodákat építeni, mint stadionokat!

 3. Lement a VB,minden idők legjobbjaként nyilatkoznak róla szakberkekben.Hatalmas beruházások,új uszodák és eredmények-ez kell nekünk.
  Ilyen sportágba érdemes pénzt befektetni.Hogy kevés-e az érem?Hozzászoktunk az éremesőhöz.Most talán “csak “csurrant-cseppent,de minden helyezés mögött óriási munkavégzés rejlik.
  Annak kell örülni,ami van.

  Az úszószövetség háza táján viszont megint áll a bál.

 4. Gundel Takács Gábor megható vallomása

  A népszerű riporter a vizes vb házigazdájaként a helyszínen közvetítette az eseményeket a több ezer fanatikus szurkolónak.

  „A rendszerváltás után kinyílt körülöttünk a világ, ezáltal egyre inkább el tudjuk magunkat helyezni benne. Tudjuk, hogy kicsi ország kicsi nemzete vagyunk, és tudjuk, hogy mik a korlátaink. Persze, vitatkozunk, meg tudjuk-e csinálni a vizes vébét – meg tudtuk –, meg tudunk-e rendezni egy olimpiát. Vajon kiderül-e valaha? (…) Önmagunkat, a saját önbizalmunkat keressük, a hitet, hogy mi is vagyunk valakik a nagyvilágban. Azt, hogy nem lehet igaz, hogy örök vesztesek vagyunk. Aki pedig nem akar vesztes lenni, az megbecsüli a kis győzelmeket is. Megbecsüli azt, ha valaki odaáll és megpróbálja legyőzni önmagát. Ezért szurkolunk olyan önfeledten, ezért remegnek meg a falak már akkor is, amikor egy magyar úszó bevonul reggel az előfutamra. Mert már az is óriási munka eredménye, hogy egyáltalán bevonulhasson. Az arénákban értjük meg azt is, hogy mi, akik hajlamosak vagyunk ketten három irányba húzni, a lelátón együtt vagyunk, egyek vagyunk és ez fantasztikusan jó, erőt adó érzés. És az este végén nemcsak egy élménnyel leszünk gazdagabbak. Kicsivel többet tudunk arról is, hogy kik vagyunk mi, magyarok. És ha ezt a tudást elvisszük magunkkal a hétköznapjainkba, akkor minden versenyen győztesek lehetünk.”

 5. A magyar sportolók 12 érmet szereztek a VB-én. Ebből Katinka 2 arannyal, 1-1 ezüsttel és bronzzal vette ki a részét. Lehet egy sportolót szeretni vagy nem szeretni, de ezek az eredmények nem szorulnak semmiféle magyarázatra.

  Katinka tegnapi úszása mellett Verrasztó ezüstszerzése is msgávalragadó volt – számomra…

 6. Egy-két megjegyzés, csak ami hirtelenjében eszembe jut.

  1. A megnyitó- és záróünnepségeket én már hosszú évek óta soha semmilyen sporteseményen nem nézem. Szerintem nem odaillők. Ráadásul 15-20 perc után mindig elaludtam, amikor próbáltam megnézni. Én kihagynám, vagy csak annyi, hogy vonuljanak be a csapatok, a szakág elnöke mondjon egy kis beszédet és kész! 🙂

  2. Bebizonyosodott, hogy tudnánk Olimpiát rendezni. Úgyhogy én remélem, hogy az emberek nem ülnek föl többet az ilyen Momentum-féle hazaáruló pártok uszításainak.

  3. Hosszú Katinka (Golyóstollas vizi tyúk – Irón Akva Tik) véleményem szerint jól lebőgött, Itt csak egy aranyat tudott összekaparni, bezzeg a dubaji, qatari, meg más pénzdíjas versenyeken aratja az aranyakat. Tehát vagy azokon a versenyeken csupa másodvonalbeli ellenfele van, igazai ászok nem indulnak, vagy ott mer doppingolni, mert lazább az ellenőrzés, itt meg nem mert. É nagyon utálom Katinkát, persze inkább a közéleti szereplései miatt (amibe persze valószínűleg az amerikai férje hajszolja bele).

 7. Bár ma még vannak úszóversenyek, előttünk a záróünnepély, talán nem korai számvetést készítenünk.

  Először köszönet illet mindenkit, akik lehetővé tették, hogy elképesztően rövid idő alatt Magyarország képes volt egy ilyen nagyszabású világesemény rendezésére és lebonyolítására!

  Bár tegnap férfi vízilabda válogatottunk vereséget szenvedett a horvátoktól, ez a dobogó második fokát jelentette, minden elismerés és gratuláció megilleti őket! Először is Benedek Tibor korábbi szövetségi kapitányt, aki lerakta ennek a csapatnak az alapjait, igazi sportemberhez méltóan, a viszonylagos riói kudarc után felállt és átadta a stafétabotot! Köszönet és elismerés valamennyi utánpótlás- és egyesületi edzőnek, szakvezetőnek, természetesen a mostani stábnak és játékosoknak! Két hétig lázban tartották az országot, maximális teljesítményt nyújtottak, ennek értékét az sem csökkenti, hogy egyetlen meccsen, hatalmas küzdelemben, vereséget szenvedtek egy náluk mentálisan, fizikailag és talán játéktudásban is jobb csapattól. Le a kalappal a szurkolók előtt is, akik nemcsak hangorkánnal támogatták a csapatot, hanem ország-világ láthatta, hogyan kell és lehet sportszerűen szurkolni. Az élet nem áll meg, szükség lesz új erőkre, de a jelenlegi alapokra lehet és kell építkezni. Ez az ezüstérem nem kudarc, hanem komoly siker, előrelépés! Köszönjük!

  Pontosan ugyanilyen gratuláció illeti női válogatottunkat, akik a padlóról felállva lettek ötödikek! Ez teljesítményben felér egy dobogós helyezéssel. Arról nem beszélve, hogy mindkét csapatunk mindössze 1-1 vereséget szenvedett, ám a lányoknak ez csak az ötödik helyhez volt elég, míg a férfiak másodikak lettek. Ez jelzi, hogy nem igazságos a jelenlegi lebonyolítási rend, de ha létezne ennél jobb, arra a FINA asztalai mellett is rájönnének. Köszönjük lányok, szép volt!

  Számomra a sportember etalonja Papp László, akinek nevét ma is milliószor leírják majd, hiszen a róla elnevezett épületben lesz a a záróünnepély. Azt hiszem, a hozzá felérő sportolókat ma leggyakrabban az uszodák világában találjuk!

  Úszóink is szépen szerepeltek, külön öröm számomra, hogy óriási ifjú tehetségek tűntek fel, nem egyszer érmet szerezve! Ez mindenképpen biztató a jövőre nézve! Köszönjük!

  Átsiklottam a műugrás és szinkronúszás felett, amelyek szintén rengeteg értéket hordoznak. Ezek nem magyar sikersportágak, számomra mindig kérdéses a helyezési sorrendek igazsága, elvégre szigorú ítészek pontoznak, lehetnek akármennyire tárgyilagosak, akarva-akaratlanul szubjektív elemei vannak ennek, kinél ez, kinél az élvez prioritást a sorrend megállapításánál. Úszásban az nyer, aki a leggyorsabb, ezekben a sportágakban az, akit a pontozók legjobbnak látnak.

  Zárszóként csak ismételni tudom magamat: a mi hazánk, Magyarország mind a felkészülésben, mind a lebonyolításban, mind sportolói eredményességében példásan helytállt! Ennek rengeteg pozitív hozadéka lesz, remélem, hogy kisgyermekek ezrei indulnak az uszodák felé, mert vannak szerethető és követhető példaképeik, talán ez mindennél fontosabb!

  Köszönet illeti a Magyar Televízió munkáját is, mert világszínvonalú közvetítésekkel hozták be a VB-ét otthonainkba!

  Közben más sportágakban is voltak sikereink! Íjászainkra a 3D (vadászimitációs) EB-én éremeső hullott; Wroclaw-ban a Világjátékokon Kakas István íjászunk győzött; vívóink nagyszerűen helytálltak Lipcsében; a Videoton az EL selejtezőben olyan eredményt ért el, hogy nem teljesen esélytelen a csütörtöki visszavágón, a Bordeaux ellenfeleként.

  Továbbra is hajrá Magyarország, hajrá magyarok! Mivel ezt a honlapot mára jóformán egyedül a sport tartja életben, köszönök minden látogatást, hozzászólást! A VB témája nincs lezárva, visszatérünk még rá.

 8. Amikről írsz, szerintem itt nem olvassa senki, akinek szólna.

  Sajnos nem tudtam látni a vízilabda-döntőt, de az eredmény, pláne az első negyed alapján jobb formában volt az ellenfél. Túl nagy előnyt adtunk… Gratulálok az ezüsthöz is!

 9. Maradjunk inkább a sportnál :-/ … Jeges rémületet éreztem, amikor a kommentátor az elődöntő után felvetette, szó van arról, hogy a döntőt beviszik a Duna Arénába! Természetesen a játékosoknak és a szakmai stábnak kell ezt tudnia, laikusként úgy gondolom, hogy semmilyen érv nem szól amellett, hogy elhagyják azt a medencét, amelyben mindeddig veretlenek. Nyilván, ezen a tornán ez a hely az otthonuk, mára minden megszokott, szerintem komoly hátrány lett volna egy meccsre elköltözni. Megnyugtató, hogy maradnak.

  Különösebb esélylatolgatásra nincsen szükség. A horvát remek csapat, a döntő háromesélyes, akármi történik, Rióhoz képest mindenképpen előbbre léptünk. Persze vágyjuk a sikert, nagy örömünnep lesz Budapesten és az országban, ha sikerülne…

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..