ápr 112015
 

Arany János

“…Vegyél a kezedbe egy szép verset, olvasd el többször is, a szép szavak gazdagítsanak téged! A legtöbb ember – azt mondják – 2-3000 szót használ. Arany János közel 60 000 szót használt fel a műveiben, 60 000-t! Hát akkor érdemes Arany Jánost olvasni? József Attilát? Ady Endrét? Persze hogy érdemes, mert akkor tanulsz, gazdagodsz!…”

(Részlet Böjte Csaba testvér Húsvéthétfőn, Déván elmondott szentbeszédéből (29.perctől).

Április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük a Magyar Költészet Napját. Csaba testvér idézett gondolataihoz nincs mit hozzáfűzni. Honlapunkon ezúttal Arany János Walesi bárdok című költeményével köszöntjük a költőket, írókat, kik műveikkel megőrizték és megőrzik számunkra magyarságunk fundamentumát: édes anyanyelvünket.

 

Sinkovits Imre előadásában
Echo of Dalriada előadásában

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..