Sportvilág

 Szerző: - 16:14  Vélemény?
jún 262009
 

Papp Laci és Puskás Öcsi…Törő tánca…világsikerek…a Juventus és a Ferencváros….élsport, amelyet befogadunk.

Hosszak az uszodában, repülő nyílvesszők egy erdő mélyén, az edzőterem levegője, foci a barátokkal…a sport amelyet űzünk.

Ugye vannak élményeink? Szó eshet itt akár még íjászatról is… 🙂

  741 hozzászólás - “Sportvilág”

 1. Az első félidőt sikerült átaludnom (nem az unalom miatt, hanem csak úgy 🙂 ), a második játékrész alapján a németek meggyőző fölénnyel és az angolokénál sokkal jobb játékkal jutottak tovább. Utóbbi csapat védelme átjáróház volt, elől meg a szerencsével álltak hadilábon, láttunk kapufát, szerencsés védést… Azt olvasom, hogy volt egy szabályos, meg nem adott angol gól – ahogy arra Peti is utalt az imént – “a mi lett volna ha…” azonban nem kerül be az annalesekbe… Bár este a Mexikóiaknak szurkolok, nagy valószínűséggel az argentinok mennek tovább, őszintén remélem, hogy a németek majd megállítják őket. Sajnálom, hogy a két ibériai csapat egymás ellen mérkőzik majd…

  Tegnap este az USA meccs hosszabbítása alatt azon kesergett a kommentátor, hogy a sok színészkedés, időhúzó “ápolás” miatt nem tud a labdarúgás igazán népszerűvé válni az Egyesült Államokban. Ebben bizonyára igaza van a kommentátornak, szerintem be kellene vezetni, hogy a pályán ápolt játékos mondjuk csak öt perc múlva mehessen vissza. Ha igazán sérült az alatt vagy helyrepofozzák, vagy lecserélik, ha meg színészkedik, akkor megérdemli. Ez tényleg bosszantó és árt a labdarúgásnak – függetlenül attól, hogy a jenkiknek mi tetszik, vagy mi nem…

 2. A focitörténelem kísért!Idősebbek biztosan emlékeznek rá,a ’66-os VB döntő hosszabbításában a ruszki taccsbíró hasonló kaliberű gólt ismert el az Angolok javára,amelyet most nem “látott” egyok bíró sem.
  Véletlen?

 3. A szombat délutáni mérkőzést nem láttam,mert abban az időpontban éppen a Krisztáéknak “csápoltam” Győrladaméron. Az USA-Ghána mérkőzésnek viszont (Péterrel ellentétben) én a hosszabbítását nem láttam,mert áramszünet volt a környéken. A rendes játékidőben történtek viszont meggyőztek arról,hogy látunk mi még jó meccseket a VB-n. A végső győzelemre én Argentínát tippelném.

 4. Ghána megérdemelten jutott tovább!Bár az USA igyekezett,L.Donovan nem tudta hozni(szerintem az egész VB-n) a tőle várt teljesítményt.talán ezért is utazhatnak…
  Az Angol- Német nekem levegő,mindegy,ki jut tovább,viszont a Dél-Amerikai párharcot későbbre halasztottam volna,ha rajtam múlik.Pl.negyeddöntőkig.

 5. USA-Ghána mérkőzésnek csak a hosszabbítását láttam, ez alapján úgy gondolom az afrikai csapat továbbjutása teljesen megérdemelt volt. Szellemesebb, ötletesebb focit játszottak ellenfelüknél és erőnlétileg is jobban bírták.

  Ma Németország-Anglia, este Argentína-Mexikó – igaz Kohus Peti élesben tippel, én is teszek egy gondolatkísérletet: szerintem Argentína és Németország mérkőzik majd egymással a negyeddöntőben.

 6. Hát igen,hátra dőlve.Van benne igazság.Én pedig elkezdek fogadni a mérkőzésekre,remélem,nem leszek veszteséges.
  Tippjeim:
  USA-Ghana 1
  Németorsz.-Anglia X-a rendes játékidőben(fogadni akartam az Angol győzelemre a végére,de nem lehetett így kombinálni,csak külön szelvényen)

 7. A Korea-Uruguay mérkőzésnek ugyan csak a második félidejét láttam, de a szakadó esőben nagy iramú, lüktető és szép akciógólokat hozó meccset élvezhettünk. Sajnos a ma esti mérkőzést nem tudom megnézni.

  A selejtezők lebonyolítása miatt én nem kárhoztatnám a FIFA-t, az persze mindig vitatható, hogy sorsoláskor melyik csapat milyen “kalapba” kerül, de az 5-6 csapatból álló selejtezőcsoportok, az oda-visszavágó meccsek és a pótselejtezők rendszere alapvetően bevált.

  Nekem legjobban a magyarok hiányoznak, 1986, vagyis 24 év óta nem sikerült egyetlen világversenyre sem eljutnunk :-(. Most is nyilvánvaló, hogy az új MLSZ vezetés új szövetségi kapitányt állít majd, de csapatunk az nincs, közben már küszöbön állnak az EB selejtezők… Így hát hátradőlve élvezhetjük legalább ezt a VB-ét is…

 8. Paradox módon nem ezek a “kiscsapatok” gyengítik a VB-csoportüzdelmek színvonalát.A fent említett 6 csapat kis különbséggel egyenlő erőt képviselnek,generációváltás tud beleszólni az aktuális formaperiódusba.Élő példa Csehország.Ha nem tévedek, 8 év leforgása alatt(3 EB) két alkalommal játszottak döntőt,mindkétszer elvéreztek(Németországgal,Görögországgal).A VB-re nem és nem kijutni,pótselejtezőkig jutottak,és annyi.
  De hova tűnt pl. Belgium,Lengyelország?Emlékeztek a ‘ ’74-es,’78-as VB-re?A Lengyel focisták meglepták az egész világot az akkori teljesítményükkel,a Belgák szintén.
  Igaz,akkor a Szlovák,Szlovén,Horvát csapatok nem voltak Fifa tagok államformájuk miatt,ezért elmondhatjuk,új korszak kezdődik a fociban.Kérdés,milyen irányba tart.

 9. Szerintem sokunknak hiányérzete van a VB-vel kapcsolatban. Nem kisebbítve a kijutottak teljesítményét,de én a Szlovákia,Görögország,Szlovénia helyett inkább szerettem volna a Csehország,Horvátország,Törökország triót látni. Be kell azonban látni ,hogy ez nem kívánságműsor, tehát azt kell szeretni ami van. Most már csak abban bízhatunk,hogy az egyenes kiesés talán megmozdítja a csapatokat.

 10. Nem a focival van nekem gondom Peti! A VB lebonyolítása körül érzem azt, hogy kevesebb több lenne! Egyszerűen – szerintem – csak a legfanatikusabbak képesek végigülni a csoportkörök 24 mérkőzését, ahol olyan gyalázatos taktikázással, defenzív játékkal is tovább lehet kerülni, mint ahogyan azt tegnap Japán esetében láttam. Említetted az olaszokat, ha ikszelnek Szlovákiával nyeretlenül (és veretlenül) jutottak volna tovább. Mivel a legtöbben képtelenek vagyunk átlátni, hogy melyik csapat mit produkált eddig, nyilván hiányosak az ismereteink is.

  Tulajdonképpen az nem baj, hogy ez VB átfogja az egész világ labdarúgását, nemcsak az elitet látjuk. Ellenben van egy olyan érzésem, hogy nem az a lényeg ami a pályán történik, fontosabbak a partvonal mellett folyton változó hirdetések… erről szól a történet valójában. Arról, hogy euromilliókért adnak-vesznek játékosokat, hogy a Real és a Chelsea világsztártemetőkké vált, hogy az Interben a BL döntőn egy született olasz sem volt a csapatban… ez a baj. A tőke, a befektetők, az elüzletesedés öli meg a játékot. Az utánpótlásképzés embertenyészetté vált, eladásra “gyártják” a fiatal labdarúgókat.

  Visszakanyarodva az olaszokhoz: Lippi nem rosszabb edző, mint volt négy éve, a játékosok sem lettek rosszabbak, csak négy évvel idősebbek. Én azt látom, hogy kiégtek az idény végére, de az menne csodaszámba, ha nem így történt volna! A kiesésükben pedig Buffon sérülése döntőnek bizonyult.

  Azt gondolom, hogy nézhető időpontban a nyolcaddöntőkben már csak napi kettő, mindent eldöntő izgalmas meccseket fogunk látni. Szombaton Uruguay-Korea, USA-Ghána, vasárnap megismétlődik az 1966-os döntő Németország-Anglia mérkőzése, este Argentina-Mexikó, majd hétfőn és kedden is napi két meccset láthatunk. Keddtől péntekig szünet, a negyeddöntők két nap alatt lebonyolódnak, az elődöntők 6-án és 7-én lesznek, a döntő pedig 11-én, vasárnap este, 20:30-kor. Addigra pont hazaérünk az IA táborból!

  Szerintem az egyenes kiesés idején már jobb hangulatban leszünk, mert a VB igazán most kezdődik majd!

 11. Nem tudok szó nélkül elmenni a tegnapi Olasz-Szlovák meccs mellett.Én is csak a mérkőzések töredékét láttam,ezt a meccset is ma,felvételről nézhettem meg.
  Szóval,meglepetésre Szlovákia csapata heroikus küzdelemben legyőzte és ezzel hazaküldte az aktuális világbajnokot,szerintem az eddig lejátszott találkozók közül a legizgalmasabb játékkal.
  Ismerem a Szlovákok játéktudását,hullámzó teljesítmények jellemzik,szinte mindenkit legyőzhetnek a világon,ugyanakkor bárkitől szégyenteljes vereséget szenvedhetnek.Azt hiszem ezt láttuk tőlük a csoportküzdelmek során is.Temettem is őket rendesen,erre legyőzik az Olaszokat.Mindenképp említésre méltó teljesítmény.
  Az Olaszok nem ezen a meccsen estek ki,jóval előbb,Paraguaj és Új -Zéland ellen ment el a hajó,de az is lehet,hogy jóval előbb,már 2 éve,amióta nem játszottak tétmérkőzést.Csizi talán jobban tudhatja,hol buktak el,de lényegtelen.Az a kár,hogy a Szlovákok a következő mérkőzéssel szerintem szinte biztos,hogy befejezik,Itália viszont menetelhetett volna előre,látványosabb focival,mint a Szlov.válogatott.Hollandia,remélem, pótolja az Olasz csapatot a következő mérkőzéseken,hisz a VB csak most kezdődik…
  Egyébként Csizi hozzászólásából reménytelenséget,vagy kiábrándultságot érzek úgy általában a focival kapcsolatosan.Túl sok a jóból…?
  Nekem is van érzésem.
  Kezdem megérteni az öregfatert,aki,ha kimentünk meccsre,mindig azt mondogatta,”…ez má’ nem foci,régen,az volt a foci.Nem most…”

 12. Focilázban ég a világ, de én láztalan vagyok :-)…

  Lassan véget érnek a VB meghosszabbított selejtezői és majd most, az egyenes kiesés idején kezdődik a tánc és talán a foci is! Mielőtt véleményt írnék az eddig látottakról, azt sietve hozzáteszem, hogy a meccsek töredékét láttam csak.

  Soha nem titkoltam, hogy nagy kedvenceim az olaszok, talán azért, mert legtöbbet a Serie A mérkőzéseit látom. Ők szépen összecsomagoltak és hazamentek. Amúgy világbajnokok. Bár a tegnapi meccsüket nem láttam – éppen a gályán húztam az evezőt – a két mérkőzés alapján elmondhatom, hogy azt kapták, amit megérdemeltek :-(. Egy dolog szolgáljon mentségükre: Buffon mindössze egy félidőt védett, majd megsérült. Azon is lehet agyalni, hogy kit hagyott otthon Lippi, mennyire hiányzott Totti, vagy Del Piero…
  Viszont a pályára lépett játékosok – elnézést a profán hasonlatért, de más nem jut eszembe – úgy futballoztak, mint ahogyan a leellett anyakocák tolonganak a moslékosvödör körül… fáradtan, enerváltan, érzéketlenül. Alighanem a szünet nélküli, emberfeletti igénybevételük az oka ennek, a Serie A-ban végigfocizott idény után, nemzetközi kupameccsek sorával a hátuk mögött… és ez nem csak az olasz válogatottnak árt, hanem mindennek, amit fociként imádunk!!!

  A többi európai csapat… azt sem bánom, hogy a francia mezben játszó emberek is otthon fújják már a vuvuzélát :-D. A spanyoloktól egy félidőt láttam, az ő játékukban viszont benne van akár a végső győzelem lehetősége is. Talán még a hollandok, portugálok? A németek legutolsó meccsét végigszenvedtem, na ez sem a Wundermantschaft… Anglia? Egyetlen meccsüket sem láttam. Brazilok, argentínok nem érdekelnek. Tegnap Japán tökéletes defenzív antifutball-lal 3:1-re legyőzte a dánokat, két jól eltalált szabadrúgás és a feltűnően béna dán kapus elég volt ehhez…

  Reméljük az egyenes kiesés az eddigieknél több izgalmat és jobb meccseket hoz majd, személy szerint drukkolok az ibériai csapatoknak, hogy mentsék meg Európa becsületét!

 13. bevallom őszintén, elaludtam rajta…tényleg ennyire izgalmas volt

 14. Tegnap végigszenvedtem az Olaszország-Paraguay mérkőzést 🙁 🙁 :-(, ami semmivel sem volt szórakoztatóbb vagy élvezetesebb, mint egy átlagos magyar bajnoki… Grundfoci folyt, az első gól úgy született, hogy a kapuba pattant a labda a paraguayi koma fejéről, majd De Rossi valahogy bekotorta az egyenlítő gólt. Bár Lippi mester alig változtatott a négy évvel ezelőtti világbajnok csapaton, úgy tűnik, itt nem sok babér fog az olaszoknak teremni, amit én már csak azért is sajnálok, mert ha kiesnek, akkor számomra ez a VB befejeződik.

  Ma este viszont a brazilok játszanak a kommunista Korea csapatával, kíváncsi vagyok, mi fog ebből kisülni ???? 🙁

 15. Tegnap megkezdődött a labdarúgó világbajnokság. Csodálkozom magamon, hogy képtelen lázba hozni. Vajon miért? Egészen biztos, hogy most is szeretem annyira a labdarúgást, mint kamaszkoromban, amikor képes voltam elzarándokolni Újpestre, akár egy tét nélkül felkészülési meccsre is.

  Szeretném megfogalmazni az okokat. Tény, hogy jelenleg hat sportcsatornát tudok nézni. Tény, hogy alig akad nap, amikor ne nézhetnék élőben sugárzott mérkőzéseket. Csömöröm lenne a túlkínálattól? Aligha…

  1986. Ekkor volt utoljára magyar válogatott világbajnokságon… Azóta felduzzasztották a mezőnyt. Alighanem azért, mert egy hónap alatt soha ekkora mennyiségű reklámidőt és -felületet, milliárdos nézettséget nem lehet másként biztosítani a szponzoroknak. Ez a lényeg, a foci, a sport már régóta másodlagos. Átszőtte a business :-(.

  Azt gondolom, a VB majd a csoportkörök után, az egyenes kiesés időszakában kezdődik valójában. Addig is belepillantok majd pár mérkőzésbe, de izgalmas, igazán jó meccsekre akkortól számítok.

  Két éve, az EB idején a Kobakneten tippjátékot játszottunk. Gondolkoztam rajta, hogy talán most is lehetne… de… 🙁 🙁 🙁

 16. doktorcsp: összejöhetett volna az a fehérvári BL-meccs…kár, hogy a Vidi is kikapott

 17. muszáj az oldalnak ilyen baromi feketének lenni?

  Elkúrtam. Nem kicsit. nagyon! Tegnap meg akartam nézni a Pilvaxot egy újabb sablonnal, erre a régi törlődött. Pontosabban egy újabb, de lebutítottabb verzióját találtam meg, az meg végképp nem tetszett. Van aki ezt a színkombinációt szereti, a Kobaknet és Kriszta blogja is hasonló. Nem akarok én sem a Pilvaxból egy szűrrealista, futurista ravatalozót csinálni, tehát dolgozom rajta, csak legyetek türelemmel.

  Különben az új téma sok új és hasznos lehetőséget rejt, megpróbálom ezeket majd kiaknázni!

 18. Ez nem ide tartozik, meg nem is kívánságműsor, de azért megkérdezem: drága doki, muszáj az oldalnak ilyen baromi feketének lenni? Nem igazán látom a vak szememmel 🙂

 19. Ötletem az nincs, de majd jövök játszani 😀

  Csodák márpedig vannak! Nyerjen a Vidi, mert a Debrecent nem nagyon szeretem. Tegnap is úgy lett, ahogy akartam, nem a németek nyertek 😀
  Most majd szurkolok, hogy láthass fehérvári BL meccset

 20. Bár a Loki kiesése után egyáltalán nem tudtam követni az idei BL sorozatot, számomra a tegnap esti Inter-Bayern döntő élvezetes mérkőzést hozott.

  Végig az volt az érzésem, ha reggelig tartana a meccs, az igyekvő bajorok akkor sem lennének képesek eljuttatni a labdát az Inter kapujába, az olasz csapat játékosai (nem írhatom, hogy olaszok 🙁 ) annyira szervezetten védekeztek, ráadásul brazil kapusuk nagy napot fogott ki: minden mozdulatán érződött, hogy még a megfoghatatlant is megfogja. Az is elgondolkoztató, hogy például az Inter az elmúlt években hány világsztár támadót vásárolt, – Adriano, Figo, Ibrahimovic – majd kiszúrták az ismeretlen Militot a Genoaból, jön, lát és bepakol két gyönyörű akciógólt egy BL döntőn az ellenfél kapujába…

  Nagyon várom a VB-ét, megcsináljuk a tippjátékot is, ha van ötletetek erre nézve, ne tartsátok magatokban 🙂 !

  Ma az is eldől, hogy ki lesz a magyar bajnok. Az egy ponttal vezető Loki Kecskemétre látogat, míg a Vidi Győrött vendégszerepel. Történhetnek csodák, de alighanem a Loki elhozza a három a pontot Kecskemétről, így a Vidi bármilyen győri eredmény esetén ezüstérmes. Ha Loki döntetlent játszik, a Vidi pedig nyer, akkor Fehérváré a bajnoki arany. Sajnálom a Vidit, mert az Újpest ellen biztos győzelmet engedett ki a kezéből, így most élről várhatná az utolsó fordulót. Lehet hogy hihetetlen, de a Vidi még soha nem volt magyar bajnok, már csak a lokálpatriotizmus okán is, most reménykedem a csodában és persze néhány őszi fehérvári BL meccsben…

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..