Már 032014
 

Mi történt Szigetszentmiklóson? Csaba testvér Google-plus bejegyzéséből és az Ismerős Arcok honlapjáról szereztem tudomást a készülő eseményről, bár a plakáton szerepelt, hogy “jegyek igényelhetők…”, nagy jelentőséget nem tulajdonítottam ennek. Amikor megérkeztünk, kiderült, hogy jobb lett volna, mert előre elkelt mind az 1800 belépőjegy, pontosabban, mivel díjtalan rendezvény volt, inkább az elfogyott kifejezés pontos. Kétségbeesve mondtuk az egyik rendező hölgynek, hogy Székesfehérvárról jöttünk, ő szólt a főnökének, aki ígéretet tett arra, ha lesz hely beengednek. Talán tíz perc sem telt el, máris a kezünkbe nyomtak két jegyet, ezúton is köszönjük!

2012 óta működik a minden igényt kielégítő szigetszentmiklósi Sportcsarnok, tágas tereivel méltó színhelye volt a rendezvénynek. Az est két szigetszentmiklósi polgár kezdeményezésére, a helyi plébános és önkormányzat támogatásával jött létre.

Köszöntések után Csaba testvér által megálmodott gyergyószárhegyi otthon diákjai mutattak be varázslatos télbúcsúztató néptánc-összeállítást, majd őket követte Csaba testvér közel egy órás tanítása.  Az ősszel kezdődő csíksomlyói Mária év köré fűzte szavait, a máriás lelkület tükrében feszegette a mai világ kérdéseire, a ma emberének problémáira adandó válaszainkat. Ne rémüljünk meg a nehézségektől, a legyőzhetetlennek látszó akadályoktól, mert ha magunkat legyőzzük, az Úr is segítő kezet nyújt. Az is teljesen világossá vált, hogy milyen óriási jelentőséget tulajdonít a gyermekeknek, Magyarországnak “gyermekesőt” kívánt. Amíg beszélt, úgy éreztem, hogy kettesben vagyunk, nagyon sok, engem foglalkoztató kérdésre felelt. A tőle megszokott módon, mondandóját rengeteg humorral, anekdotával fűszerezte. Tanítása végén, mind a jelen lévő 1800 ember együtt imádkozott Kárpáthaza magyarságáért. Egyszerre volt torokszorító és felemelő érzés, éreztem Isten jelenlétét.

Az Ismerős Arcok előadásán is érződött az est hangulata. Nyerges Attila invitálására a színpad előtti teret több tucat vidáman hancúrozó kisgyermek lepte el, így találkoztak Csaba testvér gyermekekről mondott szavai és a művészet, bizonyára nem véletlenül! Bő egy órát játszottak, majd a Fenyők és a Nélküled alatt a helyi József Attila Általános Iskola Gyermekkórusa – közel száz gyermek – együtt énekelt a zenekarral. A közös munka nem új keletű: a MOM-ban tartott, szimfonikus kísérettel előadott hangversenyen is ennek az iskolának a diákjai énekeltek. (Irigylem a kórusvezető énektanárnőket, hogy ilyen dalokat taníthatnak!)

Az előadás végén Csaba testvér fáradhatatlanul dedikálta legújabb könyvét.

Íme egy már megjelent írás erről a felejthetetlen estéről, és még egy.

  3 hozzászólás - “Csaba testvér és az Ismerős Arcok Szigetszentmiklóson”

 1. Kedves Sándor! Köszönöm hozzászólásodat, bátran osszátok meg az örömhírt, hiszen ez a feladatunk!
  Üdvözlettel:
  CsP

 2. Szia!

  Én is ott voltam, nagyon élveztem ezt az eseményt.
  Engedelmeddel, kitenném a facebookra a cikkedet, a plébániánkon működő Gyertyaláng zenekar nevében, had jusson el minél több testvérhez.

  Köszi

  Seres sándor

 3. Honlapunk rendszeres látogatói bizonyára tudják, hogy mennyire sokat jelent számomra mind Csaba testvér, mind az Ismerős Arcok munkássága. Nem ez volt az első közös találkozás, hiszen az egyik csepregi Ismerős Arcok tábor vendége volt Böjte atya, több jótékonysági koncerttel támogatta a zenekar Csaba testvér munkásságát, határon innen és túl.

  Gondolhatjátok, hogy számomra, számunkra mennyire jó érzés volt egyszerre találkozni ezekkel a Lámpás Emberekkel; a néptáncos erdélyi fiatalok és a gyermekkar megjelenése egy szebb jövő ígéretének reményét hozták el. Felemelő, feltöltődést adó este volt, köszönöm, hogy ott lehettünk.

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..