Törzsasztal

 Szerző: - 02:51  Vélemény?
jún 252009
 

A könnyebb áttekinthetőség kedvéért próbáljuk a beszélgetéseinket témák szerint csokorba kötni, de jól tudjuk: vannak gondolatok, amelyek sehová, vagy akár több helyre is illeszthetők.

A törzsasztalnál szabad a szó, meséljetek!

  574 hozzászólás - “Törzsasztal”

 1. Csizi jobbtól sosem szégyen tanulni.
  Bevallom volt már olyan tétel amit “ellenőriztem”
  és nem bántam meg.:)

 2. Ó Esticsillag, ez nagyon megtisztelő, de hidd el, hogy a kóstolás után roppant ‘száraznak’ tűnnek nekem ezek az írásaim … 😀 Ellenben hátha kedvet kap valaki ahhoz, hogy megcélozza a legközelebbi vinotékát és ellenőrizze beszámolóim hitelességét ;-)!

 3. Kíváncsian és ne értsd félre de türelmetlenül várjuk.
  Ez mármint a türelmetlen csak annak szól,hogy mindig élmény olvasni a beszámolóidat.

 4. Esticsillag, nem szükséges “esedezve kérni” :-), enélkül is nagyon szívesen mesélek a borkóstolóktól és a ha a Pilvax nem virtuális lenne, akkor nem csak szóban oszthatnám meg Veletek a tapasztalataimat :-(.

  Angie, sajnos egy hét mindössze 168 órából áll, ebbe kell beletuszkolni a dolgainkat … 🙁 de minden rosszban van valami jó, hiszen ha majd eljutsz egy Kormorán hangversenyre, talán még emlékezetesebb élmény lesz. A hétvégi muzsikáláshoz pedig sok sikert, gondolunk majd Rád 🙂 !

  Apropó hétvége – mi pénteken gálya után – Visegrád felé vesszük az irányt, hogy szombaton megmérettessünk a Tüzes Íjász Kupán a Dunakanyarban található Stampok parkban. Már alig várom, hogy találkozzunk az íjász barátainkkal, este pedig Visegrádon Székely Gyuriékkal részt veszünk az ottani rendezvényeken. Úgyhogy lehet, a ma esti borkóstolóról csak hétfőn tudok mesélni.

 5. Csizi! Azt hiszem, igazad van! Rámférne már egy. De olyan lehetetlennek tűnik eljutnom most.
  Ma, holnap még meló. Holnap hazavonatozok, ahonnan szombaton reggel buszozunk Szolnokra, és vasárnapig ott “turnézunk” az énekkarral.

  Aprópó! Szombaton délután fél 4 körül állunk színpadra, vasárnap pedig a Temetői Szent Lélek Római Katolikus Templomban (fuvolázok) kb. 9.30 órakor, mise előtt…ja, de ez már a programajánló részben aktuálisabb.. 🙂

 6. A fröccsös honlapot bekedvenceltem.:)

 7. Csizi mester!
  A borkóstolókról esedezve kérünk részletes beszámolót!

 8. Angie, itt az idő, hogy beutaljak egy Kormorán koncertre – mert elhatalmasodtak Rajtad az elvonási tünetek :-). A Világörökség része vitéz Gáspár Álmos :-D; igaz a Tokaji borvidék is az … :-):-)

  Senkit nem akarok őrületbe kergetni, de holnap este megkezdődnek a borkóstolók, első alkalommal a Font pincészet nedűit ízlelgetjük, az út a ’08-as Kövidinkától a ’07-es Kékfrankosig vezet, közben 7 tételt teszünk vizsgálatunk tárgyává… Izgatott vagyok, hiszen a pincészet az Alföldről – közelebbről Soltvadkertről – érkezik, alighanem tudnak valamit, hiszen tavaly ők lettek az Év borászai!

  A rövidülő nappalok a Törzsasztal mellé csalnak … eszembe jut, hogy a nyár elején értekeztünk fröccs témában … csak hogy a zánkai strandon lássak egy plakátot … katt a katicabogárra és az őzikére, de addig is … innék valamit … mondjuk egy postásfröccsöt ? … 🙂

 9. 🙂 Na igen, Tokaji! A Világörökség része! Mint ahogy a Kormorán is! (vagy az csak „Magyar Örökség Díj” ? Számunkra felér a Világörökséggel! 😉 )

 10. Főúr kérek szépen egy pohárka három puttonyost!
  Az okát is ide írom.
  Ma a Norka féle Kormorán aranyválogatást hallgattam.Jó,hogy Vagytok és jó a virtuális csevegés ilyen igaz Barátok között. A Tokaji az egyedüli méltó választás A Világ Legjobb Zenekarához és persze Hozzátok.

 11. 🙂 Nekem bármelyik jöhet a kettő közül! Köszönöm! 🙂

 12. Én is koccintok a ma 350 és 122 hónapos ünnepeltekre 😛 😛 🙂 Cuveé, vagy három puttonyos?

 13. Boldog születésnapot Csizi!!!!!

  Koccintunk (itt is) az egészségedre!!!! 😉

 14. Valami igazán finom bort a Nyílröptetők egészségére!
  Kell,hogy lássalak holnap titeket és kész.

 15. Ó, csak most látom, hogy itt is kedves köszöntés vár, köszönöm utólag is!
  Aznap este valóban pezsgőztem is! 🙂

 16. Őszintén szólva Geigi én sörre számítottam, a kóstolót majd megbeszéljük telefonon. Annak azért örülök, hogy túlélted a tegnapi éjszakát 😀 !

  Isten éltesse Krisztát a neve napján – pezsgőben állapodtunk meg. Szerintem egy extra száraz Törley illik az alkalomhoz!

 17. Sör az sajnos nem maradt, viszont a Vana Tallinn biztosan ízleni fog. Hagyományos észt likőr, leginkább rumhoz hasonlít, általában kávéval vagy teával isszák. Majd valamelyik este elnézek hozzád és megkóstoljuk;)

 18. Az ételeket azért kérdeztem, mert a finn konyháról olyan emlékeim vannak, hogy nagyon könnyű, ugyanakkor ízletes dolgokat fogyasztanak, szívesen esznek sok halat, könnyű húsokat, zöldségeket. (Turkuban megnéztünk egy tüdőbetegeket ellátó kórházat, na ott olyan volt a koszt, hogy H.Á ex-miniszterasszony is nyalta volna utána a száját. Svédasztal – a betegek annyit és azt ettek, ami jól esett.)

  Az orosz lányok is figyelemre méltóak lehettek – ha már nálunk város van elnevezve róluk 🙂 – nem beszélve a tallini kalandról! Ha maradna egy kis ottani sör, szívesen megkóstolnám!

  Fehérvári éjszaka? Geigi nem volt elég az északi kiruccanás, túlélőtúrára szánod magad ? 😀

 19. Hát ami az ételeket illeti, nekem leginkább a menzai koszthoz volt szerencsém, ami korrekt volt, de többet nem igazán tudnék mondani róluk.
  Ami a szőke lánykákat illeti, hát nem sokkal találkoztam, tekintve hogy kisvárosban laktam és többnyire csak a többi külföldivel (úgyhogy több orosz lánnyal találkoztam mint finnel:)).

  Inni most nem kérek, épp most szopogattam el egy doboz lonkerot, este meg úgyis belevetem magam a fehérvári éjszakába.

  Viszont ha marad, akkor megígérem hogy viszek neked is kóstolóba egy kis Vana Tallinnt;)

 20. Isten hozott újra itthon Geigi, ezért az élvezetes beszámolóért ma a Törzsasztal vendége vagy, annyi sört ihatsz, amennyi beléd fér. Én azért egy kicsit hiányolom a beszámolódból a szép szőke (?) finn lányokat, no meg az ételeket.

  Ha szeretnél képeket feltölteni, megírom, hogy mi a módja.

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..