Sportvilág

 Szerző: - 16:14  Vélemény?
jún 262009
 

Papp Laci és Puskás Öcsi…Törő tánca…világsikerek…a Juventus és a Ferencváros….élsport, amelyet befogadunk.

Hosszak az uszodában, repülő nyílvesszők egy erdő mélyén, az edzőterem levegője, foci a barátokkal…a sport amelyet űzünk.

Ugye vannak élményeink? Szó eshet itt akár még íjászatról is… 🙂

  689 hozzászólás - “Sportvilág”

 1. Egy hozzászólással a legutóbbi előtt fejtegettem, hogy Böde nem lenne kihagyható a válogatottból, azt hiszem fején találtam a szeget…

  Maradjunk annyiban, hogy Feröer ellen hozták a fiúk a kötelező három pontot, persze ez az egész csapat sikere, de szinte csak az utolsó pillanatban – a második félidőre beküldött – Böde játékán éreztem, hogy nincs tele a gatyája, van benne kurázsi, két olyan gyönyörű gólt lőtt, hogy az ínyencek is is nyalhatják a szájuk szélét!

  Nem akarom lebecsülni az ellenfelünket, hiszen derekasan helytálltak, de szomorú, hogy ezen a meccsen is véresre rághattuk körmünket az izgalomtól. Az összkép nem túl fényes, ha sikerül kijutnunk, nem tudom ez a játék mire lesz elég Európa krémje ellen? De ezen még ráérünk agyalni, hiszen nem kizárt a pótselejtező sem…

 2. Örülök,hogy túl vagyunk a Feröeren.Az egyik legnagyobb buktatón vagyunk túl,megjegyzem halkan,az odavágónál is nehezebb mérkőzésre számítottam.
  Nehéz volt,de sikerült.Nem vártam semmi jobb teljesítményt-csak győzelmet-mint amit láthattunk.A 23. félidőt végigtámadtuk.Más lehetőségünk nem is maradt.
  Lehet,hogy a Szövetségi kapitány olvasta az én 200.bejegyzésemet is…Böde meghálálta a bizalmat.
  Röviden a bekapott gólunkról.Ugye eladott labdából jöttek a bálnavadászok,de a gólt lövő csatár simán lefordult Juhászról.aki szerintem alábecsülte az ellenfelét az adott pillanatban.Juhász a csel utáni pillanatokban teljesen sztoikus arckifejezéssel nézett a csatár után,aki lefordulva róla gólt lőtt.Az egyik kameraállást látva látszott Juhászon,hogy nem koncentrált rá kellően a szituációra és lezserül állt a feladat megoldásához.
  Meg is látszott később a teljesítményén a bizonyítási vágy helyre hozni a blokkolását.

  Ma estére mindenre pont kerül.Bízom benne,hogy elkerüljük a selejtezőt.Ha kijutunk az EB-re,biztos vagyok benne,hogy ott egy motivált és kellően felkészített magyar csapat lesz,amely nem hoz szégyent szurkolóikra.
  Sajnos előre láthatóan csak perceket láthatok a mai mérkőzésből.

 3. Úgy alakult,hogy láthattam a 2.félidőt.Kár.Jobb lett volna nem látni és simán elkönyvelni a vereséget.
  De mivel láttam,hogy kaptunk ki a görögöktől,nagyon csalódott vagyok.
  Nem tudom,mire véljem ezt a mai lelketlen hozzáállásunkat a mérkőzéshez.Kísértetiesen hasonlított a játékunk a számomra katasztrófális taktikájú,védelem nélküli “egerváris” csapatra.
  Hibát hibára halmozó védők egy lyukas, védelemnek kikiáltott valamivel a büntetőnk előtt,ami akkor engedte át magán a görögöket,amikor azok előre akartak menni.Jöttek sűrűn.
  Nem értem a Szövetségi kapitányunkat.Kétszer vezetünk.Az ILYENKOR SZOKOTT VÉDEKEZÉS helyett nyíltan játszunk tovább,se egyéni,se védekezési taktikát nem rákényszerítve ellenfelünkre.Vagy esetleg ez volt a cél a mai meccsen?
  Visszaadtuk az önbizalmukat ellenfelünknek.Sok ezer magyar szurkolónak meg kísérthet újra a közelmúlt lélektelen játéka…
  Köszönjük,ebből nem kérünk.

 4. Bennem annyira rögzült a 20:45-ös kezdés, hogy mikor 20 óra körül rákattintottam az adóra, már túl volt a meccs a nyolcvanadik percen, így csak a görögök győztes gólját volt “szerencsém” látni.

  Még nem tudni, lesz-e pótselejtező, de az amit az utolsó két meccsen mutattak (már amennyit a másodikból láttam) mind ahhoz, mind az esetleges EB-hez édeskevés lesz. Azt viszont nehezen tudom elképzelni, hogy sikerülne egy új kapitányt előhúzni a cilinderből, mert úgy tűnik, a jelenlegi nem lesz hosszútávú megoldás…

 5. Pótselejtező!Ez vár ránk.A két Észak-Ír meccsen addig kísértettük a sorsunk,amíg az rendesen visszaütött.
  A legjobb 3. helyezésre volt esélyünk úgy,hogy a törökök Izland ellen nem győznek (1:0) de ha mégis,akkor a lettek nem kaphatnak ki Kazahsztántól.Kikaptak (0:1).Már miért is nem kaptak volna ki és a törökök miért is nem győztek volna?
  Szóval mindenki meg tudta nyomni a végét és mi hoppon maradtunk.Nem a Görögországi meccs volt a töréspont,ott már semmiért játszottunk,mert a csoport utolsó helyezettjével elért pontok törölve lettek.Nekünk egyszer kellett volna megveri a már említett Észak-Íreket…
  Őszintén,bárkit kapunk,nem hiszek a továbbjutásban.De hagyom magam meglepni.

 6. Lehet, hogy sportszerűtlen, lehet, hogy hazafiatlan leszek, de akkor is vállalom, hogy ÖRÜLÖK annak, hogy így történt! A mi csoportunk nem volt egy izmos csapatokból álló társaság, három szövetségi kapitányt elhasználva, hibát hibára halmozva lettünk harmadikok, olyan játékkal, amely NEM JOGOSÍT EB részvételre, az olyan lenne – elnézést a profán párhuzamért – mintha egy Michelin csillagos étteremben a moslékos vödör tartalmát tennék a vendég elé!

  Nagyon jól látható volt, hogy a Dárdait váltó német szakember semmit nem tudott hozzátenni ehhez, amit elért, azt a Dárdai csapat romjainak köszönheti. Feröer ellen is csak vergődtünk, egyedül Böde szárnyalt… Egy pótselejtező nem fog semmit megváltoztatni, lehet, mázlink lesz, kijutunk, de minek? Pofozógépnek?

  Kíváncsi lennék arra is, vajon a kormányfő belátja-e valaha, hogy ablakon kidobott pénz a stadionépítés!!! Decemberben kezdődik a jelen állapotában is teljesen jó Vidi pálya felújítása, valami 60 milliárd (!) körüli összegért. Érdemes ennyit kiadni azért, hogy az NB2-ben 3-400 néző jól érezze magát a lelátón?

  Be kellene látni végre, hogy szart sem ér ez egész. Egyetlen mécses pislákol: ha Doll kitart a Fradi mellett, a bajnokcsapat talán jövőre valamelyik ligában vitézkedhet. (Meg ha nem adják el húgyért szarért, mint a Vidi Nikolicsot.) Remélem addigra én már vízszintesen két méterre a föld alatt leszek…

 7. A stadion-projektből kihagytad a Puskás Ferenc (vagy Népstadion) újraépítését.Az sem lesz olcsó.
  Sajnos rongyrázásnak tűnik a sok aréna.Nem lehetne kisebbeket építeni?

 8. Az őszi gyásznapok és megemlékezések mellett ne feledkezzünk meg a sportról.Válogatottunk ma Norvégiában lép pályára,tét az EB.
  Nem akarok esélylatolgatásba bonyolódni,felesleges lépés volna.Mindannyian tudjuk,mit várhatunk a két mérkőzéstől,de akkor is szurkolni fogok csapatunknak.
  Remélem a lelküket hagyják Északon a fiúk és olyan eredményt érnek el,hogy a vasárnapi meccsen a közönség űzze-hajtsa a csapatot .
  Még ha nem is sikerülne kijutni az EB-re,mindenképp harcolni kell…

 9. Az őszi gyász sajnos a sportban is folytatódik.Elhunyt Fülöp Márton (32) és Várhidi Pál (84).Az elsőt karrierje derekán súlyos betegsége,a másikat éltes kora vitte el a szebb focivilágba.
  Nyugodjanak békében.

  Ennek a hírnek árnyékában léptek pályára fiaink Oszlóban és arattak-számomra nem várt-győzelmet Norvégia felett.
  1:0 a javunkra az első félidőben,mondhatni a széllel szemben játszva.A 2. félidő vasárnap lesz,immár a széllel a hátunkban.Majd kiderül a szélről,előny-e,vagy hátrány számunkra.
  Röviden a mérkőzésről annyit,hogy szerencsés győzelmet arattunk,nyomasztó norvég fölénnyel kellett megküzdenünk a 2.játékrészben,a szerencse -vagy a két elhunyt labdarúgónk lelki segítsége-mentett meg minket a góloktól és a vereségtől.
  Durván erre a játékképre számítottam-bevallom-győzelmünk nem fért ide,mint ahogy az sem,hogy ilyen gyenge teljesítménnyel bíró csapatok csak rontani fogják az amúgy is felhígított EB mezőnyt…függetlenül attól,ki jut tovább ebből a párharcból.
  Igen,most feladva eddigi mézes dumáimat a továbbjutás morális értékéről a jövőre tekintettel,belátom,sem nekünk,sem a norvég csapatnak nincs mit keresnie az EB-n.

  Egyébként valami nem stimmel nálam,vagy a labdarúgást értelmező sejtjeimmel.Néztem a meccset,jött a szünet és a szokásos szakvéleményezés a stúdióban.Bla …bla… bla,majd Bozsik Péter azt mondta:Az történik a pályán,amit mi akarunk…nem engedjük a norvégokat kibontakozni……Király uralja a légteret a kapu előtt…!
  Hát,én azt láttam,hogy a norvégok nekünk jöttek,támadtak és eléggé benyomtak minket.Ha támadásra kényszerítettük a norvégokat,akkor igaza van Bozsik úrnak,beálltunk és “gyertek ránk” taktikával ezt kényszerítettük rá ellenfelünkre.
  Király Gabi.Szenzációs védéssel indított,tulajdonképpen ott dőlt el meccs sorsa,hogy megtartotta csapatot remek bravúrjával.De a kifutásai annyira bizonytalanok voltak,mint a felnőttek között első meccsét játszó kapuspalánta.Potyogott ki a labda a kezéből,alig érte el a beadásokat,szóval minden volt,de nem a magabiztosság…
  A 2. félidőben már volt benne valami a régi Királyból,de ez már nem az igazi…
  Lényeg a lényeg,mindkét csapat mélyen alul teljesített és gyenge játékot mutatott.Nem valók az EB-re.
  Hajrá,magyarok,vasárnap ismét szurkolunk!

 10. Én is úgy láttam a meccset, hogy két rendkívül gyenge csapat mérkőzött és a szerencse – kivételesen – mellénk szegődött, elég csak a hajrában fejelt norvég kapufára gondolnunk.

  Próbáljuk meg a dolgok pozitív oldalát nézni! Az eredmény mindenképpen elismerést érdemel! Másrészt ezúttal éreztem játékunkon, hogy volt taktika, volt stratégia, volt elképzelés, hogy mit akarunk a pályán csinálni. A védelem masszív volt, a középpálya jól szűrt, ám kevésbé épített támadást. Két játékos okozott számomra csalódást, Dzsudzsák, aki messze képességei és valós tudás alatt játszik sok-sok meccs óta; nem értem miért erőltetik Szalait, akinek nincs elég meccs a lábában. Azt gondolom, hogyha hétről hétre kifutna a pályára – akár a honi bajnokságban – jó formába lendülhetne, ott a helye a válogatottban, de jelen körülmények között alkalmatlan, miközben Böde a kispadon ül… Még azt is megkockáztatom, hogy a mozgékony Nikolics a darabos norvég védelemben több zavart okozhatott volna.

  A továbbjutás nyitott kérdés. Két dologtól félek: a nagy mellénytől, és/vagy a pániktól. Izgalmas lenne látnunk egy olyan statisztikát, hogy melyik játékrészben kapta a válogatott a legtöbb gólt. Gyanítom, az utolsó húsz perc alatt. Jelezhet erőnléti és mentális zavart is; megnyert meccsek végén blokkoltunk le nem egyszer. Úgyhogy elkél majd a biztatás az Üllői úton.

  Ha kijutottunk az EB-re, ráérünk akkor agyalni a továbbiakon. Láttunk nem is olyan régen csoportkörből kieső holland, vagy olasz csapatot, láttuk Görögországot, amint esélytelenként győzött. Világesemény megkétszerezheti a sportolók erejét, de okozhat leblokkolást is. Először essünk túl a vasárnap estén!

 11. Nemsokára foci,kezdődik a 2. félidő!

  Sajnos tragédiák sorozata előzi meg hétvégi meccseket,picit háttérbe szorul a sport a párizsi támadások miatt .
  Valaki,valahol már megírta:ez már háború…Nem tudok nem egyetérteni vele.

 12. Győztünk,kijutottunk az EB-re!

  Nem éppen egyszerűnek mondható körülmények között (3 kapitány),de a pótselejtezőn két győzelemmel,legyőzve az esélyesebb ,de nem jobb norvégokat,1986 Mexikó után végre világversenyen a válogatottunk.
  Bízzunk abban,hogy motiváló hatással lesz ez úgy a válogatottunk és az egész labdarúgásunk,mint a bajnokságunk és utánpótlásunk további fejlődésére,és arra,hogy visszaküzdjük magunkat oda,ahol jártunk,tartottunk anno…

 13. Mind az EB-re jutás, mind a tegnap esti győzelem elismerésre méltó, köszönet illeti valamennyi labdarúgót, a szakmai vezetést, nem utolsó sorban a szurkolókat!

  A tegnapi meccsen úgy játszott a csapat, ahogy az mindig elvárható lenne. Ezúttal Dzsudzsák is a régi volt, rettenetesen sokat futott, a támadásokban gólveszélyes volt, a kapufája igazán bemehetett volna… Nem volt gyenge pont, Priskin gólját látva, az ínyencek is nyalhatták a szájuk szélét 🙂 . Voltak a meccs előtt félelmeim, leginkább attól, hogy megpróbáljuk kihúzni 0:0-ra, szerencsére nem ez volt a taktika.

  Nagyon bízom abban, hogy feltámad a futball-láz hazánkban, az új stadionok élettel telnek meg, a srácok szívesen lemennek kütyüzés helyett focizni… Azonban – sajnos – ezzel nincs vége! Először is amíg a magyar bajnokság színvonala olyan amilyen, nem lesz előrelépés. Kőkeményen korlátozni kellene az egy csapatban pályára lépő légiósok számát; nem normális dolog, hogy válogatott szintű focistáink gyenge nyugati klubok kispadját koptatják! Csak akkor lesz jegyzett a magyar foci, ha főtáblára jutnak a nemzetközi ligákban klubcsapataink. Nem engedhető meg, hogy az előselejtezőkben nevesincs csapatok kiejtsék őket, augusztusra nincs állva maradó klubcsapatunk! Ráadásul a főtáblára jutás nagyon komoly pénzt hozna a konyhára, amelyet az utánpótlás nevelésére lehetne fordítani.

  Jelenlegi politikai – pontosabban háborús – helyzet akár az EB megtartását is veszélyezteti, de úgy kell készülni, hogy ha már kijutottunk és lesz EB, akkor a maximumot hozza ki magából válogatottunk.

  Mikor a meccs végén húszezer torokból felcsendült a magyart Himnusz, könny szökött a szemembe. Az Összetartozás Napján ott volt a magyar trikolor Kolozsvár és Dunaszerdahely felirattal… Összetartozunk! Hajrá magyarok!

 14. Sokat gondolkodtam azon,hogy a következő bejegyzésemet közzé tegyem-e,de a mai napon hallottam két ember beszélgetését ugyanezzel kapcsolatban,és hasonló volt az ő véleményük is. Tehát az előző hozzászólásokban említett utánpótlás neveléshez annyit füznék hozzá,hogy a vele foglalkozókat ( eddzők,sportvezetők )meg kellene szabadítani a rájuk nehezedő szülői nyomás alól,mert egy szülő az mindenre képes annak érdekében,hogy a gyermekét az általa kiszemelt focicsapat kezdő 11-ében lássa még akkor is, ha a gyermek más sportágban sokkal többre lenne képes ( vagy ott sem ).

 15. Hoppá!

  Nagyon érdekes észrevétel Páncél Bélától.Ez meg sem fordult a fejemben,pedig élő példákat tudok felhozni diák-,és ifi,korosztályos válogatott szinten.
  Csak röviden.Ennek a jelenségnek is-mármint a szülők nyomása az edzőkre,illetve beleszólásuk a csapat felállításába-a hátterében a módosabb családokat kell keresni.Mint minden szülő,azt szeretnék,ha gyerekük focizna,ezen belül rendszeresen játszana.
  De sajnos nem minden gyerek egyformán tehetséges és egy bizonyos kor felett már fontos a csapat számára az eredményes szereplés az adott bajnokságban,
  Itt lép be a képbe a szülő-aki ,mint szponzor is-“megbeszéli” az edzővel,csapatvezetővel,hogy a gyereke játszani fog és a jobb,de kellő ráhatással nem bíró szülő gyereke nem kap helyet a kezdőben…
  Hölgyeim,uraim,ez való helyzet,mondom,a kölyök korosztálytól egészen az U 19-ig (válogatottról beszélek) belefér ez a képlet a fociba .

  Biztosan láttátok a Csontdaráló c.filmet.A ” fekák” húzták ki a sz@rból a csapatot,ugye?Amikor én fociztam,nem volt olyan csapatunk,ahol nem játszottak volna cigány srácok.Ügyesek,gyorsak voltak,tudtak focizni,született érzékkel bírtak.
  Ma nem látom őket.Vajon hová lettek?
  Kinézték őket a csapatból,öltözőből a BMV X 5-ős anyukák…(bocsánatot kérek azoktól az anyukáktól,akik nem így éreznek,de ez a valóság).

 16. Mindenek előtt elnézést kérek, amiért sokáig nem reagáltam, pedig a felvetett téma nagyon fontos! (Egyszerűen annyira leterhelt vagyok, hogy nem jut időm a honlapjaimmal foglalkozni.)

  Nyilván vannak olyan szülők, akik ilyen-olyan módon nyomást gyakorolnak az edzőkre gyermekük érdekében. Azt gondolom, hogy az olyan mérhető teljesítményt megkívánó sportágakban, mint pl. az úszás, a kellő tehetséggel nem megáldott gyermek lemarad az edzésen a többiektől, előbb utóbb befejezi. Csapatsportokban már bonyolultabb a dolog, edzőnek, sportvezetőnek kell a sarkára állnia, hogy ellenálljon a szülői nyomásnak. Volna azért még egy fontos szempont: úgy kellene ezt intézni, hogy a gyermek ne frusztrálódjék, ne vesszen el a mozgás öröme a számára, hanem keressék meg azt a formát, amelyben sikeres lehet, amelyre motivált!

  Ha már itt tartunk, sokkal nagyobb probléma a gyermekkori mozgásszegény életmód! Látom azt a szülői magatartást is, amely pont az ellenkezője a felvetésben írottaknak: sok esetben felmentésért vegzálják a gyermekorvost. Ha van iskolai úszás, gyakran mindössze annyi a félelem, hogy megfázik… mentsük föl…

  Nem tudom, hogy az élsport az intenzíven sportolni vágyók mekkora hányadát teszi ki, de alighanem a jéghegy csúcsát jelenti csak. Elvitathatatlanul fontos szerepe van abban is, hogy a sikerek csalogatják az utánpótlást, hogy felkeltsék a gyerekekben az intenzív testmozgás iránti vágyat. De nem lehet mindenkiből olimpikon, országos bajnok, stb., azokra kellene nagyon odafigyelni, akikből bár nem lesz élsportoló, ne vesszenek el a rendszeres testmozgás, intenzív sportolás számára!

  Végül: Béla érintette a megfelelő sportág kiválasztását. Gyerekeknél csak olyan jöhet szóba, amelyre motivált. Ha imádja a lovakat, akkor lovagoljon, ha megtetszett neki például Priskin bombagólja, akkor kezdje el a labdát kergetni! Talán némi szerencse is kell ehhez, lehet, ha sportkarrierje indulásakor Djokovics nem teniszütőt ragad, hanem a focilabdát kergeti, akkor most a horvát megyei bajnokságban játszana, a világ pedig szegényebb lenne egy zseniális teniszjátékossal…

 17. Portugália, Ausztria, Izland… azt hiszem nincs könnyű ellenfél, Portugáliát még soha nem tudtuk legyőzni, Ausztriával pedig a legtöbb egymás elleni meccset játszottuk… Talán nem is ez a lényeg, hanem, hogy lesz miért izgulnunk!0

  A szakmai stáb pedig megkezdheti az ellenfelek feltérképezését!

 18. Bizony nem könnyű csoportba kerültünk.Bár számunkra nem létezik ilyen jelen állapotban-senkit ne tévesszen meg a FIFA ranglistán a pillanatnyi helyezésünk-aki picit odafigyelt válogatottunk teljesjtményére,tudja jól.
  Mindezek ellenére azt várjuk válogatottunktól az EB-n,hogy nem a pofozógép szerepében szerepel mejd,hanem a lehető legjobb teljesítményt hozzák ki magukból.
  Esélylatolgatás?Felesleges.Mindenki verhető.Simán lehet pontokat szerezni az ellenfeleinktől és ennek tükrében a ( 2 legjobb) 3.helyezés is a továbbjutást jelenti.Sok sikert a fiúknak és a felderítő csapatnak!

  Rossz hír az,hogy Böde megsérült.Reméljük aszezon kezdésre felépül,vagy legalább is az EB kezdetére már visszakerül a versenyformába fizikailag és számthatunk góljaira a tornán.

  Csak a pontosság kedvéért:
  jún.14,Bordeux,Hun.-Ausztria
  jún.18,Marseille,Hun.-Izland
  jún.22,Lyon,Hun.-Portugália

 19. A magyar férfi vízilabda-válogatott 20-5-re legyőzte a török csapatot a belgrádi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság D csoportjának pénteki harmadik fordulójában.

  A magyar együttes – amely hétfőn 8-8-as döntetlent játszott a görögökkel, majd szerdán 12-6-ra győzte le az oroszokat – így hét ponttal és plusz 21-es gólkülönbséggel zárta a csoportkört. Amennyiben a játéknap 20.15 órakor kezdődő zárómérkőzésén a görögök kevesebb, mint hat góllal nyernek (illetve hattal, de nem szereznek többet 11-nél) az oroszok ellen, akkor Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese végez a csoport élén és vasárnap a grúzokkal játszik a nyolc közé kerülésért.

 20. Ma (kedden) este 20:15-kor Horvátországgal mérkőzik válogatottunk a legjobb négy közé jutásért! Hajrá magyarok!

 21. Ne feledkezzünk el a lengyelországi kézilabda EB-ről sem. A jó kezdés (Montenegro) után az oroszok ellen botlottunk. Holnap (szerdán 20:00) lesz az utolsó csoportmérkőzés Dánia ellen…

 22. Na, a vízilabda elődöntő megvan! Szurkoljunk holnap a kézilabdás fiúknak! Hajrá magyarok!

 23. Szép volt fiúk, következik az elődöntő Montenegro ellen! Csak így tovább!!!

 24. Nem sikerült 🙁 … Azonban semmi okunk szégyenkezni, kemény csatában, jobb csapattól kaptunk ki. Remélem a bronzérmet megszerezzük!

  Arról nem beszélve, hogy női csapatunk döntőt játszik!

 25. Női vízilabda csapatunk Európa-bajnok!!! Hatalmas kűzdelemben győztek Hollandia ellen, szép volt lányok, köszönjük!

 26. Férfi csapatunk “levezető” mérkőzésen könnyedén megszerezte a bronzérmet a görögök ellen. Nincs semmi ok az elkeseredésre, dolgozik a csapat, a kontinensviadal nyilván megmutatta a játékosoknak és szakvezetőknek, hogy melyek azok a dolgok, amelyeben javulnunk kell. Bárkivel versenyben vagyunk; számomra az tűnt fel, hogy az emberelőnyös helyzetekben rejlő lehetőségeket nem jól aknázzuk ki.

  Ha valaki tudja, mikor lesz az olimpiai kvalifikációs torna, kérem, hogy tegye közzé. Nekem azért kicsit furcsa, hogy már az EB ezüstérmesnek (lásd Hollandia női válogatottja) is minősítő versenyre kell mennie az olimpiai részvételért…

  Izgalmak tekintetében jól indul az év, tegnap a női döntőn és a férfi elődöntőn sem dőlhettünk kényelmesen hátra a képernyő előtt…

 27. Íme a válasz a tegnapi olimpiai kvalifikációs tornával kapcsolatban. Triesztben lesz, április folyamán. (Egészen jól elmonologizálok itt… kávéház helyett egy őrült naplója?)

 28. Óriások csatája volt! Nagyon régóta nem néztem focimeccset, de a Juve iránt táplált szurkolói érzelmeim, ma este a képernyő elé szögeztek, hiszen a BL-ben a Bayern-nel már egyenes kieséses szakaszban találkozott.

  El kell ismerni, a “bajorok” – már amennyi volt belőlük a piros mezben – fantasztikusan játszottak, Robben gólját tanítani kellene! 0:2-nél, már gondolkoztam, hogy lefekszem, de a Juve egy talált góllal (védelmi hibát használtak ki) felállt, magához tért, kiegyenlített. Életben maradt a továbbjutás reménye!

  Ami nem tetszett, hogy a Juve hazai pályán is úgy kezdett, mintha idegenben játszott volna. Az viszont fantasztikus, hogy amikor gáz volt, mennyire mélyről kapaszkodtak vissza!

  Ami a továbbjutási esélyeket illeti, így is a bajoroknak áll a zászló, de mindig beigazolódik, hogy az olasz csapatokat nem lehet leírni, rághatom a körmömet visszavágón, a remény hal meg utoljára 😉 !

 29. Találó megnevezés a tegnapi BL forduló párharcaira,Doki.A Juve mérkőzéshez nem tudok többet hozzátennide lenne két megjegyzésem.Egy:csak átkapcsoltam erre a közvetítésre,mert a szomszéd csatornán sem kisebb kaliberek játszottak.Kettő:A Juve ennek a sorozatnak idén a top meglepetése,elsősorban küzdőszellemük miatt .Már ősszel is volt olyan mérkőzésük a BL-ben,hogy a képernyő előtt ülve is érezni lehetett az akarást a csapaton.

  Arsenal-FC Barcelona 0:2.Szerintem eldőlt a továbbjutás,az ágyúsoknak nem adok esélyt a Barca átlépésére.
  70 percig komoly iramú,nagyon izgalmas meccset láthattunk,mindkét csapat a győzelemre játszott (!!!) .Szinte oda-vissza támadtak a játékosok,komoly helyzetek nélkül,de minden támadás kis híján gólhelyzetet szült.A védelmek mindkét oldalon az utolsó előtti pillanatban hárítani tudtak,ezért nem alakultak ki közvetlenül kapura tartó lövések.
  Persze a szerencse is beleszólt pl.Suárez fejesénél alig ment fölé a labda (később Cech-ről kipattanó labdát kapufára küldte,azután a védők léptek bele a lövésébe),a másik oldalon a Barca kapusa a gólvonalon állított meg egy fejest.
  Szóval az Arsenal feladta a leckét,de a 70-ik percben egy gyors-mit gyors,villámgyors-kontrát követően a baloldalon Neymarhoz került a labda,egy csel után laposan betette Messinek a büntetőbe,aki lehetetlen finomságú mozdulattal “elfektette”Cechet,majd a kapuba bombázott-0:1.
  Itt még lett volna esély az egyenlítésre és egy szorosabb visszavágóra,de a lefújás előtti percekben Messit csak buktatni tudták a védők-jogos 11-es,persze Messi bevágta és bebiztosította a Barcelona győzelmét és-akár- a továbbjutását is.
  A Barca játékához nincs mit hozzáfűzzek-a bolygó legjob klubbcsapata.Viszont az Arsenal nem tud egyről kettőre jutni-a Premier ligben sem-csatársor nélkül.
  Véleményem szerint Giroud nem elég progresszív,sok helyzet kell neki a góllövéshez,Sanchez még nem teljesen egészséges játékos benyomását kelti és ő sem az a típus aki 10 helyzetből 7-et bevág.
  Bár az Arsenal legutóbb legyőzte a Leicestert és ezzel 2 pontra visszajött a tabella éllovasára és él az esély az esetleges bajnoki címre,látszik a játékukon a kétségbeesés olykor.Rengeteg labdát képesek beküldeni az ellenfél büntetőjébe,de alig találnak be a hálóba.
  Véleményem szerint ez is az egyik oka a tagnapi vereségüknek.Ennek ellenére le a kalapot Wenger és csapata előtt,mindenképp a legjobbak közé tartoznak az idén úgy a bajnokságban,mint a Bl-ben.

 30. Óriások csatája – Bayern München – Juventus – mindent megmutatott, ami miatt a labdarúgás még mindig szerethető sport! Gratulálok kedvenc külföldi klubcsapatomnak, hiszen annak ellenére, hogy kiestek, emelt fővel jöhettek le a pályáról. Az is érthetővé vált, hogy világszerte miért van ekkora szurkolótábora az Öreg Hölgyként is emlegetett torinói csapatnak!

  Ha visszatekintünk az első meccsre, emlékezhetünk rá, hogy a Bayern kétgólos előnyt szerzett, a Juve képes volt felállni, kiegyenlített, ezzel életben tartotta a továbbjutás esélyét, a müncheni visszavágó előtt.

  Münchenben ott folytatódott, ahol Torinóban abbamaradt, a Juve kétgólos előnyt szerzett! Az első góljukat ezen a szinten ritkán látható védelmi hiba előzte meg, ám a második… ez a nagybetűs FOCI! Szinte a saját kapuja elől indult a csatár (Morata), mint a kés a vajon, úgy szlalomozott a fellazult védelem játékosai között, önzetlenül játékba hozta Cuadratót, aki egy csel után védhetetlenül bombázott a kapuba. Itt az összes gólt megnézhetitek!

  Még a második félidő elején is voltak a Juvénak helyzetei, majd a bajorok fölénybe kerültek, levegőben lógott a gól. Így történt, sőt a 91. percben egyenlített a Bayern. A 2×30 perc hosszabbítás egyértelműen az övék volt, lőttek két gólt, továbbjutottak.

  A két meccs elképesztő volt! Minden megtörtént, amitől a világ egyik legcsodálatosabb dolga a SPORT. Küzdelem, szépség, akarat, dráma… Egyáltalán nem érzek keserűséget a Juve “kudarca” miatt, amit lehetett megtettek, most ezt hozta a sors. Érzésem szerint az döntött végül, hogy míg a Bayern a cserejátékosok pályára küldésével megerősödött, a Juve inkább meggyengült. De ezért nem szabad az edzőt bírálni, nyilván pontosan megfogható szakmai okai voltak annak, hogy mikor kit cserélt le és küldött a pályára. Az óriási tét ellenére sportszerű meccs volt! Még az olaszok sem húzták (nagyon) az időt, nem volt fetrengő, földet evő “sérült”, akit hosszasan ápoltak 😀 …

  Ma délben lesz a sorsolás, bár a napfényes Itália csapatai mind kiestek, érdemes lesz követni a csapatok útját a döntőig!

 31. Túl vagyunk a BL nyolcaddöntőn.Sajnos a Juventus kiesett,nem jutott át a bajor hengeren.
  Meglepő ,kétgólos előnyre tett szert a Juve az első félidőben,de a Bayern nem adta fel-ahogy az egy német csapattól elvárható.A félidőben a nézők között a kamera felfedezte Karl Hainz Rummeniggét.Na-mondom a lányomnak-ha ő most játszana,akkor a második félidőben becserélnék és lőne két gólt és adna egy gólpaszzt.Simán menne tovább a Bayern.
  A végeredményt ismerjük:2-2 a rendes játékidőben,hosszabítás után 4-2 a bajoroknak.Az igazság az,hogy a Bayern jobb volt,tudatosabb,nem is merült fel bennük a kétgólos hátrányban sem a kiesés lehetősége.
  Bár volt lehetősége a Juventusnak kontratámadásokra és góllövésre,ez a meccs a Bayerné volt.Sok helyzet mindkét oldalon,jó iram,mi kell több?
  Gigi Buffon kiszolgáltatott helyzetbe kerül a góloknál,esélye nem volt hárítani.

  Tegnap este szintén szuperrangadó volt az Európa Ligában,MU-Liverpool 1:1,az utóbbi csapat jutott tovább.Az első félidő még a megszokott angol színvonalat is meghaladta,hihetetlen iramú focit láthattunk,mindkét oldalon lehetőségekkel.
  A MU jutott előnyhöz büntető révén,de a Pool még a félidő lefújása előtti másodpercekben egyenlíteni tudott.Ezzel tulajdonképpen beleverte a szöget az ördögök koporsójába,3 gól kellett a továbbjutáshoz…
  A kedvező eredmény tudatában sem állt be a Liverpool védekezni,hanem tovább hajtottak és kiszolgélták a közönséget,ahogy az elvárható Albionban…

  Kivel találkozhatunk a következő fordulóban?Lássuk:Benfica,Barcelona,Real,Atletico,Bayern,M.City,Wolfsburg,PSG

 32. A negyeddöntő párosítása (az első meccseken az elöl állók lesznek a házigazdák):

  VfL Wolfsburg (német)-Real Madrid (spanyol)

  Bayern München (német)-Benfica (portugál)

  FC Barcelona (spanyol)-Atlético Madrid (spanyol)

  Paris Saint-Germain (francia)-Manchester City (angol)

 33. Ma lenne 90 éves Laci bá’ aki szívünkben tovább él, a Jóisten vigyáz rá Zsóka nénivel együtt.

  http://magyaridok.hu/sport/vol-egyszer-egy-papp-lacink-528898/

 34. Ma rendezik az első két párharcot a BL negyeddöntőben:

  Barca-Atletico,Bayern-Benfica

  Szombaton este volt a sokadik El Classico,Barca-Real 1:2.Zidane bemutatkozása edzőként remekül sikerült.
  Az első félidőt látta,sok párharc és a jellemző túlspanoltság,ennyi.Nem is maradtam fenn tovább…

 35. Zidane ki helyett, melyik csapat kispadjára ült?

  Bocs a tájékozatlanságomért… Az már biztos, hogy Conte, aki jelenleg olasz szövetségi kapitány, az EB után a Chelsea edzője lesz.

  Más. Zajlik a férfi vízilabda olimpiai kvalifikációs tornája, a franciákat legyőztük, Kanada elleni tegnapi döntetlen viszont komoly figyelmeztetés, nincs zsebben az olimpiai repülőjegy!!!

 36. Zidane a Realt edzi,durván 3 hónapja,Rafa Benitezt váltotta nem túl meggyőző eredményei miatt.Ha már felhoztad az olasz szálat,a hétvégén elhunyt Cesare Maldini (Paolo Maldini édesapja) volt olasz válogatott labdarúgó és edző.
  Nagyjából olyan fogalom volt az olasz labdarúgásban,mint amilyen nálunk volt edzőként a nemrég távozott Verebes “Mágus” József.
  Béke poraikra.

  Pólósainknak nagyon oda kell figyelniök nemcsak erre a kvalifikációs megmérettetésre,hanem úgy általában,mivel az utóbbi időkben nem sok babér terem számunkra ebben a sportágban is (…hogy a férfi kézilabdát ne említsem…).

 37. Romániát legyőztük, igaz nem láttam a meccset, de az eredmény örvendetes. Talán a Kanada elleni botlás jókor jött figyelmeztetés volt…

 38. Bayern-Benfica 1:0.Barca-Atl.M. 2:1.

  Az utóbbi mérkőzést megnéztem.Talán tipikusnak mondható meccs volt,első sorban az AM részéről,Tudni kell azt,hogy a spanyol bajnokság egyik legfurcsább,mondhatni minden szimpátiát mellőző csapata az Atletico-legalábbis azóta,amióta Diego Simeone az edzőjük.
  A La Liga egyébként sem a balettmozdulatokról és a kíméletes labdaszerzésről szól,de az említett csapat ,ha kell, falusi módszerekkel képes az ellenfelet padlóra küldeni.Ha ebben partnerre találnak,kész is az adok-kapok foci.
  Már-már ide sodródott a tegnapi mérkőzés kimenetele is(10 sárga lap,1 piros),de a Barca játékosai nem hagyták magukat kiprovokálni a kritikus helyzetekben.Első sorban Neymart gyepálták rendesen,lett is volna alkalma kakaskodni a brazil csatárnak,de nem ment bele a csőbe,előre gondolva a visszavágóra-amely egyébként kínszenvedés lesz a Barca számára.
  A mérkőzést tulajdonképpen Torres kiállítása leegyszerűsítette.0:1-es állásnál felesleges párharc után a 30.perc körül beszedte a 2. sárgáját és innét csak az volt kérdés,mikor egyenlít és mekkora arányú győzelmet arat a Barca.
  A 2. félidő nyomasztó hazai fölényt hozott,a vendégek 10 emberrel a büntetőjükbe szorultak,foggal,körömmel védekeztek.
  Feltűnt nekem,hogy Suarez alig látszik,szinte csak a létszám miatt volt a pályán,erre fel mintha jelszóra kiegyenlített,majd kicsit később egy remek fejessel megszerezte a győzelmet jelentő találatot a Barca számára.
  Ami Suárezt illeti,feltűnően nyugodt volt,nem piszkált nagyon senkit,csak egy arculütést produkált a mérkőzés során.Ha nem rúg két gólt,beleszürkül a mezőnybe…
  A visszavágó nagy harc lesz,60-40% arányban látom az esélyt a Barcelona továbbjutására,figyelembe véve az ellenfél játékstílusát,ehhez a hazai pályát adom hozzá és kész egy képlet a nem túl szép,de annál vadabb küzdelemre.

  Ma folytatódnak a küzdelmek,Wolfsburg-Real és PSG-M.City párosításokkal.Valószínűleg az utóbbi meccset nézem meg,a másikra csak átkapcsolok az eredmény miatt,de ez a játék színvonalától is függ majd.

  ui.:
  …”azt beszéli az egész város,bajnok lett a Ferencváros”…Ami azt illeti,29.alkalommal.De ennyire szürke ünneplésre még nem volt példa.Igaz,messze még a szezon vége,de nem hiszem,hogy a Fradi szurkolók az utolsó fordulót követően megrohanják a Grupama Arénát,levágják a hálókat és felszedik a gyepet.

 39. Én csak az első félidő második felét láttam. Torres második sárgája teljesen jogos volt, ám a szabálytalansága semmivel sem indokolható, egyáltalán nem volt rá szükség! Lehet, ezzel úszott el az AM hajója.

 40. Wolfsb.-Real 2:0,elég meglepő eredmény…

  PSG-Man.City 2:2,izgalmas, hajtós mérkőzés volt,erre azt lehet mondani,ha már egyenes kiesésről van szó,hogy tipikus kupameccs.
  A hazaiak enyhe fölényben játszottak,ahogy ez várható volt,mégis a MC profitált ebből,előbb a vezető góllal,később egyenlíteni tudtak.2:1-es hazai vezetésnél voltak pillanatok,amikor a levegőben lógott a hazaiak 3.találata,de rendre kimaradtak a lehetőségek,és ahogy az lenni szokott-ha nem adsz,kapsz-a vendégek egyenlítettek és megtartották a kecsegtető eredményt a visszavágóra.
  Szerintem Manchesterben kétesélyes találkozót láthatunk a jövő héten.Nem tudok szó nélkül elmenni a PSG játékosai mellett.Érdekes csapat,nagyon jó kerettel,igazi “nagy név” Ibrahimovics,de ott van még néhány brazil is,Thiago Silva,David Luis (elég furcsa játlkos) és Cavani.
  Nagyon tudnak focizni és egy jó edzővel (Loran Blanc) esetleg lehet még egy-két jó szezonjuk.Ha figyelembe vesszük a sorsolást,van esélyük a BL döntőig menetelniük és a Barca kivételével legyőzhetnek ott bárkit.

 41. Vízilabda válogatottunk veretlenül lett első az olimpiai kvalifikációs tornán. Aki nem követte a mérkőzéseket, bizonyára úgy gondolja, hogy ez természetes. Téved!

  Számomra érthetetlen, hogy amikor a sportág vitathatatlanul európai túlsúlyú, miért kell ez EB bronzérmesének külön kvalifikálnia magát? Ám lépjünk ezen túl!

  A kulcsmérkőzés a németek elleni volt, már nem tudom pontosan, négy vagy öt gólos vezetésünk után, az utolsó negyedben feljöttek egy gólnyi különbségre, a legvégén a döntetlenért támadtak! Ha ez labdarúgóinkkal történt volna, most tajtékoznék… Nem volt ez sem jó érzés, egészen addig, amíg a meccs után Benedek Tibor a mikrofon elé állva elmondta, hogy mennyire szereti ezeket a játékosokat, mennyivel nehezebb a túlélésért, mint a dicsőségért harcolni!

  A németek ellen a negyedik negyedre leengedtünk, ám eldőlt, megszereztük a kvótát, ott leszünk Rióban! Igen ám, de még két meccset – tét nélkül – le kellett játszanunk! Tegnap meggyőző fölénnyel, kiváló teljesítményt mutató cserekapussal győztük le a franciákat. Ma játszottuk a döntőt a torna házigazdájával, a vízilabdában előkelő helyen jegyzett napfényes Itália válogatottjával, őket is legyőztük! Bár a meccset nem láttam, az eredmény magáért beszél.

  Mikor azt írtam, hogy “tét nélkül” nem fogalmaztam pontosan. Ugyanis az olimpiai csoportbeosztásnál egyáltalán nem mindegy, hogy melyik kalapba tesznek minket! Bár ma még senki nem tudja (!), hogy ez a tornagyőzelem ebből a szempontból mit számít, jó hogy így történt, halálosan fáradt csapatunk az utolsó két meccsére is összeszedte magát!

  Teher alatt nő a pálma, tartja a mondás. Valószínűleg a szakmai stáb és a játékosok sem kívánták ezt a megmérettetést, mégis, alighanem előnyünkre vált! A szövetségi kapitány is tisztábban láthatja kikre számíthat, kipróbálhatott számos variációt, taktikai elemet. Bár ezek a játékosok nem szorulnak rá, hogy megérezzék a siker ízét, ez a veretlenül megnyert torna újabb erőt adhat a sikeres olimpiai felkészüléshez.

  A magyar vízilabda ismét letett valamit az asztalra. Ha nem jutottunk volna tovább, most mindenki fanyalogna, de ha valaki úgy gondolja, ez egy könnyen elintézhető menet volt, téved. Mindenért küzdeni kell.

 42. Én követtem az eseményeket, néztem a tegnapi meccset is, és mondhatom, hosszú idők után a legjobb játékot mutatta a magyar válogatott tegnap az olaszok ellen. Benne volt a tűz, hogy igen, nyerni szeretnének, még akkor is, ha a fő célt, a kvalifikációt már elérték. És érezhetően benne volt az a könnyedség, amit hiányoltunk az utóbbi évben pár meccsen tőlük. Bizonyára nem véletlenül, ez a torna megmutatta, hogy milyen pszichikai terhet jelenthetett az, hogy ez az utolsó esély a kijutásra. Más kiváló válogatottak is igen nehezen jutottak túl a négybe jutásért játszott mérkőzésen. Nemcsak a magyarok, de a spanyolok és az olaszok is 8:7-et játszottak olyan csapatok ellen, akik mondhatjuk, hogy hozzájuk képest azért egy szinttel lejjebb vannak játékosállományban, képességek terén, és máskor valószínűleg 4-5 gólos különbséggel, simán vernék őket. Mi több, az olaszok 7-8 másodperccel a meccs vége előtt még döntetlenre álltak Románia ellen (és a félidő, és a 3. negyed vége is döntetlen volt)…
  Ilyen végeredmény után nem bánom, hogy csak most, csak így jutott ki a férfi válogatott Rióba. Maga Benedek Tibor is elismerte, hogy talán nem vették elég komolyan a korábbiakban (VB, Világliga, EB), hogy már ott ki kellene harcolni a kvótát, ebből tanulni fognak… Valószínűleg ők is kicsit elhitték, hogy ott a helyünk, hiszen a legjobbak között vagyunk, és lehetetlen, hogy ne jusson ki a csapat, aztán a baj az volt, hogy a nem a tervek szerinti szereplések során egyre fogytak a lehetőségek.
  Jó azt is látni, hogy néhány fiatal játékos most bizonyított, van megfelelő utánpótlása a csapatnak, Vámos Márton már régóta stabil tag, de az ifjabbak közül nekem most Manhercz Krisztián játéka tetszett nagyon, és Zalánki Gergő is meggyőző volt (s ő nem utolsó sorban balkezes is).

 43. Benedek Tibor együttese a riói olimpián egy csoportba került Ausztráliával, Görögországgal, Japánnal, Szerbiával, valamint a házigazda, honosított játékosok sorával megerősített Brazíliával.

  Most már is tudjuk, mire számíthatunk!

 44. BL negyeddöntő visszavágók:

  Real- Wolfsburg 3:0,mondhatni sima Real győzelem született.A 18.percben a hazaiak letudták a hátrányukat,bár a németeknek egy gól is elég lett volna a továbbjutáshoz,nem sikerült betalálniuk a kapuba,viszont CR -nak összejött a 3. gólja is.Még ekkor is csak egy találat hiányzott a német továbbjutáshoz,de nem volt bennük elég erő,a Real uralta a játékot és jutott tovább megérdemelten.

  Man.City-PSG 1:0,továbbjutó a City…

 45. Következő továbbjutók a Bayern és az Atletico Madrid.Az előbbi eredmény várható volt,az utóbbi szinte megjósolhatatlan.Az Atletico a tökéletes védekezésnek köszönhetően jutott tovább egy helyenként szikrázó mérkőzésen.
  Megkockáztatom kijelenteni,ha a Barca (vagy csak Messi?) ennyire formán kívül teljesít a szezon befejezéséig,nem kell,hogy spanyol bajnok legyen…

 46. BL 1.elődöntő 1.mérkőzésén M.City-Real Madrid 0:0.Nem túlzottan látványos mérkőzésen nagyjából a spanyolok akarata érvényesült a pályán,C.Ronaldo nélkül felálló Real többet támadott az ellenfelénél,kapura tartó lövések száma is erről tanúskodik,de igazi gólveszélyes helyzetet nem alakítottak ki,így alakulhatott ki a gól nélküli eredmény.
  A továbbjutásra a látottak alapján a Realt tartom esélyesebbnek.
  Ma következik a másik mérkőzés,remélem gólokkal…

  Érdekes eredmény született a hétvégi NB 1 fordulójában.az MTK kikapott a Puskástól.Kétségekre az adhat okot,hogy az MTK eddigi hazai mérkőzéseit hozta,olyan skalpokat csípett meg,mint a bajnok FTC,Debrecen.Érdekes módon a kullogó,kiesésre esélyes Felcsút megverte idegenben a törekvő MTK-t.
  Tudom,a labda kömbölyű…

 47. A 2.elődöntő érdekesebb játékot hozott,az első játékrészben inkább a küzdelem dominált.A hazaiak találatát követően változott a játék képe,a 2. félidőben a Bayern támadott többet,de az Atletico mintha kontráik révén veszélyesebb tűnhetett.
  Mindent összevetve főleg a 2. játékrésznek köszönhetően izgalmas párharcot láthattunk-de voltak már ebben a sorozatban jobb meccsek is.

  Atletico Madrid-Bayern 1:0

 48. Köszönöm Peti, hogy ébren tartod kissé elhanyagolt, porosodó kávéházunkban a témát!

  Mióta kiesett az utolsó olasz csapat, nem nagyon éri el a BL az ingerküszöbömet, de most már figyelni fogom a hátralévő három meccset én is!

  Készülök az EB tippjátékra, amelyet biztos, hogy elindítok, remélem ez eléri majd a ti ingerküszöbötöket! A szabályok nem fognak változni.

  Kicsit más… most már gőzerővel elkezdődött az íjászat, egyesületem az Alsóörs SE rendezésében elindult a Dunántúli Terepíjász Kupa, íme az egyik televízió tudósítása:

 49. A legközelebbi sportesemény a jégkorong VB:magyar részvétellel és a kezdő bully a szlovákok ellen lesz május 7-én,11 órakor,szombaton.
  Gondolom a kitűzött cél az A csoportban maradás.Nem tudom véleményezni a reális esélyeket csapatunk szempontjából,de mindenképp látok esélyt a bennmaradásra.Nem túlzott optimizmusból mondom ezt,inkább azért,mert a mezőny eléggé lehígultnak látszik.Induljunk ki mindjárt a nyitómeccsünkből,illetve az ellenfelünk erejéből.Nem becsülnek le minket.Előttük lebeg a 7 évvel ezelőtti,utolsó másodpercekben elért góljuk ellenünk (3:4) és az a tény,hogy azóta honosított kanadai játékosaink lettek,plusz a szlovák sztárok nem jönnek a VB-re.
  Gondolom,a többi,potencionálisan gyengébb csapatot is meg lehetne fogni egy kis szerencsével.
  Majd meglátjuk…Hajrá,magyarok!

 50. Ne feledkezzünk el a mai és a holnapi BL ellődöntők visszavágójairól.Ma Bayern-Atletico,holnap (szerdán) Real-Manchester City.
  Remélem,izgalmasabb mérkőzéseket láthatunk,mint a múlt héten.

 51. Végig izgalmas mérkőzésen,helyenként szikrázón-még a kispadokon is-az Atletico 1:2-es veresége ellenére jutott az ide BL döntőbe elsőként.
  A bajor henger ezúttal kevésnek bizonyult a spanyol fallal szemben,pedig döntögették rendesen.Két büntető maradt ki a mérkőzésen.Ha az elsőt sikerült volna belőniük a bajoroknak,akkor 2:0-nál több esélyük lett volna megtartani a továbbjutást jelentő kétgólos különbséget,de a büntető kimaradt és az ellenfél,ahogy ez lenni szokott,kiegyenített.
  Érdekes módon az Atletico Torres révén hajszálpontosan lemásolta Müllert a büntető végrehajtásánál. Ennek a büntetőnek a megítélésénél hatalmasat hibázott -az egyébként jól bíráskodó-játékvezető.A szabálytalanság egyértelműen a büntetőn kívül történt…
  Mindent összevetve jó mérkőzés volt,és az elmúlt egy-két év alapján az Atletico Madrid szerintem jogosan érdemelte ki a döntőbe jutást,annak ellenére,hogy játékstílusuk nem a legszimpatikusabb.Mondhatni ” simeonés”,de eredményes.
  Folyt.köv.

 52. Köszönjük! Talán a mai meccset én is láthatom…

 53. Real-M.City 1:0.Spanyol döntő lesz a BL-ben.Nem tudok sokat írni a mérkőzésről,küzdelmes párharc volt,a City nem érett meg a feladathoz.Az arab tulajdonosoknak még szét kell nézni a piacon ahhoz,hogy topcsapatuk legyen.
  Nem tudom eldönteni azt,hogy a Real annyit adott ki magából,amennyi feltétlenük szükséges volt a továbbjutáshoz,vagy pillanatnyilag ennyi van bennük.
  Ha az utóbbi feltételezésem helytálló,akkor a döntőben az Atletico győzni fog.Ők ugyanis motiválva vannak az esetleges BL trófea elhódításában,a Real meg már annyiszor megnyerte…
  Minden esetre szikrázó döntő lesz,az biztos.

  Péntektől hoki VB,szombaton megmérettetünk.

 54. Csak az első félidő végét láttam, lüktető mezőnyjáték folyt. Hová lett a Real korábbi kapusa? Lapátra tették, vagy sérült?

  Érdekes lesz az EB fényében a spanyol házidöntő… Igaz a nemzeti válogatottjuk lehet gyengébb, mint a klubcsapatok külföldiekkel megerősítve. A klubsikerek alapján nehéz az EB-re tippelni, pedig lassan kezdhetitek az esélylatolgatást 😉 !!!

 55. Ha Iker Cassillasra gondolsz,ő már egy éve nem a Real játékosa.Bár nem ismerték el hivatalosan-szerintem viszont nyilvánvaló-formahanyatlás okán váltak meg a már-már ikon játékosuktól.
  Szomorú látvány volt a sajtótájékoztató,melyen a kapus bejelentette távozását a klubbtől.Szinte hozzánőtt a Realhoz Casillas,úgy tudom,kölyökkorától volt a játékosa,egészen fiatalon,18 évesen került a felnőtt csapatba és maradt oszlopos tagja annak sok éven keresztül.
  Természetesen a spanyol válogatottat sem lehetett nélküle elképzelni.A világ egyik legjobb kapusának tartottam Ikert,de valóban az utolsó két szezonban látványos formahanyatlás volt tapasztalható nála-nekem,laikusnak is feltűnt.A “formahanyatlást” azért mérjük a Real és a válogatott mércéjével,mert az,hogy becsúszott nála néhány olcsó labda,azért nem azt jelenti,hogy elfelejtett védeni,de a főnökei biztosan mélyebbre láttak Casillasba és tudták,itt vége.
  Jelenleg,ha nem tévedek,az FC Porto hálóját őrzi.

  A BL döntőben a 2014-es év “visszavágóját” láthatjuk.Akkor a Real 4:1-re győzött.Ki tudja,mi lesz az idén?

  A BL kistestvére,az Európa Liga is a fináléba ért.A Liverpoolnak köszönhetően nem lesz itt is spanyol házidöntő.
  Az első ágon a Sevilla jutott be,a másikon a Pool nem adott esélyt az odahaza 1:0-ra győző Villarealnak és biztos,3:0-ás győzelemmel jutott a döntőbe.Megjegyzem,remek mérkőzés volt.

 56. Köszönöm, igen Cassillasra gondoltam, kicsit olyan most a Real, mint a Juve lenne Buffon nélkül. Pedig a kapusok tovább bírják, lásd Király. Egy megbízható, zseniális kapus nélkül a mai világban elképzelhetetlen a siker. Zoff és Mayer is sokáig védett.

 57. Nem akarom Kohus Peti kenyerét elvenni 🙂 , de tegnap lezajlott az első meccs a jégkorong VB-én, mint az a várható volt, a szlovákok legyőzték csapatunkat.

  Feltett szándékom volt megnézni a magyar kupadöntőt, az első tíz percig bírtam, utána legyőzött az álmosság… 🙁 . Jó érzés, hogy közel telt ház volt, amennyit láttam a mérkőzésből, az nem volt rossz. A Ferencváros nyert, nagyon remélem, hogy a nemzetközi kupákban végre lesz egy csapat, amelyik főtáblára kerül!

  Lassan kezdhetünk az EB-re összpontosítani, rohannak a napok!

 58. Zoff,ha nem tévedek 40 évesen lett világbajnok.A sors fintora,hogy mindkét, általad emlitett kapust,doki,nem nagyon szerettem.Remek kapusok voltak mindketten,de főleg Sepp Mayer nem ment a bögyömbe,első sorban azért,mert kifogta a kedvenceim szemét,másrészt nem volt a képe tenyérbemászó és beképzeltnek tűnt,harmadjára meg ki nem állhattam a divatteremtő,térdig érő gatyáját,melyet később ő hozott divatba kapus körökben.
  Nála jobban csak Harald “Tony” Schumachert nem kedveltem.Mondhatom utáltam és a mai napig így érzek iránta.
  Ritka ostoba “sportoló” volt.
  Zoff,nem tudom miért,de őt sem csíptem,pedig sose volt a játéka,vagy a viselkedése arrogáns.Van ilyen.
  Pedig ha valaki a kapusokat szereti,az én vagyok.Nekem a kapussal kezdődik a csapat,és sokat elárul a teljesítményéről,tudásáról az,hány évet húz le egy hálóőr egy gárdában.A jó kapusokat nem szokták még a megaszupergazdagelit klubok sem évente cserélni vagy eladni.

  A hokival kapcsolatosan csak annyit,nem figyelem a meccseket,a mieink kivételével nem érdekel.A szlovákoktól elszenvedett 1:4 reálisnak mondható.
  A mai,Kanada elleni meccstől jobban félek.Megmondom,figyelembe véve a mezőnyt,a velünk egy mércét képviselő csapatok száma szinte a nullával egyenlő.Papíron a franciák és a németek megfoghatóak bizonyos szerencsés körülmények mellett ,egyébként nem sok esélyt látok a bennmaradásra.De hagyom magam meglepni…

 59. Kanadától 7:1-re,Franciaországtól 6:2-re kaptunk ki.Kanadától ekkora arányban kikapnunk túlzottnak tűnhet,de az eredmény reálisan tükrözi a különbséget a csapatok között.
  A franciáktól hatot kapni viszont soknak tűnt.Bár nem nehéz beleszaladni egy nagy arányú vereségbe,én szorosabb eredményt vártam,esetleg még pontrablással is számoltam.
  Amint a fenti képlet mutatja,rosszul gondolkodtam.Ma a finnek ellen játszunk.Veretlenek,jók,esélyesek a VB címre.Remélem,ma rossz napjuk lesz és pihentetik a góllövő kedvüket.

 60. Finnországtól 3:0-ra kaptunk ki,valószínűleg eddigi legjobb teljesítményünket nyújtva a VB-n.A mérkőzés játékosa Vay Ádám kapusunk volt,aki hihetetlen,48 kapura tartó korongot hárított.
  Ez a szám önmagáról beszél,hála kapusunknak nem lett gólfesztivál a végén.

 61. Nagyon szeretem a jégkorongot, de ez a bajnokság is kimaradt… Azt viszont tudom, hogy a franciáktól nem jó, hogy kikaptunk, van még szikrányi esély a bennmaradásunkra Peti?

  (Csak zárójelben: ez a rendszer, hogy van, A, B, C csoport nem rossz, hiszen sok csapat hasonló játékerejűekkel mérkőzik, ugyan mi most kilógunk ebből, de – mint a vízilabdában – ebben a sportágban is van egy elit, nyilvánvaló, hogy az hideg, fagyos északi országokban szélesebb utánpótlásból lehet válogatni, nem beszélve a tradíciókról. Szerintem helyt áll a csapat, ahogy Peti összefoglalóit olvasom, de legalább egy döntetlen, vagy győzelem nem ártana.)

 62. Csak nagy vonalakban a VB -ről: 2 ,8-8 csapatos csoport van,melyekben mindenki mindenkivel megmérkőzik.Az első négyesek a középdöntőben folytatják,megfordítva,helyezésüktől függően játszanak kiesésre a másik csoportbeli ellenféllel.Tehát az A csoprt 1.helyezettje a B csoprt 4.helyezettjével mérkőzik.A győztes egy előre meghatározott séma szerint kap ellenfelet,ugyanúgy,ahogy a foci VB-n is megszokhattuk.
  A csoprtok 5-8.helyezettjei az elért pontok és gólok,egymás ellen elért eredmények szerint táblázódnak és az utosló két csapat búcsúzik az A kategóriás VB-től…
  Ezért lett volna fontos elcsípnünk 2-3 pontocskát,azzal lett volna esélyünk a bennmaradásra.Na meg a sok bekapott gól is számít.Ha jól számolom,pillanatnyilag 21 kapott gólnál tartunk.Az sok…
  Ami csapatunk helytállását illeti,azt mondom,nincs okunk sopánkodni az elért eredmények miatt.Önmagában az a tény,hogy itt vagyunk,bravúrnak fogható fel.Figyelembe kell venni a körülményeket,azokból kell kiindulni és célokat kitűzni magunk elé.
  Nincs itt semmi baj.Csak abba a hibába ne essünk,hogy ész nélkül, honosított,idősebb és kiégett kanadai vagy más nemzetiségű tapasztalt rókákat igazoljunk a jobb eredmények miatt.
  Ha jól számolom,akkor még két mérkőzés előtt állunk,Fehéroroszország és USA csapataival.Eszetlenség lenne pontokban gondolkodni.Számunkra mindkét csapat komoly ellenfél,kb olyan kaliber,mintha Kokót Klicskóval bokszoltatnánk.
  Biztosan Kokó be-beszúrna egyet az óriásnak,de a 12.menet végén Klicskó kezét emelnék a magasba…

 63. Szenzációs győzelmet arattunk Fehéroroszországal szemben.5:2 arányban legyőztük az esélyesebb fehérorosz válogatottat és ezzel megalapozott az esély a bennmaradásra!
  Nem akarok matemarikai esélylatolgatásba kezdeni,főleg úgy,hogy előttünk van a németek elleni mérkőzés.
  Nem csak a mi kezünkben a sorsunk:elvileg akkor is van sansz a bennmaradásra,ha kikapnánk tőlük,mivel a jelenlegi 7.helyezésünk a csoportban a bennmaradásunkat jelentené.Persze nagyon jó volna döntetleneznünk a rendes játékidőben anémetekkel,az az egy pont szinte biztosan garantálná jövőre is az A csoportot…
  Csendben jegyzem megmaz USA-tól 5:2-re kaptunk ki tegnapelőtt.

 64. Három percre voltunk az egy ponttól!Remek mérkőzést játszottunk a németek ellen,mindvégig játékban maradtunk az esélyesebbel szemben.A németek vezettek ugyan,de a 3.harmad első részében egy bombagóllal egyenlítettünk és reménykedhettünk legalább az egy pontocska elcsípésében.
  Az utolsó 5 percben látványosan elment az erőnk,nem bírtunk kombinálni,csak a védekezésre futotta.Annyira nyomtak a németek,hogy csak idő kérdése volt,mikör lőnek gólt.Végül a 58.percben betaláltak a kapunkba egy tüzijátékot megelőzően.
  Sajnos annyira fáradtak voltak már a fiúk,hogy nem bírtak odaérkezni a korongot birtokló játékoshoz,mindig volt üres német hokis,aki kapura vághatta a pakkot,vagy a kapu mögé passzolhatott.Szóval, végülis gólt kaptunk és az ilyenkor szokott “üres kapus” játékkal próbálkoztunk,de megint csak a németeknek sikerült gólt elérniük és 4:2-re beállítani a végeredményt.
  Ma a franciáknak kell szorítanunk,hogy megverjék a fehéroroszokat.Csakis ebben az esetben maradhatunk benn!

 65. Soha nem jó, ha másokon múlik… Akárhogy lesz, a fiúk helytálltak, s a remény hal meg utoljára…

 66. A franciák nem kaparták ki számunkra gesztenyét 🙁 … Kiestünk, ám emelt fővel, s a sportban ez lehet az eredménynél is fontosabb!

  Remélem a Labdarúgó EB során is ugyanezt írhatom – no nem feltétlenül a kiesést, hanem az emelt főt! Bár… Maradjunk a realitások talaján :-/ …

 67. Ma EL döntő:FC Liverpool-FC Sevilla,21:00.

 68. A Sevilla zsinórban harmadszor!!! nyerte meg az Európa Ligát.Erre még nem volt példa a labdarúgás történetében.
  3:1 arányban diadalmaskodtak a Liverpool ellen .Csak a 65.perctől kapcsolódtam be az eseményekbe.Rakéta rajttal indítottak a spanyolok a 2.félidőben,az első percben egyenlítettek és nem adtak esélyt az ellenfelüknek a továbbiakban a győzelemre,minden Liverpool szurkoló döbbenetére…

 69. A Magyarország – Elefántcsontpart EB felkészülési mérkőzés második félidejét láttam. Sajnos az ilyen meccsek régóta elveszítették korábbi értéküket, az egykori “barátságos” derbik helyébe léptek.

  Ma már nincs lebecsülendő ellenfél, senkit se tévesszen meg, hogy Elefántcsontpart válogatottja nem tartozik a magasan jegyzett csapatok közé! A jórészt kőkemény európai bajnokságokban szereplő játékosaik egytől egyig jó labdarúgók!

  A magyar csapat edzőtáborozás után lépett pályára, bizonyára a szakmai vezetés számára a látottak sok hasznosítható tapasztalatot nyújtottak.
  Nézőként a második félidő nem volt nagy élvezet, különösen a hazai pályán mutatott semmiféle gólveszéllyel nem kecsegtető játékunkra gondolva.

  Óva intek mindenkit a felfokozott várakozástól, azt gondolom a tisztes helytállás is elfogadható teljesítmény lenne az EB-én!

  Nemsokára meghirdetjük a tippjátékot, remélem néhány olvasónk ingerküszöbét eléri majd!

 70. Csak a sajtóból értesültem arról,hogy előkészületi mérkőzést játszottunk.Egyébként az “elefántok” a franciák 2. csapatának minősülnek,mivel a válogatott szinte minden játékosa a francia bajnokságban szerepel(t).
  Ki ne ismerné Didier Drogba-t?

  Közben véget ért a hoki VB,a döntőben Kanada legyőzte Finnországot és megvédte világbajnoki címét.Az eredményt nem ismerem…

  Nagyon érintettek voltunk a múlt héten a Londonban zajló úszó EB-n.Minden idők legjobb eredményét érte el csapatunk,10 arany,4 ezüst és 5 bronzérmet begyűjtve.
  ” Ez a reális kép…”Hargitay András szövetségi kapitány legfontosabb megjegyzése a medencében uralkodó viszonyokról.
  Kell most a jó helyezés,főleg az Olimpia miatt is,meg aztán a medencén kívüli események az utóbbi napokban eléggé borzolták a kedélyeket,jól jön a megnyugvás,hogy a sportolók az úszásra öszpontosítanak és eredményesek tudnak lenni ezeknek a nem épp optimális történések tudatában is.

  A hétvégén BL döntő,és június 10-től foci EB.

 71. A foci EB tippjátéka az én ingerküszöbömet nagyon is elérte! Már szólni akartam a napokban, hogy lesz-e? Köszönöm Csizi, ha megszervezed! Hajrá!

 72. Szombaton az utolsó felkészülési mérkőzésünket játszotta a nemzeti csapatunk,2:0 arányban maradtunk alul Németországgal szemben.
  Az eredmény önmagában nem mond sokat,még azt is mondhatnánk,hogy belefér ilyen arányban kikapni az aktuális vilagbajnoktól,de vereség és vereség között különbség van.
  Ez a vereség abba a kategóriába tartozik,mely nagyon is “tükörmutató” jelleggel bírt.
  Hát,ez a teljesítmény a közelgő EB-n semmire sem lesz elég.
  A fejetlenség lenne a legjellemzőbb kifejezés játékunkra,legalábbis a 2. félidőben látottak alapján.
  Az,hogy csak véletlenszerűen jutottunk el az ellenfél kapujához még érthető ,de a védelemben tapasztalható hibás játék(fejetlenség),a pontatlan passzok és a semmivel egyenlő labdatartás bizony aggodalomra adhat okot,röviddel a torna kezdete előtt.Reméljük a csapat most még keresi önmagát és nem ez a játék lesz jellemző a csoportmérkőzések alatt,különben bajban leszünk…

 73. Én is megnéztem az egész mérkőzést. Az nyilvánvaló, hogy nem voltunk egy súlycsoportban a világbajnokkal, mégis azt gondolom, érdemes volt ez egyik legerősebb ellenféllel szemben játszani.

  A kocka el van vetve, kész a csapat, a keret, alighanem a taktikai elképzelés is. Ahogyan azt Peti leírta, kijöttek olyan hibák, amelyek orvosolhatók.

  Ettől függetlenül örülnék, ha a tisztes helytállás is örömre adna okot, ne emeljük az átugorhatónál magasabbra a mércét! Főleg ne kergessük szét egy kudarc esetén a csapatot, mert kezdődnek a VB selejtezők!

 74. Bár az EB-láz lassan elmúlik, ma 19:45-től az M4-en szurkolhatunk az FTC első BL selejtező mérkőzésén, az albán fővárosban játszanak Bödéék.

 75. A BL selejtezőben a Fradi tegnap Tiranában kezdett. Meglehetősen alacsony színvonalú meccsen, egy hatalmas védelmi hibából az albánok szereztek vezetést. Egy rossz passzot követően a csatáruk megindult, 18 m-ről védhetetlenül bevarrta. A második félidő közepén beállt Böde, pár perc múlva gyakorlatilag az alapvonalról szerzett ritkán látható gólt – legendák szerint ez egykor Sándor Csikar specialitása volt. Nem kisebbítve Böde érdemeit, az albán kapus nem zárta jól a szöget, igaz Bödén kívül szerintem mindenki beadást várt, ő nem szarozottp, berúgta! Az utolsó 15 perc idején lecsapott a vihar nálunk, az m4 elsötétedett, az összes többi szennycsatornán volt adás… Maradt az 1:1, talán az albán csapaton túljuthatunk, de védekezésen alaposan javulnunk kell. A BL főtáblára kerülés magában többet hozna a Fradinak, mint az egész éves (!) költségvetése, mindenki vágyja a sikert, túl a piszkos anyagiakon.

  Az EL-ben három csapatunk érdekelt, az m4 ma 20:30- tól a Vidi meccsét közvetíti.

 76. Tegnapi EL selejtezők:

  MTK – PFK Gabala 1:2
  DVSC – Torpedo Zsodino 1:2

  Első körben két hazai vereség, nem sok jót ígér…

  Videoton – Csukaricski 2:0

  Ezt a meccset láttam. A Vidi egy ismeretlen, belgrádi rác csapattal játszott, nagyon gyenge meccs volt! Egyedül az eredmény dícséretes, a pályán látottak nem! A második gól a 93. percben született, ám ismerve a rácok küzdőképességét, a visszavágó egyáltalán nem lefutott!

  Ha augusztusra nem lesz állvamaradt klubcsapatunk, kitehetjük az ablakba az EB sikert 🙁 .

  A Tour-on tegnap iszonyatosan nehéz szakaszon vannak túl; nagy kérdés mi lesz a tegnapi borzalmas terrortámadás után a Tour-ral…

  BENU Kupa, vízilabda a Margit- szigeten, a nők és a férfiak is vízbe szállnak, erős ellenfelek, fontos olimpiai felkészülés, az m4-en mától nézhetjük a meccseket.

 77. …vissza a jelenbe…Focira lefordítva.Eldugott bajnokságok ismeretlen csapati idehaza megvernek minket és továbbjuthatnak.Hihetetlen.

 78. A továbbjutás/kiesés a jövő héten dől el. A remény hal meg utoljára…

 79. Tegnap este vízilabda válogatottunk élvezetes mérkőzésen egy góllal legyőzte a horvátokat. Ebből komoly következtetést ne vonjunk le, hiszen előkészületi tornáról van szó, a játékosok meglehetősen kímélték egymást. Számomra úgy tűnt, az emberelőnyöket most sem használjuk ki elég jól, no de Benedek Tibor nálam avatottabb, hogy kijavítsa a hibákat az olimpiáig.

 80. Folytassuk vízilabdával! Úgy terveztem, megnézem a meccseket, de valahogy lemaradtam róluk, rögzítsük a tényt: Magyarország megnyerte BENU-kupa nevű felkészülési tornát.

  Elindult az NBI. Két meccset is végignéztem. Az FTC a Haladás ellen kb. 10 perc alatt döntésre vitte a dolgot; a harmadik gól ritkán látható kapushiba volt, egy hazaadást Király Gábor nem bikázott előre, hanem a tizenhatoson beül zavarórepülést végző Bödéhez passzolta, aki még meglepetésében sem hibázott… Ahol gyalulnak, ott van forgács is, Király hibázott, volt egy rövidzárlata és néhány válogatott kapushoz méltó nagy védése is! Bár 3:1 nél a Fradi már nem nagyon forszírozta a dolgot, jó benyomást keltett, remélem a szerdai albánok elleni meccsen nem lesz gondja!

  Sokkal aggasztóbb a Vidi hazai veresége! Érdemes átgondolni, hogy elküldték azt a Horváth Ferencet a kispadról, aki a semmiből vezette a dobogó második fokára a Vidit és hoztak egy külföldi trénert (az idegen szép…), majd Horváth Ferenc leült a DVTK kispadjára, két hét után legyőzte korábbi csapatát. Nem tudom milyen érzések kavarogtak benne, de ha létezik elégtétel, megérdemelten kapta meg. Nem tudom, hogy a norvég edzővel hová tart a Vidi, megnyugtató kétgólos előnnyel utazik Belgrádba, de a tegnapi teljesítmény – borítékolom – nem lesz elég a rácok ellen a továbbjutáshoz!

  A Tour utolsó hetére fordul. A verseny részben izgalmas, részben lefutottnak tűnik. Froome a sárga trikót magabiztosan őrzi, a legnagyobb riválisokkal szemben, akik egyelőre tartják a tempóját és nem támadják, de Froome nagyon erősnek tűnik, az apróbb próbálkozásokat sikerrel verte vissza, csapata a SKY végig érte dolgozik, teljes összhangban. A zöld trikót (legjobb sprinter) aligha vehetik el Sagan-tól, a pöttyöst (legjobb hegyi menő) nem kísértem figyelemmel.

  Vannak félelmeim a vasárnapi zárószakasz miatt. Ez már nem verseny (maximum a szakaszgyőzelemért sprintelnek a végén), hanem örömünnep. Emberek százezrei tolonganak a párizsi főútvonalakon, gyakorlatilag védhetetlenül. Nizza után nagyon féltem a nézőket és a sportolókat is.

  Ne igazolódjanak félelmeim!

  Tehát: szerdán Fradi, csütörtökön Vidi (és a másik két itthon vereséget szenvedett klubcsapat) mérkőzése; vasárnap Tour befutó lesz.

 81. A vizipóló nálam passz…Szurkolok,de még meccset nem néztem végig.Ezt a sportot sose fogom megérteni.

  A focibajnokság eredményeit nyomon követtem,Böde Dani mintha erősödött volna fizikumban,térfogatban is,ennek ellnére ott folytatja,ahol abbahagyta-a gólvágásnál.Kettőt rúgott,egyre passzolt.Az hárompont az NHL-ben.

  Horváth Feri menesztése a Vidiből meglepő volt számomra.Hogy esetleg mit veszt a városod csapata ezzel,doki,a következő szezon megmutathatja.
  Egyébként Priskin Tamás visszatért,a Vidiben folytatja.Tudjuk,hogy tavaly a pozsonyi Slovanban focizott,nyilván nem tévedésből…kapott is a DAC szurkolóktól elég rendesen.
  Horváth Feri azt ígérte,ha kikap a DVTK,akkor is megtapsolják őket a szurkolók,olyan felfogásban szeretne Miskolcon csapatot építeni.
  Szurkolok neki ebben.
  Újra NB I-ben Pintér Attila,ezúttal a Mezőkövesd kispadján (remélem jól tudom).Sok sikert neki is,bár ő nem a kedvencem…
  Szeretném,ha a bajnoki meccsekre több néző menne ki,ugyanis nekik fociznak a csapatok.Tudom,hogy ebbe bele lehet kötni,de hadd éljek egy példával.Nem én ötlöttem ki,de -később beláttam-nagy igazságot mondott anno Húsvéth Szilvi bácsi,Somorja nagy szurkolója:
  “…teljesen mindegy,milyen osztályban játszunk,én kimegyek megnézni a csapatot…”
  Ennek a gondolatnak jegyében vásároltam magamnak egy kék-fehér futballmezt,rányomattam a mellére az STK régi címerét,hátára egyes számot és faternak emléket adva Kohus Jancsi felirattal láttam el.Boldogan fogom viselni a meccseken,míg ki tudok járni a pályánkra.

  Tour:a hétvégén megnéztem mindkét szakaszt.Nehéz kiigazodni a verseny alakulásában,de szeretem nézni.Szép a táj,a vidék,a hegyek,a szurkolók meg remekek és néha ökrök.A múltkor bemutattak egy időmérős bringát,ami a Sci Fi kategóriába tartozik.Ha nem tévedek,a súlya 7 kiló alatt lehet-ugyanis van egy minimális határérték-csupa Hi Tech megoldásokkal.Mit ne mondjak,minden alkatrész az űrhajózásba való anyagból készült,grammokban mérnek egy-egy fékbetétet,meg általában minden komponenst,amelyből összetevődik egy ilyen bringa.Az árát érthető okokból meg sem legyintették,gondolom,30-40 ezer Euró közelébe lehetne gondolkodni…

  Sagan csapatot készül váltani,de még kivár…Reméljük,a Tourt békén hagyják a fanatikusok.

 82. Gyalázat… jobb szó nem jut eszembe a Ferencváros tegnapi kiesése után.

  Tiranában helytállt a csapat, a Halit játszi könnyedséggel verte meg. Tegnap Gera büntetőjével vezetést szerzett, de ami ezután következett az rémálom! A védelem olyan gyermeteg hibákat követett el, hogy az még a harmadosztályban sem megengedhető, ezt megkoronázta a szerencsétlen öngól.

  Amit az albánok ezután műveltek időhúzásban, az kritikán aluli. Egyszer valaki megmérhetné a nettó játékidőt, de hogy a meccs kb. harmada “ápolásra” ment az biztos! Ebben az UEFA-nak is lépnie kell! Volt egy EB, vagy VB – már nem emlékszem pontosan – ahol azonnal megjelent a betegszállító, lehetett ápolni a játéktéren kívül. A másik: ha valakit ápolnak, csak 5 perc elteltével engedném vissza. Rögtön kevesebb “sérülés” történne. Mert az albánok is tizenegyesekre játszottak. Persze ez nem menti a Fradit, de a labdarúgás válságának egyik jele!

  Ehhez jött a bunkervédekezés, ezt a Fradi képtelen volt áttörni. A cserék sem sikerültek, a pályán lévő három csatár között jól láthatóan nem volt semmiféle összhang, a középpálya teljesen haszontalan be- és előreívelésekkel próbálta őket helyzetbe hozni. Igazi gólhelyzet sem a második félidőben, sem a hosszabbításban nem volt, a távoli lövések messze elkerülték a kaput.

  Következtek a büntetők. Az elsőt az albán kapus rúgta, megalázó módon bepanenkázta, ettől azután úgy megnőtt az egója, hogy négy ferencvárosi rúgásból hármat megfogott! Ez már az idegek harca volt.

  A Ferencváros hatalmas előnnyel lett magyar bajnok, de ez nemzetközi szinten egy albán csapat ellen sem jó semmire! Gyalázat!

  Ma a Loki, Vidi, MTK is pályára lépnek, bár a Loki meccsét nem láttam, állítólag jobbak voltak ellenfelüknél, nem esélytelenek. A Vidi kétgólos előnnyel megy Belgrádba, de ha úgy játszanak, mint a DVTK ellen, az hamar elolvad majd.

  Nem a kincstári pesszimizmus mondatja velem, de lehet, hogy augusztusra egyetlen klubcsapatunk sem marad állva. Akkor pedig az első válogatott tétmeccsig búcsúzom újfent a magyar labdarúgástól!

 83. Hát ez nagyon ciki.Többszörösen az.Idehaza betlizni,ráadásul egy albán csapattal szemben alul maradni.
  Sajnos a bajnokságunk színvonala ennyire elég jelenleg az európai ligákkal összemérve.Erre nem lehet -mármint a Fradi kiesésére-magyarázat.Nem tudom elfogadni ezt a tényt,hogy a bajnoki mezőnyt totálisan megelőző bajnokcsapatunk kiesik egy-bocsánatot kérek előre-a béka segge alatti-csapattól…
  Azon is el kell gondolkodni,hogy idegenben mennyire okos dolog “elfogadható” eredményre játszani.Nem lehetett volna kint behúzni egy egygólos előnyt?Onnantól kezdve az ellenfélnek kell játszania a visszavágón,ha tovább akar jutni.
  De kár a szóért.Én sok mindent meg tudok érteni a labdarúgásban,első sorban látottak alapján kell értékelni a mérkőzést,nem a végeredmény után.De,már megbocsásson nekem a honi futballtársadalom,beleértve minden vezetőt,klubtulajt szponzort és félistent,egy albán csapaton a magyar bajnoknak úgy kell továbbjutni,hogy a meccset megelőző éjszaka a játékosoknak a Balatonba vitte a pincér a fröccsöket és a cigány feltűrt gatyában húzzta a vonót,térdig a vízben.
  Igazam van,Kálmán bátyám?

  Vajon mi történne,ha valamelyik csapatunk továbbjutna és egy picit patinásabb ellenfelet kapna,mint pl.a bécsi Rapidot?

  Doki,a mondandódra csakis a pesszimizmus lehetett tudat alatt a motivációs tényező.nehogy má jókedvében keseredjen el attól az ember,hogy a relative legerősebb csapatunk elvérez az elő-elő-előselejtezőben attól a csapattól,akinek a nevét nem mondhatom ki,de tudjuk,kiről van szó…

 84. Tour!

  Sagan a jövő szezontól a Bora versenyzője lesz,évi 6 millió Pengő (vagy Euró).Állítólag ezzel az összeggel a világ legjobban fizetett kerékpárosa lesz.Szlovák viszonylatban mindenképp az első helyre ugrott,megelőzve a jól tejelő NHL-s hokisztárokat is.
  Ami a versenyt illeti,Sagan hatalmas előnnyel vezeti a “zöld trikós” küzdelmet,csak akkor bukhatja el,ha most kiállni kényszerülne.
  Egyébként jelenlegi mukaadója,a Tinkoff csapat tulajdonosa az idei jó teljestmények kapcsán azt fontolgatja,jövőre is indít csapatot,szemben a befejezést hirdető szándékával.

 85. Albánia kijutott az EB-re, az a nagy helyzet, ma már egy máltai, vagy andorrai csapatot sem becsülhet le ellenfele. (Ezt egyébként nem is éreztem a Fradi játékosain, inkább azt, hogy tele van a gatyájuk!) Az más kérdés, hogy nem egy nagy tudású csapat ellen mérkőzött, öröm az ürömben, ha mégis az FTC jut tovább, akkor milyen méretes zakók vártak volna rájuk jobb csapatok ellen?

  Persze ez az egész előselejtező rendszer is baromság! Még ment az EB (!) amikor már elkezdődtek a selejtezők, azt elfogadom, hogy a csapatok abszolút nincsenek játékban ilyenkor, az újonnan igazoltak nem épültek be, igazából nincs is idő valódi alapozásra. De ez igaz az ellenfelekre is.

  Mi motiválja az egészet? A szponzorok!!! Persze, egy autómárka a fejlett nyugati országokban éri el a meccset nézők ingerküszöbét, Albániában, Montenegróban, Ukrajnában ez nem fogja növelni az eladást és a profitot, eleve úgy van beállítva a rendszer, hogy a gazdag országok csapatai jussanak főtáblára és a nézők lássák a szponzori reklámokat (meg esetleg egy kicsit a meccset is). Ehhez adott minden anyagi forrás, öt kontinensről lehet összevásárolni a legjobbakat, nálunk meg kiszolgált senkik a légiósok (tisztelet a kevés kivételnek). Ezért is örülök, hogy az UEFA – ki tudja miért – kizárta az Újpestet az átigazolásokból, most elő lehet venni az utánpótlást, felmérni milyen munka folyik a háttérben!

  Amúgy szar ez az egész…

 86. Megmérettettünk, könnyűnek találtattunk… A Loki és az MTK kettős vereségére egy szót sem érdemes pazarolni.

  Utolsó mohikánként a Vidi maradt állva, igaz az itthoni kétgólos előnyt leszámítva, az előjelek nem voltak biztatóak. Szerencsére ez a szerb csapat nem mutatott semmit, a meccs nagyjából egy átlag magyar bajnoki színvonalát és iramát hozta.

  A Vidi teljesítménye két dolog miatt dicsérhető. Egyrészt nem álltak be védekezni, inkább mezőnyjáték folyt, kevés gólhelyzettel. Másrészt – különösen az albánok vérlázító időhúzásának fényében – nem voltak sportszerűtlenek, nem színészkedtek. Szép volt az egyenlítő gól is.

  Jövő héten egy dán csapat ellen játszanak, hogy a tegnapi teljesítmény mire lesz elég, hogy feljavulhat-e a csapat, az nyitott kérdés.

  A tegnapi meccs kommentátora szerint Priskin marad Pozsonyban.

 87. Igen,Priskin egyenlőre marad Pozsonyban.Annyira,hogy játszhatott az elő-elő-előselejtző mérkőzésen,de folyamatban van az átlépése,illetve azzal kapcsolatos intézkedések.
  A tegnapi,nyomtatott sajtóra hivatkozom.Igaz,a,múltkor is ezt tettem és félrevezettelek Titeket…akaratlanul.

 88. Legjobban annak örülök, hogy terrortámadás nélkül ért véget a Tour!

  Maga a verseny nem járt túl sok izgalommal, a SKY és Froome végig ura volt a helyzetnek, a zöld- és pöttyös trikóért sem volt nagy tolongás, ám le a kalappal Sagan és Majka teljesítménye előtt!

  Izgalommentességen kívül mindennel elégedettek lehetünk, gyönyörű tájakon vezetett a mezőny útja, – bár vannak kérdőjelek (bukás után továbbforgó kerék…) – tisztelettel adózhatunk az emberfeletti teljesítményeknek, amelyek mögött remélhetően nem derül ki doppingolás.

  Ezen a héten egyetlen állva maradt klubcsapatunkért, a Vidiért szoríthatunk.

 89. Szégyen! Jobb szó nem jut eszembe a Videoton tegnapi esti produkcióját és hazai vereségét látva! Nem akarom bántani “dán” csapatot – azért az idézőjel, mert több afrikai rohangált a pályán, mint született dán – de végtelenül középszerű, gyenge csapat volt az ellenfél. Bár volt a Vidinek egy-két helyzete, de maga a meccs sem érte el a megyei egy színvonalát… A továbbjutás gyakorlatilag eldőlt, bejött, amit jósoltam, augusztusra ismét nincs állva maradt klubcsapatunk. Így nehéz lesz Storck-nak VB selejtezőre válogatni… Ezzel az első VB selejtezőig, részemről a nem létező magyar labdarúgásról történő szócséplést befejeztem.

  Végezetül két dolog. Az edzőnek idehozott norvég embert szépen haza kellene küldeni azzal, hogy nordic-walking botjával járja be a fjordokat és zabálja tele magát lazaccal. Pihenésképpen…

  A másik. Tavasszal eldózerolták a Sóstói stadion lelátóit, lebontották a reflektorokat tartó oszlopokat. Mint mondottam volt, nyíllövésnyire dolgozom a helyszíntől. Négy hónapja egy kapavágás nem történt, az egykori küzdőteret, a lelátókból megmaradt buckákat és a parkolóba szállított földet vastagon belepte a parlagfű. Gondolom a törvényen felül álló társaságnak sem irtani nem kell, sem bírságot nem fizetnek, miközben repülőről vadásszák a megbírságolható parlagfűvel szennyezett mezőgazdasági területek tulajdonosait.

  Ez ugyanakkora szégyen, mint a csapat tegnapi teljesítménye.

 90. Nagyon sajnálom,de ez van…Nekünk holnap indul az NB 2,lesz kinek szurkolnom.Idehaza a hagyományos kék-fehérben,idegenben a többségi tulajdonú Fluminense brazil klub színeiben,azaz bordó-zöld-fehér kombinációs mezekben lépünk pályára.
  Hajrá,STK!

 91. Bár a mérkőzést nem láttam, de sajtóhír és a meccs végeredménye alapján a Videoton helytállt a visszavágón, kiharcolta a hosszabbítást. A továbbjutás itthon dőlt el, íme, augusztus eleje van, ismét nincs állva maradt kupacsapatunk. Így, hosszútávon jó válogatottunk sem lesz, nem beszélve arról, hogy a nemzetközi porondra jutás elvesztésével mekkora pénztől estek el csapataink a klubcsapatok.

  Egyelőre ennyit a magyar fociról 🙁 …

 92. Magyarország-Szerbia 13:13,ennyi jött le a nyomtatott sajtóból,a medencében,természetesen.

  Ma kinn voltam a hazai bajnoki meccsünkön,ellenfelünk a három éve még NB I-es ,nyitrai csapat volt.2:0-ra hoztuk a mérkőzést,abszolút megérdemelten,helyenként sziporkázva.Hála az új Brazil szerzeményeinknek és a “maradék csapatnak”,látványos játékot produkáltunk és meg merem kockáztatni azt leírni,hogy akár a magyar,akár a szlovák NB I-ben ritkán látható iramú és színvonalú meccset láthattunkSose legyen ettől gyengébb hazai kezdőmeccsünk…
  Az első fordulóban idegenben győztünk 3:0-ra az előző szezon legjobb ,az NB2 nyugati csoportjának helyezettje otthonában.
  Hajrá,Somorja,hajrá,Magyarok!

 93. Szász Emese párbajtőrben,Hosszú Katinka 4×100 vegyesben szerzett aranyat,úgy hogy tönkre verte az eddigi világcsúcsot.
  Gratula!

 94. Nagyon örülök a jó híreknek, persze ezek közé tartozik a Somorja remek rajtja is!

  A tudósításokból azt olvastam, hogy vízilabdában már négy góllal is vezettünk a rácok ellen, ami nem rossz teljesítmény, azt viszont nem tudom, hogyan olvadt el az előny, de Benedek Tibor és a csapat eddigi teljesítménye alapján biztosan nem szórakozták el. No meg vízilabdában ugye a bíráskodás mindig fontos kérdés…

  Tudjátok be tudatlanságomat annak, hogy távol vagyok a civilizációtól, de most mi van az orosz olimpiai csapattal? Nem engedtek senkit indulni?

 95. Az oroszok ott vannak az olimpián.Picit gyerekes döntések születtek és még gyerekesebb visszavonások az eltiltással kapcsolatban.
  Konkrétan nem tudom,kik és milyen sportágban kerültak tiltólistára,de még a múlt csütörtökön a rádióban hallottam,visszavonták az abszolút kizárást és lehetetlen volt nyomon követni a fejleményeket.
  Akár hogy is volt,van ez Oroszországban,az Vada,vagy nem tudom melyik antidopping bizottság kompetenciája,ez nem újkeletű jelenség,már hónapokkal ezelőtt is dönthettek volna a kizárásról,vagy annak pontos formájáról.

 96. Köszönöm Peti az információt!

  Azt nem értem, hogy állítólag Szocsiban (téli olimpia) volt rengeteg dopping orosz részről. (???)

  Hogy emiatt jött szóba az oroszok kollektív kizárása? Azt sem értem, hogy valaki vagy doppingol, vagy nem. Ha nem doppingol, miért kellett volna kizárni? Kollektív büntetés?

 97. Megvan a 3.aranyérem Hosszú Katinka révén.Ezúttal 100 m háton szerzett elsőséget a Vaslédi.
  Legközelebb ma éjszaka,vagy holnap hejnalban lubickol Katinka és indít támadást egy újabb éremért.

  Pólós fiaink tegnap 9:9-es döntetlent játszottak Ausztrália ellen.Nem tudom,hogy ez jó,vagy kevésbé jó eredmény a továbbjutást illetően.A sportágban jártasságom azt sugallja,hogy nem valami helyde eredmény,ha aranyra pályázunk,de ha még játékban vagyunk a legfényesebb éremért,akkor oké ez a döntetlen .

  Éjszaka figyelemmel kísértem néhány viadalt,pl.a férfi torna csapatversenyt és az asztali tenisz küzdelmeket.
  Ami a celluloid labdát illeti,két kínai,vagy ázsiai hölgy harcolt egymással-remek játékot produkáltak-és a kijelzőn a nevük mellett francia.illetve német zászló és FRA/GER felirat volt olvasható.
  Ugyanez a férfiaknál is,de szlovák versenyző,tipikus kínai vonásokkal…feltűnt egy nigériai asztali teniszező,olyan labdarúgó alkatú,masszív fekete srác,aki kegyetlenül jól játszik,sorra páholja el az európai meg ázsiai ellenfeleit.Továbbjutott a 4. fordulón,drámai küzdelemben 4:2-es játszmagyőzelemmel verte német (echte deutsche) ellenfelét,aki a világranglista előkelő ,7.helyén van rangsorolva.

  Talásós feladat: ki tudjátok ejteni azt szót értelmesen,hogy “ping-pong” úgy,hogy nem ér össze az alsó és felső ajkatok?

 98. Katinka triplázott! Sok gratuláció és köszönet neki fantasztikus teljesítményéért :-)!

 99. Szilágyi Áron behozta az 5.aranyat,van ezüst és bronz Imre Géza (sajnos 14:10-ről veszitett) és egy fiatal tehetség,Kenderesi Tamás révén (200m pillangó).
  Cseh Lacinak nem jött ki a 200m pillangó,csak a 7. helyen úszott célba.Ma ismét izgulhatunk,lesz cselgáncs és trapplövészet,ahol érdekeltek lehetünk érmek szempontjából.

 100. Sajnos férfi vízilabdában ismét nem játszhatunk éremért, mivel Montenegró ellen döntetlen született, és a büntetőknél melléjük állt a szerencse. A Benedek-csapatban bármi benne van, ahogy most balszerencsénk volt, úgy jól kijöhetett volna a lépés.

  Női vízilabdázóink tegnap büntetőkkel jutottak túl az Ausztrálokon, játszhatnak éremért, amely akár a legfényesebb is lehet.

  Semmi ok az elkeseredésre, még akkor is, ha “csak” nyolcadikok lesznek a fiúk, bármelyik sportoló felnézhet rájuk! Hajrá magyarok!

 101. Sajnos a női vízilabdázók sem jutottak döntőbe, de a bronzéremért mérkőzhetnek, szurkoljunk értük!

 102. Most viszont keserűséget érzek, mert női vízilabda csapatunk csak magának köszönheti, hogy nem lett bronzérmes!!!

  Adva van egygólos vezetésünknél 40 másodperc játékidő, mi támadhatunk. Támadás helyett – 25 másodperc van rá – ellabdázgatunk a vízben, majd az oroszok a maradék 15 másodpercben kiharcolnak egy fórt, két másodperccel a vége előtt egyenlítenek… Tudom a fotelből könnyű… de… ha úgy indulunk neki annak a 25 másodpercnek, hogy nekünk kell egyenlíteni és elmegyünk az orosz kapuig, akkor lőhettünk volna gólt, kiharcolhattunk volna sarokdobást, kiállítást, azaz ott tarthattuk volna a labdát az orosz kapu előtt! Hihetetlen taktikai hiba volt, a büntetők pedig tényleg igazságtalan eszközök egy dobogós helyezés eldöntésére. Az USA-tól kikapni nem szégyen, jobbak voltak. De egy lényegében megnyert meccset ezzel együtt egy bronzérmet így elbénázni, nem volt örömteli látvány.

  Persze igaza van a szövetségi kapitányunknak: fiatal és jó csapatunk van, jövőre Budapesten vízes VB lesz, alapvetően nem kell elkeserednünk, de a szurkolót talán joggal dühíti, ha egy nyert meccset bénázunk el.

 103. A szerencsétlen végjátékot már Akaliban,a Bringakali vendéglő és bicajszervizben ,egy -egy pohár Olaszrizling mellett,teljesen elázva-az esőtől-láttuk.
  2 másodperccel a vége előt kikapni szerencsétlen dolog.Az imént szerzett ezüstöt a magyar “B” egység K4-ben ezer méteren.A szlovák hajóról van szó és azért magyar “B” csapat,mert csak egy szlovák tagja van az egységnek,sőt Linka Tibor személyében somorjai,városom sportolójáról van szó!!!

 104. Érdemes követnünk a Vuelta-t (három hetes spanyolországi országúti kerékpáros körverseny), három nap után – amelyekből részleteket láttam – úgy tűnik mindenben – beleértve e televíziós közvetítések színvonalát is -, elérte a Tour nívóját. Volt két iszonyatosan nehéz hegyi befutó, melyeken a szökevények hazaértek, a legnagyobbak közül ott teker a mezőnyben Contador, Quintana és Froome.

  Itt található a verseny hivatalos honlapja, minden fontos információval.

 105. Labdarúgó válogatottunk kedden Feröer-szigeteken játszott VB selejtező mérközést.Csak 0:0 -ás döntetlenre futotta erőnkből.Megkockáztatom,szerencsénk volt és örülhetünk az egy pontnak.Sajnos be kell látnunk,ezen a mérkőzésen semmit sem mutattunk,az ellenfelünk helyenként beszorított minket a térfelünkre és veszélyes támadásokkal rohamozták kapunkat.A mérkpőzésre jellemző,hogy csapatunk legjobbja a kapusunk,Gulácsi Péter volt..
  Némi változást Nemanja Nikolics beállítása hozotta meccs végére,de későn jött a váltás a győzelem elérése érdekében.
  Nem tudok semmi kedvező,vagy jó észrevételt megosztani teljesítményünkről.

 106. Én is néztem a meccset, de nem láttam értelmét emiatt a játék miatt koptatni a billentyűzetet 🙁 …

  Úgy látom, ahogyan Peti, kifejezetten szerencsénk volt a döntetlennel, ránk nézve hízelgő. Még egy gondolat motoszkál bennem. Ezen a pályán és ilyen viszontagságos időjárási körülmények között a csoport valamennyi csapata felkötheti! A műfű hihetetlenül kemény dió, aligha megszokható néhány edzésen. Lehet, talán a kamerák elhelyezése miatt érezhettem úgy, de azt hiszem, ez a pálya a szabályok engedte legkisebb méretű, mindenhol sűrűn voltak a labdarúgók.

  Ez nem mentség, nagyon hiányozhat az elveszített két pont a végelszámolásnál. Talán Svájc ellen, idehaza…

  Ha már sport, bár ma még van egy szakasz, de a Vuelta Quintana összetett győzelmével ér véget. Azt hiszem nyugodtan leírhatom, sokkal izgalmasabb körverseny volt, mint az idei Tour! Utóbbin a SKY, mint csapat hozta Froome-ot, persze ehhez ő is kellett, itt sokkal inkább az egyéni teljesítmény döntött. Iszonyatosan nehéz verseny volt, emberfeletti hegyi befutókkal, tegnap délután Froome akár ledolgozgatta volna Quintana másfél perces előnyét. Fantasztikus volt az utolsó hegymenetben, ahogyan próbált támadni, de Quintana mintha hozzá lett volna ragadva, azután az utolsó 50 méteren lehajrázta ellenfelét, aki – roppant sportszerűen – a célegyenesen áthaladva megtapsolta kolumbiai vetélytársát, sporttársát. Nagyon szép pillanat volt! Bizonyára sokan sajnáljuk Contadort, aki sérülten, egy bukás után is végigment, nem is akárhogyan, az utolsó szakaszon csúszott le a dobogóról. Ebből a mezőnyből nekem Nibali és Sagan hiányzott, igaz utóbbi az olimpián mountain bike versenyen szerepelt! Pedig a sprint a legfőbb erőssége.

  Lesznek még az idén rövidebb versenyek, majd májusban (?) indul a Giro… Remélem fogom látni, fogunk beszélni arról is…

 107. Pénteken láttam az időmérő szakaszt,tegnap úgy fél órát,ezzel le is tudtam a Vueltát…idő hiányában.

 108. Ismét megmérettettünk s könnyűnek találtattunk…

  Bár a kép ennél árnyaltabb! Az esélyesebbnek kikiáltott (multikulti) “svájci” csapat ugyanúgy vereséggel távozhatott volna, mint ahogy elvitte a három pontot! A mezőnyben semmivel sem mutattak többet mint a mieink; a meccs nagy iramú, élvezetes volt!

  Szerintem egyéni hibák miatt vesztettünk. Az első svájci gól Lang borzasztó bakiját követte; a második egy lábról lecsúszó ostobán pattogó labda volt, ám Dibusz Gulácsi nem zárta jól a szöget… A legelkerülhetőbb a mindent eldöntő harmadik svájci gól volt! Nagy bedobásra készült a játékos, Dibusz Gulácsi bambán téblábolt az ötösön belül, nem irányította a védelmet; a labda fejről fejre pattogott, végül Langról pattant a hálóba… Lehet Dibusz Gulácsi Lipcsében a védelemmel összeszokva remekül véd, de amit tegnap mutatott – eltekintve egy bravurtól – messze van attól a teljesítménytől, amit Királytól megszoktunk!

  Nagy keresztbeverések és Portugália elleni bravúrok kellenének a második helyhez, de a remény hal meg utoljára, a mutatott játék nem volt rossz, egyéni hibák döntöttek. A közönség előtt le a kalappal!

 109. Csak pontosítok a kapusunkkal kapcsolatosan:Gulácsi volt a hálóőr.A 2. gólban jócskán benne volt ő is,de ugyanakkorát hibázott az emberfogásnál a jobbhátvédünk,Fiola Attila,aki a 3. találatnál is hibázott-elvileg nem fogott embert.A leggyengébb láncszem volt a védőjátékosunk.
  Én sem értem,miért volt ennyire a fellegekbe emelve a svájci gárda,nem a tudésukkal győztek le minket.Az az igazság,hogy mi voltunk a vereségünk egyedüli okozói,ismételten a gyerekhibákkal játszó védelmünk miatt.
  A mezőnyben rettentő sok volt a pontatlan passz és eladott labda részünkről és a támadásaink a felállt védelem ellen többet mozgó játékot,helyezkedést igényeltek volna.De abban egyetértek a dokival,hogy az iram nagy volt és nem voltunk rosszabbak ellenfelünknél.
  A továbbjutási esélyeinket innentől kezdve távolodni látom,legalább 4 pontunknak kéne lenni per pillanat…

  Csütörtökön szuperrangadót láttam,Olaszország-Spanyolország 1:1.Főleg az olaszok játéka nem tetszett,olyan fejetlennek tűnt,mintha keresnék egymást a játékosok,az összeszokottság hiánya féle benyomást keltve.Gigi Buffon tőle szokatlan bakit követett el a spanyol gólnál,egyszerűen lyukat rúgott és a csatár az üres kapuba sétált a labdával.Az olaszok vitatható büntető után egyenlítettek,de az eredmény igazságosnak mondható.Annyit még hozzá kell tenni,mindkét csapat hozta a temperamentumára jellemző formát.A német bírónak oda kellett figyelnie az eseményekre,a nagy esésekre és a teátrális megnyilvánulásokra.

 110. Nagyon köszönöm a javítást a névtévesztés miatt, elnézést mindenkitől!

 111. Lettország ellen hoztuk a kötelezőt. Storck jó érzékkel nyúlt bele a csapatba, Nikolics – Gyurcsó kettős összjátéka utáni gól a legjobbkor jött, megnyugtathatta a csapatot. Kleinheisler pedig fantasztikus volt, mint egy Duracell-nyuszi úgy futott, nem volt a pályának olyan négyzetmétere, ahol ne fordult volna elő. Szalai megint betalált, jól érzi a kaput. Ezúttal Gulácsira sem lehet panasz, volt egy remek védése, igaz sok dolga amúgy nem volt.

  Nagyon remélem, hogy Portugália és köztünk dől el a második hely sorsa, de ehhez nagyon keményen helyt kell állnunk az Európa-bajnokkal szemben; a svájci vereségnél fájóbb a bálnavadászoknál hagyott két pont, ezek nagyon hiányozhatnak a végelszámolásnál.

  Sajnos a tegnap mutatott játék engem nem győzött meg arról, hogy sok esélyünk lenne, de mégsem kaptunk egy hármast, mint nemrég Moldovában…

 112. Most láthattuk,hogy kellett volna fociznunk Feröer ellen.Nem hinném,hogy a lettek gyengébbek lennének a bálnavadászoknál,mégis kitörött a fél fogunk a hálójukban.Kár,mint ahogy az utolsó percekben bekapott gólért is Svájctól.Attól félek én is,hogy ezek a pontok fognak hiányozni…
  A portugálok megmutatták,hogy kell bálnavadászni 6:0-ra lépték le Feröert.

 113. Tegnap ismét VB selejtező mérkőzést játszottunk,Andorra válogatottját győztük le 4:0-ra.A gólkülönbség nagyobb is lehetett volna,mert a kezdeti tapogatózó játékunk után csak egy csapat-ahogy az elvárható volt-volt a pályán,ahogy azt faluhelyen mondják.
  Örülök,hogy az elvárásoknak mwegfelelően éltünk az esélyesnek kikiáltott csapat tényével és végig az történt a pályán,amit mi akartunk,bár az ellenfél csípett-amit kaptak,azt vissza is adták.
  Dzsudzsák volt az első félidő embere,remek beívelései voltak szélről,a gólok is ezeknek voltak köszönhetőek.
  Talán Kleinsheislert pihentetnie kellett volna a mesternek,akkor játszhatott volna a következő,nehezebb Portugália elleni selejtezőn…

 114. Nem láttam a meccset, a csapat hozta a kötelezőt, azt ellenben nagyon sajnálom, hogy Király Gábor és Juhász Roland búcsúmérkőzésén, hazai pályán kikaptunk a svédektől. Az EB szalmaláng után szerintem ugyanott tartunk, mint negyven éve, a futottak még kategóriában, súlyos szakmai és morális válságban.

 115. A foci már csak ilyen.De az úszó berkekben sincs nyugalom.Hosszú Katinka elég komolyan nekiment Gyárfás Tamásnak.Nem tudom eldönteni,kinek lehet igaza-a sportoló(k)nak,vagy a szövetségnek(Gy.T.)-de az úszó-sportnak ez a csetepaté nem lesz hasznára.
  Az nélkül,hogy támadnám Katinkát és edzőjét,és persze hogy pálcát törjek Gy.T mellett,kérdezem-nem lehet,hogy a háttérben Katinka férje az aki esetleg bekavarni próbál ebben az ügyben?
  A többi úszónk csendben van ez ügyben,soha,vagy alig lehet hallani nyilatkozatokat más úszónktól arról,hogy probléma van Gy.T.személyével,vagy általában a szövetség munkájával.

 116. Sajnos a többi úszó sem maradt csendben. Igaz, jóval finomabban fogalmaztak, mint Mrs. Katinka Tusup, de az Úszószövetségbeli “rendrakást” szorgalmazzák. Én sem tudok konkrétumokat, de azt hiszem, jól sejted Peti, ezúttal nem a “keresd a nőt”, hanem a “keresd a férfit” kitekert közmondás van a háttérben. Katinkával elszaladt a ló, és vagy valamilyen formában helyet keres a férjének az Úszószövetségben, vagy létre akarnak hozni ők ketten valamilyen alternatív Úszószövetséget, mert a magyar úszó “alapanyag” jó és profitálni akarnak belőle, tehát el akarják csábítani sztár úszóinkat. Aztán az is lehet, hogy ettől egy teljesen eltérő harmadikféle céljuk van, de hogy nem tisztességesek a szándékaik, az erősen valószínűsíthető. Olvastam olyan véleményt is, hogy a kormány akar leszámolni a posztkomcsi Gyárfás Tamással,de direktben nem mernek nekimenni. Ezt én személy szerint nem hinném, de az jó lenne, ha ennek a dolognak – ami már Kiss László ellehetetlenítésével elkezdődött – vége lenne, akár azon az áron is, hogy a Tusup házaspár végleg az USÁ-ba költözik. Mert még ha tényleg az önzetlen jó szándék vezeti is Katinkát, nem az ő dolga – pláne nem ilyen botrányosan “rendet tenni” a magyar úszósportban.

 117. Azt hiszem nem látunk a lapok mögé, nem ismerjük az indítékokat. Készséggel elhiszem Hosszúnak, hogy rossz körülmények között kellett felkészülnie, elvégre a magyar uszodai infrastruktúra mellett, az a csoda, hogy mind az úszás, mind a vízilabda sikersportág! Azonban a nyilvános adok-kapok minden szereplőnek rossz. Jól emlékszem a naptévés Gyárfásra, de politikai nézeteitől függetlenül, lehet jó sportvezető. Akárhogy is van, ez nem konfliktuskezelés, sürgető lenne megoldást találni!

 118. Mint kiemelt sportág-az eredményesség alapján-az úszósportág dotáciút érdemel és megfelelő edzéskörülményeket a sportolóknak.
  Vegyük csak alapul azt,hogy az úszóink napi szinten hány órát edznek,és mennyi kilométer úsznak le napi szinten.Úgy tudom,8-9-10 kilométer,amin idegen szakemberek fejet csóválnak.
  Tulajdonképpen az életük csak a tréningből és versenyzésből,na meg az utazásból áll.Tehát a megélhetést akár a jelenben,de a jövőt illetően is be kell biztosítaniuk.ha már a sportra tettek fel mindent,a sport kéne,hogy ezt a stabil hátteret is állja.Jelen esetben az úszó szövetségről beszélek.
  Tehát első sorban itt kell mindennek működnie.Személyeskedés,mutogatás a másikra nem fog sehova se vezetni.
  Véleményem az,a magyar úszó iskola eredményes.Hogy jó-e,nem tudom kiszűrni,de Tusup úr úgy gondolja ,lehetne más módon,a sportolók kisebb terhelésével is gyümölcsöző.

 119. Szombaton este stadiont avattak Dunaszerdahelyen.Igaz,még nem épült fel egészen az aréna,amely a teljes megújulást követően MOL aréna lesz,utalva a tulajdonos (Világi Oszkár) mozgásvilágára,de szerintem a köznyelvben csakis “új dacstadionnak” fogják emlegetni a szurkolók.
  Szép látvány volt a teltház,a hangulat leírhatatlan.Jöttek szurkolók mindenhonnal a nagy eseményre.Nyerges Attila élőben adta elő a “Nélküled” c. dalt.De voltak itt prominens személyek is a politika és az üzletvilág színteréről is-ahogy az ilyenkor lenni szokott.
  Neveket nem említek,de még miniszterelnök is volt a lelátón!A felvidéki oligarchák is képviselték magukat,mert az ő pénzük nélkül ez a projekt nem valósulhatott volna meg.
  Most már csak egy erősebb DAC csapat kell,de ez csak idő kérdése.Egyszerre nem lehet stadionba és csapatba fektetni a pénzt.A dunaszerdahelyi csapat picit sántikál a bajnokságban.Közvetlenül nincs veszélyeztetve a kieséssel,de szoros a tabella vége.
  Amióta László Csaba lett megbízva az edzői munkával,látható pozitív eredmények születtek.Az ismert edző 1 hónapja irányítja a DAC-t.Ha sikerülne még a téli szünet alatt megerősíteni a csapatot,akkor nem lesz gond a tavaszi szezonban a középmezőny megszerzése,ellenkező esetben komoly harcba kerülhert a bennmaradás,de a kiesést nem engedheti meg a klubvezetés!
  A jelenlegi állapotok mellett a másodosztályból nem feltétlenül a legjobb csapatnak kell felkerülnie az NB I-be.Személyesen tapasztalom,a játékvezetők fatális tévedéseit a Somorja bajnoki meccsein,érdekes módon rendre a mi kárunkra…
  Summa summarum,egy-két éven belül a DAC stadion rangos mérkőzéseknek adhat otthont,ha Világi Oszi valóra váltja álmait,aztán jöhet a Juve is Dunaszerdahelyre.

 120. Ez mindenképpen örömteli hír!

  A múltkor balsorsom a Hungária körútra vitt (hatalmas forgalmi dugó volt), meglepődve láttam, hogy felépült az MTK új stadionja a régi helyén. Állítólag a Vidi pálya építésébe is hamarosan belevágnak.

  Csak tartalommal – konkrétan jó focival -, meg nézőkkel kellene megtölteni az új stadionokat…

 121. Így,van,nézők nélkül a szép stadion olyan,mint a fogatlan menyasszony…A focihoz hangulat kell és a megtelt lelátók még a jétékosokat is tudják motiválni.

  Az MTK stadion a Hungária körútről nézve impozáns,de az a betonfal kívülről nem valami hej-de.Belülről meg egyenesen lehangoló.

 122. Végül Gyárfás bedobta a törülközőt. Tényleg nem látunk a kulisszák mögé, minden esetre egyik sikersportágunk vezetője távozott, reméljük az utódja kiküszöböli azokat a hibákat, amelyek miatt a versenyzők fellázadtak.

  Másik nagy kérdés, ki követi Benedek Tibort vízilabda válogatottunk kispadján? Én személy szerint nagyon rokonszenveztem a szövetségi kapitánnyal, nagy kérdés, hogy ő nem válogatott-e jól, vagy pedig a Kemény Dénes által korábban magasra tett mérce volt-e a jelen generációnak átugorhatatlan? Elvégre kicserélődött a csapat, közben a délszláv riválisok hatalmasat fejlődtek. Kicsit sajnálom, hogy ez a sportág közép-európai privilégiummá vált, a délszlávokon kívül az olaszoknak, spanyoloknak, oroszoknak, néha az USA-nak és Ausztráliának van egy kevés szava. Reméljük az új kapitány szerencsésebb lesz, Benedek Tibor emelt fővel távozhat, köszönet a munkájáért!

 123. Várni lehetett ezt a döntést Gyárfás részéről,túl nagy nyomás nehezedett rá.A rádióban hallott riportok alapján mondom ezt.Az utóbbi két-három hétben a Sportvilág rovatban többször foglalkoztak a témával a szakemberek.
  Biztos vagyok benne,nemsokáig kell várnunk arra,hogy valamelyik riporter “mikrofonvégre” kapja Gyárfás Tamást is,ezért akit érdekel,kapcsolja be hétköznapokon 19:10-kor a Kossurth adót.

  A Benedek Tiborral,illetve lemondásával kapcsolatos dolgokról szintén a fenti hírforrásból van némi tudomásom,de mint vízipóló analfabéta,csak annyi jött le,mint általában az ilyen esetek többségében:
  -nem az elvárásokak megfelelő eredmények születtek,ezért lépni kell és átgondolni,hol történt a hiba.Legyen az egyéni döntés,a nem megfelelőcsapat összeállítása (generáció váltás),vagy általában a helyben toprgás miatt.
  Vannak szakembereink bőven ,megoldják ezt a problémát.Nekünk,szurkolóknak türelmeseknek kell lennünk.

 124. Szép csendben elkezdődött a női kézilabda Eb.Lányaink az első mérkőzésükön történelmi vereséggel nyitottak Csehországgal szemben 22:27-re kikaptunk és máris megnehezítettük a továbbjutási esélyeinket.
  Hogy miért történelmi vereség,nem tudom,de lehet,hogy világversenyen a csehektől még nem kaptunk ki.Egyébként én is győzelemmel számítottam a papírforma szerint…
  A következő ellenfelünk holnap Dánia,majd pénteken Montenegro.Vajon melyiküket sikerül megvernünk?

  Egy hozzászólást olvastam az eredménnyel kapcsolatban,el lehet gondolkodni a lényegen.A beíró a válogatottunk szereplését gyengének titulálta és a klubbcsapatainkat kirakat csapatnak hozta fel,mivel a bajnokságban (férfi-női szinten egyaránt) hozzuk a minőséget,de a válogatottban az ászok hiányoznak.

 125. Ma este 20:45-től az M2 közvetíti a Dánia elleni összecsapásunkat.Az első mérkőzésen foghíjas volt a keretünk,több fiatal játékos volt bevetve a csehek ellen ,akik első alkalommal győztek le minket(!).
  Ezért a “történelmi” jelző,hogy pontosítsam önmagam az előző bejegyzésemben.

 126. Kikaptunk a dánoktól 19:23-ra.Szinte végig vonalban voltunk ellenfelünkkel,1-2 góllos hátrányt toltunk magunk előtt.A dánok dinamikusabbak,magasabbak voltak és gyorsabbak a támadásokban,kevesebb átadásból értek el gólokat,szemben a mi nehézkesnek tűnő támadásainkkal.Az is igaz,hogy a helyzetkihasználáson ment el a győzelem,mert a lehetőségek megvoltak a gólszerzésre,de a kapusuk védett,vagy kapufákat lőttünk sorra…

 127. Köszönjük a híreket Peti, még akkor is, ha nem örülhetünk az eredményeknek. Nekem a kézilabda nem éri el az ingerküszöbömet, a karácsonyi készülődés, meg a rengeteg munka miatt nem is követem; a BL meccseket sem láttam.

  Ellenben találtam egy érdekes riportot a vízilabda válogatott egyik kapitány jelöltjével.

  Bár nem tartozik szorosan ide, holnaphoz egy hétre lesz a Kormorán jubileumi koncertje, erre készülődve, rövidesen közzé teszem az ide év talán legfontosabb írását.

 128. Ma este 18:30-kor Montenegro csapatával játszanak a lányok.Nem elég “csak” győzni,ha a továbbjutás a célunk,legalább 4 gólos különbséggel kell felülkerekedni ellenfelünkön.
  Hát,Ciccolina szavaival mondva,fel lehet kötni a bugyingót.

  Hosszú Katinka érmet éremre gyűjt a rövidpályás úszó VB-n,már mindegyikből van neki,de az aranyak dominálnak.Ne kérdezzétek,milyen távokon szerezte őket…

 129. Hétgólos győzelemmel középdöntőben a lányok :-)!

  Igen, Hosszú Katinka szorgalmasan gyűjti az érmeket.

 130. Meggyőző,7 gólos különbséggel győztünk 21:14-re.De nem volt egyszerű menet.A 2. félidőt +5-tel kezdtük,de nagyon nehezen kerültünk sínre.Az ellenfél zsinórban hármat lőtt,mi csak a 7.percben találtunk be a kapuba előszőr,de végülis sikerül bedarálni őket,a végén már nem volt gond a gólkülönbnséggel.A kapitány több poszton változtatott,a kapus remek teljesítményt nyújtott,így ősszeállt a kép.Most már nem lesz laza ellenfelünk…

 131. A románok elpáholtak minket a középdöntő első mérkőzésén,21:29 volt a vége.Jön Norvégia.

  Hosszú Katinka zárólapja: 7 arany,2 ezüst és egy kis vita,vagy vád az úszószövetség részéről,mert vasárnap délelőtt Katinka nem ugrott be a 4×4-es vegyesbe egy beteg kolléga helyett.
  Elmondása szerint nem lett volna ideje regenerálódni a délutáni ,egyéni szám döntőjére.

 132. 24:23 arányban maradtunk alul Norvégiával szemben.Megszorítottuk az esélyesebb ellenfelünket,de többre nem futotta.
  A mérkőzés tükröt állított fel számunkra a jelenlegi csapatunk teljesítményéről és utat mutatott a jövőben bevethető játékosokat illetően.Tudniillik nagyon tartalékosan játszunk az EB-n,több húzóemberünk sérült és a ” kispadosok” lettek a mélyvízbe dobva.
  A tegnapi mérkőzésen ez a csapat bizonyította,lesz a jövőben még jó kis válogatott csapatunk.
  Csak az utolsó 5 percben dőlt el a mérkőzés sorsa,a mérkőzésen picit gyengélkedő norvégok ekkor hárommal elmentek,a mieink megpróbálták a lehetetlent ,de csak a szépítésre futotta az erőnkből.Végig küzdöttek a lányok,nem adták fel,szép teljesítméány volt!

 133. Döntetlent értünk el,26:26 arányban a toronyesélyes oroszokkal szemben,ezzel befejeztük szereplésünket az idei EB-n.
  Mondhatni a fű alatt játszottak a lányok,fogalmam nem volt róla,hogy két,egymást követő napon lesz mérkőzés.Csak ma reggel,az újságból értesültem az eredményről,ezért-no comment.

 134. Sajtóhír:

  A magyar válogatott 26-26-os döntetlent játszott az olimpiai bajnok orosz csapattal a svédországi női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének szerdai zárónapján. A magyarok a nemhivatalos végeredmény szerint a 12. helyen fejezték be a kontinensviadalt, és az Eb-k történetében először fordult elő, hogy nem jutottak a tíz közé.

  (Magyar Hírlap)

 135. Első olvasatban azt gondolom, ennyire felduzzasztani a labdarúgó VB mezőnyét – enyhén szólva – nem szerencsés. Már a jelenlegi világjátékokon is néha csömöröm volt a 3-4 hétig tartó meccsnézéstől, és a valóban nagyon nívós BL és EL sorozatok sava-borsa is az egyenes kieséses szakaszban kezdődik!

  Talán az lehet a döntés oka, hogy a foci jó reklámhordozó? Mert aligha a sportág érdekei vezették a döntéshozókat. Azt hiszem – a jégkoronghoz hasonlóan – lehetne A, B, C kategóriás tornákat rendezni, ahol közel hasonló tudású csapatok mérkőzhetnének egymással. Nem akarok nagyon negatív lenni, de az is erősen kérdéses, hogy a magyar válogatott még ebbe a felduzzasztott mezőnybe befér-e…

  Azt köszönjük Peti, hogy rajta tartod a szemed a férfi kézilabdán, bízzunk benne, hogy jó híreket tudsz majd megosztani velünk 🙂 !

 136. Interjú olvasható férfi vízilabda válogatottunk új kapitányával: ide kattintva.

 137. Nem tudom helyén értékelni férfi kézilabdázóink teljesítményét, siker, kudarc?

  Ellenben tegnap majdnem végig láttam női vízilabda-válogatottunk olaszok elleni, hazai pályán vívott meccsét. Érdekes volt, mert ellenfelünk mindvégig vezetett, az utolsó pillanatban egyenlítettünk, majd az azonnali büntetőpárbajban jobbak voltunk! (Ha ez fordítva történt volna, most keseregnék a sors igazságtalansága miatt…). A lányok játékát elnézve, lesz még tennivaló a vizes VB-ig.

 138. Kohus Peti bejegyzése a BL tegnapi fordulójáról:

  Elkezdődött a BL egyenes kiesési szakasza,tegnap és ma játéknap volt/lesz.A nagy eredmény:Paris SG-FC Barcelona 4:0.
  Na erre varrjon gombot valaki.Nem állítom csípőből,hogy eldőlt a továbbjutás,de nagyon közel került a búcsúzáshoz a Katalán multiklub.
  A mai csemege a Bayern-Arsenal meccs lehet,de nem szabad elsiklani a Real-Napoli párharc felett sem.

 139. Ez tényleg meglepő eredmény!

  Nem gondoltam volna, hogy február közepén elkezdődik a játék, ezért is köszönöm bejegyzésedet! Izgalommal várjuk a folytatást, gondolom mindenkinek megvan a kedvenc csapata.

  Jut eszembe: a Juve versenyben van még?

 140. Juve-FC Porto,2017.02.22,illetve 2017.03.08.

 141. Látom a Bayern is ragaszkodott a négygólos különbséghez…

 142. Komoly pucungot kapott az Arsenal is.Ekkora különbségre nem számítottam.Ez a párharc eldőlni látszik.
  Napjainkban sok hír került napvilágra Arsene Wenger maradása,illetve távozása ügyében.Tegnap világossá vált,a mester a következő szezonban is az Arsenal kispadján lesz.Csak mellékesen,1996-tól irányítja az ágyúsokat…
  Talán a Real-Napoli (3:1) mérkőzés visszavágója hozhat némi izgalmat,ha a Napoli betalál,akkor nem kell okvetlenül a Realnak továbbjutnia.

  Ma indul az NB I tavaszi része,tehát hivatalosan ma van a tavasz első napja.

 143. A Juve 2:0-ra győzött a Porto otthonában,gyakorlatilag továbbjutónak tekinthetők.A többi meccset nem figyeltem.A nagyágyúk (Real,Barca,Bayern) visszavágói a következő héten,kedden és szerdán lesznek.

  Egy kis Bundesliga visszatekintés:
  a múlt heti fordulóban Berlinben vendégeskedett a Bayern,sokáig ki voltak kapva,de a hosszabbítás utolsó pillanatában Pekarík (Herta) feleslegesen szabálytalankodott és a szabadrúgást követően egyenlített a Bayern.
  Ezzel nagy esélyt szalasztott el Dárdai csapata,évek óta nem sikerül legyőzniük a bajorokat.A gólt követően parázs hangulat lett a pályán,melyből még Ancelotti edző is kivette a részét.
  A Lipcse,Gulácsi csapata ismét győzni tudott,ezúttal a Mönchengladbach otthonában és egy,hamburgi botlást kivételével tovább menetelnek a bajnokságban.Ki tudja,meddig bírják szuflával?

 144. A Juve meccsnek csak a góljait láttam, az elsőt egy szerencsétlen mozdulat előzte meg a portoi védő részéről, a második gól egy tökéletes beadás után a lebda mellre vételét követő kitűnően helyezett lövés eredménye volt. A Juve edzője nagyon jól cserélt!

 145. A mai két mérkőzéssel indulnak a visszavágók a BL-ben. Napoli-Real párharc még adhat némi esélyt egy jó küzdelemre és izgalomra,de a Bayern-Arsenal meccs továbbjutója már eldőlt az első mérkőzésen…
  Holnap (szerdán) a sláger a Barca-Paris SG mérkőzés lesz számomra.4 gólos hátrányt még senki nem tudott behozni a BL történetében.A Barca biztosan megpróbálja behozni a hátrányát és átírni a történelmet,izgalmas meccsre számítok.

 146. A Real 3:1-re győzött idegenben,a Bayern ismét KO-val küldte padlóra saját otthonában a vergődő Arsenalt.
  Ez a két csapat már továbbjutott,ma lesz a folytatás.Kíváncsian várom a Barca-PSG összecsapást.
  Ezen kívül két további mérkőzésre is sor kerül ma a BL-ben,úgyhogy hajrá,irány a kanapé este.Jómagam tegnap kb.10 percet láttam a két meccsből…

 147. Barca-PSG 6:1!Bombaeredmény.A Barcelona történelmi győzelme a BL sorozatban.Kevesen hittek-én is közéjük tartozom-a továbbjutásukban,de az az egy ezrelék esély,amely megilleti ezt a klubot,bejött.
  Nehéz megmondani vagy reálisan eldönteni,mekkora szerep jutott a PSG taktikájának ebben a mérkőzésben,amiért ennyire magára engedte a katalánokat.Biztos volt benne tudatos taktika,de hogy hagyták magukat szinte az egész meccsen a gyepbe döngölni,ehhez kellett a Barca elszántsága és óriási tudása is.Na meg egy kis szerencse is,hiszen Cavani 3:-nél két alkalommal ziccert hibázott.nekem a Barca részére megítélt büntetők sem tűntek tisztának,de akkor is kalapot emelek a tegnapi teljesítményük előtt.

 148. Hú ez tényleg meglepő, még akkor is, ha jómagam gyakorlatilag csak az eredményeket ismerem 🙁 . Ritkán van ezen a szinten ekkora gólkülönbség (nem elő-elő-előselejtező július elején…). Azt hiszem egy ilyen sírból visszahozott továbbjutás hatalmas lelki többletet tesz hozzá a továbbiakhoz. (Sajnálom, hogy a Napoli elvérzett.)

  Az én focinézésem kimerült az Újpest – Fradi félig-meddig figyelésében (közben telefonok, vacsora, de ment a közvetítés), na a Gundi sem volt elragadtatva a látottaktól, de én sem. Ehhez a színvonalhoz – szerintem – nem kellene egyik kispadon sem külföldi edző, és tucatnyi “légiós”, ha felhoznának az ifi kettőből srácokat, magyar edzővel, rosszabb aligha lenne.

  Már említettem párszor, hogy két nyíllövésnyire dolgozom a Videoton épülő stadionjától, úgy látom a kivitelező belecsapott a lecsóba, legalább öt toronydaru működik, jönnek mennek a teherautók, láthatóan haladnak a munkával. Csak az a kérdés, hogy lesznek-e szurkolók majd az új stadionban.

  Még valami. Úgy tudom Benedek sulija készül egy DAC meccsre!

  Még egyszer köszönöm Peti a beszámolókat, várjuk a folytatást.

 149. Benedekék esetleges dunaszerdahelyi látogatása biztosan élémény lesz,de nem biztos.hogy a foci miatt.Inkább a hangulat és a szurkolói millő az ,ami számukra vonzó lehet egy DAC meccsen.
  Mindenképp javaslom nekik,lehetőleg őszre halasszál el a látogatást,amikor is teljesen elkészül a stadion.Jelenleg nincs kész állapotban,sem a lelátó egy része,sem a világítás,a beléptető rendszer meg külön fejezetet igényel.
  Ha sikerül egy komolyabb ellenfél elleni (Slovan,Nagyszombat) mérkőzést kifogniuk,akkor komoly élményben lehet részük,de fel kell vértezni magukat egy kis “ellenszurkolói vélemény-nyilvánításra” is…

  Ami a BL-t illeti,a többi eredmény eltörpül a Barca meccs árnyékában,de a Dortmund továnnjutott,4-et vágott a Benficának.
  Még nem tértem teljesen magamhoz a szerdai mérkőzés kapcsán,egyszerűen nem tudom hova tenni ezt az eredményt,annak függvényében,hogy végignéztem a találkozót.Egyszerűen nem tudom felfogni,hogy lehet ilyen szinten ennyire antifutballal kiharcolni az esetleges továbbjutást.Na meg aztán hova tovább,annál jobban belellovaglom magam abba,hogy a spori is ludas a hatosban.
  Nem akarom védeni a PSG-t,ezzel a teljesítménnyel nincs helyük a folytatásban,de akkor sem volt számomra tiszta a dolog.
  Lesz még itt visszhang bőven…

 150. Megnéztem tegnap a Juventus – Porto meccs egy részét. Nagyon feltűnő volt, hogy a Zebráknál nincsenek akkora egyéniségek mint korábban, de mint csapat nagyon együtt vannak. Persze ezek a srácok is tudnak focizni, olyan 40 méteres átadások voltak, hogy egy centit sem kellett a labda után menni. A jogos büntetővel minden eldőlt, így elmentem aludni…

  A Barca meccs körül valami tényleg nincs rendben, a PSG valahol bepanaszolta a játékvezetőt, de ez veszett fejsze nyele. Most sajnálom igazán, hogy nem láttam a mérkőzést.

 151. Egész jó csatát hozott a Monaco-Man.City visszavágó Már az első mérkőzés bővelkedett a gólokban (5:3),a Monaco behozta a kétgólos hátrányt és kiütötte az arabok által pénzelt Citizenst.
  Jó mérkőzés volt.

 152. Tegnap este megmérettentünk Portugáliában,alulmaradtunk a komoly játékerőt képviselő ,esélyesebb házigazdákkal szemben 0:3 arányban.
  Elszállni látszanak az esélyeink a VB részvételről.Nézőpont kérdése a teljesítményünk megítélése,de én eléggé sötétnek láttam csapatunk játékát.
  Szerintem a realitásba kell ismét visszazuhannunk az EB után.Ennyit tudnak a játékosaink.Storck kapitány azokból válogat be játékosokat a nemzeti tizenegybe,akik a pillanatnyilag rendelkezésére álltak.
  Valljuk be,a külföldön játszó focistáink sem a kimagasló teljesítményükkel kápráztattak el minket.Ez van,ennyire vagyunk képesek egy fejlett,színvonalasabb bajnokságokban érlelődő csapat játékosaival szemben.Ha tegnap CR nem játszott volna,akkor is simán kikapunk.
  A taktikánk egyértelmű volt.5 védő,4 középpályás és egyetlen csatár.A kontrákra alapoztuk “támadójátékunkat”,de ahhoz Szalay egymaga kevés volt,a középpálya rendre nem ért fel azon kevés lehetőségeknél,amikor labdát szereztünk volt esélyünk a portugál kapuhoz kerülnünk.
  Szóval nincs mit értékelnünk csapatunk teljesítményén.Talán Vinicius (?) volt az,aki egy-két jó megoldást,passzt tudott produkálni,de az állandósult mezőnyfölénybe elvesztek a mutatkozó egyéni megoldások.Mint csapatra,a bekezdés elején leírt mondat érvényes.
  Dzsudzsák? Állítólag nagyon sok pénzt keres a futballal. Ahhoz képest ritkán teljesít a válogatottban olyan szinten,mely alapján azt lehetne mondani róla:ez a játékos megérte a pénzt…

 153. Egyetértek.

  Portugália sokkal jobb csapat, nem is értem miért azt kommunikálták, hogy “győzni megyünk Lisszabonba”, mintha olyan világverő csapatunk lenne…

  Az eredmény teljesen reális, sajnálom Storck-ot, hiszen abból főz, amiből tud. Nem rajta múlt!

