okt 082013
 

Legalább akkora izgalommal vártam a koncertet, mint annak idején a “Kerítést bontok” című album lemezbemutatóját. Mint ahogyan arról rendszeresen beszámoltam, számtalan Ismerős Arcok koncerten voltunk idén is, de a MOM az mindig más, emelkedettebb, ünnepélyesebb a többinél.

 

Az is nagyon érdekelt, vajon a szimfonikus hangszerek zeneileg mennyit tehetnek hozzá az Ismerős Arcok dalaihoz?

Csodálatos érzés volt, hogy minden jegy elkelt, zsúfolásig megtelt a nézőtér. A szervezők tanultak a korábbi koncertek tapasztalataiból, időben kinyitották a terem ajtaját, így nem volt tülekedés, akik időben megérkeztek közelebb ülhettek a színpadhoz. Elöl, a megszokott elrendezésben állt fel a zenekar, Lecsó mellett azonban egy koncertzongora is volt. Az emelvényen vonósnégyes és  három hölgyből álló vokál foglalt helyet.

Közhely, ha azt írom, hogy rendkívüli élményben volt részünk, ám nem tudom szavakkal másképp megfogalmazni. Sorra csendültek fel talán a legismertebb, legnépszerűbb, szívünkhöz legközelebb álló Ismerős Arcok dalok, amelyek keresztmetszetét adták a zenekar eddigi munkásságának. Nagyon a helyén volt minden, a dalok sorrendje, persze a hang- és fénytechnika is. A vonósnégyes és a női vokál új színt hozott a dalokba, még emelkedettebbé tette a koncertet. Ugyanakkor az Arcok muzsikusai a tőlük megszokott módon zenéltek, még Práder Vili “körsétája” sem maradt el :-). A közönség viselkedése, reakciói is fantasztikusak voltak, végigtapsoltuk a koncertet, együtt énekeltük a dalokat a színpadon állókkal. Voltak pillanatok, amikor szem nem maradt szárazon…

“Játsszuk el…” utolsó akkordjai után Nyerges Attila elköszönt, majd hosszú vastaps, visszatértek a zenészek, velük egy gyermekkórus! Csengő hangok énekelték a “Fenyők” refrénjét. Amikor elérkezett a búcsú, a “Nélküled”, a közönség egy emberként állt fel, hosszú vastaps zárta le a koncertet.

Az előadásról filmfelvétel készült, reméljük minél előbb kiadásra kerül, hogy kicsit azok is részesei lehessenek ennek a varázslatos estének, akik most nem lehettek ott. Csüggedésre semmi okuk: novemberben a Club202-ben, decemberben a Barba Negrában koncertezik a zenekar.

Szombaton az Ismerős Arcok, művészvendégeik és a József Attila iskola gyermekkórusa ismét elültettek egy fenyőt. Nőjjön az égig!

  6 hozzászólás - “Ismerős Arcok szimfonikus hangverseny a MOM-ban”

  1. Nem tudok erről felelősséggel nyilatkozni. Általában az volt a gyakorlat, ha megjelent egy koncert-DVD, arról hanglemez nem készült. Figyelni kell az Ismerős Arcok honlapját, ha valami hírt kapok erről, én is jelezni fogom.

  2. Csizi,nem beszéltél bennfentesekkel,esetleg csak hanganyag nem készül erről a produkcióról?

  3. Köszönjük Szaki! Akik ott lehettünk, újra átéljük kicsit, akik nem jöhettek el, kapnak némi kárpótlást, legalább képekben! (Azután – reméljük – jön a DVD is!)

  4. Végre felkerültek a weblapra a fényképek. Kellemes nézelődést.
    http://www.ismerosarcok.hu/kepek/2013-10-05_Budapest

  5. Köszönjük a beszámolót, lélekben Veled voltunk.

  6. Hát, ez biztos jó volt.

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .