júl 032017
 

Hogyan tovább Ismerős Arcok Tábor? Újabb 10 év, változatlan értékrenddel egy változó világban?

Lehet, hogy jön újabb tíz év, lehet, hogy nem, erre ma nehéz lenne válaszolni. De bárhogy is alakuljon a folytatás, az értékrend biztosan változatlan marad.” „Semmilyen széljárás nem tud megváltoztatni minket” – Interjú az Ismerős Arcok Tábor szervezőivel (Vaskarika, 2017.06.21.)

Lehet, talán ez volt az utolsó. Lehet, hogy nem. Az Ismerős Arcok zenekar, hat muzsikus, tizennyolc év alatt fantasztikusat alkotott. Olyan dalok születtek, amelyek a magyar rocktörténet legfényesebb lapjaira íródtak. Sziklaszilárd értékrend, tökéletes művészi megszólalásban. Bár még mindig bojkottálja a közmédia a zenekart, országszerte hatalmas közönsége alakult ki, talán éppen ezért is koncerteznek ilyen rengeteget.

Más dimenzióban ugyan, de azok az emberek, akik megálmodták, majd tíz éven keresztül megvalósították az Ismerős Arcok táborokat Csepregen, ugyanilyen nagyot alkottak! A Vaskarika fent idézett írásában pontosan elmesélik a tábor történetét. Lehet, voltak apróbb szervezési hibák, de a zenész is eltévesztheti a szöveget. Ennyi belefér.

Azok akik vállalva a sátorozás minden kényelmetlenségét, évente 3-4 napot töltenek az Ottó-kempingben, ők az a közönség, az a kemény mag, akikkel szinte minden koncerten találkozhatunk. Ezek azok az emberek – „rajongók” – akik tökéletesen befogadóak az Ismerős Arcok művészetének üzenetére. Soha nem szabad elfelejtenünk, hogy milyen korban élünk, hogy kikből csinálnak médiacelebeket, hogyan próbálják szétrohasztani nemzeti összetartozásunk egyik fundamentumát, a magyar kultúrát. Az Ottó-kemping, és benne ez a tábor oázis, amely adott esetben akár a túlélést is jelentheti. Ha mégis az volt a zárszó, tíz gyönyörű év végére, hogy „nem tudtatok egy kib…tt öltözősátrat felállítani”, az végtelenül szomorú és kiábrándító! Mert sem a tíz év, sem a zenekar, sem a tábor szervezői, sem a közönség nem ezt érdemelte!

Ezeken az oldalakon számtalanszor leírtam, most is így volt, frenetikus koncertet hallottunk. A hangversenyeket nemcsak a zenekar és technikusi segítsége hozzák létre, hanem az a közönség is, amely hihetetlenül érzi a pillanatokat, amikor bekapcsolódik, amikor tapsol, énekel, vagy óriási hangerővel száll be a műsorba. Ez az a varázslat, amely máshol ritkán tapasztalható.

Idén is jó volt Csepregen! Jó volt találkozni régen látott barátokkal, kicsit többet beszélgetni, mint amennyi egy telefonhívásba belefér, felidézni közös emlékeket. Ha lesz még tábor, koncerttel, vagy koncert nélkül, nekünk akkor is ott lesz a helyünk, ám addig is köszönjük ezt a tíz évet, a zenekarnak, a szervezőknek és a táborlakóknak! Az emlékek miénk maradnak, ezeket már nem vehetik el tőlünk…

  5 hozzászólás - “„Az az elhallgatott mondat…” – a X. Ismerős Arcok táborban voltunk”

  1. Ezzel én is egyetértek. Ott abban a közegben és pillanatban …, de leírtam, túltárgyaltuk, lépjünk túl ezen és hagyjuk a zenekart és tagjait, hogy eleget tehessenek küldetésüknek!

  2. Teljesen egyetértek!Másnap Zalalövőn is ott voltunk,ami szintén egy nagyon jó koncert volt!Ez még sokáig téma lesz szerintem,de engem igazán nem érdekel,a zenekar viszont igen,mint mindig!Szeretem amit csinálnak,ahogy csinálják,szóval mindent ami körülöttük forog,talán engem ezért nem talált el az a bizonyos „nyílvessző”!

  3. Még valami! Ha jól tudom, másnap is volt koncert, ez a hét holnap (szerdán) kezdődik és vasárnap estig tart, településről településre, színpadról, színpadra, közben ezer és ezer megtett kilométer. Csoda, ha néha elszakad a cérna?

    Örülnék, ha ezzel lezárnánk a témát!

  4. Megpróbáltam úgy fogalmazni, hogy csak a jelenlévők értsék a dolgot, mivel ez a nyilván átgondolatlanul kilőtt nyílvessző kizárólag az ott lévőket találta el. A dolog nem akkora súlyú, hogy ország-világ elé kellene tárni, így nem is bánom, ha törölték a videómegosztó portálról.

  5. Jó volt ott lenni ismét, kivéve valóban azt az egyetlen durva mondatot, amit tényleg elhallgatnak, mert amint felkerült a youtube-ra a teljes szombat esti felvétel a Nélküledről egészen a zárszóig, igen gyorsan eltávolították onnan…

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .