Sportvilág

 Szerző: - 16:14  Vélemény?
jún 262009
 

Papp Laci és Puskás Öcsi…Törő tánca…világsikerek…a Juventus és a Ferencváros….élsport, amelyet befogadunk.

Hosszak az uszodában, repülő nyílvesszők egy erdő mélyén, az edzőterem levegője, foci a barátokkal…a sport amelyet űzünk.

Ugye vannak élményeink? Szó eshet itt akár még íjászatról is… 🙂

  747 hozzászólás - “Sportvilág”

 1. Tegnap ugyan továbbjutott a Videoton – elnézést, MOL-Vidi – de… Persze az eredmény dicséretes, távol áll tőlem, hogy fanyalogjak, azonban az a szemlélet, amely a taktikából tükröződött, nagyon nem tetszett!

  Az a “bolgár” bajnok, amelynek soraiban szerintem egyetlen bennszülött sem játszott (kettő volt köztük – a szerk.), a 40. perctől emberhátrányba került. A második félidő elején is roggyantnak tűnt, akkor a MOL eldönthette volna a meccset, majd kezdődött részükről az egy félidőn át tartó időhúzás, amelynek az lett az eredménye, hogy teljesen kizökkentek a ritmusból, nagyon nagy mákjuk volt, hogy a tiszteletbeli bolgárok csak egy kapufáig jutottak! A végén a MOL szőke-fekete játékosa rávezette a kapusra a labdát, de az ajtó-ablak helyzetet sem sikerült gólra váltani. Azt hiszem ez így kevés lesz a Malmö ellen. Nem tudom megérteni, hogy lényegében nyert helyzetből miért nem lehet góllal biztosítani a továbbjutást, ez egy félidőn tartó időhúzás nem szórakoztató és nem válik a sportág javára. Az osztrák játékvezető is rendkívül gyenge volt, mentségére szolgáljon, hogy tévedései mindkét csapatot sújtották.

  Olvasom, hogy két forduló után, lapátra tették a Kisvárda edzőjét, mert nem jól muzsikál az ukrán-brazil vegyes válogatott. Ezen is el lehet gondolkodni. Mi a túrónak ennyi légiós? Komolyan, jobban fogom figyelni a Paksot, ott csak hazai focisták játszanak. Az is elgondolkoztató, hogy Pécs, Győr, Szeged, Nyíregyháza nem tud NB1-es csapatot kiállítani.

  Jól emlékszem a PMSC-re, igaz a kapuk mögött földsánc volt a lelátó, a hálót Katzirz őrizte, Róth söprögetett és idősebb Dárdai szabott fazont a csapatnak… a játék gólra ment, a közönség tombolt, egy-egy meccs után éjszakába nyúlóan elemezték a látottakat a vendéglátóipari egységekben. Rég volt, de igaz volt!

 2. Tour:
  az idei évadból hála a megváltozott munkaidőmnek,sokkalmtöbbet láttam,mint általában.Számomra nem volt ok izgalomra-nincs favoritom-ezért én is inkább a tájat és a kommentállást részesítem előnyben,illetve minősítem jelesre.
  Szívtam a fogam a bukások láttán,Sagan,hogy célba ért emberfeletti akarásról,na meg profizmusról vizsgázott csillagos ötösre.Az utosló előtti szakasz hegyi menetében látható volt,mennyire szenved a sérülésétől,ennek ellenére befejezte a versenyt.
  Beállította a zöld trikóért folyó verseny eddigi rekordját (6x) és önmagát felulműlva rekord pontszámot ért el ebben a megmérettetésben.(Nem vagyok teljesen tisztában,miért is jár zöld trikó,meg a többi szín,ne is akarjátok negyvenedszer elmagíarázni…)
  A Froom-ot inzultáló nézőt kiemelték a rendezők,a füstbombákat remélhetőleg jövőre kiűzik a pályák közeléből,úgyhogy jövőre ugyanitt.Ja,számomra meglepetés volt felismeri a bringámat a Groupama csapatban-LaPierre!

  Marco Rossi:
  tökös srác,ahogy azt már leírtam volt,a DAcához érkezve szurkolói visszafogottság és nem tártkaros ölelés fogadta.Távozását megjegyzik és csupa nagybetűvel írják be a grundon a füzetbe a szurkolók és kapitányi rangra emelik.
  Ha valóban nem válogatja be csapatába Dzsudzsák Balázskát,amíg nem talál csapatot-értsd munkát-akkor komolyan vehetjük őt,mint szövetségi kapitányt.
  Balázskát kihagyni a csapatból,hát,az felért egy önseggberúgással szöv.kap. szempontból mondjuk az utóbbi 20 meccset nézve:De nem azért mert B.-ka annyira jól játszott volna…
  Megkockáztatom,ha Rossi csapatépítsbe kezd és kap türelmi időt,B.-ka csak a TV-ből,vagy a lelátóról nézi a majdani vélogatottunk meccseit-ez a szubjektív megdönthetetlen véleményem sztárfocistánkról.

 3. Lezárult a Tour, igaz nem volt igazán okunk, hogy izgalmunkban rágjuk a körmünket, de nagyon élvezetes verseny volt!

  Mindenek előtt legjobban annak örülök, hogy Sagan hazaért Párizsba, így megőrizte a legjobb sprinternek járó zöld trikót! Bukása után, az utolsó hegyi szakaszon, nem volt biztos, hogy befejezi a versenyt.

  A sárga trikó méltán került Thomasra, erős volt, taktikusan versenyzett és csapattársaitól minden támogatást megkapott. Semmi örömöt nem éreztem, hogy Froome a harmadik helyre szorult, bebizonyosodott, hogy ő sem egy gép. Érdekes gondolatkísérlet, mi lett volna ha nem indul a Giro-n (amelyet egyáltalán nem mellesleg megnyert)?

  Nagyon jó volt a közvetítés, gyönyörű tájakat, épületeket láttunk, az Eurosport magyar kommentátorai is kitettek magukért. Összegzést a versenyről itt találtok. Elszomorodtam, amikor befejeződött a verseny, mintha csak tegnap lett volna a 2017-es Tour befutója, elillant egy év, ki tudja mi vár ránk…

  Vízilabdában női csapatunk sem tudott érmet szerezni, de nekik legalább megvolt az esélyük rá. Azt hiszem mindenkit elszomorítana, ha sikersportágunk évtizedes mélyrepülésének első fejezete lenne ez az EB…

  Gurul a bőr a zöld gyepen, elkezdődött az NB1, mint az várható volt, a Fradi sikerrel rajtolt. A délszláv Újpest kapott egy négyest Sevillában, a Honvéd kicsiny előnnyel megy Luxemburgba, a Vidi kicsikart egy döntetlent Bulgáriában, de ezzel a továbbjutás még messze nem dőlt el. Meglátjuk ezen a héten.

  Szegény Marco Rossi, a válogatott szövetségi kapitánya talán nem tudja mire vállalkozott, edzőmeccsek nélkül, rögtön tétmeccsel debütál. Benne látom azt a tüzet, amely a belga úriemberben nyomokban sem égett… Senki sem érzi az MLSZ-ben felelősnek magát azért, hogy egy alkalmatlan embert ültettek a válogatott kispadjára???

 4. Sagan tegnapi,futamot következő nyilatkozata arról szól,hogy nem érzi jól magát a futam, nem volt túlzottan nehéz,ezért sikerült az élen maradnia,de sprintre nem futotta az erejéből.
  A mai szakasztól viszont fél,nem biztos abban,hogy lesz ereje végigcsinálni.

 5. Ezen én is gondolkodtam, miért az ellenszenv(em) Froome kapcsán… pedig komoly teljesítményt mutat és mutatott. A SKY-t meg pláne nem tudom miért utálják, ugyanis csapatként remekül működik. Például Kwiatkowski eszméletlenül sokat melózott az egész Tour alatt, miközben a 61. helyen áll. Persze a francia Dumoulin jelenleg második, a Giro-n Fromme pedig esélyt sem hagyott neki.

  A nézők egy része kritikán alul viselkedik, volt itt füstbomba, könnygáz, nem beszélve azokról a nehéz szakaszokról, ahol a a nézők sorfala között egy bringányi helyen kell áthaladni…

  Örülök, hogy Sagan versenyben maradt, tegnap a kommentátoroknak csak részinformációi voltak a bukásról.

 6. Vajon miért fújozzák a SKY csapatát és miért gíűlölik a szurkolók Froom-ot?Többször hallható volt a TV-ben ,hogy fütyülnek a sturkolók,amikor a SKY csapat elhúz előttük,sőt olyan is volt,hogy egy “szurkoló” egy kapaszkodón futott Froom mellett,szapolta rendesen és talán a végén még sisakon is nyomta a kezével a versenyzőt.
  Azért azt meg kéne akadályozni a szervezőknek,hogy ennyire full-contackt ne forduljon elő a jövőben.ha nem is szeretek egy versenyzőt,ezért tettlegességig nem fajulhat el az ellenszenv-legalább is nem verseny közben.

  Sagan valószínűleg nem sérült komolyan,neki csak be kell futnia Párizsba ahhoz,hogy beállítsa a zöld trokó megszerzési eddigi rekordot.
  Egyébként nem értem,mennyire le tudnak maradni a sprinterek a hegyi menőktől a caplatós szakaszokon.Voltak olyan szakaszbefutók,hogy a mezőny 8-10 perces késéssel ért célba a szökevényeket követően.

 7. Sajnos vízilabdában férficsapatunk a dobogó közelébe sem jutott, érthető, hiszen nem hogy megfiatalított, hanem gyakorlatilag új csapat épül. A szerbek elleni meccs után Gerendás György nyilatkozata keserített el, aki elsősorban az utánpótlás nevelés hiányosságainak rótta fel a kudarcot. Korábban a legnagyobbak mellé kerültek a fiatalok, megtanulták a fortélyokat, majd az évek múlásával ők váltak legnagyobbakká. Most ez megszakadt, nem emlékszem rá, hogy férfi vízilabdában ennyire radikális generációváltás történt-e korábban. Női csapatunk a bronzért mérkőzhet. Többet nem tudok írni, mert nem láttam a meccseket.

  Ami a Tourt illeti, megtörni látszik Froome hegemóniája, bár már csak három versenynap van hátra – egy-egy sík, hegyi és gyorsasági szakasz – még óvatos lennék Froome leírásában! Tegnap rendesen kapott, de nem tűnik behozhatatlannak a hátránya. Ráadásul csapattársán van a sárga trikó, a SKY olyan a kerékpársportban, mint a Real a fociban, a legjobbak tekernek közöttük, uralják a mezőnyt. Tegnap Quintana szökésből nyert szakaszt, örülök, hogy a rokonszenves kolumbiai sportember győzelmet szerzett, akkor is, ha összetettben erre aligha van esélye. A sprinterek mezőnyét Sagan behozhatatlan előnnyel vezeti, de tegnap bukott, remélem ma folytatja a versenyt. Elégtétel lenne a tavalyi vérlázító kizárása után!

  Szepesi György mint sportújságíró maradandót alkotott, hiszen az ötvenes években az ő szemével nézhette egy ország többek között az Aranycsapat góljait; mesterien fordította a látottakat szavakká, mondatokká, ő valóban testközelből látta a meccseket, hiszen a felezővonaltól egy méterre állt a mikrofon mögött. Később, amikor már a televízió is beszállt a közvetítésekbe, Édesapámmal úgy néztük a meccseket, hogy a televíziót lenémítva, Szepesit hallgattuk. Így az amúgy lagymatag meccsek is élvezhetővé váltak, viszont ezáltal vált fogalommá a “Szepesi-hajszál”, mikor a lövés úgy ment egy “hajszállal” mellé, hogy a labda kirepült a stadionból 🙂 , nem, Szepesi nem hazudott, hanem saját lelkesültsége prizmáján áttekintve közvetített. A meccsekre is vitte a jónép a zsebrádiót, azután egy-egy “tért ölelő”, “mesteri” indítás után felzendült a “Ne hazudj Szepesi!!!” kórus, úgy emlékszem, ez is inkább apró fricska volt, mint komoly kritika. Szepesi György hozzátartozott a magyar sport aranykorához, felejthetetlen közvetítései voltak – “Jönnek a csehszlovákok!!!”, s láss csodát, ’68-ban jöttek a csehszlovákok… – mai kollégái sokkal nehezebb helyzetben vannak, hiszen sokkal kevesebb sikert közvetíthetnek, mint Szepesi György. Nyugodjék békében!

