A Föld napján

 Szerző: - 13:59  Vélemény?
ápr 222015
 

Április 22-e a Föld napja. 2009-ben Evo Morales bolíviai elnök kezdeményezésére az ENSZ április 22-ét a „Földanya Nemzetközi Napjá”-vá nyilvánította. A Föld napja mozgalom egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” Hallatán inkább bánat, félelem és rettegés tölthet el bennünket! A Föld ennyi ember eltartására alkalmatlan, mindennek következményei: globális felmelegedés, a termőföld kizsigerelése, az ózonpajzs elvékonyodása, a sarki jégmezők olvadása, üvegházhatás és még nagyon hosszan lehetne sorolni a káros és visszafordíthatatlannak látszó folyamatokat. A globalizáció és a profitéhség nem kíméli sem az egyént, sem a társadalmakat, sem a nemzeteket, sem a Földet. Minek kell még történnie ahhoz, hogy végre ébresztőt kiáltsunk, és megállítsuk a pusztítást? Egyáltalán, van erre esély?


Fotó:NASA

Köszöntsük Földanyát az Örökség és a TransylMania egy-egy gyönyörű dalával!

  Egy hozzászólás - “A Föld napján”

 1. Kerékpározás közben mindig figyelem a tájat,környezetet,ahol ép eltekerünk.Rengeteg helyen hulladékhegyekkel találkozunk,a kommunizmus örökségével.Minden eldugott helyen,erdők szélén,kiszáradt tómedrekben,sóderbányákban szeméttelepek vannak.
  Jómagam is dolgoztam olyan helyen,ahol a város!!! ilyen helyre üríttette a kukáskocsik tartalmát,a háztartási hulladékot.
  Csallóközben,ahol a legjobb minőségű ivóvízkészlet található.Felelőtlen hozzáállás volt anno a környezetünkhöz,de sajnos,ez a hozzáállás a mai napig tart részünkről.Bizonyítja ezt a sok szemét az utak mellett.
  Pedig manapság ingyen lehet megszabadulni a hulladéktól,felesleges dolgainktól,építkezésről származó murvától.Nem értem,miért kell a természetet szennyeznünk.
  Ez ugyanaz,mintha nem a wc-t használnám komoly dolgokra,hanem kimennék a lakásból és a házunk oldalában,a tujafák tövébe sz@rnám ki magam.
  Nekem is az a véleményem,hogy mi,emberek tesszük tönkre Földünket.Ki kis mértékben,ki meg nagyon nagyban.

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..