feb 152013
 

Sándor bátyámtól érkezett az alábbi felvétel, a februári klubkoncerten is ragyogó hangversenyt adott a KMB! (Köszönöm Sándornak a hivatkozást!)

A KMB további tervei:

“A zenekar februári öszzejövetelét a szokásos helyen – Back Stage Pinceklub, Bp. VII. Városligeti fasor 44. – tartjuk. Meglepetés, hogy nem lesz meglepetés. Úgy gondoltuk felelevenítjük a régebben játszott dalainkat – többen hiányolták az elmúlt klubok alkalmával. Olyan dalok is elhangzanak, mint a klasszikus instrumentális dalunk a \”Budapest – Amsterdam\” vagy a \”Dús András\” – ballada egy kanadába kivándorolt magyarról…

Kiemelet esemény volt a zenekar életében KOLBE GÁBOR (szövegírónk és tiszteletbeli mentorunk, ex-percussion) születésnapi \”meglepi\” bulija a Szegedi Halászcsárdában – ilyen finom (és főképp ENNYI) halászlét régen ettünk…különösen Margit Józsi barátunk, aki a halat semmilyen formában nem szereti, még fényképen sem…

Mindazonáltal intenzív próba folyik a háttérben az RMP – azaz a Reál Margit Projekt – próbái, terveink szerint az áprilisi klub eseménye lesz a TELJES album bemutatása a lemezen közreműködött exkluzív zenészekkel és énekesekkel. A névsor egyenlőre egyeztetés alatt, a következő havi híradásban már nem lesz titok…

És elkezdődtek Vereckei Attila \”Szent Erzsébet legendája\” oratóriumának felvételei – ez terveink szerint ősszel lesz bemutatva Esztergomban és Vácott. Az év legszebbnek ígérkező zenei anyaga. A hangszerelést-zenei rendezést Jenei Szilveszterre bízta a szerző – a határidő ebben komoly befolyásoló tényező…”

Forrás

A magam részéről csak annyit tennék hozzá, hogy ideje volna végre ott lennünk a KMB fellépésein, de a márciusi klub időpontját sem találom, még a BackStage honlapján sem :-(.

  3 hozzászólás - “2013 február – “Budapest-Amszterdam” a Kormorán Memory Banddel”

 1. Kis kitérő után visszakanyarodva a KMB-hez: szomorú szívvel nyugtáztam, hogy következő fellépésük március 14-én, az Örökség akusztikus koncertjével azonos időben lesz a BackStage-ben.

  Talán majd áprilisban, végre én is hallhatom őket élőben!

 2. Köszönjük beszámolódat!

  Magam sem fogalmaztam volna másképp az LGT-vel kapcsolatos emlékeimet. Nagy a kísértés, hogy belekeverjem a “kultúrpolitikát”, hiszen a zenekar az aczéli tilt-tűr-támogat hármasból egyértelműen utóbbiba tartozott. Koncertekre sem jártam, még a kultikus május elsejei Tabánban tartott ingyenes fellépésekre sem jutottam el soha. Viszont nagyon sok mikrobarázdás albumot őrzök, még az első, 1971-ben megjelent Lokomotív GT című is birtokomban van, melyen az eredeti felállás zenekari tagjai muzsikálnak: Barta, Frenreisz, Laux és Presser!

  1992-ben viszont ott voltam a Nyugati pályaudvar csarnokában tartott búcsúkoncerten, örökre emlékezetes volt! Egészen különleges hangulatot adott a szokatlan helyszín, a zenekar akkor is nagyon kitett magáért, a rendezés az akkori csúcstechnikát vonultatta fel. A muzsika sem volt azért utolsó :-)! Sajnos erről az eseményről csak egy dupla kazetta jelent meg, legalábbis én azt őrzöm.

  Végeredményben az LGT több mint negyven év alatt valódi értéket alkotott, ezt igazolja, hogy 2013-ban egymás után három teltházas koncertet adtak a Papp László Sportarénában!

  Nagy nehezen találtam egy részletet arról a bizonyos 1992-es búcsúról:

 3. Tegnap,február 15-én LGT koncert volt Nagyfaluban.Tegnap estétől újabb élménnyel gazdagodtunk,mivel ott lehettünk életünk első-és vélhetően már az utolsó-Lokomotiv hangversenyen.
  Sosem voltam megrögzött rajongójuk,inkább azok közé tartozom,akik beleszülettek a zenekar életébe és korszakába-a ’70-es években a rádió is,TV is ontotta a zenekar dalait magából.A csapból is folyt a “rádió”.
  Ennek ellenére nem untam meg,de nem is lettem LGT függő.Viszont már korán feltűnt,hogy ez a banda máshogy szól,mint a többiek-olyanok,mint a külföldi bandák-szuper hangszerek,jó kivitel,jó hangzás és perzse jó dalok.Slágergyanúsak,de jók.
  Persze ,túl a Barta-korszakról beszélek.
  Végülis sose vettem a fáradságot,hogy keressem a fellépéseiket,de még csak lemezeket se vásároltam tőlük.Egyszer csak elbúcsúztak-tőbbszőr-és számomra bezárult egy kapu-gondoltam.De,hála az Égieknek,jött ez a hétvége,és legalább 45 ezer ember ismét visszarepülhet 3 órára a fiatalságba.
  Szóval a fentiek tükrében indultunk útnak délután fél 3-kor Pestre az asszonnyal és egy baráti párral.Az autópályát kikerülve Komáromon keresztül és Tatabányát érintve az 1-es főúton haladva is időben érkeztünk meg a Syma elé-némi araszolás azért a Nagykörúton akadt-mondhatni simán.
  Gyors találkozás nagyfiunkkal az Arena Plazaban aztán negyed 7-kor séta a csarnokhoz.Hatalmas meglepetésünkre amint felkullogtunk a lépcsőkön a sportcsarnok elé,hatalmas kígyózó sor fogadott mindenkit,aki befelé igyekezett a csarnokban.Barátaimat és asszonyt a sorban hagyva felderítő útra indultam,kiderítendő,mitől is ered a kígyó.Könnyű dolgom volt,a sort kellett követnem,mindig előre haladva,egyszer megkockáztattam kérdés formájában érdeklődni a sor mivoltja után-kevés sikerrel,a kérdésem alanya is beállt látatlanba a sorba,lesz ami lesz alapon-de az kiderült,hogy nem jegyekre várakoznak a sorban állók.
  Pillanatok alatt kiderült minden.A belépésnél motozás folyik és a négy ajtóból mindössze egyben folyik a beléptetés.Örömmel rohantam vissza társaimhoz és kedvesemhez a hírrel,akik ezalatt már legalább 30 métert odébb haladtak.
  Pont 7 -kor kerültünk be a csarnokba,5 perc múlva a helyünkön ültünk-csupán 3 embernek kellett felállnia ahhoz,hogy leülhessünk.Figyelembe véve azt a tényt,hogy az első széken helyet foglaló fiatalember bokszoló,Olimpiai bajnokunk,behúzott nyakkal,mégis magabiztosan csusszantunk a helyünkre.Ekkor még a fele nézőtér üres volt,hála a biztonságos beléptető rendszer effektivitásának.
  A koncert fél órás csúszással indult,kerek 3 órát tartott.Remek volt.Progresszív megszólalás,TŐKÉLETES hangzás és remek,abszolút rockos megszólalás jellemezte a zenekar produkcióját.
  Nem vagyok azon a szinten,hogy jellemezni tudjam a dalokat egyenként-maradjunk annyiban,hogy talán 3 dal kivételével engem elvarázsolt az LGT a tegnap este során.Ütős koncert volt.
  Most már elmondhatom,hohy újabb skalp van az ővemen.Persze,nem a megszerzése volt a cél,hanem a zene-és ez a cél 100 %-ig megvalósult.

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..