Virágom, virágom…

 Szerző: - 19:27  Vélemény?
ápr 192017
 

Mily’ gyakran, rohanunk el vakon a szép mellett! Észre sem vesszük, a bennünket övező világ mennyi ajándékkal halmoz el. Április felén túljutva, visszaköszön a tél, odakint havas eső zuhog, a hőmérséklet alig fagypont fölött.

Több mint két évtizede élünk jelenlegi otthonunkban, de kertünkre annyi gondot, mind ebben az évben, még soha nem fordítottunk. Ősszel hagymás virágokat ültettünk, amint elmúltak a fagyok, kíváncsian vártuk, vajon életre kelnek? Előbb csak egy kis zöld kúpocska, abból – pár nap múlva – színpompás tulipán lett jutalmunk. Közben elvirágoztak a gyümölcsfák, az aranyvessző, az első tavaszi hírhozó hóvirág, krókuszok… Ám én legjobban az árvácskát tisztelem. Ősszel még egy csöpp színt vitt a frissen megmunkált csupasz földre, majd jött a hosszú, nagyon-nagyon fagyos tél, eggyé vált környezetével, tetszhalott lett, de a tavasz hívó szavára most szebben pompázik, mint bármikor előtte.

Mondják, virágot fényképezni hálás feladat. Hozzáteszem: lehet hogy hálás, ám roppant nehéz. Egyáltalán nem vagyok megelégedve a képekkel, mégis azt gondolom, ha ennyire erőlködik a tél hogy visszatérjen, mutassuk meg neki, bár károkat még okozhat, de az igazság a virágok oldalán áll…

  Egy hozzászólás - “Virágom, virágom…”

  1. Bük városában nagyon sok árvácska-ágyakkal lehet talákozni.Lépten-nyomon frissen ültetett virágok nyílnak a köztereken,parkokban a városkában.
    Úgy látszik,nagyon odafigyel a község a környezetükre.Az,hogy tisztaság van mindenhol,önmagáért beszél.
    Minálunk is virulnak virágok-bár pillanatnyilag inkább télies az idő-de a hóvirág ,ibolya,később a jácint és a gyöngyvirág,a tulipán kápráztatott el ,nemsokára a levendulában gyönyörködhetünk az ablakunkból reggelente.

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..