Sportvilág

 Szerző: - 16:14  Vélemény?
jún 262009
 

Papp Laci és Puskás Öcsi…Törő tánca…világsikerek…a Juventus és a Ferencváros….élsport, amelyet befogadunk.

Hosszak az uszodában, repülő nyílvesszők egy erdő mélyén, az edzőterem levegője, foci a barátokkal…a sport amelyet űzünk.

Ugye vannak élményeink? Szó eshet itt akár még íjászatról is… 🙂

  747 hozzászólás - “Sportvilág”

 1. Folytassuk vízilabdával! Úgy terveztem, megnézem a meccseket, de valahogy lemaradtam róluk, rögzítsük a tényt: Magyarország megnyerte BENU-kupa nevű felkészülési tornát.

  Elindult az NBI. Két meccset is végignéztem. Az FTC a Haladás ellen kb. 10 perc alatt döntésre vitte a dolgot; a harmadik gól ritkán látható kapushiba volt, egy hazaadást Király Gábor nem bikázott előre, hanem a tizenhatoson beül zavarórepülést végző Bödéhez passzolta, aki még meglepetésében sem hibázott… Ahol gyalulnak, ott van forgács is, Király hibázott, volt egy rövidzárlata és néhány válogatott kapushoz méltó nagy védése is! Bár 3:1 nél a Fradi már nem nagyon forszírozta a dolgot, jó benyomást keltett, remélem a szerdai albánok elleni meccsen nem lesz gondja!

  Sokkal aggasztóbb a Vidi hazai veresége! Érdemes átgondolni, hogy elküldték azt a Horváth Ferencet a kispadról, aki a semmiből vezette a dobogó második fokára a Vidit és hoztak egy külföldi trénert (az idegen szép…), majd Horváth Ferenc leült a DVTK kispadjára, két hét után legyőzte korábbi csapatát. Nem tudom milyen érzések kavarogtak benne, de ha létezik elégtétel, megérdemelten kapta meg. Nem tudom, hogy a norvég edzővel hová tart a Vidi, megnyugtató kétgólos előnnyel utazik Belgrádba, de a tegnapi teljesítmény – borítékolom – nem lesz elég a rácok ellen a továbbjutáshoz!

  A Tour utolsó hetére fordul. A verseny részben izgalmas, részben lefutottnak tűnik. Froome a sárga trikót magabiztosan őrzi, a legnagyobb riválisokkal szemben, akik egyelőre tartják a tempóját és nem támadják, de Froome nagyon erősnek tűnik, az apróbb próbálkozásokat sikerrel verte vissza, csapata a SKY végig érte dolgozik, teljes összhangban. A zöld trikót (legjobb sprinter) aligha vehetik el Sagan-tól, a pöttyöst (legjobb hegyi menő) nem kísértem figyelemmel.

  Vannak félelmeim a vasárnapi zárószakasz miatt. Ez már nem verseny (maximum a szakaszgyőzelemért sprintelnek a végén), hanem örömünnep. Emberek százezrei tolonganak a párizsi főútvonalakon, gyakorlatilag védhetetlenül. Nizza után nagyon féltem a nézőket és a sportolókat is.

  Ne igazolódjanak félelmeim!

  Tehát: szerdán Fradi, csütörtökön Vidi (és a másik két itthon vereséget szenvedett klubcsapat) mérkőzése; vasárnap Tour befutó lesz.

 2. Tegnap este vízilabda válogatottunk élvezetes mérkőzésen egy góllal legyőzte a horvátokat. Ebből komoly következtetést ne vonjunk le, hiszen előkészületi tornáról van szó, a játékosok meglehetősen kímélték egymást. Számomra úgy tűnt, az emberelőnyöket most sem használjuk ki elég jól, no de Benedek Tibor nálam avatottabb, hogy kijavítsa a hibákat az olimpiáig.

 3. A továbbjutás/kiesés a jövő héten dől el. A remény hal meg utoljára…

 4. …vissza a jelenbe…Focira lefordítva.Eldugott bajnokságok ismeretlen csapati idehaza megvernek minket és továbbjuthatnak.Hihetetlen.

 5. Tegnapi EL selejtezők:

  MTK – PFK Gabala 1:2
  DVSC – Torpedo Zsodino 1:2

  Első körben két hazai vereség, nem sok jót ígér…

  Videoton – Csukaricski 2:0

  Ezt a meccset láttam. A Vidi egy ismeretlen, belgrádi rác csapattal játszott, nagyon gyenge meccs volt! Egyedül az eredmény dícséretes, a pályán látottak nem! A második gól a 93. percben született, ám ismerve a rácok küzdőképességét, a visszavágó egyáltalán nem lefutott!

  Ha augusztusra nem lesz állvamaradt klubcsapatunk, kitehetjük az ablakba az EB sikert 🙁 .

  A Tour-on tegnap iszonyatosan nehéz szakaszon vannak túl; nagy kérdés mi lesz a tegnapi borzalmas terrortámadás után a Tour-ral…

  BENU Kupa, vízilabda a Margit- szigeten, a nők és a férfiak is vízbe szállnak, erős ellenfelek, fontos olimpiai felkészülés, az m4-en mától nézhetjük a meccseket.

 6. A BL selejtezőben a Fradi tegnap Tiranában kezdett. Meglehetősen alacsony színvonalú meccsen, egy hatalmas védelmi hibából az albánok szereztek vezetést. Egy rossz passzot követően a csatáruk megindult, 18 m-ről védhetetlenül bevarrta. A második félidő közepén beállt Böde, pár perc múlva gyakorlatilag az alapvonalról szerzett ritkán látható gólt – legendák szerint ez egykor Sándor Csikar specialitása volt. Nem kisebbítve Böde érdemeit, az albán kapus nem zárta jól a szöget, igaz Bödén kívül szerintem mindenki beadást várt, ő nem szarozottp, berúgta! Az utolsó 15 perc idején lecsapott a vihar nálunk, az m4 elsötétedett, az összes többi szennycsatornán volt adás… Maradt az 1:1, talán az albán csapaton túljuthatunk, de védekezésen alaposan javulnunk kell. A BL főtáblára kerülés magában többet hozna a Fradinak, mint az egész éves (!) költségvetése, mindenki vágyja a sikert, túl a piszkos anyagiakon.

  Az EL-ben három csapatunk érdekelt, az m4 ma 20:30- tól a Vidi meccsét közvetíti.

 7. Bár az EB-láz lassan elmúlik, ma 19:45-től az M4-en szurkolhatunk az FTC első BL selejtező mérkőzésén, az albán fővárosban játszanak Bödéék.

 8. Én is megnéztem az egész mérkőzést. Az nyilvánvaló, hogy nem voltunk egy súlycsoportban a világbajnokkal, mégis azt gondolom, érdemes volt ez egyik legerősebb ellenféllel szemben játszani.

  A kocka el van vetve, kész a csapat, a keret, alighanem a taktikai elképzelés is. Ahogyan azt Peti leírta, kijöttek olyan hibák, amelyek orvosolhatók.

  Ettől függetlenül örülnék, ha a tisztes helytállás is örömre adna okot, ne emeljük az átugorhatónál magasabbra a mércét! Főleg ne kergessük szét egy kudarc esetén a csapatot, mert kezdődnek a VB selejtezők!

 9. Szombaton az utolsó felkészülési mérkőzésünket játszotta a nemzeti csapatunk,2:0 arányban maradtunk alul Németországgal szemben.
  Az eredmény önmagában nem mond sokat,még azt is mondhatnánk,hogy belefér ilyen arányban kikapni az aktuális vilagbajnoktól,de vereség és vereség között különbség van.
  Ez a vereség abba a kategóriába tartozik,mely nagyon is “tükörmutató” jelleggel bírt.
  Hát,ez a teljesítmény a közelgő EB-n semmire sem lesz elég.
  A fejetlenség lenne a legjellemzőbb kifejezés játékunkra,legalábbis a 2. félidőben látottak alapján.
  Az,hogy csak véletlenszerűen jutottunk el az ellenfél kapujához még érthető ,de a védelemben tapasztalható hibás játék(fejetlenség),a pontatlan passzok és a semmivel egyenlő labdatartás bizony aggodalomra adhat okot,röviddel a torna kezdete előtt.Reméljük a csapat most még keresi önmagát és nem ez a játék lesz jellemző a csoportmérkőzések alatt,különben bajban leszünk…

 10. A foci EB tippjátéka az én ingerküszöbömet nagyon is elérte! Már szólni akartam a napokban, hogy lesz-e? Köszönöm Csizi, ha megszervezed! Hajrá!

 11. Csak a sajtóból értesültem arról,hogy előkészületi mérkőzést játszottunk.Egyébként az “elefántok” a franciák 2. csapatának minősülnek,mivel a válogatott szinte minden játékosa a francia bajnokságban szerepel(t).
  Ki ne ismerné Didier Drogba-t?

  Közben véget ért a hoki VB,a döntőben Kanada legyőzte Finnországot és megvédte világbajnoki címét.Az eredményt nem ismerem…

  Nagyon érintettek voltunk a múlt héten a Londonban zajló úszó EB-n.Minden idők legjobb eredményét érte el csapatunk,10 arany,4 ezüst és 5 bronzérmet begyűjtve.
  ” Ez a reális kép…”Hargitay András szövetségi kapitány legfontosabb megjegyzése a medencében uralkodó viszonyokról.
  Kell most a jó helyezés,főleg az Olimpia miatt is,meg aztán a medencén kívüli események az utóbbi napokban eléggé borzolták a kedélyeket,jól jön a megnyugvás,hogy a sportolók az úszásra öszpontosítanak és eredményesek tudnak lenni ezeknek a nem épp optimális történések tudatában is.

  A hétvégén BL döntő,és június 10-től foci EB.

 12. A Magyarország – Elefántcsontpart EB felkészülési mérkőzés második félidejét láttam. Sajnos az ilyen meccsek régóta elveszítették korábbi értéküket, az egykori “barátságos” derbik helyébe léptek.

  Ma már nincs lebecsülendő ellenfél, senkit se tévesszen meg, hogy Elefántcsontpart válogatottja nem tartozik a magasan jegyzett csapatok közé! A jórészt kőkemény európai bajnokságokban szereplő játékosaik egytől egyig jó labdarúgók!

  A magyar csapat edzőtáborozás után lépett pályára, bizonyára a szakmai vezetés számára a látottak sok hasznosítható tapasztalatot nyújtottak.
  Nézőként a második félidő nem volt nagy élvezet, különösen a hazai pályán mutatott semmiféle gólveszéllyel nem kecsegtető játékunkra gondolva.

  Óva intek mindenkit a felfokozott várakozástól, azt gondolom a tisztes helytállás is elfogadható teljesítmény lenne az EB-én!

  Nemsokára meghirdetjük a tippjátékot, remélem néhány olvasónk ingerküszöbét eléri majd!

 13. A Sevilla zsinórban harmadszor!!! nyerte meg az Európa Ligát.Erre még nem volt példa a labdarúgás történetében.
  3:1 arányban diadalmaskodtak a Liverpool ellen .Csak a 65.perctől kapcsolódtam be az eseményekbe.Rakéta rajttal indítottak a spanyolok a 2.félidőben,az első percben egyenlítettek és nem adtak esélyt az ellenfelüknek a továbbiakban a győzelemre,minden Liverpool szurkoló döbbenetére…

 14. Ma EL döntő:FC Liverpool-FC Sevilla,21:00.

 15. A franciák nem kaparták ki számunkra gesztenyét 🙁 … Kiestünk, ám emelt fővel, s a sportban ez lehet az eredménynél is fontosabb!

  Remélem a Labdarúgó EB során is ugyanezt írhatom – no nem feltétlenül a kiesést, hanem az emelt főt! Bár… Maradjunk a realitások talaján :-/ …

 16. Soha nem jó, ha másokon múlik… Akárhogy lesz, a fiúk helytálltak, s a remény hal meg utoljára…

 17. Három percre voltunk az egy ponttól!Remek mérkőzést játszottunk a németek ellen,mindvégig játékban maradtunk az esélyesebbel szemben.A németek vezettek ugyan,de a 3.harmad első részében egy bombagóllal egyenlítettünk és reménykedhettünk legalább az egy pontocska elcsípésében.
  Az utolsó 5 percben látványosan elment az erőnk,nem bírtunk kombinálni,csak a védekezésre futotta.Annyira nyomtak a németek,hogy csak idő kérdése volt,mikör lőnek gólt.Végül a 58.percben betaláltak a kapunkba egy tüzijátékot megelőzően.
  Sajnos annyira fáradtak voltak már a fiúk,hogy nem bírtak odaérkezni a korongot birtokló játékoshoz,mindig volt üres német hokis,aki kapura vághatta a pakkot,vagy a kapu mögé passzolhatott.Szóval, végülis gólt kaptunk és az ilyenkor szokott “üres kapus” játékkal próbálkoztunk,de megint csak a németeknek sikerült gólt elérniük és 4:2-re beállítani a végeredményt.
  Ma a franciáknak kell szorítanunk,hogy megverjék a fehéroroszokat.Csakis ebben az esetben maradhatunk benn!

 18. Szenzációs győzelmet arattunk Fehéroroszországal szemben.5:2 arányban legyőztük az esélyesebb fehérorosz válogatottat és ezzel megalapozott az esély a bennmaradásra!
  Nem akarok matemarikai esélylatolgatásba kezdeni,főleg úgy,hogy előttünk van a németek elleni mérkőzés.
  Nem csak a mi kezünkben a sorsunk:elvileg akkor is van sansz a bennmaradásra,ha kikapnánk tőlük,mivel a jelenlegi 7.helyezésünk a csoportban a bennmaradásunkat jelentené.Persze nagyon jó volna döntetleneznünk a rendes játékidőben anémetekkel,az az egy pont szinte biztosan garantálná jövőre is az A csoportot…
  Csendben jegyzem megmaz USA-tól 5:2-re kaptunk ki tegnapelőtt.

 19. Csak nagy vonalakban a VB -ről: 2 ,8-8 csapatos csoport van,melyekben mindenki mindenkivel megmérkőzik.Az első négyesek a középdöntőben folytatják,megfordítva,helyezésüktől függően játszanak kiesésre a másik csoportbeli ellenféllel.Tehát az A csoprt 1.helyezettje a B csoprt 4.helyezettjével mérkőzik.A győztes egy előre meghatározott séma szerint kap ellenfelet,ugyanúgy,ahogy a foci VB-n is megszokhattuk.
  A csoprtok 5-8.helyezettjei az elért pontok és gólok,egymás ellen elért eredmények szerint táblázódnak és az utosló két csapat búcsúzik az A kategóriás VB-től…
  Ezért lett volna fontos elcsípnünk 2-3 pontocskát,azzal lett volna esélyünk a bennmaradásra.Na meg a sok bekapott gól is számít.Ha jól számolom,pillanatnyilag 21 kapott gólnál tartunk.Az sok…
  Ami csapatunk helytállását illeti,azt mondom,nincs okunk sopánkodni az elért eredmények miatt.Önmagában az a tény,hogy itt vagyunk,bravúrnak fogható fel.Figyelembe kell venni a körülményeket,azokból kell kiindulni és célokat kitűzni magunk elé.
  Nincs itt semmi baj.Csak abba a hibába ne essünk,hogy ész nélkül, honosított,idősebb és kiégett kanadai vagy más nemzetiségű tapasztalt rókákat igazoljunk a jobb eredmények miatt.
  Ha jól számolom,akkor még két mérkőzés előtt állunk,Fehéroroszország és USA csapataival.Eszetlenség lenne pontokban gondolkodni.Számunkra mindkét csapat komoly ellenfél,kb olyan kaliber,mintha Kokót Klicskóval bokszoltatnánk.
  Biztosan Kokó be-beszúrna egyet az óriásnak,de a 12.menet végén Klicskó kezét emelnék a magasba…

 20. Nagyon szeretem a jégkorongot, de ez a bajnokság is kimaradt… Azt viszont tudom, hogy a franciáktól nem jó, hogy kikaptunk, van még szikrányi esély a bennmaradásunkra Peti?

  (Csak zárójelben: ez a rendszer, hogy van, A, B, C csoport nem rossz, hiszen sok csapat hasonló játékerejűekkel mérkőzik, ugyan mi most kilógunk ebből, de – mint a vízilabdában – ebben a sportágban is van egy elit, nyilvánvaló, hogy az hideg, fagyos északi országokban szélesebb utánpótlásból lehet válogatni, nem beszélve a tradíciókról. Szerintem helyt áll a csapat, ahogy Peti összefoglalóit olvasom, de legalább egy döntetlen, vagy győzelem nem ártana.)

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..