  A Vidi tegnapi meccsének utolsó hat percét láttam, a döntetlen nem rossz, de messze még a továbbjutás. Sajnálom, hogy a Fradi elvérzett, a Maccabi egyáltalán nem tűnt verhetetlennek, nincs a Fradi összecsiszolódva még. Az Újpest ma Sevillába megy, nincsenek illúzióim, talán a Kispest állva maradhat luxemburgi ellenfelével szemben.

 8. A magyar röplabdás lányok 3:0-ra leiskolázták a cseheket, és ma Európa Liga döntőt játszanak a Papp László Sportarénában a bolgárokkal! Sajnos 20:00-kor, amikor a Portugál Spanyol meccset játsszák “valahol Oroszországban”

 9. Annyira alapjáraton vagyok sportberkekben,hogy fogalmam nem volt ezekről a meccsekről.Az eredményeken Kazahsztán után nem csodálkozom.

  Azért vagyok ennyire fociunott,mert szurkolóként elegem van a saját csapatunk eredményeit -élőben-követni.Nem tudok több helyre koncentrálni,meg nam is akarok.A kedvenc klubbot egy életre válasszuk,ahogy az asszonyt is.
  El lehet tőle válni,meg lehet unni,stb,de nyomot hagy örökre.

  Mint szurkoló,sokszor találom magam szemben X aktás jelenséggel.Az a csapat,amely egyik héten veri szép játékkal a listavezetőt,miért kap ki,jobb esetben döntetlenezik az utolsó helyen kullogóval?
  Mért kap ki zsinórban ötször a csapat,amikor előtte tizenegy meccsből tízet megnyert,egyet remizett?

  A válasz nem odaát van…

 10. Hazai pályán is kikaptunk, ezúttal Ausztráliától. Szánalmas volt! A “magyar” gól úgy született, hogy az ausztrál fiú védhetetlenül fejelt úgy a saját kapujába, hogy húsz méteres körben egy magyar játékos nem volt. De hogy ne maradjunk szerzett gól nélkül, röviddel a befejezés előtt szintén öngóllal szereztünk vezetést – az ausztráloknak.

  Négy tavaszi meccs, három vereség, egy döntetlen. Az ember hajlamos azt gondolni, hogy haza kellene küldeni a kispadot koptató belga urat… de erős a gyanúm, hogy édes mindegy.

  A VB szempontjából érdemes volt az ausztrálokat figyelni – az égvilágon semmit nem mutattak, nagyon csodálkozom a csehek felett aratott 4:0-as győzelmükön.

 11. Megpróbáltam tegnap kissé ráhangolódni a labdarúgásra, így leültem a televízió elé, hogy megnézzem a magyar válogatott Fehéroroszország elleni meccsét – bár ne tettem volna!

  Rettenetes volt nézni azt a vergődést, ami a pályán folyt! Az ellenfél játéktudása a mieinkhez hasonló, azonban csapatként futballoztak, néha felvillant egyfajta tudatosság mindabban, amit játszottak. Szinte végig mezőnyfölényben voltak, Gulácsi két bravúrja kellett legalább a döntetlen kiizzadásához.

  Az új edző nagyrészt a Storck csapatában játszókra épít, azonban alig lehet bármiféle tudatosságot látni a játékban. Egy helyben toporgunk, sem egy konstans játékrendnek, sem új emberek beépülésnek sincs halvány nyoma. Íme egy sajtóértékelés.

  Még szombaton játszunk Ausztrália ellen, majd az ősszel jönnek a tétmeccsek. Rossz belegondolni, mi vár ránk!

  Régebben voltak összetartások, turnék, amelyeken 4-5 meccset lejátszva csapattá kovácsolódtak a játékosok. Négy barátságos meccs, ezernyi cserével jó valamire?

  Érthető, hogy nincs turné, nincs összetartás! Klubcsapataink már június végén (!!!) elő-elő-selejtezőket játszanak az európai kuparészvételért; a válogatott focistákat pedig a szélrózsa minden irányából gereblyézik össze.

  Az egész hasonlít az országúti kerékpározásra abban a tekintetben, hogy a csapatok egy névadó szponzor mezében tekernek, teljesen mindegy, hogy melyik országból jöttek! A fociban is így van, Real, Barca, Juve, Bayern néven világválogatottak mérkőznek, minden posztra legalább két világklasszis jut, a csapat nemzeti jellege elsorvadt; a nemzeti válogatottakra pedig csak addig van szükség, amíg a meccseik milliókat vonzanak, mert így mégis profitot termelnek.

  Ettől függetlenül, jól látható, hogy a válogatott kispadjára ültetett belga szakember sem tud csodát tenni. A magyar válogatottal ez utoljára Dárdai Pálnak sikerült.

 12. Ezzel a videóval tartoztam:

  Ami a Madridban megadott büntetőt illeti, olyan mint az állatorvosi ló. Hiába nézzük lassítva, kikockázva, számtalan kameraállásból, a fene tudja… Az biztos, hogy a madridi focista rájátszott, talán nem volt az sem elegáns, hogy Buffont is kikapcsolta a bíró.

  Ha egyáltalán lesz VB Oroszországban és nem válik a politika áldozatává, mint egykor két olimpia, figyelni fogjuk, sőt még a szokásos tippjáték sem elképzelhetetlen!

  Tegnap felvettem a fonalat közel 10 hónap kihagyás után neveztem és versenyeztem íjászversenyen!

 13. Az imént néztem vissza a tizenegyest megelőző szabálytalanságot.Hát,a Real játékosa már dőlt előre elfele,mert okos volt,tudta,hogy mögötte a védő és hozzá fog érni…
  A bírók bevették a színészkedést,Ronaldo köszönte,jól volt.
  Meg tudom érteni a Juve játékosok reakcióját.A hosszabbítás utolsó percében ilyen ítéletet követően kiesni eléggé bosszantó ügy.

 14. Azért lesz ott még élvezhető futballt játszó csapat (spanyolok, belgák, Uruguay…). Én Messi miatt Argentínának szurkolok. Van egy olyan érzésem, hogy sajnos hiába, nem fognak VB – t nyerni, pedig Messi idén 31 éves, négy év múlva 35 évesen nem biztos, hogy meghatározó lesz.

 15. Amikor eljutott a hír hozzám, hogy a Roma vesztett helyzetből továbbjutott a Barcelonával szemben, átvillant agyamon, hogy mégis érdemes lenne a Juve madridi meccsét megnézni. Igen ám, de Torinóban fényévnyi különbség volt a Real javára… Igazoltan voltam távol (borkóstoló), hazaérve – gondoltam – megnézem mi az ábra. 2-3 perce kezdődött a második félidő, a képernyőn Real-Juventus 0:2 feliratot olvastam. Alig hittem a szememnek!!!

  A képernyő elé ragadtam, kisvártatva a Juve összesítésben kiegyenlített!!! Tagadhatatlan, hogy az enervált Real újított, mindenki a hosszabbításra gondolhatott, amikor a bíró, még a rendes (hosszabbítással megfejelt) játékrész legutolsó pillanatában büntetőt ítélt a madridiaknak.

  A szabálytalanság vitatható, ám nem tisztem megfellebbezhetetlen véleményemmel kritizálni a játékvezetőt, de az nyilvánvaló, hogy a spanyol játékos vaskosan rájátszott a dologra… ellenben… Buffon vehemensen reklamált mint csapatkapitány, az sem kizárt, hogy a Költészet Napján nem Petrarca stílusában érvelt, a bíró kiállította. Ez volt az a pillanat, amikor kilógott a lóláb, mert egy sárga is lecsillapíthatta volna az éltes hálóőrt. (Értem a bírót, sok a meló, a francnak volt kedve még 30 percet rohangászni, meg levezényelni egy büntetőpárbajt, ugyanannyi lóvéért.)

  Ronaldo büntetőjét aligha védte volna bárki, de a bemelegítés nélkül beálló tartalék kapusnak erre nagyságrendekkel kevesebb esélye volt, mint Buffonnak.

