Sportvilág

 Szerző: - 16:14  Vélemény?
jún 262009
 

Papp Laci és Puskás Öcsi…Törő tánca…világsikerek…a Juventus és a Ferencváros….élsport, amelyet befogadunk.

Hosszak az uszodában, repülő nyílvesszők egy erdő mélyén, az edzőterem levegője, foci a barátokkal…a sport amelyet űzünk.

Ugye vannak élményeink? Szó eshet itt akár még íjászatról is… 🙂

  747 hozzászólás - “Sportvilág”

 1. Jó lenne ismerni az útvonalat,hogy lehessen tervezni ez esetleges élőben megnézést,mégis milyen az,amikor látod és haééod a rengeteg bringa zúgását.

 2. Nagy örömmel olvastam, hogy a Giro 2020-ban Magyarországról indul, s három napig hazánkban teker majd a mezőny!

  Úgy gondolom, ennek rengeteg pozitív hozadéka lesz, mind a sport, mind a gazdaság, mind a turisztika területén!

 3. Örülünk Vincent? – kérdezte Jules Winnfield Vincent Vega-tól a Ponyvaregény című filmben. Örülünk? – kérdezhetnénk, miután válogatottunk az Üllői úti stadionban 2:1 legyőzte a VB ezüstérmes Horvátországot. Igen, ÖRÜLÜNK! Végre úgy örülhetünk, hogy nincsen „de” és nincsen „ha”, s ha valakinek fanyalogni támad kedve, lelke rajta…

  Tegnap láttunk egy úgy játszó magyar válogatottat, ahogyan mindig játszania kellene. Itt nem szakmai kérdésekről van szó, hanem arról, hogy lelkesedésben, akaraterőben a maximumot nyújtotta a csapat, a hab a tortán, hogy ezúttal ez az eredményben is tükröződött. Ami a horvátokat illeti, nem mondhatjuk, hogy nagy arccal álltak ki, persze őket kevésbé motiválta a magyarok elleni siker esélye, mint a mieinket a VB ezüstérmes legyőzése, arról nem beszélve, ha két forduló után nem lett volna pontunk, az nagy baj lett volna. Remélhetően a horvátok jobban fognak harapni a többi csoporttárssal szemben! Elnézve őket, egyáltalán nem bánom, hogy a VB-n ennek a csapatnak szurkoltam! A kapusuk rossz napot fogott ki, ez azért kellett a győzelmünkhöz.

  Eufóriára nincs okunk, de Rossi és csapata letett valamit az asztalra, ez reménykeltő!

  Csodálatos volt a közönség, ezúttal nemcsak tizenkettedik játékos volt, hanem odaadta a szívét is a csapatért! Köszönet ezért az estéért, csak így tovább, hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

 4. Legyőztük a horvátokat 2:1-re!Sajnos ne tudtam befogni a meccset a neten.Rossi 5 helyen változtatott és a taktikai felállásban is módosított az előző mérkőzéshez képest.
  Gratulálok,szép eredmény.

 5. Nagyon örvendek, hogy leírtad ezeket!

  20 percet néztem a meccsből, addig partiban voltunk, feltoltuk a vedekezésünket. Azután elálmosodtam…

  Javasolnám az UEFA/FIFA-nak az éjféli meccskezdést, sokkal jobb lenne! De a hajnali 2-3 óra is szóba jöhetne…???

 6. Válogatottunk megkezdte szereplését az EB-n való szereplésért.Nagyszombatban Szlovákia ellen,20 év után ismét tétmeccsen küzdött meg a két csapat egymással.A papírforma érvényesült az eredmény (0:2) és a játék alakulását illetően is.
  A szlovák válogatott három tapasztalt játékosa nélkül (befejezték a válogatottban),de Hamsíkkal a keretben léptek pályára.
  Ezek a tények optimizmusra adhattak okot számunkra,elvileg gyengült ellenfelünk ereje,de sajnos a mérkőzésen láthattuk,a,szlovákok nem gyengültek meg,a friss vér kellőképp pótolta az edzett csatalovakat.
  Gyakorlatilag az egész mérkőzés folyamán az törtét a pályán,amit a házigazdák akartak.Taktikailag is,fizikálisan is felülmúltak minket,rúgtak két gólt és megérdemeltem győztek le minket.
  Pár észrevétel a meccsről mindenképp kikívánkozik belőlem.Hajtottunk,küzdöttünk,kemények is voltunk,de nem volt bennünk játékosság,inkább véletlenszrűen vezettük támadásinkat,mnint átgondolt és begyakorolt formában.Ennek ereményeképp a néző csak küzdelmet,akarást és rengeteg eladott labdát,rossz átadást látott fiainktól.
  Az első gól előtt a felállt védelmünk egy szemfüles passz után a tizanhatos sarkán,majd egy alacsonyan belőtt center követően az ötösbe üres játkésot találva kapitulált.Akkor az volt a véleményem,hogy a bal oldali védőnk (Korhut) lemaradt a jobb szélső csatárról egy nem várt passz után-ez volt a lucsmozdulat a gólpassz előtt-majd a belőtt labda embert talált.
  Ide egy adag szerencse is kellett,ki-ki alapon éri el a beadást-sajnos nem a mieink voltak azok-0:1.
  A bekapott gól rohadtul rosszkor-a félidő vége előtti percekben- jött.Persze kaphattunk volna gólt előtte,mert a szlovákok veszélyesen jöttek előre és Hamsík személyében zseniális labdarúgóval rendelkeznek.Kora ellenére az egyik legjobb volt a pályán a punkfrizurás,kitapétázott srác.
  A korán besárgult Kalmár szerintem fejetlenül futkározott a pályán,az összeszokottság teljes hianyát láttam ebben,na meg a csatárunk/csatársorunk nem létező tényét.
  Gól nélkül nincs győzelem.De mi már vesztésre álltunk,gól meg kellett legalább az egy ponthoz.
  Ennek a ténynek megfelelően léptünk be a 2. félidőbe.Támadni kellett,kinyitni a védelmet,illetve feljebb húzodni a védelemmel is.Ez eléggé múködött,többet kerültünk a szlovákok kapuja elő,de a jól záró védelmük és a remek kapusuk hárytani tudtak.Viszont életveszélyes kontrákkal jöttek,egy gólt rúgtak is,de lesből,vagy máskor Gulácsi remekül hárított.
  Sajnos egy brutális egyéni hiba áthúzta egyenlítési igyekezetünket.Egy sima támadást követően-ismát felállt védelmünkkel szemben-a büntető terület jobb oldalán Rusnák betört,az őt kovető Korhut lagymatag védekezése láttán egy jobb cselt követően kapura rúgott és a labdát csak későn őszrevevő Gulácsi csak a kapuba tudta ütni a lővést.0:2.
  Ennyire alibista védekezést,amit Korhut produkált,válogatott szinten nem lehet csinálni.
  Egyértelműen az ő hibája volt ez a találat.
  Süllyedt a hajó,Kalmár le,Dzsudzsák fel,majd a fiatalok is.Javult a játékunk,de már késő volt…
  De legalább Nagyszombat, ha csak pár órára is,de újra magyar volt!

 7. Én végignéztem az UTE-Fradi mérkőzést.Két pozitívumot említhetek meg.Nem álló foci volt,a futás dominált mindkét csapat játékában és a játékvezetés minősége érdemel szót.Na ás persze a remek kulissza a nézők részéről.
  Sajnálatos,hogy a kapuk nem,vagy alig forogtak veszélyben.Dibuszra nem ment lövés-leszámítva az egyenlytő gólt-csak magas beíveléseket hárított.
  A Fradi picit többet produkélt ennél,a gólon kívül egy bravúrra volt szüksége az UTE kapusának és még egy lövés tartott a kapura.
  Gyakorlatilag nem volt mit élvezni a meccsen a nézőknek.
  A Fradi így is 1 ponttal növelte előnyét a gyatra Vidivel szemben.

  Egy kis ízelítő a jövő heti fordulóból:szombaton 16 órától az M4sport élőben közvetíti a Szlovák bajnokság slágermérkőzését,DAC-Slovan csatát.
  Érdemes lesz legalább 5-6 perccel előbb bekapcsolódni a közvetítésbe,biztosra veszem,hogy az M4 leadja a Nélküled c.dalt is a közönség előadásában.
  Egy kis hírmorzsa a meccsről:a Slovan -azt hiszem-8pontos előnnyel kezdi a tavaszi fordulót,pont az őket követő DAC-val szemben.A DAC történelmet ír az idei bajnokságban,egyrészt most lesz a hivatalos stadion-avató meccs.Ézért is nehéz belépőt szerezni a nyitányra.Másrészt remekül teljesít a csapat,idén ismét lesz esélye nemzetközi szinten is megméretteni magát.
  Harmadrészt régen tapasztalt nézői érdeklődés kíséri a meccseket.Én is szeretnék kimenni a szombati meccsre,de ez annak a függvénye,hogy sikerül-e belépőhöz jutni.

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .