Júl 012013
 

Április volt, Wigwam, amikor utoljára hallottam színpadon muzsikálni az Örökséget. Balatonkenese tőlünk karnyújtásnyira van, ideje volt újra elindulni Örökség koncertre. (Ismét a Tóth családdal tarthattam, ezúton is köszönöm a lehetőséget.)

Kenesén, a Parti sétányon felállított színpadon volt az ingyenes koncert. Hamisítatlan balatoni hangulatra találtunk, a víz gyönyörűen kéklett, a parton kézművesek árulták portékáikat, annyi vendéglátóhely volt, hogy torok nem maradt szárazon :-).

Már a koncert előtt sok ismerős arccal találkoztunk, Nyerviék ismét elzarándokoltak  Felvidékről, Padosék, Zsolt sem maradtak otthon. Láttam több Örökség pólós embert a színpad előtt. A zenekar ismét pontos koncertkezdéssel tisztelte meg közönségét, a repertoár a megszokott volt, Om Mani Padme Hum sem maradt ki. Nekem két dolog hiányzott: Erikától a Kiálts velem a szélbe, amely az Örökség dalok egyik gyöngyszeme, és a Karcsi basszusgitár szólója – igaz utóbbi lehet, hogy azért maradt el, mert a Záróvers alatt rövid időre zűr támadt a hangosítással. A Házi áldással és Himnusszal ért véget a két órás koncert.

Nekem úgy tűnt, hogy a járókelők leragadtak a színpad előtt, bizonyára azok is, akik soha nem hallottak az Örökségről, ugyanis magával ragadó, lendületes előadást hallhattunk. Talán ők is elviszik a zenekar jó hírét. Úton Kenese felé egybefüggő kocsioszlop haladt Budapest felé, talán ha szombaton van a koncert, még nagyobb nézősereg láthatta volna.

Összefoglalva: az Örökség nyári koncertturnéjának egyik állomásán hallottuk őket; jó hangulatú, sikeres koncerttel örvendeztette meg a zenekar közönségét. Nem szeretnék ünneprontó lenni, de sok-sok esztendeje ez június végi hétvége Somogyvárt jelentette sokunk számára. Végtelenül szomorú, hogy megszakadt, vagy talán örökre véget ért ez a szép hagyomány.

Végül, de nem utolsó sorban: a koncerten ünnepeltük Mr.Basary születésnapját, Isten éltesse sokáig, boldogságban, egészségben!

  4 hozzászólás - “Örökség koncert Balatonkenesén”

 1. Ez valóban jó koncert lehetett. A demonstrálásra szánt videoklipből is érződik a színpadról áradó energia és jó kedv. Isten éltesse Mr. Basaryt!

  Én a nyár végéig meglévő munkabeosztásomat ismerve a júl. 27. fonyódi és az aug. 23. balatonlellei koncertekre tudok ellátogatni (sötét pej kancám nyergében), bár nemcsak a munkabeosztás számít egy ember életében, mindenesetre igyekezni fogok.

  A fotókkal semmi baj nincs, Csizi! A fotók a fotósnak egy bizonyos élethelyzetbeni tapasztalatait, pozícióját is ábrázolják. Te ott valóban ezt láttad, tapasztaltad. Ezek a képek ettől valódiak.

 2. Remélem Somogyvárral kapcsolatos derűlátásod igazolódik :-)!

  Ami a fényképeket illeti, szokás szerint meglehetősen elégedetlen vagyok. Különösen Reniről volt nehéz használható képet csinálnom, mert őt mindvégig vörös fényű reflektor világította meg, ezt valahogy nem bírják a digitális gépek. Vakut meg nem vittem. (Lehet, hogy kellene valamilyen előtét-szűrő ilyen esetekre, de ezt a profik tudják.) A másik gond meg Nyervi által is említett “békaperspektíva” volt, a színpad elől fotózva, meglehetősen magasan voltak a zenészek. Na mindegy, valamennyit azért visszaadnak a képek a koncertről.

 3. Köszönöm, Nyervi, hogy ellenőrizted helyettem, megvolt-e a szükséges ugrálás! 🙂 Csizi ugyan közvetített (amiért sokadszor is köszönet jár!), de csak a hangot, képet nem, ezért ez fontos kiegészítés! 😀

  Csizi, nagyon eltaláltak lettek a fotód is! Bánom, hogy nem lehettem ott, noha én nemrég hallottam őket, na de Örökségből soha nem elég!
  Ami Somogyvárt illeti, én bízom benne, hogy nem tört meg a hagyomány, csak valószínűleg a polgármestertől néha azt is várják, hogy újítson… Azt a Péter-napi bort pedig előbb-utóbb bepótoljuk!!! :))))

 4. nyerviék meg Padoséknak köszönik a közreműködést 🙂 jó volt látni végre benneteket, rég nem látott ismerősöket is. nekem csak egy valamivel volt problémám: ez a színpad nem volt túl “1.soros” barát, tényleg túl közel került a zenekar, ami persze magában nem gond, csak kicsit nyaksanyargató 🙂
  Krisztának meg üzenem: ugráltak ám páran az Om Mani alatt 😀

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..