  Kár siránkozni, mert a Juve nem Madridban, hanem Torinoban k…ta el (nem kicsit, nagyon), de ha már felálltak a padlóról, jobb lett volna, ha nem a játékvezető dönti el a továbbjutást!

  Most azért szurkolok, hogy az AS Roma nyerje meg a BL-t, ugyanis a VB-én nem lesz olasz válogatott, mert az antifutballt mutató svédek kiejtették őket. Ezért nem fogom a VB-n csak az oroszok meccseit nézni, nekik fogok szurkolni!

 16. Tegnap este a Juventus hazai pályán háromgólos vereséget szenvedett a Real Madridtól. Nem szeretnék “elemzést” írni, hiszen egyik csapatot sem látom játszani – a kábelszolgáltató már évek óta nem teszi lehetővé a Serie A meccseinek élvezetét – ám ez alatt a pillanatfelvétel alatt úgy tűnt, a Juve nincs egy súlycsoportban a spanyolokkal.

  Ronaldo második gólja miatt is megérte megnézni a meccset, elképesztő ollózás volt, erre csak egy zseni képes. Ha találok videót, fel fogom tölteni. A továbbjutás eldőlt.

 17. Bár 1:0-ra kikaptunk a skótoktól, a magyar csapat jobb benyomást tett rám, mint a kazahok ellen. Igaz a skótoktól ennél többre számítottam, de ők is tartós mélyrepülésben vannak.

  A játék végig kiegyenlített volt, bár sok helyzetet nem láttunk. A skótok elhibáztak egy büntetőt, az összkép alapján egy döntetlen igazságosabb lett volna. Folytatás Ausztrália és Fehéroroszország ellen, a remény hal meg utoljára…

 18. A skótok nagyobb játékerőt képviselnek,mint a kazahok.Fizikaiéag is rossz ellenfél,sose adják fel,sokat futnak-egyszóval a brit labdarúgás tipikus képviselője.
  Majd meglátjuk.Csak képletesen mondom,de lehet,hogy a közvetítést megcsípem.Schwechatban szépen fogni a Kossuthot.

 19. Szívós “munkával” elértük, hogy egy Kazahsztán kaliberű csapat nem tele gatyával áll ki idegenben ellenünk. Bátran támadtak, s a védelemben helyüket kereső játékosok között rúgtak két gólt.

  Holnap Skócia.

 20. Mindez,amit leírtál,Doki,a kazahok játékáról,csak azt bizonyítja,hogy sajnos mi visszamegyünk az anyaméhbe a foci tudásunkkal.
  Ha a kazahok tudatosan fociznak,az arról szól,fejlődnek,vannak szakemberek,akik koncepciót visznek a futball felfogásába és vannak játékosaik,akik ezt megértik,sőt,megkockáztatom leírni,megtanultak focizni.
  Abban igazat adok,két bekapott gól után nehéz felállni,a megbeszélt stratégia-ha volt ilyen a meccs előtt (és miért ne lett volna?) egy csapásra romokba dőlt.
  De engedtessék meg nekem azt gondolni,a két csapat között ez nem történhet meg.Kijavítom magam:nem történhetett volna meg az,hogy a kazahok két gyors gólt lőjenek.
  Sokat járok focira,tudom,milyen az amikor a gyengébb csapat beáll védekezni.Fejre állhatsz,kibekkelnek mindent és egy elfutásból gólt lőnek.
  Az a helyzet,kikaphattunk volna tőlük mondjuk egy téli felkészülési időszakban,edzőtáborban,nem hivatalos meccsen.Kit érdekelt volna az eredmény?
  De ezt a “luxust” mi nem engedhetjük meg magunknak.Végülis egy év alatt-és tessék kijavítani,ha tévedek-kikaptunk Andorától,Luxemburgtól,Kazahsztántól,remi Feröerrel.
  A véleményem az,nem kell külföldi szakember a kispadra-felesleges pénzkidobás.Ezen a szinten a fociba is kár a pénzért.Tudom,ez nagy marhaság részemről,de volna helye a pénznek máshol is.
  Ekkora országnak és ilyen produkció mellett a klubbokat is félprofi működési elvre kéne átállítani.Csináljuk munka mellett,rosszabbul nem lesz akkor sem.

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..