  Azt is el kell ismerni, hogy CR egy zseni. Akármennyire is ellenszenves számomra, sokkal inkább egy playboyra, mint egy sportolóra asszociálok ha ránézek, a szabadrúgás gólja fantasztikus volt, még akkor is, ha a nekem megjegyezhetetlen nevű magyar kapus talán nem jól állította fel a sorfalat. A lövés erős volt, felpattant, annyira pontos, hogy a kapufáról befelé csapódott a hálóba. Ha CR semmit nem csinál, puszta jelenléte leköti a védelem felét. A kommentátortól nem először hallhattuk, hogy iszonyatosan magasra tud ugrani, fejjel is roppant gólveszélyes. Egyetértek Petivel, nélküle is nagyságrendekkel jobb a portugál válogatott a magyarnál.

  Viszont játékosaink az egy hajszálra jutó zselé és hajfesték, valamint ez egy négyzetcentiméter bőrfelszínre eső tetoválások számában ott vannak a világ élvonalában…

  Igen a VB elúszott, magam pedig azon csodálkozom, hogy még mindig miért ülök képernyő elé, ha ezek játszanak? Le a kalappal a helyszínen szurkoló magyarok előtt!

 154. Válasz az utolsó bekezdésedre,doki:Azért ülsz le a képernyő elé,ha a mieink játszanak,mert valahol naivan várod a csodát,a jó játékot,egy új Aranycsapatot.

  Ilyen naiv ember vagyok én is.Azok,akik kimennek a csapattal a világ végére is,nos,minden tiszteletem ezért nekik,őket nem tudom,mi viszi,hajtja tovább.Ahhoz velük kell lenni és úgy kell gondolkodni,mint ők.

 155. Bendiék-és még sokan mások is-egy kis ízelítőt kaphatnak az M4 Sport jóvoltából a DAC mérkőzések hangulatáról.
  A Slovan elleni bajnoki mérkőzést élőben közvetíti a sportcsatorna szombaton,15:30-tól.Érdemes lesz egy picit előbb rákapcsolni a közvetítésre,hogy elcsípjük a “Nélküled” c. dalt,6000 torok unplugged előadásában.Libabőr garantálva.A mérkőzés színvonála már nem lesz olyan ütős,de lesz tétje a meccsnek.A DAC részéről presztízscsata,a Slovannak pedig esélye még van utolérni a listavezető zsolnai csapatot.Ne feledjük,itt játszik Priskin Tamás,aki gólvágó formában van az idei szezonban.Nem irigylem Tamást,ismerve a szurkolói mentalitást,nem örömódákat fog zengeni a “B-közép” róla.
  Én 2-re tippelem a meccset,egyik oka az,hogy a DAC jelenlegi helyezése a tabellában híven tükrözi a csapat minőségét.A másik ok nem nyilvános…
  Ha esetleg valaki az olvasói körünkből készül a meccsre,javaslom,legkésőbb egy órával a mérkőzés kezdete előtt menjen be a stadionba,ellenkező esetben fennál annak a veszélye,hogy lekési a közös éneklést,amely egyértelműen a csúcspont lesz a találkozón.

 156. Köszönjük Peti a figyelemfelhívást, bár mi pont nem leszünk itthon, beállítom a felvételt. No és hajrá DAC!

 157. A DAC a hosszabbításban lőtt góllal legyőzte az esélyesebb ellenfelét.Óriási hangulat volt a lelátókon,teltház,több,mint 6000 szurkoló láthatta a stadionban a mérkőzést,Csak azért nem többen,mert a DAC aréna még csak félkész.Ha teljesen megépül,akkor MOL aréna lesz a hivatalos neve,de biztos vagyok abban,hogy ezt a megnevezést csak hivatalos körök fogják használni.
  Nekünk DAC-stadion marad.

  A mérkőzésről csak annyit,a küzdelem dominált,minimális helyzetekkel,kevés kapuratörésekkel mindkélt oldalon.A hazaiak helytálltak a jelenleg jobb formában játszó és erősebb játékerőt képviselő vendégekkel szemben.
  A Slovan szurkolóit a 15. percbe kiszorították a lelátókról a kommandósok a sorozatos rendbontásuk miatt,ezért percekig állt a meccs.
  Mint ahogy azt előzőleg írtam,a meccs előtti szurkolói koreográfia nagyszerű volt,a Nélküled pedig kivételesen hátborzongatóan szép és magával ragadó.A szurkológ végig buzdították csapatukat.A sokat tapasztalt M4 stábja nem gyözte dícsérni a dunaszerdahelyi csapat szurkolóit,határon innenről és túlról is.
  A közösségi hálón biztosan megtalálható a felvétel,érdemes megnézni.

 158. Ma két párharccal folytatódik a BL,a negyeddöntőkkel immár.Az egyik mérkőzésben érdekelt vagy,doki,a Juve a Barcelonát fogadja.Nincs mit hozzáfűzni.
  A másik mérkőzés a Monaco-Dortmund lesz.Itt már azt mondanám,a Monaco meglepetést okozhat és az elődöntőbe juthat,figyelembe véve felfelő ívelő formájukat.
  Majd meglátjuk…

 159. Beállítottam a felvételt, nem sikerült, de az eredménynek nagyon örülök, íme a Nélküled a meccs előtt (ajánlom figyelmetekbe a nézettséget!!!)

  A Juve meccset megnézem, ha nem nyom el az álom…

 160. Nem vesztettél semmit,doki,azzal,hogy nem sikerült felvenni a mérkőzést.A lényeg ott van az előző bejátszásban és a végeredményben.
  Summa summárum a Néküled és a gól a hosszabbításban,a kettő között küzdelem.

  A tegnapi BL játéknap felemásra sikerült.Dortmundban bomba robbant a hazai csapat busza mellett,terrortámadás gyanúja miatt mára halasztatották a Monaco elleni mérkőzést.
  A Juve -szerintem- a vártnál nagyobb arányban ,3:0-ra verte a Barcelonát.Gratulálok a dokinak,jó csapatnak szurkol.
  Nagyon érdekes mérkőzést láthattunk,olyan áprilisi időjáráshoz tudom hasonlítani.A Juve aránylag korán 2 gólos előnyre tett szert,ezután irgalmatlan Barca nyomás nehezedett rájuk,de kibekkelték kapott gól nélkül.
  Később kiegyenlítődött a játék,oda-vissza támadásokkal izgalmas és kemény klüzdelem folyt a pályán,ebből a hazaiak profitáltak,növelték az előnyüket 3:0-ra.
  A bekapott gól viszont Demoklész-kardként kezdett lebegni a Barca feje fölött-ugye a párizsi 0:4-ezért újra megrohamozták támadások sorával a Juve kapuját,de nem sikerül gólt rúgniuk,ezért a Juve a továbbjutás esélyével utazhat a visszavágóra.
  Helyenként kemény belemenések,olyan igazi harc folyt a pályán,Messi elveszni látszott-szerintem kezd elege lenni a sztárságból-visont Neimar és Suarez Lajos nagyon veszélyesek voltak.
  A Juve kapusa,Buffon ismét bemutatott egy “életmentő” hárítást,azt hiszem Suarez közeli lövését ujbeggyel tolta ki szögletre és tartotta meg a tiszta lapot csapata számára.Nem volt szép meccs…

  Ma Bayern-Real!

 161. Megnéztem a Juve meccset én is. Szép akciógólok születtek, bár néha leült a meccs, a játék élvezetes volt. A 70. perctől érzetem úgy, mintha már a visszavágót játszanák, olyan nyomasztó fölénybe került a Barca, némi szerencse is kellett a Juvénak, hogy megúszta kapott gól nélkül.

  Ha nem lett volna a PSG meccs, most írhatnám, hogy alighanem eldőlt, de szerintem bármi megtörténhet! Ha a Juve nem szerez gólt a visszavágón, keserves pillanatokat fog átélni.

  A Dortmund meccs elmaradásának okán az európai káosz kirobbantói dörzsölhetik a tenyerüket, mi – a többség – akik szeretnénk élvezni a jó focit, mi több az életet magát, pedig tovább szoronghatunk a jövőnket illetően…

 162. Megnéztem a Bayern-Real meccset is. Érdekes volt, mert ha az első félidő legvégén a “bajorok” értékesítik a büntetőt (amelyet szerintem nem előzött meg kezezés, a védő válláról pattant le a labda), másképpen alakulhatott volna. A második félidőben a kiállítás pecsételte meg a Bayern sorsát, igaz a visszavágón sem lehet leírni őket, két világválogatott áll egymással szemben, semmi nem dőlt el, bár tény, hogy a Real jelentős lépéselőnyt szerzett.

  Amúgy a meccs színvonala semmi különöset nem mutatott, egy percig sem éreztem azt, hogy izgulnom kellene – igaz egyik csapatnak sem szurkoltam.

 163. Leicester-Athletico M. 1:1,továjutott az utóbbi csapat,Real-Bayern 4:2,hosszabbítás után,Real az elődöntős.
  Itt meg kell állnom egy pillanatra.Ismét remek mérkőzést vívtak egymással a megacsapatok és mondhatjuk,a pillanatnyilag jobb Real jutott tovább,de valami szúrja a szememet.Kassai Viktor játévezető sípja hamis hagokat adott ki és néha az ütemmel sem volt minden rendben.
  Mentségére legyen mondva-ahogy azt már sokkal súlyosabb esetben tapasztalhattuk-rá kell hagyatkoznia az asszisztenseire a lesállások eldöntésekor,meg aztán egészen képzett színész-teljesítényekkel találkozhat olykor (Robben),de ő felel a mérkőzésen hozott ítéletekért.
  Tegnap többször is tévedtek a taccsbírók,két esetben Real gól született a bakikból,Kassairól már nem is szólva a rosszkor felmutatott,illetőleg fel nem mutatott sárgalapok miatt.
  Vidal kiállítása sorsdöntőnek bizonyult.Az addigra elfáradt Bayern koporsójába szöget ütött Kassai .Vidal tisztán szerelt.Az más kérdés,korábban már begyűjthette volna 2. sárgáját Vidal,de akkor megkegyelmezett neki a spori.Néhány perccel a meccs vége előtt így tönkre vágta a bajorok esélyét az esetleges továbbjutásra.
  a hosszabbításban a három Real gólból kettőt valószínűleg lesállás előzött meg,mindkettő Ronaldóhoz kapcsolható.Marcellino passzámál előbbre állt a csapattásánál,a harmadik találatánál is a beadás pillanatában volt a védők mögött.A labda levételekor már nem,de a lesállás megvolt.
  Szóval hajtós,izgalmas és sok bírói tévedéssel tűzdelt meccset láthattunk.Nem vagyok biztos abban,hogy Kassai játékvezető megúszhatja irgum-burgum nélkül a tegnap estét…

  Ma Barca-Juventus! és Monaco-Dortmund párharcokkal folytatódnak a küzdelmek.Ne feledjük,a Barcelonának ismét fel van adva a lecke,0-3-ról kezdenek.

 164. A hosszabbításig én is néztem a meccset, jobban tetszett, mint az első mérkőzés. Lüktető iramú, változatos játék volt, azután a hosszabbításra annyira elnyomott a fáradtság, hogy lefeküdtem…

  Amit Peti feszeget Kassai kapcsán, hasonló gondolataim nekem is támadtak. Kezdődött azzal, hogy a Bayern hazai pályán kapott egy jutalom büntetőt, ha az Vidal berúgja, talán másképp alakul. Ma az egyik portál szavaztatta a szurkolókat, hogy a tegnapi büntető jogos volt-e? Kb kétharmad szerint igen, pedig mi ötféle kameraállásból, lassítva is láthattuk azt, amit Kassai töredék másodpercre. Én azt gondolom, jogos volt a büntető.

  A kiállítást ugyanennek a portálnak a szavazói nem tartották jogosnak, túlnyomó többségük szerint nem volt második sárgát érő szabálytalanság.

  A lesgólokról nem tudok nyilatkozni, nem láttam.

  Viszont a baj nem kicsi! Hatalmas lendületű, lüktető a játék, vannak belemenések, vannak szabálytalanságok, vannak egyértelmű események. Azonban nagyon sok ezekbe nem fér bele! A mai műszaki, technikai színvonalon, ezen a szinten – szerintem – már szükség lenne használatára. A bíró ember, tévedhet, tört pillanat alatt kell olyan dologban döntést hoznia, amelyet még a sok látószögből, lassított felvételen néző emberek sem tudnak egybehangzóan megítélni! Nem mentegetni akarom Kassait, de a bíróknak állati nehéz dolguk van, ítéleteik csapatokat emelhetnek a mennybe, vagy taszíthatnak a porba; szurkolókat foszthatnak meg örömtől. Igen, itt van a sajtó. Kassai ma világlapoktól kap hideget, meleget, azt gondolom ezt a lelki terhet is cipelnie kell, nyomás alatt végzi munkáját.

  Ma legalább lesz kinek szurkoljak…

 165. Érdekes volt a tegnap esti Barca-Juve meccs, igaz, ha nem a Zebrák játszottak volna, talán elmegyek aludni.

  Azt hiszem a Juventus játékosait a PSG esete ellenére is magabiztossá tette a háromgólos hazai győzelem, a védekező játék mindig ínyükre van. A Barca viszont olyan támadósorral állt fel, amely bármire képes. Mellettük volt a közönségük, nemcsak tizenkettedik, hanem tizenharmadik játékosként is.

  A Juve nagyon jól védekezett, a szerencsével sem állt hadilábon. Mint a cirkuszi késdobáló az embert, úgy lőtték körbe az olasz kaput, ha ezekből még az elején egy is beakad… De nincs “ha”! A hetvenedik perc környékén éreztem úgy, hogy a katalánok lélekben feladták, s ekkor a Juve kontrái mindig magukban hordozták a góllövés esélyét. Összességében az történt amire számítani lehetett, az olaszok kibekkelték a meccset.

  Ami számomra felemelő érzés volt, az a katalán szurkolók reakciója, a meccs végén. Nem anyáztak, nem rázták az öklüket, hanem tízezernyi zászló tengerében köszöntötték csapatukat. Ez az a mentalitás, amit sokan megtanulhatnánk.

  Izgalmas lesz az elődöntő, holnap megtudjuk a sorsolás eredményét. Nekem valami előérzet azt súgja, a Juve nem tudja a Realt elkerülni…

 166. Nincs hozzáfűzésem a fenti elemzéshez.Így láttam én is mérkőzést.csak annyit talán ismét a sporival kapcsolatban,érdekes volt a reakciója a szabálytalanságokra:
  nem, a szábálytalankodó játékost,hanem a szenvedő,de sszámon kérő áldozatot figyelmeztette rendre.
  Érdekes filozófia részéről.Talán még egy észrevételt megosztok -kiderül ,Gian-Luigi Buffon is emberből van.Történ ugyanis,hogy egy beadás után kiesett a kezéből a labda.Már azt hittem,ez a kapus nem tud hibázni.Szerencséjükre ez a kis baki nem volt végzetes.Hiába, a legnagyobbak is tévednek,de higgadtan kezelik a folytatásban a dolgot.

  A Monaco biztosan jutott tovább,3:1-re verte a Dortmundot.Vasárnap pedig el-classico,már ha valakit érdekel esetleg a világ “csúcstalálkozója”.Pillanatnyilag minimális külömbséggel vezeti a tabellát a Real.Ha gyözne,elvileg megnyerné a bajnokságok.

 167. Érdekes ez a kapus dolog… életéveiket tekintve tovább játékban maradnak, mint a mezőnyjátékosok, pedig… bár fizikailag nyilván nincsenek annyira terhelve, de mentálisan annál inkább.

  Buffon most elengedett egy lasztit, ahol gyalulnak ott van forgács is. Buffon állja a sarat, az ő életkorában én már roncs voltam 🙁 …

 168. Megvolt a sorsolás. Real-Atletico, Monaco-Juventus.
  Mondtam, hogy a Juve a Reallal játszik. Csak nem az elődöntőben, hanem a döntőben! 😉

 169. …de ahhoz a Realnak túl kell jutnia az Athleticón…A statisztika az utolsó 4 évben,az elődöntők és döntő alapján 4-ből 4 Real továbbjutás/győzelem a döntőben.Sorozatban ez lesz az 5.párharcuk ezen a szinten.Tehát most nagyon kell szurkolni a Realnak,hogy összejöjjön a Juvenak…
  A Monaco sem piskóta,kétségtelen,a Juve a nehezebb lépésen már túl van,de nem lesz léányálom ez a párharc.

 170. Persze, ezen a szinten bármi megtörténhet. Jót derültem magamban, hogy a spanyol sajtó egy része szerint az UEFA befolyásolta a sorsolást… állítólag a két madridi csapat golyója melegebb volt, a sorsolást végző ezért tapizta végig. Nehogy madridi házidönő legyen – írták. Nem tudom… Szerintem az UEFA-nak ez nagyjából mindegy, telt házas meccsek lesznek, milliók fogják nézni a foci mellett, a pálya szélén futó reklámokat, szponzorok így is úgy is kicsengetik a nagy lóvét…

 171. Nem szeretnék túlzásba esni, de időtlen idők óta nem élveztem meccset annyira, mint a tegnap esti Real – Barcelona összecsapást!!! Fényévekkel jobb volt, mint bármelyik BL negyeddöntő. Nagy iramú, lüktető játék volt, klasszis egyéni megmozdulásokkal, nagy helyzetekkel, gólokkal. A Reál kapusa bravúrt bravúrra halmozott.

  Most látszik, milyen nagy dolog, hogy a Juve 180 percen át nem kapott gólt tőlük, bár az is igaz, hogy a Barca mindkét Juve elleni meccsén sokkal enerváltabbnak tűnt, mint tegnap a Reál ellen. Pedig a Reál is remekül játszott. Nagyszerű este volt!

 172. Csak az első félidőt láttam,de az sem volt rossz…Messi már megvillant itt-ott,parádés gólt vágott a Realnak.Neymar távolléte fel sem tűnt nekem.

 173. Real (C.Ronaldo)-Athletico 3:0,BL elődöntö első találkozóján.Gyakorlatilag a küzdelem jellemezte a mérkőzést,az Athletico igyekezte a saját védekező-romboló játékát bevetni,több-kevesebb sikerrel.Ha nincs Ronaldo,ez be is válhatott volna…
  Gyakorlatilag eldőlt a továbbjutás sorsa ezen az ágon.Néhány kilométerrel odébb nem lesz más képe a visszavágónak,csak az ellenfelek stratégiája fordul meg.Athletico támad,Real védekezik és kivár,majd jön CR és rúg két gólt.Na persze lesz szikra és sárga lap meg cirkusz,ahogy az egy ilyen madridi rangadón lenni szokott az Athletico otthonában.

  Ma Juventus-Monaco!

 174. A madridi meccset nem néztem, ám a Juventus tegnap esti teljesítménye lenyűgöző volt! Mikor az első tíz percben láttam, hogy többet támadnak mint a Monaco, sejteni lehetett, hogy – “jó” olasz szokás szerint – nem bunkervédekezéssel mennek a döntetlenre, hanem gólt fognak szerezni! Ez nagyon jót tett a meccsnek, azt azért nem mondanám, hogy sima győzelem volt, mert Buffon ugyancsak hárított pár háríthatatlannak látszó lövést. A Monaco viszont semmi különlegeset nem mutatott, csodálom, hogy kiverte a Bayernt.

  Úgy tűnik, alakul a Juve-Real döntő, de a meccs addig tart, amíg le nem fújják, lesznek visszavágók, a PSG tudna erről mesélni… A lefújásról jut eszembe: bár a bírónak nem volt nehéz dolga, de hiba nélkül vezette a meccset!

  Peti, kétszemélyessé vált kávéházunkban igyekszem a Giro-t követni. Sajnos látszik a honlapon, hogy én is állandó időhiányban szenvedek, de figyelni fogom, azt hiszem esténként az Eurosport sugároz összefoglalókat.

 175. Dani Alves és Higuián nagyon jó haverok lehetnek,kétszer ismételtek tegnap: Dani Alves passz,Higuián gól.Lehet,hogy együtt járnak sörözni.
  Buffon is kellett a tegnapi sikerhez,no meg a Juve is.Könyvelhető a továbbjutás.
  A Monaco csikócsapatnak látszik.Van bennük potenciál,de nem mindig tudják kamatoztatni a magukban rejlő erőt.A Bayern ellen kijött,most nem .A visszavágón nem lesz mit veszteniük,feltételezem megpróbálnak nyílt focit játszani,de ez a Juve malmára hajthatja a vizet.

  Az Eurosporton szokom visszanézni a kerékpáros versenyeket,kössz a tippet,doki.De bízzunk benne,valaki jópontokért esetleg beszáll a bulinkba és közvetít…

 176. Megpróbálok beszélni a Jenővel, bár lehet a Gundi is ráér… ???

 177. Na,ez az,pont erre gondoltam…Megyeridoki már kilépett a képből?Ő szokott kommentálni az ilyen kaliberű eseményekről.
  Egyébként ma 14 órakor indul a verseny.Ha már az indulásnál tartunk,ma kezdődök a hoki VB is,és nemrég volt a Divízió 1-es VB is,ahol hokisaink az 5. helyen végeztek és nem tudták megismételni a közelmúltban elért sikereket.

 178. 2017 május 5-én századszor rajtolt el a Giro d’Italia mezőnye. a nagy eseményről a GOOGLE fejléce is megemlékezett. A verseny 21 szakaszból áll, a végső befutó május 28-án lesz Milánóban.

