Ősz

 Szerző: - 19:21  Vélemény?
okt 312016
 

dsc01140

Wass Albert: Ősz

Valahol már az ősz dalolgat,
és hullanak a gesztenyék,
vad szél-fiuk lombot karolnak,
s kacagva hintik szerte-szét,

valaki jár a szürkületben,
s szívében őszi dal fakad,
valaki búcsúval köszönti
a messze-szálló darvakat,

valaki áll a fenyves alján,
s a szeme könnyel lesz tele…
szél sír a park arany-avarján,
s koppanva hull a gesztenye.

(A felvételeket az ajkai Parkerdőben és Csókakőn készítettem.)

  Egy hozzászólás - “Ősz”

 1. Engem viszarepítettek a fenti a sorok az iskolapadba.A negyedévi fogalmazások,dolgozatok egyik témája mi más lehetett,mint az Ősz.
  Az elemiben így kezdődött a bevezetés:

  ” Ezernyi színeivel újra beköszöntött az Ősz.”

  Petőfi versei is sok ötlettel ezekhez a dolikhoz,a Szeptember végént egy kis fantáziával,fogalmazó tehetséggel simán,előre el lehetett könyvelni kitűnőre,leszámítva a helyesírás és a külalak értékelését.Mifelénk abban az időben a fogalmazás dolikat három szempontból értékelték :fogalmazás,helyesírás,külalak.
  Visszatérve az őszre,a második kedves évszakom a tavasz után.Ami a természet színeit illeti,a legszebb és legváltozatosabb színekkel kápráztat el minden természet szerető embert.
  Ha most tekernénk végig pl.a balatoni túránkat,főleg a Káli-medence vonalát,csodálatos képet kapnánk az erdők változó színpalettájából.Festői táj-így jellemezhetnénk legjobban napjainkban környezetét.
  Persze nyitott szemmel kell járni ahhoz,hogy ezt a csodát észre vegyük.Az sem árt,ha van nálunk fényképezőgép,ahogy azt a fentiekben láthattuk.
  Köszönjük,doki.

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .