jan 222013
 

190 esztendeje, 1823-ban ezen a napon írta Kölcsey Ferenc „Hymnus, a’ Magyar nép zivataros századaiból” című versét. 1844-ben Erkel Ferenc zenésítette meg a művet. Az sem véletlen egybeesés, hogy ma hetven éve született Cseh Tamás.

“Az ünnep lényege, hogy emlékezzünk a magyar kultúra meghatározó alakjaira, az ő munkásságukra, műveikre. Továbbá azokra az irodalmi, művészeti és egyéb közösségi tevékenység által megvalósított, maradandó alkotásokra, amelyek nélkül a magyar kultúra nem lenne az, ami. Ezek mellett fontos, hogy erősítsük magyarságtudatunkat, származásunkat és gyökereinket, ezzel nem csupán felmenőinknek, de saját nemzedékünknek is tisztelegve.” Forrás

Nehéz bármit hozzáfűznöm, országszerte számtalan kulturális rendezvény lesz ma és a hét hátralevő részében, este mi is elmegyünk a Művészetek Palotájába, meghallgatni az ünnepi hangversenyt, így írásom beszámolómmal folytatódik.

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..