  Az első három szakasz Szardinia szigetén zajlik, ebből kettőt már lefutottak, a harmadik szakasz mezőnye jelen pillanatokban halad.

  A verseny elején csak veszíteni lehet, mindenki óvatos. Itt jegyzem meg, a szervezők fontolgatták egy lejtmeneti győztes díjazását, de a versenyzők tiltakozása és a józan ész győzött, mivel félő volt, hogy az eddig is életveszélyes száguldás halálos ámokfutásba csap át. Két nagy esélyest emlegetnek: az olasz Vincenzo Nibalit (Bahrein-Merida) és a Kolumbiai Nairo Quintanát a Movistar csapatából. szóba jött még a holland Steven Kruijswijk hazája Lotto-Jumbo csapatából. Az első szakaszban Postleberger – Ewan- Greipel sorrendben érkeztek az élen állók. Az utóbbi (a rostoki gorilla) a második szakasz hajrájában már első lett, elragadva a rózsaszin – összetett elsőséget jelző – trikót. Tehát pillanatnyilag a sprinterek kaszálnak, de jön még rájuk dér a hűvös hegyi szakaszokon. Most vissza a képernyő elé, mert halad a mezőny, hogy a cél után egy nap pihenőt követően az .hogy Szicília szigetén folytassa a versenyt.

  4. szakasz: Cefalú – Etna

 179. Juve ma este pontot tehet a döntőbe jutás végére.20:45,visszavágó!

 180. Mindenek előtt nagy-nagy gratuláció az ETO női kézilabdásainak, hiszen BL győztesek 🙂 !

  Igen, a ma esti meccset megnézem, szerintem a Juventusnak teljesen oda kell tennie magát, mert – bár valószínűtlennek tűnik – de nem lefutott meccs ez!

 181. Fél szemmel figyeltem csak a meccset, 2:0 után már csak formalitás volt, de le kellett játszani.

 182. A Juve korán betalált és ezzel megpecsételődött a Monaco sorsa.Ennek ellnére a hercegek nem adták fel és hála nekik is izgalmas mérkőzést láthattunk az utolsó percekig.
  Ezt bizonyítja az a tény is,hogy sok volt a szabálytalanság,a mérkőzés végén már-már dulakodás és adok kapok ,indulatok mutatkoztak a játék során,melyben igen nagy szerepet vállalt a holland játékvezető és baráti köre.
  Igen,szarkasztikus akartam lenni.Félre téve a köhelyeket a játékvezetők nehéz helyzetével kapcsolatban,nem tudom szó nélkül hagyni a visszatérő orbitális,hibás döntéseket,vagy a tegnap látott mérkőzésen az észre nem vett,durva szabálytalan megmozdulásokat mindkét oldalon.
  Van három jétékvezető a pályán kettő a kapuk mellett,egy faszi a csarepadok mellett-akinek nyolvánvalóan arra van kompetenciája,hogy a felhergelt edzőket feljelentse a sporinak,aki feljüldi őket a lelátóra.Másra nem jók,csak a pénzt viszik.A cseretáblát a labdaszedők is fel tudják mutatni…
  A helyszínen mindenki láthatta,ahogy Glik szándékosan megtaposta ellenfelét,csak a sok bíró nem.Ugyxanazok nem vették észre picit később a szándékos könyökölést a Juve tizanhatosa előtt.Igaz,a Monaco játékosa eljátszotta,hogy arcul csapták-lejjebb,nyaki tájon érte az ütés-de ennek ellenére a sípmesternél ez a mozdulat nem érte el azt az ingerküszöböt,amelyet esetleg büntetni kellett volna.
  Én lennék túl igényes?

 183. Ami a bírók működését illeti egyetértek, bár az is érthetetlen, hogy egy továbbjutás szempontjából lefutott meccs, miért vált át pankrációba a végén? Ebben a játékosok is hibásak, mert csinálják, a bíró meg azért mert engedi. A pestisracok.hu pl. alaposan leszedi a keresztvizet Mandzukicról, szerintem jogosan!

 184. A Szolnok vízilabda csapata BL-győztes! Nagy örömöt szereztek szurkolóknak, gratulálunk, sajnálom, hogy mindössze ennyit tudok, a meccset nem láttam.

  Viszont láttam a Honvéd – Videoton magyar NB1 bajnoki döntőt ?… nem klasszikus döntő volt, úgy alakult a pontvadászat, hogy ha ezen a meccsen a Honvéd nyer, vagy döntetlen születik, bajnok, ha a Vidi győz, övé a trófea.

  Ami a pályán történt, az kritikán aluli, az antifutball maga! Lehet mondani, hogy a nyomasztó tét… de alig láttunk tervezett akciót, pontos továbbításokat… viszont 30 perc alatt volt 25 szabálytalanság! Megint a bíróknál vagyunk, Bognár elengedte a meccset, ha az elején kioszt pár sárgát, akkor a kiállítás fenyegetettségében talán visszafogottabbak lettek volna a játékosok. Ami jó volt a meccsben, az a Honvéd gólja, mindkét kapus jól védett.

  Megint túl vagyunk egy tökéletesen felejthető bajnokságon. Ez a két csapat már júniusban (!!!) meccsel majd albán, meg fehérorosz, vagy máltai csapatokkal a főtáblára jutásért, tökéletesen esélytelenül. A tegnap látott csapatok sem maradnak egyben, pontosan úgy, ahogy a tavalyi Vidit is szétszórták. A Honvéd legalább épít saját utánpótlására!

  Az MTK kiesett, kíváncsi leszek, hány néző előtt kergetik majd a labdát a másodosztályban, szép új stadionjukban… A Vidi pályája is épül, már körvonalazódnak a lelátók, csak hiába lesz szép a menyasszony, ha a lélek hiányzik…

  Gyönyörűen festett hajú és agyontetovált focistákat meg el kellene küldeni tanulmányútra a medence mellé !

 185. Még egy adalék: június 1-től nem Marco Rossi a honvéd edzője, s az első két meccs zárt kapus lesz, mert korábban a szurkolók “homofóbok és rasszisták” voltak. Lesz az új edzőnek egy hónapja, BL főtáblára vigye csapatát. Vagy nem is ez a cél ?!? Bocs a kifejezésért, de beszarok…

  Részletek : http://magyarhirlap.hu/cikk/89128/Holland_edzo_valtja_Rossit_a_Honvednal

 186. Rossi megy…ez focigyár ízű.Hát,akárki döntése ez (a mindenkori bajnokcsapatok szét-és/vagy eladogatása),megvárhatnák az előselejtezőket az edzőváltással.
  Ez hosszútávon nem vall csapatépítésre a jövőre nézve.Nem lehet szezononként kétszer új csapatot felállítani.Hogy akarunk klubbszinten tartósan jól teljesíteni,ha nincs gerince a csapatnak?

  Rossival kapcsolatban ma azt olvastam a sajtóban,hogy esetleg a DAC-ban folytatja a munkát.De akkor László Csaba menni készül.Az az edző,aki a szakadék széléről hozta vissza a csapatot a szezon kellős közepén.Csak a pontosság nelküli statisztikát mondom:19 tétmérkőzés,három vereség,16 mérkőzésen veretlen volt a DAC László Csaba irányítása alatt.
  A tulajdonos úr,Világi Oszkár egy ütős,Európa-ligában szereplő csapatot álmodott magának,de ha már most edzőcserén gondolkodik,abból sem lesz semmi.
  Persze ezek még nem nem tények,de nem zörög a haraszt…
  Azt viszont már legalább két hete tudom szurkolói körökből,a DAC szurkolók bojkottal fenyegetik a következő szezon meccseit,ha László Csaba távozna Dunaszerdahelyről.Mint ahogy az lenni szokott,anyagi okokra hivatkozva válnának szét az útjaik edzőnek és klubbnak.
  Nincs mit csodálkoznunk a kevdenc csapataink háza táján történtekkel kapcsolatban.A focit a tulajdonosok csinálják,első sorban maguknak és a bukszájuknak megfelelő érdekeből.A szurkoló,lássuk be,alacsonyabb rendű tagja a labdarúgásnak..Az,hogy fontos része,csak közhely,ámítás.

 187. A nagy jövés-menés ellenpéldája napjaink focieseményeit illetően Francesco Totti búcsúja az élvonalbeli labdarúgástól.A hétvégén rúgott utoljára labdába az AS Roma színeiben bajnoki mérkőzésen.
  40 évesen,25 év “szolgálat” után akasztotta szögre a focicsukát,a klubbhűség mintaképe,Francesco Totti.

 188. Igen, a klubhűség lassan olyan avitt dologgá vált, mint mondjuk pl. a heteroszexualitás 🙁 .

  Vannak üdítő példák, Buffon, Del Piero, Ferrara… és legnagyobb olasz kedvencem (pedig nem juvés) Di Canio, aki minden gólja után kimutatta klub- és hazaszeretetét!

  Magyar példák: Bozsik, Tichy, Kozma (kicsit Détári is) Honvéd; Albert, Géczi, Szőke, Branikovits és még nagyon hosszan sorolhatnám Ferencváros; Fazekas, Bene, Dunai II. Zámbó, Törő, Fekete Laci no és Göröcs Titi, Újpest; Májer, Szabó, Csongrádi, Koszta, Disztl testvérek Vidi… Ők ott voltak akkor is klubszínekben, amikor fényeső, meg akkor is amikor szar ömlött rájuk az égből.

  Azért lett nézhetetlen a foci és élhetetlen a világ, mert kevés Törő, Albert, Nyilasi, Bene, vagy éppen Di Canio mutatja a példát… van viszont Merkel, Soros és hadd ne soroljam a többi gazembert, akiknek ugyanúgy a pénz az istenük, mint a magyar bajnokcsapattól eligazoló edzőnek, labdarúgónak, akik b.sznak a BL-re…

  Így hal meg a foci, így halt meg Európa.

 189. Lényegében erről van szó.Pénz,pénz és pénz,ebben a sorrendben.Manapság egy klubb=munkahely,cég,vállalat.
  Ha időben és jól fizet és meg van elégedve a játékossal/edzővel,kitöltik a szerződést,esetleg meghosszabítják.Manapság ezt 1+1 év opciónak hívják.
  Ha a klubb nem elégedett az alkalmazottjával-legyen edző,játékos,tisztviselő-kirúgják a szerződés lejárta előtt.De ezt úgy mondják,hogy kölcsönös megegyezés alapján szétválnak útjaik.
  A jétékosok/edzők oda mennek,ahol 100 Euróval többet kínálnak nekik,majd egy év után béremelést kérnek ,ha tovább is szerződtetni akarja őket a klubbjuk.Ha nincs béremelés,van továbbállás.
  Persze van olyan maszlag,hogy pl.a Fradi vagy a Piripócs volt a játékos álma gyerekkorában,de ezer játékosból egy,aki ezt komolyan gondolja.Manapság.25-30 éve ez volt a valóság.Úgy,ahogy a doki leírta az előbb…
  De mindenképp le kell szögeznem,tisztelet a kivételeknek.Bízom benne,hogy vannak kivételek idehaza is.

 190. Szerintem a sportegyesületi klubhűség pontosan olyan, mint amit az élet egyéb területén is tapasztalunk. Mert itt van például az a több százezer hazaáruló, aki kiment külföldre a pénz miatt,( pedig a mammon nem úr,hanem csak az Úr az úr ) mi meg itt maradtunk orvosok és ápolók nélkül. Persze azért a szép hazánkban is akad még tisztességes sportvezető, tulajdonos és sportoló. Itt a környezetemben is van egy, érdemes elolvasni a vele készült interjút.
  http://www.origo.hu/sport/futball/20170529-gyori-eto-fc-interju-drucsko-zoltan.html

 191. Kedves Béla! Elviekben igazad van, bár én nem illetném “hazaáruló” jelzővel a külföldön munkát vállalókat, akiket Gy.F. miniszterelnök biztatott: “… tessék, el lehet menni …”.

  Írod, “itt maradtunk orvosok és ápolók nélkül”. Talán ez is részigazság, mert én (és sok kollégám) maradtunk. Nekem Koltay Gergő üzente, “Maradunk”, Nyerges Attila üzentei; édesapám üzente 1967-ből, amikor Svájcban lehetett volna orvos édesanyámmal együtt, hogy “nem tudok az édes anyarög nélkül élni” – szó szerint ezt mondta és folytak a könnyei…engem ez maradásra bír. Tudod Béla, amikor pont harminc éve vagy orvos Magyarországon, a munkaidőd nagy része nem arról szól, amit ez egyetemen tanultál, amikor senkiházi önkormányzati tintanyaló csinovnyikok vindikálnak jogot arra, hogy a szakmai életedet formálják, amikor olyan statisztikai jelentésekkel vagy elfoglalva fél napot, amit csak a világhálón lehet beküldeni és arról szól, hogy a praxisban ketten dolgozunk… akkor bizony elgondolkozik az ember. Azon is elgondolkozik, hogy a Sóstói Stadiontól másfél nyíllövésnyire lévő rendelőnk lassan ránk szakad, a váróban télen ha megfeszülünk sem tudunk 20 °C-nál melegebbet csinálni, akkor forint-milliárdokat öntenek melletted betonba a semmiért… pontosabban a festett hajú, tetkós, modortalan, senkiházi focistákért és azért az ötszáz-ezer nézőért, akik majd kimennek a meccsre… bocsánat, de egyetlen nagybeteg gyermek többet érdemelne, mint ez az egész banda, de a milliárdok a vasbetonba folynak, közben ránk omlik a rendelőnk…

  Elmondom, egyik barátom miért lett “svéd orvos”. Az egyik budapesti csúcs szakkórházban dolgozott, beteg ízületeket pofozott helyre a műtőasztalon. Naponta 4-5 műtét, vagy ő műtött vagy asszisztált. Aki látott ilyet, az tudja mekkora mentális és fizikai terhelés. Közben verte az írógépet, kitöltött mindenféle papírokat, ambulált, s hogy megéljen, magánrendelésén töltötte az estéit. Eljött a nap, amikor K. nénit kellett operálnia. Reggel nem volt meg K. néni vizeletlelete, enélkül az altatóorvos nem vállalta (amúgy jogosan). Barátom elment K. néni lelete után nyomozni. Meglett, de ekkor mondta, hogy köszöni szépen, de ebből elég volt!!! Svéd orvos lett, csak a szakmával foglalkozik, napi 2-3 műtét, nyugalom, kiszámíthatóság. Nem gondolnám, hogy hazaáruló, amiért elment. Ugyanis sokkal nagyobb volt az itteni rendszer taszítóereje, mint az ottani vonzereje. Itt egy szó sincs mammonról…

  Én azért is szeretem síron túl Papp Lacit, mert ő hazajött, s tudjuk mit kapott cserébe… Hiába volt zseniális Puskás Öcsi, ő a könnyebb utat választotta. Ki tudja, tényleg az volt-e a könnyebb út… Közben a Puskás Stadion megsemmisült, a Pancho Arénában meg futkonsak a labda után… Ennyi.

 192. Petikém, a Juve BL döntőt nem fogom látni, de felvesszük. Várom szakmai értékelésedet. (Te úgyis tudod, igazoltan vagyok távol, egy Nyereg nevű helyen.)

 193. A BL-döntőt megnézem,de nem garantálhatom,hogy végig tudom követni az eseményeket.Mindenesetre rajta leszek.
  Jó pihenést lelki felrsissülést!

 194. Kedves Csizi
  Tökéletesen igazad van,de az orvosokat csak egy példának írtam . A külföldön munkavállalókkal az a baj,hogy közülük nagyon kevés fog visszajönni,és így elfogunk fogyni rövid időn belül.

 195. Nem látunk a jövőbe. Állítólag Magyarországról nem mentek túl sokan külföldre (viszonylag) – igaz egy emberért is kár. Állítólag több román gyerek születik már külföldön, mint az anyaországban… 2018 sorsdöntő év lesz, de még az őszt is túl kell élnünk, készül az őszirózsás forradalom”, készen állnak Károlyi, Szamuely és Kun Béla örökösei… Nagyon észnél kell most lennünk!

  Én például megértem azt a srácot, aki elment Németországba egy olyan céghez, amelyik csomagokat kézbesít Magyarországon is. Serpa munka, de kb. háromszor annyi fizetést kap ott, mint pontosan ugyanazért itthon kapna. Ez a probléma egyik kulcsa.

 196. Juventus-Real 1:4,azt hiszem,hivatalosan így szerepelt a mérkőzés az UEFA-nál.Megérdemelt spanyol győzelem született,bár a gólkülönbség nem tükrözi a valós különbséget csapatok között és picit csalóka lehet azokszámára,akik nem látták a mérkőzést,
  Az első félidő teljes mértékben egyenlő párharcot hozott,egyik csapat sem zárt be,főleg a Juve cáfolt rá a mérkőzést megelőző elemzésekre a taktikával kapcsolatosan.Ha nem is rontottak egymásnak,nyílt meccset vívtak és benne volt a gólszerzés lehetősége mindkét oldalon.
  A Real egy váratlan lövésből szerzett vezetést az 1. félidő derekán.Élőben úgy látszott,Buffon lemaradt a lővésről és enyhe potyagólnak látszott a Real találat,de a lassított felvétel igazolta egy Juve védő enyhe érintését.Még ha csak picit is,de elég volt ahhoz,hogy Buffon ne érjen oda…0:1.
  A Juve nem tört meg,tovább folytatta nyílt sisakos játékát,ezzel talán meglepte a Realt.Számítani lehetett azzal,ha kinyitnak,akkor újabb gólt kapnak,de fegyelmezett védekezéssel esélyt sem adtak egy újabb gól bekapására,amely nagyon közelre hoza volna a Realnak a végső sikertJött egy remek támadás még remekebb Mandzsukics befejezéssel-1:1.Extázisban voltak az olaszok,játékosok,szurkolók egyaránt.
  rengetek apróbb párharc jellemezte a meccset,helyenként szikrázott a dolog,de a játékvezető markában tartotta a gyeplőt.Sergio Ramos végig hozta a formáját,kemény,helyenként alattomos volt,de csapata számára nagyon hasznos…
  A második félidő egészen más képet mutatott az első sípszót követően.A Juve mintha benn maradt volna az öltözőben.Szinte csak a Real focizott,többet uralta a labdát,mezőfölénye nyilvánvaló volt,mégha gólhelyzetbe nem került,egészen a 61. percig,amikor is egy újabb lábon irányt változtató lövés Buffon kapujában köt ki-1:2.
  Még fel sem ocsúdtunk a látottakból,újabb Real gól,talán ha 3 perc telt el azóta-1:3.Ezzel megpecsétalődött a Juve sorsa ezen a meccsen.
  Az edző próbált reagálni a hirtelen kialakult helyzetre és fokozatosan háro cserét hozott be,de azt kell mondjam,gyenge a kispadja a Juventusnak.Nm volt egy épkézláb megmozdulása egyik cserejátékosnak sem,Cuadrano egy sárgával kezdett,majd Sergio Ramos rutinosan kiállíttatta magáról a fegyelmezetlen fekete bőrú játékost.
  A Juventus árnyéka volt az első félidőben pályára lépő csapatnak.Csalódás volt számomra ez a teljesítmény tőlük.Bizonyára elfáradtak és az összenőtt két gól végleg kiszívta a vérüket.a 4. real gól már csak kozmetika volt,a meccs már a 61. és a 63. percben dőlt el.
  Gyakorlatilag 4 lövésből négyet belőtt a Real,Buffon peches volt…
  megérdemelt Real győzelem született.

 197. A hétvégén még egy rangos sporteseménynek lehettünk tanui,bár picit elhalványult a BL-döntő árnyékában,rangban ugyanott volt.A kézilabda Final-Four zajlott Németországban,veszprémi érdekeltséggel.
  Az elődöntőben a PSG volt a Veszprém ellenfele,a nagy rivális,a szinte átléphetetlennek tűnő akadály.
  Az első félidő döntetlennel zárult.A szünetet követően figyeltem az eseményeket,a 2. játékrészben komoly csata volt a pályán,hajtós kézit láthattunk egy percnyi lazulás nélkül.Sajnos a franciáknak állt a meccs,elmentek egy-két góllal a Veszprémnek és az egész félidő arról szólt,hogy futottunk az egyenlítés után.
  Sikerült is kiegyenlítenünk a félidő közepe táján,de csak pillanatokra.A PSG villámgyors támadásokkal és gólokkal válaszolt minden szépítő találatunkra,így nem sikerült befogni ellenfelünket,akik végülis egy góllal kerekedtek fölénk és jutottak be a vasárnapi döntőbe.
  Az volt a benyomásom,a franciáknak erősebb csapatuk van,több világklasszist szerepeltetnek ,mint a Vszprém és ez döntő oknak bizonyult a továbbjutás szempontjából.
  Tulajdonképp világválogatottak játszottak egymás ellen,hajszállal is,de alulmaradtunk.
  A vasárnapi bronzmeccsen a Barcelonával mérkőztünk meg és történelmi győzelmet arattunk,a 3. helyzés megszerzésével.
  Ezt a meccset nem láttam,ezért nem tudom értékelni.

 198. Köszönjük Peti a részletes beszámolókat! Ami a BL (foci) döntőt illeti, nem ért meglepetés, azt hiszem a Juve a Barca kiverésével is erőn felől teljesített, így a legnagyobb elismerés érdemli meg kedvenc külföldi csapatom!

  Még maradva a focinál: elszállt a Vidi jelenlegi edzője is, állítólag egy szerb szakembert szerződtetnek, akivel nekivághat a csapat az EL főtáblájáért. Vajon hány órája lesz csapatépítésre???

  A kéziseknek is csak gratulálni lehet!

  Készülök egy Sportnyár című összefoglalóra, hiszen Budapesten lesz a Vizes VB, még számtalan rangos sportesemény, de egyelőre még a csíksomlyói zarándoklat mindent felülír, teljesen a hatása alatt vagyok!

 199. Labdarúgás: Magyarország – Oroszország 0:3. A mérkőzést szerencsére nem láttam, talán jobb is, az eredmény önmagáért beszél.

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező