ápr 222014
 

Az idén 15 éves Ismerős Arcok zenekar jubileumi koncertsorozatának egyik fontos állomásához érkezünk pénteken este. Nem akármilyen előadásnak ígérkezik, hiszen régen hallott dalok mellett, most először szólalnak meg újak is! Jegyek a zsebünkben, már csak hármat alszunk péntekig :-)!

“15 év, 8 zenealbum, 5 DVD, közel másfél ezer fellépés – a Kárpát-medencében és azon túl -, több aranylemez és Fonogram jelölés, Arany Nyíl díj és Attilának egy komoly állami kitüntetés. Röviden így summázható az eltelt időszak szakmai szempontból.

De a legfontosabb eredménye a 15 évnek a közönségünkkel való egymásra találás. Ez egy megfoghatatlan erő, amely 15 éve folyamatosan arra predesztinál bennünket, hogy minőségi zenét létrehozva – a hagyományok tiszteletben tartásával – ápoljuk az egyetemes nemzeti kultúránkat. Minden fellépés egy találkozás és egy ünnep is egyben. Koncertről koncertre, a rengeteg ismerősen csillogó szempár, az egymásnak csapódó tenyerek, az együtt elénekelt gondolatok és az előadások utáni vállon veregetések és tartalmas beszélgetések, mind azt bizonyítják amit hiszünk és vallunk is: “Mi egy vérből valók vagyunk…!”

Hisszük és meggyőződéssel valljuk, hogy az elmúlt időszak jelentős társadalmi változásaihoz mi is hozzájárultunk a dalainkkal. Jó pár dalban fogalmaztuk meg azokat az igényeket, ami alapján ma már törvények által biztosított jogokkal élhet a magyarság otthonában, a Kárpát-medencében. Dalainkkal és dalszövegeinkkel továbbra is a magyarság lelki felemelkedését fogjuk szolgálni, sugározva erőt, energiát és jókedvet a mindennapi boldog élethez.

Ezért a jubileumi évadot egy olyan koncerttel folytatjuk, amely igazi közönségünnep lesz a javából. Mindez Budapest patinás és technikailag legjobban felszerelt klubjában, ahol a hazai élvonalba tartozó zenekarokkal együtt lépünk fel immár 3 éve.

Ezen az estén minden kötöttség nélkül, felszabadultan játszhatjuk azokat a dalokat, amelyek végig kísérték a 15 évet és amit a közönségünk a legjobban szeret.”

Forrás

  3 hozzászólás - “Ismét koncertváró hangulatban”

 1. Megkésve, de nagyon köszönjük beszámolódat Peti!

  Soraidat olvasva, az jutott eszembe, hogy a Wass Albert előadást én sem hallottam még a zenekartól! Van mit pótolni, annál inkább, mivel az óév utolsó előtti napján hallottam őket utoljára -, Felvidéken, Révkomáromban.

  Még egy gondolat ehhez. Talán más is tapasztalta, ha valamire nagyon “rákészülünk”, úgy igazán “koncertváró hangulatba” hozzuk magunkat, néha csalódás a vége. A felfokozott várakozás nem mindig jó! Az ilyen váratlan, spontán szerveződő programok pedig hatalmas élményt képesek nyújtani.

 2. Koncert utáni hangulatban lehetne inkább a pontos kifejezés,mert már sajnos mögöttünk van a tegnap este,melyet az Ismerős Arcok és Simó József Wass Albert estje tett emlékezetessé.
  Dunaszerdahelyen lépett fel a zenekar ezzel az irodalmi-zenés műsorral melyet még sosem volt szerencsénk látni.
  Nagyon szép előadást láthattunk,megható és elgondolkodtató mondandóval és gyönyörű dalokkal.Kettő kivételével-új dalok- mindet ismertük és a témához híven főleg az első 2 IA lemezről szólaltak meg zenei számok.Számtalanszor hallottuk őket,mégis meghatódva hallgattuk mindet,mert ez a zenekar mindig tud adni a közönségnek valamit abból a hitből ,ami végig kíséri a csapat munkásságát azóta,hogy először hallhattam és láthattam őket.

  Azért nem voltam koncertváró hangulatban,mert szó nem volt még arról szerdáig,hogy elmennénk megnézni az előadást,koncertet.
  Megint csak a munkámra beszélem ki magam,de ezúttal szerencsés voltam.A főnököm ezen a héten más desztinációra küldött,egészen pontosan Nürnbergbe,ezért tudtam szerda este odahaza lenni és eljutni az fellépésre.Szerda reggel ( a koncert napján) Németországból hazatelefonáltam az asszonynak,hogy elmehetnénk az Arcokra,ha sikerülne időbe hazaérni.Sikerült!

  Nem ide tartozik,de megejtem,hátha hasznos lesz azok számára ez az információ ,akik az idén,még a tél beállta előtt Csehországba,vagy azon keresztül szándékoznak átutazni gépkocsival:
  A D1-es autópályán Brünn és Prága között durván 40 km-es hosszúságban,3-4, egyenként 8-9 kilométer hosszú szakaszokon teljes útburkolat csere folyik,ezért torlódásokra,dugókra kell számítani az említett autópályán.
  A javítási munkák előre láthatóan hónapokig eltartanak,de legalább a télig kell számítani jelentős korlátozásokkal és fennakadásokkal Csehországban.
  Éjszaka kisebb a forgalom,ezért simán leget közlekedni,ha valaki bevállalja a vezetést éjjel…

  Jó utat.

 3. A Demokrata című folyóirat legutóbbi számában (XVIII.évf. 17.sz., 2014.ápr.23.) interjút olvashattok Nyerges Attilával.

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .