nov 102013
 

Nagyon nehéz dolgom van, hiszen ki tudja hányadszor írok már Ismerős Arcok koncertről, sokkal könnyebben ismétlem magam, mint a zenekar… Első alkalommal félve mentem a Wigwamba, jobban megismerve, ma már tudom, hogy koncertek tartására tökéletesen alkalmas, kulturált szórakozóhely. Más műfaj a MOM-ban tartott, emelkedett hangulatú előadás, megint más egy nagy küzdőtérrel bíró  „zúzós” hely.

A tegnapi jótékonysági koncert volt, egy árva kisfiú megsegítését szolgálta. A zenekar fél tíztől éjfélig játszott, én a színpad legelején, Práder művész úrtól karnyújtásnyira álltam, mindvégig roppantul élveztem a bulit. Igen a tegnapi bulikoncert volt, a színpad előtti küzdőtér megtelt, régen éreztem ilyen felforrósodott hangulatot, energiaáramlást a zenészek és a közönség között. A két és fél órába – gondolhatjátok – mekkora szelete fért bele a zenekar életművének, csodálatos, hogy 7-8 éve írt dalok mennyire nem vesztették el aktualitásukat, és ennyi idő után is tűzbe hoznak mindenkit! A folytatás sincs messze, ha minden igaz december 6-án újabb nagykoncerten vehetünk részt: a Mikulás-napi meglepetés, az egykori Skorpió, és Dinamit zenekar legendás tagjai – Papp Gyula, Németh Gábor és Szűcs Antal Gábor – lesznek, az Ismerős Arcok vendégeiként!

Néhány szó a P.Box előzenekarról. Nekem – a nyolcvanas évekből – egészen más emlékeim vannak arról a zenekarról, amelyben akkor Varga Miklós énekelt, és immár az égi zenekarban muzsikáló Pityi és Samu (Cserháti István és Bencsik Sándor játszottak.

A mostani formáció is fergeteges koncertet adott, igazán jó ráhangolódás volt az Ismerős Arcok előtt!

Az egykori P.Box tegnap hallott egyik dala:

  9 hozzászólás - “P.Box és Ismerős Arcok koncert a CLUB202-ben”

 1. Jól hangzik! Én 24-29 között leszek otthon, szerintem össze tudunk hozni valamit.

 2. Szia Geigi!

  A tegnap este varázslat végén, jóval éjfél után kerültünk ágyba, holnap festés lesz, úgyhogy ez most kimarad :-(. De ha hazajössz, hívj fel, mert az év utolsó hetében szabin leszek. Akkor sör.

 3. Szia Csizi, a ma esti Lord koncertre várhatóak vagytok? Ne haragudj hogy nem kerestelek ezzel kapcsolatban, kicsit el voltam havazva.

 4. Dec. 6-a Barba Negra IA, 7-én Lord CLUB202 – nem tűnik rossz elképzelésnek! Benne vagyok, de addig még pontosítsunk!

 5. Eltűntem az igaz… de időről-időre betértem olvasni 🙂

  Ami azt illeti, elég sok minden történt az utóbbi időben. A leglényegesebb talán az, hogy január óta Pesten élek, idehozott a munka. Ennek megvan mind a pozitív, mind a negatív oldala (sosem leszek igazi pesti, de talán jobb is így 😀 ).
  Szerencsére koncertek vannak dögivel, és már nem kell „felutaznom” a fővárosba hogy meglessek egy-egy jó bandát. Ezt azért el lehet viselni 🙂 December hetedikén Lord koncert lesz a Club 202-ben, ha esetleg jönnétek, megihatunk egy-két sört koncert előtt. Most látom egyébként hogy mút héten is felléptek itt, erről sajnos lemaradtam 🙁

 6. Krisztián, Kaposváron november 23-án a HangÁr Music Pub-ban Te is meghallgathatod az Ismerős Arcok koncertjét :-)!

  Geigi, UFF! Örülök, hogy előkerültél, remélem nem tűnsz el újra 3-4 évre…
  Ami a P.Box – Ős-P.Box kérdést illeti, szombaton utóbbi állt a színpadon.
  Megnéztem a Wikipédián a zenekar(ok) történetét, ami azt illeti, meglehetősen kusza; a két fiatalon elhunyt zenész sorsa is beárnyékolja.

  Egyetemista koromban Pécsett rengeteget koncerteztek, akkoriban jelent meg első mikrobarázdás lemezük (nekem is megvan). Emlékeim szerint Varga Miklós akkor robbant be a magyar rockéletbe, énekhangja, előadói stílusa már pályakezdőként sokat ígérő volt. Még arra is emlékszem, hogy utoljára a Felső-meszesi (Pécs külvárosának külvárosa 🙂 ) Puskin Művelődési Házban hallottam a zenekart; azután valahogyan a feledés homályába merült. Samu halála nagyon megrázott mindenkit. Talán Radics Béla emlékére írt „A zöld, a bíbor és a fekete” is a P.Box szerzeménye, szombaton este is elhangzott.

  Deák Bill Gyula „Hatvan csapás” című albumán is ragyogó feldolgozásban hallhatjuk.

 7. Ha jól értem, ez az „Ős-P.Box” néven működő zenekar koncertje volt, igaz?
  Annyit érdemes megjegyezni, hogy ez a csapat – bár több régi P.Box tag is játszik benne – valójában nem azonos a Cserháti István és Bencsik Sándor által alapított, majd a kilencvenes évek legvégén Cserháti kezdeményezésével, fiatal tagok bevonásával újjáélesztett és azóta is működő P.Box zenekarral. Ez utóbbi formáció két kiváló lemezt is megjelentetett (a másodikat nem sokkal Cserháti halála előtt), ezekkel mindenképpen érdemes megismerkedni.

  Egy kis ízelítő:
  http://www.youtube.com/watch?v=fPJ0BPThW9k

  És a Csizi által belinkelt Bolond újkori felvétele:
  http://youtu.be/PI22rbCzhDI

 8. A fotók minősége nem számít, a lényeg „átjön”, köszönjük a beszámolót.

 9. A koncertfotók olyanok, amilyenek, a telefonommal készültek…

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .