Sportvilág

 Szerző: - 16:14  Vélemény?
jún 262009
 

Papp Laci és Puskás Öcsi…Törő tánca…világsikerek…a Juventus és a Ferencváros….élsport, amelyet befogadunk.

Hosszak az uszodában, repülő nyílvesszők egy erdő mélyén, az edzőterem levegője, foci a barátokkal…a sport amelyet űzünk.

Ugye vannak élményeink? Szó eshet itt akár még íjászatról is… 🙂

  704 hozzászólás - “Sportvilág”

 1. Kicsit elmaradtam az írással, rövid nyaralás miatt. Megnéztem a Vidi – Malmö visszavágót, örvendek a továbbjutásnak.

  A Vidi gól nélküli döntetlenre hajtott. Hajdú B. kommentátor is leszögezte a mérkőzés elején, hogy milyen jó lenne egy 0:0. Ez igaz, hiszen ebben az esetben biztos a továbbjutás. Van azonban két dolog. Az átütőerőt nem mutató ellenfél bármikor találhatott volna egy gólt, akkor már kettőt kellett volna a Vidinek rúgnia. Ugyan huszadrangú szempont, de a stadionba kilátogatók és a képernyők előtt szurkolók számára mégis a gól ennek a játéknak a célja, öröme, stb.

  Mondom, örülök a sikernek és egy fabatkát sem adtam volna azért, hogy augusztus végére lesz még állva maradt kupacsapatunk, lehet bízni és szurkolni a folytatásban.

 2. Amikor a hatvanas évek második felében elkezdődött a magyar labdarúgás máig tartó hanyatlása, jó húsz év alatt rájött a sportvezetés, hogy salakos edzőpályán, szakképesítés nélküli “edzőkkel” nem lehet előrelépni. Megjegyzem, még az a rendszer is adott olyan őstehetségeket, mint Nyilasi, Törőcsik, vagy Détári, nagyon hosszan lehetne nevekkel folytatni a sort! Mondjatok közülük egyetlen olyan labdarúgót, aki tehetségének megfelelő karriert futott be!?!

  Kb. másfél évtizede (?) működnek az akadémiák, de nem látjuk a pályákon az ezekben folyó munka eredményét. A legtehetségesebb srácok szinte azonnal külföldön kapnak állást, míg itthon – kevés kivétellel – harmadvonalbeli délszláv és afrikai játékosok kergetik a bőrt. A mai utánpótlás nevelés minősége, a pályákon és az eredményekben nem tükröződik.

  Említettem már, hogy munkahelyem kb. 200 m-re van a Vidi stadionjától. Szemmel látható, hogy az elmúlt években komoly befektetések történtek az infrastruktúra fejlesztésére, műfüves edzőpályák világítással, fedett csarnok épült, a sötétedés sem akadálya az edzéseknek. A srácok tömegével járnak edzésre, pedig Fehérváron a jégkorong és a kosárlabda komoly versenytársak. Azt persze nem tudhatjuk, hogy ezen az infrastruktúrán milyen szakmai munka folyik, de ha megnézzük a Vidi összeállítását, jelenleg nem sok saját nevelésű játékos szaladgál a zöld gyepen…

  Viszont a csapat szépen szerepelt Malmőben, reménykedjünk a sikeres keddi folytatásban!

 3. Nagyon – nagyon sok munkára van szükség a magyar fociban.

  Azon is elgondolkodtam, hogy mindenképpen külföldi (baszk, német) edzők kellenének az utánpótlásba, a már meglévő egy – két alkalmas magyar mellett. Olyan híreket hallok Kaposvárról, a Rákóczi utánpótlásából is, hogy a hajam égnek áll. Mindennapos a protekció. Ezt meg lehetne előzni olyan edzők alkalmazásával, akik elfogulatlanok. Az utánpótlás szakmai igazgatójának országos szinten mindenképp egy neves, már bizonyított külföldit kell szerződtetni, akinek szabad kezet kell adni.

  A tehetséges magyar edzőket meg kell tartani (pl. Mészöly Géza, Véber György).

  A felnőtt futballnak (18 éves korosztály fölött) már mindegy. Itt csak a szinten tartás lehetséges, de felnőtt szintre is ki kell nevezni egy elfogulatlan (elsősorban külföldit, de lehetne magyart is) szakmai igazgatónak, aki teljhatalmat kapna és akár a klubok igazolásaiba is beleszólhatna (mondjuk játékosmegfigyelő hálózat alkalmazásával). Ez lehetne akár Rossi is.

 4. Elnézve a Honvéd tegnapi luxemburgi kínlódását, a Vidi helytállása felértékelődött a szememben.

  Ritkán van az embernek okádhatnékja egy meccstől, de tegnap csak az 55. percig bírtam, kikapcsoltam a közvetítést. Az amit a két csapat labdarúgás néven művelt, arra emlékeztet, mint amikor a tanítónéni bedobja a pöttyös labdát az elsősök közé, hogy játsszanak. Az egyetlen cél, hogy egy jó nagyot bele lehessen rúgni a lasztiba, a többi nem számít. Mint a töketlen kutyák futkostak fel-alá, ritka volt három olyan egymást követő átadás, amely csapattársakhoz került. Úgy az 50. perc magasságában döbbentem rá arra, hogy amikor annyira kevés az időm, akkor miért fecsérlem ilyen meccsek nézésére???!?? Kiábrándító, osztályon aluli színvonal…

  Az, hogy az Újpest 7:1-es összesítéssel kiesett a Sevilla ellen nem meglepő, de hogy lenne igény a jó focira, azt a majd’ 10000 néző mutatja – gyanítom többségük a Sevillát akarta látni. (A MOL tegnapi meccsére még 3000-en sem voltak kíváncsiak.)

  Maradt augusztusra a MOL Malmö elleni meccseinek nézése… Game over.

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..