jún 192010
 

Immár hetedik alkalommal került sor Székesfehérváron a Tűzzel-vassal Fesztiválra, ezúttal új helyszínen, a rácvárosi Skanzen területén. A hely egyetlen utcából áll, amelyet meghagytak a régi világ emlékeként. Mindössze néhány régi ház, az utca kőburkolata és a belül fantasztikusan szép görög-katolikus templom őrzi a múlt üzenetét.

Ez a fesztivál talán azért egyedülálló, mert sehol máshol nem vonul fel ennyi késkészítő egyszerre az országból, Szentestől Debrecenen át, Sárbogárdig. Fantasztikusan megmunkált darabokat láthattunk, az egyszerű krumplihámozó késektől, a míves tőrökig. Ezúttal a kísérőműsor is nagyon jó volt, láthattunk távol-keleti kardforgató harcművészeket és az I. András Lovagrend, a honfoglalástól a reneszánszig tartó időszak leggyakrabban használt lő- és kézifegyvereit mutatta be, látványos műsor keretében.

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..