nov 072015
 

Ritkán adatik meg az ember életében, hogy 168 órán belül kétszer is meghallgathassa kedvenc zenekara előadását! Ezúttal így hozta az élet, a Barba Negrában, majd a székesfehérvári FEZEN-ben hallott Ismerős arcok koncertek keretbe foglalták a múló hetet számomra.

Nehéz bármi újat írnom előző beszámolómhoz képest, hiszen a koncert repertoárja teljesen azonos volt, mint a múlthéten. Azonban most már ráéreztem arra, hogy sok régebbi és új szerzemény mennyire összefügg, vagy egymásra épül. Különösen a “…menni, maradni, hazaérkezni…” kérdések témájában tűnt így, megnyugtató gondolat, hogy

“…nekünk ott van az otthonunk,
Ahol gyermekként játszottunk
Apánk az ajtóban állt, anyánk étellel várt
Ahol ébren is álmodtunk”

majd

“Látod, hazajöttem, talán örökre,
Lemosnám magamról az út porát.”

Mert nekünk itt van az otthonunk, egyedül itt, Kárpáthazában! Ugye hogy összefügg és egy ívet alkot a régebbi és az újabb?

Nagyon jó hangulatú koncert volt ma is. Szabó Leslie ezúttal egymagában, akusztikus gitárral játszott el néhány dalt, majd színpadra lépett az Ismerős Arcok és közel két órát muzsikált. Néhány nyitott kérdés maradjon, vajon megégtek-e és ha igen mitől Lecsó ujjai a billentyűkön, miért említette Attila Steve-vel összefüggésben a bungee jumping-et…? Nem lövöm le a poént, igaz utóbbi inkább rémisztő volt mint…

Folytatódik a koncertek sorozata, számomra talán majd valamelyik felvidéki helyszínen. Néhány kép emlékül, de mivel Szaki intenzíven dolgozott, fogtok ezeknél százszor jobbakat is látni 🙂 !

  5 hozzászólás - ““Csak a zene!” – Ismerős Arcok koncert Székesfehérváron”

 1. Én tévedtem hatalmasat.Mivel csak a megjelenést követően 1 évre kaptam meg az albumot,holott az már régen kiadatott.
  Nem marad más hátra,mint visszaszívni a korábbi bejegyzésem ide vonatkozó részét.Ami a Nándival kapcsolatos magándumát illeti,valóban megtörtént a Kerítést bontok megjelenését követően Zsigárdon.

  Nem volt szándékomban kritizálni a zenekart,tisztában vagyok a szuverén döntés jogával és azt tiszteletben tartom.csak a pofám nem tudom befogni olykor…
  Attól függetlenül az idő rohan,sablonosak a hetek,Karácsony,Húsvét,nyári vakáció körforgása.Nem csodálkozom azon,hogy nekem úgy tűnt,nemrég jelent meg a Csak a
  zene.

 2. Mivel jómagam már aligha fogom élőben hallani az Ismerős Arcok zenekart, mert minek menjek egyedül koncertre, nem a fogadatlan prókátor szól belőlem! Az előző albumot – Csak a zene – 2015. október 2-án dedikálta a zenekar, mint akkor arról részletesen beszámoltam. Tehát a soralbumok között deklarált két év letelt.

  Másrészt. Az Ismerős Arcok zenekar hat tagból álló alkotói csapat, hat külön egyéniség, akikben lakozó művészi értékek adódnak össze a színpadon és zenealbumokon. Ha megérik bennük egy korongra tehető, koherens művészi anyag, akkor annak akkor kell oda kerülnie. Ez lehet több is, kevesebb is mint két év. Az album művészi értékét végképp nem az szabja meg, hogy mennyi idővel az előzőt követően jelent meg. Meglátjuk milyen lesz! “1989 hűvös novemberében, dal fakad és fájdalom” – énekli a Rockuiem albumon Margit József Koltay Gergő dalba öntött akkori érzelemvilágát. Ha ezt akkor nem rögzítik, most sokkal szegényebbek lennénk egy minket gazdagító mély fájdalom emlékével.

  Nagyon régi, még a kobakos időkből született tanulság, hogy rajongói oldalról egyszerűen nem szabad olyan dolgokba beleszólni, amelyek kizárólag a zenekarokra tartoznak. Legyen az koncertrepertoár, vagy bármi más. Kritikát a közönség úgyis elmondja, azzal, hogy nem fogynak az albumok, üresedik a tér a színpad előtt, vagy ellenkezőleg.

  Attól meg ne félj, hogy Galambos Nándi megbántódna. Rajtad kívül azt hiszem már senki nem olvassa ezt a honlapot.

 3. “Csak a szöveg” címmel a napokban kéne megjelnnie a zenekar legújabb albumának.Hallottam a hírt,majd rákerestem a zenekar honlapján is ,ahol megerősítést kapott az információ.
  Nem minősíteni akarom a dolgot,a zenekar tudja,mikor és mit közöl velünk,rajongókkal.De biztosan Nándi elveivel szembe megy az a tény,hogy alig másfél (?) évvel az utolsó album megjelenését követően ismét stúdiólemezzel rukkol elő a csapat.
  Azért utalok Nándira-ha ezt olvassa,remélem nem fog rám megharagudni-mert az utolsó komolyabb beszélgetésünk alkalmával azt mondta,nem sietnek mennyiségre lemezeket kiadni.Szóval,én még nem értem teljesen az utolsó albumot, és jön a következő.
  Bizonyára az én hibám.Remélem,a legújabb lemez követi az utolsót-Ismerősarcosok nyomvonalú, igényes szövegű és zenei világú albumot kapunk.

 4. Köszönjük!

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..