dec 082014
 

A naptári év végére is maradt jeles sportesemény: Horvátországgal közösen, hazánk rendezi a Női Kézilabda EB-t, amely december 7-én vette kezdetét.

Tegnap este fantasztikusan izgalmas mérkőzést szurkolhattunk végig, a magyar lányok Oroszországgal 29:29-es döntetlent játszottak. Bár a kézilabdához még annyira sem konyítok – őszintén szólva talán ezért nem is követem szorosan, – mint a többi, itt tárgyalt sportághoz, ám a tegnapi meccs lenyűgöző volt! Hatalmas iramot, lüktető játékot és fordulatos mérkőzést szurkolhattunk végig. A játékvezetők tevékenységének megítéléséhez sem értek, de Gundel kommentátor szerint, ha az utolsó két percre nem állítják ki az egyik játékosunkat, akkor… de mint tudjuk a sportban nincs “ha”.

Elnézve az esemény hivatalos oldalát, izgalmakkal teli két hét várhat ránk!

16 csapat indult, négy csoportban játsszák a mérkőzéséket, négy helyszínen: Győrött, Debrecenben, Varasdon és Eszéken. A középdöntőknek Debrecen és Zágráb lesz a színhelye, a helyosztókat és az elődöntőt, döntőt pedig Budapesten szurkolhatjuk végig.

Egyelőre összpontosítsunk a csoportmérkőzésekre, szurkoljunk a magyar válogatottnak, amelynek következő meccsei: december 9-én Lengyelország, majd 11-én Spanyolország ellen lépünk pályára! Valamennyi meccs 20:30-kor kezdődik, az m1 élőben közvetíti.

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

  40 hozzászólás - “Női Kézilabda EB 2014”

 1. Köszönjük Peti, hogy nyomon követted a VB-ét, s a látottakat megosztottad velünk! Remélem, hogy helyezésünk nem jelent kudarcot. Bennem az a kép él a kézilabdáról, hogy rendkívül gyors, kombinatív játék, kemény – egyszóval életszerű. Azt hiszem a srácok és a szakvezetés megérdemlik a gratulációt és a köszönetet!

 2. Csak a tisztán látás kedvéért leírom,a VB-t a házigazda Franciaország nyerte,a döntőben Norvégiát győzték le 33:26 arányban.
  Úgy néz ki,a meglepetések csapata idén a norvég válogatott-tudtam meg szakmai berkekből,Azt,hogy a mieink helyezése hová sorolható,nehéz megmondani.Figyelembe véve a kézilabda top válogatottjait,reális a helyezésünk.A lejgobb 4 közé jutás kecsegtető lett volna és némi szerencsével reális is akár,de szerintem nem érjük el a legjobb csapatok színvonalát játékstílusunkban.
  Lejjobb példa erre akár a norvég meccs lehet.”…lerohantak minket,nem tudtunk mit kezdeni ellenük…”-olvasható volt a sajtóban a nyilatkozat.
  Voltak pillanatok,amikor ment a játék,de sajnos az a kivédekezett helyzetek és az azokat követő kontráink sikertelensége dönthette el a meccs(ek) sorsát.Mert hiába véd többször bravúrral a kapus,ha az ellentámadást nem tudjuk gólra váltani.
  Érdekes sport a kézilabda,de mont általában a labdajátékoknál jellemző,a szerencse önmagában nem elég a sikerhez szükség van egyéni tudásra és taktikára,de a kiegyeníitett meccsek mérlege akár a szerencsésebb csapat oldalára billenhet.

 3. Számunkra mindenképp,28:31-re kikaptunk a Norvégiától.A végeredmény nem tükrözi a mérkőzés lefolyását,ellenfelünk hamar többgólos előnyre tett szert,volt pillanat,amikor 10 gól volt a különbség javukra.
  Valahol számoltunk ezzel.A negyeddöntők érdekessége,hogy minden mérkőzésen szoros eredmény született,de nekünk ez nem sok vigaszt nyújtó tény.
  Nem tudom besorolni a végleges 7.helyezésünket,majd a szakmai értékelés után leszek okosabb.Bármilyen elvárásokat is tűztek ki -főleg ki nem mondott célként-a szakmabeliek,a negyeddöntőbe jutás volt a minimális elvárás a csapattól.Ez a cél teljesült.Viszont Nagy Laci nyilatkozata a helyezésünkkel kapcsolatban elgondolkodtató:
  “…hetedik és nyolcadik hekyezésekkel tele van a padlásunk…”

 4. Ők sem “mák” csapat.Itt már csak meglephetjük a kézis világot.Mert ugye ki számolt a dánok legyőzésével?

