Sportvilág

 Szerző: - 16:14  Vélemény?
jún 262009
 

Papp Laci és Puskás Öcsi…Törő tánca…világsikerek…a Juventus és a Ferencváros….élsport, amelyet befogadunk.

Hosszak az uszodában, repülő nyílvesszők egy erdő mélyén, az edzőterem levegője, foci a barátokkal…a sport amelyet űzünk.

Ugye vannak élményeink? Szó eshet itt akár még íjászatról is… 🙂

  747 hozzászólás - “Sportvilág”

 1. Valahol ott fejeztem be monológomat, hogy vízipólósaink Világkupa győzelme vajon mennyit nyom a latba? Nos megjött a válasz Faragó Tamástól!

  Néztem az országúti kerékpáros VB-ét, nagyon örültem, hogy az a spanyol Valverde győzött, akinek már korábban hat érme volt, de egy sem arany. A pályafutása vége felé járó, rokonszenves spanyol bringásnak joggal járt a világbajnoki cím!

  Láttam a “derbit” (Fradi-Újpest), azon vettem észre magam, hogy én, aki Törőék idejében elbuszoztam Perbálra egy felkészülési meccsre, képtelen vagyok ennek az “Újpestnek” szurkolni. Honi játékos elvétve szerepelt, sok délszláv és néhány afrikai fiú kergeti a bőrt a csapatban, amelynek semmi köze egykori szeretett egyesületemhez, gazdasági társaság, amelyik a magyar NB1 poshadt vizében evickélve próbál meg (nem is kevés) pénzt keresni. Az, hogy Fradi nem tiporta sárba őket, az egyedül az “újpesti” kapusnak volt köszönhető, meg a zöldek sem nagyon erőltették a dolgot…

  Sajnos a tegnapi Vidi meccset nem láttam, de a sajtó szerint derekasan helyt álltak a londoni csapattal szemben. Továbbra is örülnék egy-két szerzett pontnak.

 2. Férfi vízilabda válogatottunk Világkupát nyert! Önmagáért beszél, hogy a szerbeket is legyőztük a sorozatban. Bár nem tudom a VB, EB, olimpiai tornákhoz képest előbbinek mekkora súlya van, nagyon kellett a siker megfiatalított csapatunknak az EB viszonylagos balsikere után.

  A Vidi megkezdte szereplését az EL-ban, hazai vereséggel. Nagyon töredékesen láttam a meccset, a második játékrészben meddő mezőnyfölényben voltak, de hiányzott az erő és a befejezés a támadásokból. Reménykedem a tisztes helytállásban és néhány pont megszerzésében.

 3. Nos véget ért a Vuelta18, megkockáztatom, hogy a három háromhetes kör közül a legizgalmasabb volt! Yates már a Giro-n is sokáig vezetett összetettben, azután volt egy rossz napja és visszacsúszott, Froome emlékezetes versenyzéssel nyert. A Tour viszont egyértelmű kudarc volt Froome számára, a Vuelta-n Yates meggyőző volt. Nagyon jó versenyek voltak, érdemes szólnunk a magyar kommentátorokról, akik nemcsak sportszakmailag, hanem kulturális és gasztronómiai téren is kiválóan navigálták a kedves nézőket, kilenc héten át! Ne felejtkezzünk el Contadorról sem, aki bontogatja szárnyait, mint televíziós szakértő (a magyar kört is támogatta).

  Ilyenkor mindig fáj a szívem, hogy megint lezárult valami, ami egy kis színt hozott az életembe… Idén azonban lesz mér országúti VB, Innsbruck jó terep lesz, szerintem izgulhatunk!

  Csütörtökön pályán a Vidi!

 4. 1:1-ig néztem a meccset, olyan gyorsan jött a görögök egyenlítése, hogy reménytelennek láttam az egészet, meg az álmosság is legyűrt; az eredménynek nagyon örülök.

  S ha nem lett volna a vargabetű a belga bácsival, lehet előbbre tartanánk. Persze nem az őt kinevező MLSz volt a hibás, hanem a “tippadó”… érdemes elolvasni :-/

  A három háromhetes közül a Vuelta18 a legizgalmasabb, most annak a Yates-nek áll a zászló, akinek sokáig a Giro-n is, még lesz három nap, bármi megtörténhet, szoros a mezőny.

 5. A Finnországi balsikert üres lelátók előtti győzelem követte idehaza Görögország ellen.Még szerencse,hogy nem voltak nézők,mert a góljaink pazarok voltak,szerintem felrobbant volna a Groupama,ha élőben látja a találatokat 30 ezer néző a helyszínen.
  Ritka szép cólok voltak,az első sakk-partihoz hasonlított,a második pókhálós vinkli…persze a győzelem fontosságáról ne feledkezzünk meg,annak is a morális hatásáról a továbbiakra nézve kell értékelni az eredményt.
  A meccset nem láttam,sajnos.

  A bringa körversenyt nem figyelem,valahogy kiszívott a Tour.

 6. Ami Dzsudzsákot illeti, 96-szor volt válogatott, közszereplő. Sajtóhírekből lehet tudni, hogy többet kért, mint amennyit a Vidinek ért, elment oda, ahol megtalálja a számítását. Ennyi. (A sajtóhíreket persze mindig kellő forráskritikával kell elhinni…).

  Sokkal jobban érdekel a Vuelta18, amely a Tour-nál jóval izgalmasabb versennyé alakult. Szinte valamennyi befutót láttam, van verseny, úgy fordultunk az utolsó hétre, hogy semmi sem dőlt el! Igaz, Dalmáciában a német Eurosportot tudtam nézni, bizony felértékelődött bennem a magyar kommentátorok szaktudása, így tudatosult bennem, hogy mennyire felkészültek, milyen jól navigálják a laikus nézőket az országúti kerékpározás nem túl egyszerű világában!

  A finn-magyar meccset nem láttam, bölcsebb, ha hallgatok…

 7. Friss!Balázs mégsem lett a Vidié.Egyrészt a havi 23 milla Ft soknak tűnt,másrészt van egy arab jelentkező a labdarúgóért aki hajlandó ezt,vagy még többet is fizetni a focistának.
  Csak azt remélhetem,hogy nem a pénz döntött,hanem labdarúgónk a feljődését helyezte előtérbe döntésekor,amikor az arab bajnokságot választotta…
  A hír jelen pillanatban nincs hivatalosan megerősítve,de akár hogy lesz vagy van,ezt a témát részemről befejezem.
  Semmi jogom nincs kritizálni más lépését,döntését.

 8. Elfogadom,hogy az utolsó(?) meccsen rossz oldalon játszott,meg talán a poszt sem neki volt kitalálva,de egy komoly játékosnak mindenhol kell valamit letennie a gyepre…meglátásom szerint az említett játékos fizikailag volt jelen az általam látott mérkőzéseken és nem volt pozitívan értékelhető ez a jelenlét szakmai szempontból.
  Csak remélem,hogy Vidi hasznát veszi Balázsnak és ő is a Vidiből csak profitálni fog.
  Nem anyagilag!

 9. Igazából örülök a hírnek, mert ha Balázs összeszedi magát hasznára lehet a csapatnak! Sajnáltam szegényt, amikor a belga (balga?) bácsi a jobboldalon játszatta a válogatottban, minden beadás/beívelés előtt tett egy félkört, hogy a bal lábával tudjon rúgni. A szakembernek ez valahogy nem tűnt föl…

 10. A Vidivel kapcsolatos hír,hogy Dzs.B.a fehérvári csapatot erősíti a közeljövőben.A honi bajnokságban szem előtt lesz Balázska,bizonyíthatja,megéri-e a pénzét.
  Mármint azt a pénzt,amit eddig kapott az utóbbi évek során a kimondhatatlan nevű klubboknál.Ami a játékát illeti,nos,a válogatottban nem nagyon tűnt aranylábúnak…

 11. (Egyszerűen nem szeretném, hogy ez a honlap kimúljon… pedig afelé tartunk.)

  A Vidi athéni visszavágóját nem láttam, de a döntetlen tisztességes eredmény, a sajtó egyöntetűen dicsérte a csapatot. Talán jobb is, hogy nem a BL-ben lesznek pofozógépek, az EL-ben is erős csapatokkal játszanak majd. Bár a Fradi elleni első félidő nem ígért egyenlítést, mégis sikerült (a második félidőt nem láttam). Mai hír: leigazoltak egy negyvenszeres bolgár válogatott játékost is. Rossi is bemutatkozik a válogatott kispadján (kínpadján?)…

  Amikor tehetem nézem a Vuelta18-at (spanyol háromhetes országúti körverseny). Bár csak egy hét telt el, sok az izgalom, a sprinterek közük Sagannak szorítok, összetettben Kwiatkowski győzelmének örülnék, hiszen elképesztő, hogy mennyit melózott a Touron Froome-éknak, bár akkor sem lennék szomorú, ha Valverde, vagy Quintana nyerne; Yates, aki egy másodperccel vezet jelenleg, a Giron ment nagyot, de a végén leszakadt.

  Van még két hetünk, csodálatos tájakat láthatunk, nagyszerű a verseny.

 12. Azt olvastam valahol, hogy szigorú titkot képez a bére; de az említett összeg csak akkor térülhet meg, ha jövőre a Fradi meg sem áll a BL főtábláig! Amúgy a kijevi Dinamo-ban játszott éket Sevcsenkóval, de ezt is csak a kommentátoroktól tudom.

  Pont kíváncsiságból megnéztem a Mezőkövesd-Fradi meccs második félidejét, bár három nap alatt nem vártam eget rengető változásokat, meg magyar bajnoki viszonyok között Doll is eredményes volt.

  Végig birkózott egymással a két csapat, az FTC mezőnyfölényben játszott, komoly helyzete nem nagyon volt, de az utolsó 20 percre csereként beküldött Böde egy nagyon szépen felépített támadás végén, két méterről megszerezte a győzelmet, már a hosszabbítás perceiben. Ennyiből még nem lehet tudni, mit hoz az új edző.

  Már a VB alatt is akartam írni, hogy feltűnően sok gól esik újabban azokban a percekben, amiket a bírók hozzácsapnak a második félidőhöz. Szerintem ez nem lehet véletlen, biztosan benne van a lankadó figyelem, no meg az utolsó huszáros hajrá is. Tegnap Böde gólja is plusz két pontot hozott a konyhára a Fradinak.

 13. Ha a Fradi edzőjének leendő fizetéséről igazak a hírek-1.5 millió Eu,feltételezhetően egy évre-akkor nincs baj a magyar fociban.
  Állítólag sztáredző,bár én sose hallottam róla,talán mint játékosról rémlik valami,de hogy hol és mit tett le eddig edzőként,semmi hírem.
  Mindenképp soknak találom ezt a pénzt.Csak gondoljunk bele,mennyivel szúrják ki a magyar edzők szemét,ha szabad így fogalmaznom,.Joggal érezhetik magukat disztkriminálva.
  A másik oldalon ekkora bevétel után a “szakma” joggal várhat el az új szakembertől eredményes szereplést európa szintű megmérettetésekben is.

 14. Én is csak a mérkőzés kommentátorától tudom, hogy az “Ultrák” a MOL előtag felvétele miatt bojkottálják a meccseket. Ha ez a megállapítás helytálló, nem értem, hogy miért a pályán lévőket büntetik?

  A Vidi volt már FC Fehérvár, Parmalat, Waltham, több neve volt, mint a köztörvényes Ságvári elvtársnak, akit pisztolypárbajban küldtek a csendőrök az örök vadászmezőkre, ám emlékét talán még ma is utcák nevei őrzik, mint ama szintén köztörvényes Rejtő hős Wágner úrét egy hajó, “Na Mi Újság Wágner Úr?” néven…

  Egyszóval, ahhoz, hogy legyenek jó játékosok és edzők, infrastruktúra és minden más, pénz kell. Ha ezt szponzor hozza, akkor örülni nem kell, de el lehet fogadni. Feltéve, ha tényleg ezért van a bojkott.

  A Fradinál is edzőt cseréltek, a nemzetközi téren teljesen sikertelen Doll helyett neves szakember ül a kispadra, meglátjuk mire jut. Amit a Maccabi mutatott a Fradi ellen, az nem volt sok, nem tűntek verhetetlennek, talán igaza volt a sportvezetésnek, hogy edzőt váltottak.

 15. Jó úton jár a Vidi,csak fájlalom,hogy nincs szurkolótábora!Tudom,hogy a stadion épül és Felcsúton meg a Groupamában játszanak EL selejtező meccseket,de a hazai teltház a kupameccseken a 12. játékos szerepét tölti be…
  Apropó Vidi:nekem nem stimmel ez a névforma a csapat hivatalos megnevezésében.Nem tudom,mások hogy vannak vele,de ez nálam hamisan zeng.
  A Vidi örökre Vidi marad,de könyörgöm ne így .

 16. Amilyen döcögve indult a Vidinek a BL előselejtező sorozat, annyira meglepett, hogy végeredményben a főtábláért játszhatnak, ezekben az ínséges évtizedekben már ez a puszta tény is örömteli! Meccsről meccsre egyre összecsiszoltabb és jól felkészített csapat benyomását keltik!

  Görög ellenfelüket egy erősen vitatható kiállítás hozta helyzetbe, elvégre a Vidi a 22. perctől emberhátrányban küzdött. Mire leültem volna a második félidő elé, már 0:2 volt, így kikapcsoltam a televíziót, pedig ahogy olvasom a tudósítást, a görögök közül is kiállítottak egy játékost, a Vidi az egyenlítésért harcolhatott. Reméljük a visszavágón is helytáll a fehérvári csapat, bár most már a görögök az abszolút esélyesek.

 17. Kicsit elmaradtam az írással, rövid nyaralás miatt. Megnéztem a Vidi – Malmö visszavágót, örvendek a továbbjutásnak.

  A Vidi gól nélküli döntetlenre hajtott. Hajdú B. kommentátor is leszögezte a mérkőzés elején, hogy milyen jó lenne egy 0:0. Ez igaz, hiszen ebben az esetben biztos a továbbjutás. Van azonban két dolog. Az átütőerőt nem mutató ellenfél bármikor találhatott volna egy gólt, akkor már kettőt kellett volna a Vidinek rúgnia. Ugyan huszadrangú szempont, de a stadionba kilátogatók és a képernyők előtt szurkolók számára mégis a gól ennek a játéknak a célja, öröme, stb.

  Mondom, örülök a sikernek és egy fabatkát sem adtam volna azért, hogy augusztus végére lesz még állva maradt kupacsapatunk, lehet bízni és szurkolni a folytatásban.

 18. Amikor a hatvanas évek második felében elkezdődött a magyar labdarúgás máig tartó hanyatlása, jó húsz év alatt rájött a sportvezetés, hogy salakos edzőpályán, szakképesítés nélküli “edzőkkel” nem lehet előrelépni. Megjegyzem, még az a rendszer is adott olyan őstehetségeket, mint Nyilasi, Törőcsik, vagy Détári, nagyon hosszan lehetne nevekkel folytatni a sort! Mondjatok közülük egyetlen olyan labdarúgót, aki tehetségének megfelelő karriert futott be!?!

  Kb. másfél évtizede (?) működnek az akadémiák, de nem látjuk a pályákon az ezekben folyó munka eredményét. A legtehetségesebb srácok szinte azonnal külföldön kapnak állást, míg itthon – kevés kivétellel – harmadvonalbeli délszláv és afrikai játékosok kergetik a bőrt. A mai utánpótlás nevelés minősége, a pályákon és az eredményekben nem tükröződik.

  Említettem már, hogy munkahelyem kb. 200 m-re van a Vidi stadionjától. Szemmel látható, hogy az elmúlt években komoly befektetések történtek az infrastruktúra fejlesztésére, műfüves edzőpályák világítással, fedett csarnok épült, a sötétedés sem akadálya az edzéseknek. A srácok tömegével járnak edzésre, pedig Fehérváron a jégkorong és a kosárlabda komoly versenytársak. Azt persze nem tudhatjuk, hogy ezen az infrastruktúrán milyen szakmai munka folyik, de ha megnézzük a Vidi összeállítását, jelenleg nem sok saját nevelésű játékos szaladgál a zöld gyepen…

  Viszont a csapat szépen szerepelt Malmőben, reménykedjünk a sikeres keddi folytatásban!

 19. Nagyon – nagyon sok munkára van szükség a magyar fociban.

  Azon is elgondolkodtam, hogy mindenképpen külföldi (baszk, német) edzők kellenének az utánpótlásba, a már meglévő egy – két alkalmas magyar mellett. Olyan híreket hallok Kaposvárról, a Rákóczi utánpótlásából is, hogy a hajam égnek áll. Mindennapos a protekció. Ezt meg lehetne előzni olyan edzők alkalmazásával, akik elfogulatlanok. Az utánpótlás szakmai igazgatójának országos szinten mindenképp egy neves, már bizonyított külföldit kell szerződtetni, akinek szabad kezet kell adni.

  A tehetséges magyar edzőket meg kell tartani (pl. Mészöly Géza, Véber György).

  A felnőtt futballnak (18 éves korosztály fölött) már mindegy. Itt csak a szinten tartás lehetséges, de felnőtt szintre is ki kell nevezni egy elfogulatlan (elsősorban külföldit, de lehetne magyart is) szakmai igazgatónak, aki teljhatalmat kapna és akár a klubok igazolásaiba is beleszólhatna (mondjuk játékosmegfigyelő hálózat alkalmazásával). Ez lehetne akár Rossi is.

 20. Elnézve a Honvéd tegnapi luxemburgi kínlódását, a Vidi helytállása felértékelődött a szememben.

  Ritkán van az embernek okádhatnékja egy meccstől, de tegnap csak az 55. percig bírtam, kikapcsoltam a közvetítést. Az amit a két csapat labdarúgás néven művelt, arra emlékeztet, mint amikor a tanítónéni bedobja a pöttyös labdát az elsősök közé, hogy játsszanak. Az egyetlen cél, hogy egy jó nagyot bele lehessen rúgni a lasztiba, a többi nem számít. Mint a töketlen kutyák futkostak fel-alá, ritka volt három olyan egymást követő átadás, amely csapattársakhoz került. Úgy az 50. perc magasságában döbbentem rá arra, hogy amikor annyira kevés az időm, akkor miért fecsérlem ilyen meccsek nézésére???!?? Kiábrándító, osztályon aluli színvonal…

  Az, hogy az Újpest 7:1-es összesítéssel kiesett a Sevilla ellen nem meglepő, de hogy lenne igény a jó focira, azt a majd’ 10000 néző mutatja – gyanítom többségük a Sevillát akarta látni. (A MOL tegnapi meccsére még 3000-en sem voltak kíváncsiak.)

  Maradt augusztusra a MOL Malmö elleni meccseinek nézése… Game over.

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..