Sportvilág

 Szerző: - 16:14  Vélemény?
jún 262009
 

Papp Laci és Puskás Öcsi…Törő tánca…világsikerek…a Juventus és a Ferencváros….élsport, amelyet befogadunk.

Hosszak az uszodában, repülő nyílvesszők egy erdő mélyén, az edzőterem levegője, foci a barátokkal…a sport amelyet űzünk.

Ugye vannak élményeink? Szó eshet itt akár még íjászatról is… 🙂

  747 hozzászólás - “Sportvilág”

 1. Szilágyi Áron behozta az 5.aranyat,van ezüst és bronz Imre Géza (sajnos 14:10-ről veszitett) és egy fiatal tehetség,Kenderesi Tamás révén (200m pillangó).
  Cseh Lacinak nem jött ki a 200m pillangó,csak a 7. helyen úszott célba.Ma ismét izgulhatunk,lesz cselgáncs és trapplövészet,ahol érdekeltek lehetünk érmek szempontjából.

 2. Katinka triplázott! Sok gratuláció és köszönet neki fantasztikus teljesítményéért :-)!

 3. Megvan a 3.aranyérem Hosszú Katinka révén.Ezúttal 100 m háton szerzett elsőséget a Vaslédi.
  Legközelebb ma éjszaka,vagy holnap hejnalban lubickol Katinka és indít támadást egy újabb éremért.

  Pólós fiaink tegnap 9:9-es döntetlent játszottak Ausztrália ellen.Nem tudom,hogy ez jó,vagy kevésbé jó eredmény a továbbjutást illetően.A sportágban jártasságom azt sugallja,hogy nem valami helyde eredmény,ha aranyra pályázunk,de ha még játékban vagyunk a legfényesebb éremért,akkor oké ez a döntetlen .

  Éjszaka figyelemmel kísértem néhány viadalt,pl.a férfi torna csapatversenyt és az asztali tenisz küzdelmeket.
  Ami a celluloid labdát illeti,két kínai,vagy ázsiai hölgy harcolt egymással-remek játékot produkáltak-és a kijelzőn a nevük mellett francia.illetve német zászló és FRA/GER felirat volt olvasható.
  Ugyanez a férfiaknál is,de szlovák versenyző,tipikus kínai vonásokkal…feltűnt egy nigériai asztali teniszező,olyan labdarúgó alkatú,masszív fekete srác,aki kegyetlenül jól játszik,sorra páholja el az európai meg ázsiai ellenfeleit.Továbbjutott a 4. fordulón,drámai küzdelemben 4:2-es játszmagyőzelemmel verte német (echte deutsche) ellenfelét,aki a világranglista előkelő ,7.helyén van rangsorolva.

  Talásós feladat: ki tudjátok ejteni azt szót értelmesen,hogy “ping-pong” úgy,hogy nem ér össze az alsó és felső ajkatok?

 4. Köszönöm Peti az információt!

  Azt nem értem, hogy állítólag Szocsiban (téli olimpia) volt rengeteg dopping orosz részről. (???)

  Hogy emiatt jött szóba az oroszok kollektív kizárása? Azt sem értem, hogy valaki vagy doppingol, vagy nem. Ha nem doppingol, miért kellett volna kizárni? Kollektív büntetés?

 5. Az oroszok ott vannak az olimpián.Picit gyerekes döntések születtek és még gyerekesebb visszavonások az eltiltással kapcsolatban.
  Konkrétan nem tudom,kik és milyen sportágban kerültak tiltólistára,de még a múlt csütörtökön a rádióban hallottam,visszavonták az abszolút kizárást és lehetetlen volt nyomon követni a fejleményeket.
  Akár hogy is volt,van ez Oroszországban,az Vada,vagy nem tudom melyik antidopping bizottság kompetenciája,ez nem újkeletű jelenség,már hónapokkal ezelőtt is dönthettek volna a kizárásról,vagy annak pontos formájáról.

 6. Nagyon örülök a jó híreknek, persze ezek közé tartozik a Somorja remek rajtja is!

  A tudósításokból azt olvastam, hogy vízilabdában már négy góllal is vezettünk a rácok ellen, ami nem rossz teljesítmény, azt viszont nem tudom, hogyan olvadt el az előny, de Benedek Tibor és a csapat eddigi teljesítménye alapján biztosan nem szórakozták el. No meg vízilabdában ugye a bíráskodás mindig fontos kérdés…

  Tudjátok be tudatlanságomat annak, hogy távol vagyok a civilizációtól, de most mi van az orosz olimpiai csapattal? Nem engedtek senkit indulni?

 7. Szász Emese párbajtőrben,Hosszú Katinka 4×100 vegyesben szerzett aranyat,úgy hogy tönkre verte az eddigi világcsúcsot.
  Gratula!

 8. Magyarország-Szerbia 13:13,ennyi jött le a nyomtatott sajtóból,a medencében,természetesen.

  Ma kinn voltam a hazai bajnoki meccsünkön,ellenfelünk a három éve még NB I-es ,nyitrai csapat volt.2:0-ra hoztuk a mérkőzést,abszolút megérdemelten,helyenként sziporkázva.Hála az új Brazil szerzeményeinknek és a “maradék csapatnak”,látványos játékot produkáltunk és meg merem kockáztatni azt leírni,hogy akár a magyar,akár a szlovák NB I-ben ritkán látható iramú és színvonalú meccset láthattunkSose legyen ettől gyengébb hazai kezdőmeccsünk…
  Az első fordulóban idegenben győztünk 3:0-ra az előző szezon legjobb ,az NB2 nyugati csoportjának helyezettje otthonában.
  Hajrá,Somorja,hajrá,Magyarok!

 9. Bár a mérkőzést nem láttam, de sajtóhír és a meccs végeredménye alapján a Videoton helytállt a visszavágón, kiharcolta a hosszabbítást. A továbbjutás itthon dőlt el, íme, augusztus eleje van, ismét nincs állva maradt kupacsapatunk. Így, hosszútávon jó válogatottunk sem lesz, nem beszélve arról, hogy a nemzetközi porondra jutás elvesztésével mekkora pénztől estek el csapataink a klubcsapatok.

  Egyelőre ennyit a magyar fociról 🙁 …

 10. Nagyon sajnálom,de ez van…Nekünk holnap indul az NB 2,lesz kinek szurkolnom.Idehaza a hagyományos kék-fehérben,idegenben a többségi tulajdonú Fluminense brazil klub színeiben,azaz bordó-zöld-fehér kombinációs mezekben lépünk pályára.
  Hajrá,STK!

 11. Szégyen! Jobb szó nem jut eszembe a Videoton tegnapi esti produkcióját és hazai vereségét látva! Nem akarom bántani “dán” csapatot – azért az idézőjel, mert több afrikai rohangált a pályán, mint született dán – de végtelenül középszerű, gyenge csapat volt az ellenfél. Bár volt a Vidinek egy-két helyzete, de maga a meccs sem érte el a megyei egy színvonalát… A továbbjutás gyakorlatilag eldőlt, bejött, amit jósoltam, augusztusra ismét nincs állva maradt klubcsapatunk. Így nehéz lesz Storck-nak VB selejtezőre válogatni… Ezzel az első VB selejtezőig, részemről a nem létező magyar labdarúgásról történő szócséplést befejeztem.

  Végezetül két dolog. Az edzőnek idehozott norvég embert szépen haza kellene küldeni azzal, hogy nordic-walking botjával járja be a fjordokat és zabálja tele magát lazaccal. Pihenésképpen…

  A másik. Tavasszal eldózerolták a Sóstói stadion lelátóit, lebontották a reflektorokat tartó oszlopokat. Mint mondottam volt, nyíllövésnyire dolgozom a helyszíntől. Négy hónapja egy kapavágás nem történt, az egykori küzdőteret, a lelátókból megmaradt buckákat és a parkolóba szállított földet vastagon belepte a parlagfű. Gondolom a törvényen felül álló társaságnak sem irtani nem kell, sem bírságot nem fizetnek, miközben repülőről vadásszák a megbírságolható parlagfűvel szennyezett mezőgazdasági területek tulajdonosait.

  Ez ugyanakkora szégyen, mint a csapat tegnapi teljesítménye.

 12. Legjobban annak örülök, hogy terrortámadás nélkül ért véget a Tour!

  Maga a verseny nem járt túl sok izgalommal, a SKY és Froome végig ura volt a helyzetnek, a zöld- és pöttyös trikóért sem volt nagy tolongás, ám le a kalappal Sagan és Majka teljesítménye előtt!

  Izgalommentességen kívül mindennel elégedettek lehetünk, gyönyörű tájakon vezetett a mezőny útja, – bár vannak kérdőjelek (bukás után továbbforgó kerék…) – tisztelettel adózhatunk az emberfeletti teljesítményeknek, amelyek mögött remélhetően nem derül ki doppingolás.

  Ezen a héten egyetlen állva maradt klubcsapatunkért, a Vidiért szoríthatunk.

 13. Igen,Priskin egyenlőre marad Pozsonyban.Annyira,hogy játszhatott az elő-elő-előselejtző mérkőzésen,de folyamatban van az átlépése,illetve azzal kapcsolatos intézkedések.
  A tegnapi,nyomtatott sajtóra hivatkozom.Igaz,a,múltkor is ezt tettem és félrevezettelek Titeket…akaratlanul.

 14. Megmérettettünk, könnyűnek találtattunk… A Loki és az MTK kettős vereségére egy szót sem érdemes pazarolni.

  Utolsó mohikánként a Vidi maradt állva, igaz az itthoni kétgólos előnyt leszámítva, az előjelek nem voltak biztatóak. Szerencsére ez a szerb csapat nem mutatott semmit, a meccs nagyjából egy átlag magyar bajnoki színvonalát és iramát hozta.

  A Vidi teljesítménye két dolog miatt dicsérhető. Egyrészt nem álltak be védekezni, inkább mezőnyjáték folyt, kevés gólhelyzettel. Másrészt – különösen az albánok vérlázító időhúzásának fényében – nem voltak sportszerűtlenek, nem színészkedtek. Szép volt az egyenlítő gól is.

  Jövő héten egy dán csapat ellen játszanak, hogy a tegnapi teljesítmény mire lesz elég, hogy feljavulhat-e a csapat, az nyitott kérdés.

  A tegnapi meccs kommentátora szerint Priskin marad Pozsonyban.

 15. Albánia kijutott az EB-re, az a nagy helyzet, ma már egy máltai, vagy andorrai csapatot sem becsülhet le ellenfele. (Ezt egyébként nem is éreztem a Fradi játékosain, inkább azt, hogy tele van a gatyájuk!) Az más kérdés, hogy nem egy nagy tudású csapat ellen mérkőzött, öröm az ürömben, ha mégis az FTC jut tovább, akkor milyen méretes zakók vártak volna rájuk jobb csapatok ellen?

  Persze ez az egész előselejtező rendszer is baromság! Még ment az EB (!) amikor már elkezdődtek a selejtezők, azt elfogadom, hogy a csapatok abszolút nincsenek játékban ilyenkor, az újonnan igazoltak nem épültek be, igazából nincs is idő valódi alapozásra. De ez igaz az ellenfelekre is.

  Mi motiválja az egészet? A szponzorok!!! Persze, egy autómárka a fejlett nyugati országokban éri el a meccset nézők ingerküszöbét, Albániában, Montenegróban, Ukrajnában ez nem fogja növelni az eladást és a profitot, eleve úgy van beállítva a rendszer, hogy a gazdag országok csapatai jussanak főtáblára és a nézők lássák a szponzori reklámokat (meg esetleg egy kicsit a meccset is). Ehhez adott minden anyagi forrás, öt kontinensről lehet összevásárolni a legjobbakat, nálunk meg kiszolgált senkik a légiósok (tisztelet a kevés kivételnek). Ezért is örülök, hogy az UEFA – ki tudja miért – kizárta az Újpestet az átigazolásokból, most elő lehet venni az utánpótlást, felmérni milyen munka folyik a háttérben!

  Amúgy szar ez az egész…

 16. Tour!

  Sagan a jövő szezontól a Bora versenyzője lesz,évi 6 millió Pengő (vagy Euró).Állítólag ezzel az összeggel a világ legjobban fizetett kerékpárosa lesz.Szlovák viszonylatban mindenképp az első helyre ugrott,megelőzve a jól tejelő NHL-s hokisztárokat is.
  Ami a versenyt illeti,Sagan hatalmas előnnyel vezeti a “zöld trikós” küzdelmet,csak akkor bukhatja el,ha most kiállni kényszerülne.
  Egyébként jelenlegi mukaadója,a Tinkoff csapat tulajdonosa az idei jó teljestmények kapcsán azt fontolgatja,jövőre is indít csapatot,szemben a befejezést hirdető szándékával.

 17. Hát ez nagyon ciki.Többszörösen az.Idehaza betlizni,ráadásul egy albán csapattal szemben alul maradni.
  Sajnos a bajnokságunk színvonala ennyire elég jelenleg az európai ligákkal összemérve.Erre nem lehet -mármint a Fradi kiesésére-magyarázat.Nem tudom elfogadni ezt a tényt,hogy a bajnoki mezőnyt totálisan megelőző bajnokcsapatunk kiesik egy-bocsánatot kérek előre-a béka segge alatti-csapattól…
  Azon is el kell gondolkodni,hogy idegenben mennyire okos dolog “elfogadható” eredményre játszani.Nem lehetett volna kint behúzni egy egygólos előnyt?Onnantól kezdve az ellenfélnek kell játszania a visszavágón,ha tovább akar jutni.
  De kár a szóért.Én sok mindent meg tudok érteni a labdarúgásban,első sorban látottak alapján kell értékelni a mérkőzést,nem a végeredmény után.De,már megbocsásson nekem a honi futballtársadalom,beleértve minden vezetőt,klubtulajt szponzort és félistent,egy albán csapaton a magyar bajnoknak úgy kell továbbjutni,hogy a meccset megelőző éjszaka a játékosoknak a Balatonba vitte a pincér a fröccsöket és a cigány feltűrt gatyában húzzta a vonót,térdig a vízben.
  Igazam van,Kálmán bátyám?

  Vajon mi történne,ha valamelyik csapatunk továbbjutna és egy picit patinásabb ellenfelet kapna,mint pl.a bécsi Rapidot?

  Doki,a mondandódra csakis a pesszimizmus lehetett tudat alatt a motivációs tényező.nehogy má jókedvében keseredjen el attól az ember,hogy a relative legerősebb csapatunk elvérez az elő-elő-előselejtezőben attól a csapattól,akinek a nevét nem mondhatom ki,de tudjuk,kiről van szó…

 18. Gyalázat… jobb szó nem jut eszembe a Ferencváros tegnapi kiesése után.

  Tiranában helytállt a csapat, a Halit játszi könnyedséggel verte meg. Tegnap Gera büntetőjével vezetést szerzett, de ami ezután következett az rémálom! A védelem olyan gyermeteg hibákat követett el, hogy az még a harmadosztályban sem megengedhető, ezt megkoronázta a szerencsétlen öngól.

  Amit az albánok ezután műveltek időhúzásban, az kritikán aluli. Egyszer valaki megmérhetné a nettó játékidőt, de hogy a meccs kb. harmada “ápolásra” ment az biztos! Ebben az UEFA-nak is lépnie kell! Volt egy EB, vagy VB – már nem emlékszem pontosan – ahol azonnal megjelent a betegszállító, lehetett ápolni a játéktéren kívül. A másik: ha valakit ápolnak, csak 5 perc elteltével engedném vissza. Rögtön kevesebb “sérülés” történne. Mert az albánok is tizenegyesekre játszottak. Persze ez nem menti a Fradit, de a labdarúgás válságának egyik jele!

  Ehhez jött a bunkervédekezés, ezt a Fradi képtelen volt áttörni. A cserék sem sikerültek, a pályán lévő három csatár között jól láthatóan nem volt semmiféle összhang, a középpálya teljesen haszontalan be- és előreívelésekkel próbálta őket helyzetbe hozni. Igazi gólhelyzet sem a második félidőben, sem a hosszabbításban nem volt, a távoli lövések messze elkerülték a kaput.

  Következtek a büntetők. Az elsőt az albán kapus rúgta, megalázó módon bepanenkázta, ettől azután úgy megnőtt az egója, hogy négy ferencvárosi rúgásból hármat megfogott! Ez már az idegek harca volt.

  A Ferencváros hatalmas előnnyel lett magyar bajnok, de ez nemzetközi szinten egy albán csapat ellen sem jó semmire! Gyalázat!

  Ma a Loki, Vidi, MTK is pályára lépnek, bár a Loki meccsét nem láttam, állítólag jobbak voltak ellenfelüknél, nem esélytelenek. A Vidi kétgólos előnnyel megy Belgrádba, de ha úgy játszanak, mint a DVTK ellen, az hamar elolvad majd.

  Nem a kincstári pesszimizmus mondatja velem, de lehet, hogy augusztusra egyetlen klubcsapatunk sem marad állva. Akkor pedig az első válogatott tétmeccsig búcsúzom újfent a magyar labdarúgástól!

 19. A vizipóló nálam passz…Szurkolok,de még meccset nem néztem végig.Ezt a sportot sose fogom megérteni.

  A focibajnokság eredményeit nyomon követtem,Böde Dani mintha erősödött volna fizikumban,térfogatban is,ennek ellnére ott folytatja,ahol abbahagyta-a gólvágásnál.Kettőt rúgott,egyre passzolt.Az hárompont az NHL-ben.

  Horváth Feri menesztése a Vidiből meglepő volt számomra.Hogy esetleg mit veszt a városod csapata ezzel,doki,a következő szezon megmutathatja.
  Egyébként Priskin Tamás visszatért,a Vidiben folytatja.Tudjuk,hogy tavaly a pozsonyi Slovanban focizott,nyilván nem tévedésből…kapott is a DAC szurkolóktól elég rendesen.
  Horváth Feri azt ígérte,ha kikap a DVTK,akkor is megtapsolják őket a szurkolók,olyan felfogásban szeretne Miskolcon csapatot építeni.
  Szurkolok neki ebben.
  Újra NB I-ben Pintér Attila,ezúttal a Mezőkövesd kispadján (remélem jól tudom).Sok sikert neki is,bár ő nem a kedvencem…
  Szeretném,ha a bajnoki meccsekre több néző menne ki,ugyanis nekik fociznak a csapatok.Tudom,hogy ebbe bele lehet kötni,de hadd éljek egy példával.Nem én ötlöttem ki,de -később beláttam-nagy igazságot mondott anno Húsvéth Szilvi bácsi,Somorja nagy szurkolója:
  “…teljesen mindegy,milyen osztályban játszunk,én kimegyek megnézni a csapatot…”
  Ennek a gondolatnak jegyében vásároltam magamnak egy kék-fehér futballmezt,rányomattam a mellére az STK régi címerét,hátára egyes számot és faternak emléket adva Kohus Jancsi felirattal láttam el.Boldogan fogom viselni a meccseken,míg ki tudok járni a pályánkra.

  Tour:a hétvégén megnéztem mindkét szakaszt.Nehéz kiigazodni a verseny alakulásában,de szeretem nézni.Szép a táj,a vidék,a hegyek,a szurkolók meg remekek és néha ökrök.A múltkor bemutattak egy időmérős bringát,ami a Sci Fi kategóriába tartozik.Ha nem tévedek,a súlya 7 kiló alatt lehet-ugyanis van egy minimális határérték-csupa Hi Tech megoldásokkal.Mit ne mondjak,minden alkatrész az űrhajózásba való anyagból készült,grammokban mérnek egy-egy fékbetétet,meg általában minden komponenst,amelyből összetevődik egy ilyen bringa.Az árát érthető okokból meg sem legyintették,gondolom,30-40 ezer Euró közelébe lehetne gondolkodni…

  Sagan csapatot készül váltani,de még kivár…Reméljük,a Tourt békén hagyják a fanatikusok.

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..