 5. …és Norvégia ellen lépünk pályára.

 6. …akit legyőztünk 27:25-re és a legjobb 8 között vagyunk.

 7. A hajnali buszbaleset árnyékában megemlítem,hogy kikaptunk Fehéroroszországtól,de mégis továbbjutottunk,Dánia lesz a következő ellefelünk a nyolcaddöntőben.Dánia a jelenlegi olimpiai bajnok…

 8. Én örömmel olvasom a jó híreket!

 9. Szaud-Arábiát legyőztük 37:24-re,ahogy azt kellett.Ma Fehéroroszország ellen lépünk pályára és győznünk kéne a továbbjutáshoz.
  Azért volna jó továbbjutni a csoportból,hogy tudjak még továbbra is értékes kommenteket írni a VB-ről,illetve válogatottunk szerepléséről…(tréfa volt).

 10. Ma Szaúd-Arábia lesz az ellenfelünk.Nem szabad lebecsülni őket,de győzelem az elvárásom a fiúktól.

  A FIFA döntése ( 48 csapatos VB torna) már erősen rezonál a médiákban,ahogy az várható volt.
  Érvek és ellenérvek repkednek,de érdemes megjegyezni kik azok,akik a “mellette” kategóriát képviseli,legyenek azok edzők,fociban tevékenykedő hivatalnokok,vagy esetleg volt ,magas beosztású funkcionárusok,mint pl.Blatter úr.
  Lássuk csak:azok az edzők vannak a bővítés mellett,akik a gyengébb képességgel bíró (labdarúgás terén) országokban tevékenykednek.Ugyanez vonatkozuk az adott országok sportdiplomatáira is.
  Következnek a reklámszakmában mozgó szakemberek,esetleg a múltban különböző sportszergyártó multicégek volt képviselői (ismét Blatter úr-adidas)-tehát a szponzorok.
  Majd ,de nem utolsó sorban a tv-társaságok ,akik szintén nagyot akaszthatnak a több mérkőzés adta jogdíjból.
  A józanul gondolkodó emberek kizárólag ellene vannak a bővítésnek,egyszerű és mindenki számára érthető okból.A VB a legjobbaknak ad lehetőséget,nem pedig a részvétel a fontos egy zárótornán.
  Persze a bevételnövekedés mindent megmagyaráz,és lehet azt elbújtatni bármilyen okok mögé,de attól a krumplileves még krumplileves marad.
  Részemről le tudnám hányni azokat,akik a bővítést mással magyarázzák és próbálják beetetni a szurkolókat a jól bevált ködösítés módszerével.

  Miklós Edit sízőnő,olimpikonunk,a hétvégén hatalmasat bukott,mindkét térdét műteni kellett.A szezon számára befejeződött.Csak bízhatunk abban,hogy maradéktalanul felépüljön sérüléséből a sportoló és tovább tudja képviselni nemzetünket a következő szezonban.

 11. Chilét legyőztük 34:29-re,megvan az első-és reméljük-nem utolsó sikeres meccs.Sok gólt kaptunk,gyenge volt a védekezés-olvasható a sajtóban-de a végeredmény a fontos.
  A folytatás szerdán.

 12. Szombaton késő este Horvátország,a “nagy mumus” volt az ellenfelünk,sajnos ismét kikaptunk 31:28-ra,de nagyon jó teljesítményt nyújtott csapatunk,amely Nagy László nélkül állt a mérkőzésre.
  Csúcsmérkőzés volt-írta az Origo-melyben csak a 28.perctől lett egyértelmű a horvát fölény.Addig egyenrangú ellenfele voltunk a favoritnak,de mint fejben,mint fizikailag elfáradtunk és győztek az esélyesebb horvátok-olvasható ugyanitt.
  Még három meccs van előttünk,Chile,Szaúd-Arábia és Fehéroroszország csapataival szemben,úgyhogy van még esély kiharcolni a csoportból való továbbjutást.

 13. 23:27 arányú vereséget szenvedtünk a németektől az első mérkőzésünkön.Csak részinfókkal tudok szolgálni:
  a félidei eredmény 11:16,a második félidőben feljöttünk 2 gólra,de a hajrában dőlt el a meccs,az ellenfelünk tartotta a gyeplőt és nem engedett kiegyenlíteni .

 14. Ma este 17:45-kor Németország ellen kezdünk.Sajnos a rádió nem fogja közvetíteni a mérkőzéseket,ezért csak részeredményekből fogom tudni elkapni a híreket.
  Hogy miért nem fér bele a Kossuth adóba egy ilyen rangos esemény,az a médiaháborúnak köszönhető.Már a női EB alatt elhangzott többször is ,hogy a szervezők szokatlanul magas árakat kérnek a közvetítésekért,és ezt a Kossuth nem bírta el.
  Nagy kár.

 15. Tegnap (szerdán) Franciaországban elkezdődött a férfi kézilabda VB,természetesen magyar részvétellel.Ha sikerül időt szakítanom,akkor küldök egy-két kommentet fiaink eredményeiről,de idő hiányában nem tudok naprakész hírekkel szolgálni.
  Esetleg egy eredmény erejéig-aki elcsíp egy kósza hírt-megoszthatná velünk is csapatunk szereplését.
  Egy gyors statisztikai adat a magyar VB szereplésekről: legjobb 4.helyezésig jutottunk,alegrosszabb helyezésünk a 17-20 .között,kokrét besorolás nélkül.Az idei VB-nek a preztízsen kívül nincs jelentősége a csapatok számára,mert nem lesz lehetőség az olimpiai kvóta megszerzésére.

 16. Most már nincs remény sem…Véget értek a küzdelmek és a fent említett képlet nem a javunkra lett kiszámítva.

 17. Köszönjük Peti az információkat 2015 talán utolsó fontos sporteseményéről! Sokat nem lehet ehhez hozzátenni, sajnálhatjuk, hogy így alakult. Bár élt még a remény, de amikor mások eredményeitől függ egy csapat sorsa, régen rossz…

  Ezért is szeretem jobban nagy európai focikupákban az egyenes kieséses részt, mert ott kard ki kard, a gólok és nem a pontok a döntenek…

 18. Az ide vonatkozó legfrissebb hír az,hogy lemondott Németh András szövetségi kapitány.

  Szomorú valóság pedig az,hogy -főleg győri szemszögből-sérülés miatt kiesett a játékból Tomori Zsuzsa (kb. fél év) és Görbicz Anita (6-8 hét)..
  A két kiválóság sérülése is befolyásolta (vagy befolyásolhatta) a lengyelekkel elvesztett mérkőzés alakulását.

 19. Zajlik a női kézilabda VB Dániában,már túl vagyunk a csoportkörön.”…valami történt Dániában…”,próbálom idézni a klasszikusokat,de levetítve a realitásba a mondanivalóját az idézetnek,a tét nem volt kevés lányaink számára,ugyanis Rioért,az olimpiai játékokra való kijutásért is harcoltunk.
  A lengyelektől való vereség csak matematikai esélyt jelent számunkra,hogy mennyire bonyolult képletben-másodfokú egyenletben-nem is érdemes belemenni.
  Történt ugyanis,hogy a csoportkörben felemásan teljesítettünk,beleszaladtunk egy mindenkori legnagyobb vereségbe Montenegróval,de az említett lengyelek elleni meccs még esélyt adott a nyolcaddöntőbe jutásra.24:23-ra elvesztettük azt a sorsdöntő meccset,amellyel mindenki (jatékosok,szakmai stáb,szurkolók) számolt,ezzel kiestünk és utazhatunk haza.
  A sajtóban azt olvastam,hogy a női kézilabda elindult azon az lejtőn,amelyen a labdarúgásunk is elindult az Aranycsapat ” sikertelen ” berni VB döntő bukását követően.Pesszimizmus kísér minden olyan elmélkedést,amely a jövővel kapcsolatos…
  Hát,remélem,a szakembereknek is csak négy lábuk van és megbotlanak.
  A matamatikai esélyek a következők:
  ha Norvégia nyeri a VB-t
  és ha Montenegro és Franciaország is a 8.-nál jobb helyezést ér el
  akkor és csak akkor Magyarország RÉSZT VEHET!!! a kvalifikációs tornár.

  Magánvéleményem a kézisporttal kapcsolatban az,hiába a Veszprém,a Szeged,a Győr és a Fradi sikerei a kupasorozatokban,ezek a csapatok tele vannak idegenekkel,és csak egy-két magyar játékos ér fel a szintjükre játéktudásban.Klubszinten oké,de eljön a válogatott meccs és szembesülni kell azzal a ténnyel,bizony kevés Tomori,Görbicz,Nagy Laci vagy Mikler tudása ahhoz,hogy ott legyünk akár Európa vagy akár a világ topcsapatai között.

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..