jún 212012
 

Az imént értünk haza szűk családommal a református templom ősi falai közül, ahol az Ismerős Arcok két tagja, Leczó Szilveszter – “Lecsó” és Nyerges Attila művész urak előadásában hallhattunk az “Apák és fiúk” c.zenés műsort.

Nem mindennapi hangulatú előadást láthatott és hallhatott a szép számmal megjelent nézőközönség, e két remek művész által nyújtott produkcióban. Örkény István, Lázár Ervin és Nyerges Attila novellákat, írásokat hallhattunk Attila előadásában, Lecsó  a hangulathoz illő zongorakíséretében.

Gyerekkor, kamaszkor,apa-fiú,nagyapa-fiú kapcsolat, kötődés faluhoz, szülőföldhöz, emlékekhez. A szeretet,mely örökre összeköt nagyapát, fiút, unokát. Olyan értékekről szólt az est, melyek a mai világban egyre jobban háttérbe szorulnak, sajnos.

A novellák között megszólaltak a már jól ismert dalok az eddig megjelent albumokról. Szinte mindegyiken hallhatunk olyat, mely hazáról, szülőről, nagyapáról, szülőföldről szól. Nos ezekből varázsoltak elénk egy csokorra valót a művész urak. Az egész nézőtér együtt rezgett a zenészekkel, sikerült megtalálni azt a húrt,melyet ha megpendítenek, előadó és hallgató egyaránt megért. Sokszor döbbenet volt hallgatni Attila történeteit. Annyira közel voltunk egymáshoz, hogy éreztem, Attila életét tárja elénk, érzelmeinek teljes mivoltában. Döbbenet, érzelmek sokasága szeretetről és persze a fájdalmakról – ezzel lehetne legjobban jellemezni a másfél órát, melyet együtt tölthettünk el ezekkel a kiváló művészekkel.

Az előadás után a lányom pityeregve, az asszony bőgve borult Attila nyakába megköszönni ezt az élményt. Bevallom,néha nekem is küszködnöm kellett, nehogy telefussanak a szemeim könnyekkel.

Alig egy hét leforgása alatt két alkalommal találkozhattunk az Arcokkal. Két év szünetet követően.Vajon mennyi élménytől estünk el?

  2 hozzászólás - ““Apák és fiúk” – Nyerges Attila előadóestje a felvidéki Somorján”

  1. Szeretnék mindkét koncerten ott lenni.A kalászi hétközi fellépés,csütörtök,azt hiszem.Akkor van esélyem elmenni (tőlünk kb.120 km kalász),ha akkor történetesen nürnbergi utam lenne és épp hosszú hét,tehát csütörtöki visszaérkezéssel Pozsonyba,akkor még lenne időm elmenni Kalászra.
    A naszvadi fellépés hétvégére esik,több esélyt látok oda eljutni.Mindenképp megérdemli a zenekar,hogy elmenjünk,még ha szerény segítség is jelenlétünk,de akkor is számít.

  2. Köszönjük Peti, hogy megosztottad velünk ezt az élményt!

    Igen…gondolatok születnek, igaznál igazabbak, amelyek nemcsak a szavak, hanem a muzsika nyelvén is megfogalmazódnak az Ismerős Arcok zenekar művészetében. Ezért is szeretjük őket annyian. Ráadásul ez a zenekar azt is teszi, amiről énekel – “Építsünk hidat, tiszta szavakból határok fölé…”: csak ezen a nyáron még kétszer mennek Felvidékre (Kalász és Naszvad), és Erdélyországba (Tusnádfürdő és Borzont), (további részleteket itt találtok.)

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..