máj 292011
 

A felvidéken található nyitragerencséri múzeum célja, hogy a mai fiatalok is megismerjék, milyen körülmények között működhettek a rock zenekarok a szocializmusban.

Megnyílt a Kárpát-medence első rock múzeuma a felvidéki Nyitragerencséren. A múzeum a P. Mobil együttes relikviáin keresztül mutatja be az elmúlt negyven év magyar rockzenéjének történetét.

A múzeumot saját házának pincéjében rendezte be Katona László. A magyar rockzene történetétet több száz relikvia, köztük fényképek, plakátok, hangszerek és fellépőruhák mutatják be. A tárgyakat a P. Mobil zenekar tagjai és rajongói juttatták el Nyitragerencsérre.


*

Nemcsak a P. Mobilért, nemcsak a rockzenéért, hanem a rock and rollért. Itt van a vércsoport, RR, rock and roll. Rock and rolll pozitívnak kell, hogy legyen az ember, és akkor megy az egész – nyilatkozta az MTV Híradójának Katona László, a múzeum alapítója.

A megnyitó után az első tárlatvezetését Schuszter Lóránt, a P. Mobil vezetője tartotta, akinek szinte minden tárgyhoz, volt egy-egy története.

A P. Mobil 1969-ben alakult, akkor még Gesarol néven. A kezdetektől kemény rockzenét játszott, ami a szocializmus egyik legnagyobb ellenségének számított.

Lázadó szellemiségű dalaik sokszor meg sem jelenhettek. Az elmúlt 42 évben több mint egy tucat albumot készítettek, és a mai napig rendszeresen koncerteznek.

Forrás: hirado.hu

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..