dec 082012
 

Reményik Sándor:
Nagy Magyar télben

Nagy magyar télben picike tüzek,
A lángotokban bízom,
Legyen bár messze pusztán rőzseláng,
Bár bolygófény a síron,
Szent házi tűz, vagy bujdosó zsarátnok:
Boldog vagyok, ha magyar lángot látok.

Nagy magyar télben picike tüzek,
Szikrák, mécsek, lidércek,
Mutassatok bár csontváz halmokat,
Vagy rejtett aranyércet,
Csak égjetek, csak melegítsetek ma,
Soh’se volt ily szükség a lángotokra!

Nagy magyar télben picike tüzek,
Jaj, be szétszórva égtek,
Királyhágón, Kárpáton, mindenütt!
De mondok egyet néktek,
Szelíd fények és szilaj vándorlángok:
Mit gondoltok: ha összefogóznátok!

Nagy magyar télben picike tüzek,
Soh’se volt olyan máglya,
Mintha most ez a sok-sok titkos láng
Összefogna egy láncba……!
Az égig, a csillagos égig érne,
És minden idegen rongy benne égne!

1919. február

  Egy hozzászólás - “Meggyújtjuk második adventi gyertyánkat – „Boldog vagyok, ha magyar lángot látok.””

  1. Advent az adakozás és a jótékonyság időszaka is. Művészek összefogásával és akár multik támogatásával pénzt gyűjteni daganatos gyermekek javára, mindenképpen olyan kezdeményezés, amelynek szívesen helyt adok A mi Pilvaxunkban! A részleteket alább, a bemásolt plakátokon tekinthetitek meg.

    Rosszindulatú daganatos betegségben szenvedni szörnyű csapás, de ugyanennyire szörnyű árvaként, nincstelenként tengetni a gyermekkor éveit. Itt hívom fel figyelmeteket a “Jónak lenni jó” című műsorfolyamra, amelyet vasárnap nézhettek az m1-en és a Dunán; betekintve Csaba testvér munkásságába elmélyítheti az adventi készülődés lelkiségét bennünk. Jó lenne, ha mindezek a kezdeményezések túlnőnének az adventi időszakon, mert jónak lenni mindig jó!

    “1989-ben avatták pappá. 1992-ben helyezték Dévára, ahol oltalmába fogadott néhány utcagyereket, és akikkel az évtizedek óta üresen álló ferences kolostorba költözött. Azóta Erdély 68 településén működtet otthonokat, a gyermekvédelemben eltöltött két évtizede alatt mintegy 4600 árvát fogadott szárnyai alá. Ő Csaba testvér, aki meg van győződve arról, hogy egy szeretetre, hitre épülő új világ kapujában állunk, csak legyen bátorságunk, bizalmunk megfogni egymás kezét és belépni ebbe a szeretetre épülő a Szentháromság által formálódó szép világba! A Szent Ferenc Alapítvány elsősorban adományokból tartja fenn az otthonokat. Természetesen nem csak pénzbeli segítséget lehet nyújtani: a támogatás egy jó módja a “táv”-örökbefogadása egy-egy árvának, de ha valaki az ünnepi ebéd elkészítésében segítene, azt is szívesen fogadják. A Dévai Szent Ferenc Alapítványt december 16-án “Jónak lenni jó” címmel egész napos jótékonysági műsorfolyammal és felhívással támogatja a Duna Televízió, a Duna World, az M1 és a Kossuth Rádió.”
 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..