Törzsasztal

 Szerző: - 02:51  Vélemény?
jún 252009
 

A könnyebb áttekinthetőség kedvéért próbáljuk a beszélgetéseinket témák szerint csokorba kötni, de jól tudjuk: vannak gondolatok, amelyek sehová, vagy akár több helyre is illeszthetők.

A törzsasztalnál szabad a szó, meséljetek!

  574 hozzászólás - “Törzsasztal”

 1. “Lett egy nagy család…” cseng fülembe a dallam. Valóban LETT! Ma reggel megszületett Benedek tizennegyedik unokatestvére, ki keresztségben a VILMOS GYÖRGY nevet viselheti büszkén.

  Így kerek a világ 🙂 . Hitvesem szülei négy gyermeket neveltek fel keresztény szellemben, valamennyien szentségi házasságban élnek, olyanban, ahol a gyermek áldás, Isten legszebb ajándéka! Tizenöt unoka! Gondoljatok bele: a legidősebb kb. 22 éves, a legfiatalabb pár órás… öt lány, tíz fiú!

  Gondoltam megosztom Veletek örömünket, Te pedig Vilmos György nőj nagyra, legyél büszke szüleidre, nagyszüleidre, hazádra, ha nagy leszel, tégy Te is egy téglát annak épüléséhez! Isten hozott!

 2. Az Atilla Fiai Társulat – Tóth Renivel – január 22-én Dombóváron lép színpadra.

  Köszönöm Rudipapának a plakátot és az előadás hírét!

 3. Isten éltesse mai születésnaposainkat, mindjárt bedöntök egy jó törkölyt az egészségükre!

 4. Nem feledkeztem el az adventi várakozásról, Szent Miklós közelgő ünnepéről sem, de munkám miatt rendkívül nehéz napokat, heteket élek. Amint egy parányi lélegzethez jutok, elkezdjük A mi Pilvaxunk adventi, karácsonyi díszítését :-)! (Remélem, még az idén…)

  Addig meg érjétek be a koncertbeszámolókkal… 😉

 5. Törzsvendégeink talán észrevették, hogy “leült” a honlap. Kedveszegettnek gondolhattok, ám nem erről van szó! Nehéz napokat élünk, a szabadság után minden ránk zúdult… az élet ezernyi nyűge, nyavalyája. Tegnap volt a Zene Világnapja, ideje volna megemlékezni az Aradi Vértanúkról, beszámolni borkóstolókról… feltéve, ha lennének.

  Most az Ismerős Arcok különleges szombati koncertjére összpontosítok, lélekben készülök rá, természetesen beszámolok róla. Ennél tovább most nem látok, de talán az ősszel együtt elindul az a létforma, amelyet ÉLET-nek nevezhetünk, így talán témák is kerülnek, újak…

 6. Leléptem. Ne örüljetek, nem innen :-DDDD!

  Pár éve történt, megszokott sztori. Bank felhív, hitelkártyát ajánl, baromi jó, 40 napig ingyen költhetem a pénzüket, kamatmentesen. Ez akkor jónak tűnt, belementem. Persze hogy mindig vannak váratlan kiadások, a keret elszállt, de mindig pontosan befizettem az esedékes törlesztést… azután amikor a THM alulról nyaldosta az 50%-ot, megelégeltem a dolgot, ha nem is egy összegben, de lassanként visszafizettem a mocskos pénzüket.

  Ezután felhívtam a “telefonbanking”-ot, bejelentettem, hogy mivel nincs tartozás, szeretném lezárni gyümölcsöző kapcsolatunkat. Pontosabban azt szerettem volna megtudni, hogy írjak-e levelet, menjek be a bankfiókba, magyarán mi ennek a módja? A kedves hölgy megnyugtatott, hogy ez így telefonon is rendben van, de még fognak hívni az illetékes helyről. Így történt, már másnap egy erőszakos női hang beazonosított, a mézesmadzag, a fenyegetés és a könyörgés kombinációját előadva szeretett volna maradásra bírni. Húsz percembe került, mire megértette, hogy részemről eltéríthetetlen a banki kapcsolat megszakításának szándéka. Mivel nemhogy tartoztam, hanem még túlfizetés keletkezett ezúttal én tárgyaltam az erő pozíciójából, ehhez ők láthatóan nincsenek hozzászokva.

  Mindenesetre életre szóló lecke volt! Ezen okulva, amikor pár éve egy másik bank kérésünk nélkül küldött egy 200 000 Ft-ra feltöltött hitelkártyát, az azonnal ment a kályhába. Ezek a mocskok így szövik a hálójukat, az út végén pedig ott áll a pénzéhes végrehajtó és a kilakoltatás.

  Óvatosan a bankokkal barátaim!

 7. Az elmúlt hét és a hétvége is kemény próba volt embernek,állatnak és,sajnos a biztosító társaságok se unatkoztak-hála a szélsőséges időjárásnak.
  Hatszáz ház,rengeteg gépkocsi és minden,amit a jég összeverhet-mindez egyetlen faluban-esett áldozatul a hőséget követő jégviharoknak.
  Szép,hogy június van és volt egy meleg hetünk-volt már ilyen április végén is-de ez kevés a nyár részéről…illetve a természet részéről.Azzal ilyesztgettek minket az időjósok,hogy ez lesz az elmúlt évtized leghidegebb nyara és -nézz ki az ablakon-igazuk lehet,alig van most,június 24-én 18 fok Celsius.
  Tegnap ilyenkor,reggel 9 órakor már fürdőgatyában izzadva kaszáltam a füvet…

  Csopak,Balaton:nagy kedvencünk mindkettő,illetve az északi partvonal,főleg Almádi és Tihany között.
  Bejártuk már az egészet,volt idő,hogy visszatérő vendégek voltunk Zamárdiban,de Füred elvarázsolt minket,nem beszélve a füred-csopaki dombok nemes ültetvényeiről,palackba zárt nedűiről…ahogy azt tanult barátunk a fentiekben említette volt.
  Csopak önmagáért beszél.Nekünk tőkéletes pihenést adott ez a település.Kora reggel a kávé után bicajozás,napközben a strand,kora este séta a faluban,majd a “mozi”,a fapadokkal,de kukoricával és kólával,meg tízmillió szúnyoggal.
  Innét percek alatt elérhető Füred,Almádi,Tihany,még bringával is.Közben meg lehet pihenni egy fröccs mellett a tóparti pihenőhelyen (guruljonazélet) és csodálni a győnyőrű,csillogó vizet,száz vitorlásával,Tihanyt,tornyaival a dombtetőn,a közelben legelésző szürke marha csordát lassú szénaropogtatásával és legyeket elhajtó farokcsapkodással.
  Remélem,két hét múlva ismét ott lehetünk és mindezt a sok csodát kemény bringatúra közben újra láthatjuk.

 8. Ugye Ti sem fáztok? Ha már kávéház… leginkább citromos limonádé, sok-sok jégkockával, lazán kortyolgatva… De nem ezt akartam mondani!

  Ez a régi-régi Lord dal tökéletesen illik tegnapi élményeinkhez, hiszen a döglesztő meleg elől meg sem álltunk Csopakig! CSODÁLATOS A BALATON! Csopakon nem kell fizetni a parkolásért – több balatoni településhez hasonlóan -; a strand tiszta, ápolt, rendezett, kulturált; a Balaton vízminősége tökéletes! Tiszta, lágyan simogató… párában fürdött szemközt Siófok, délben hallani véltük az Apátság harangjának kongását Tihany felől…

  Nem volt zsúfoltság, egészen indulásig árnyékba húzódva élveztük, hogy ott lehetünk. Lenyúlás? Nem nagyon megy… megfelelő pizza egy ezresért, talán az innivalókon van extraprofit, egy korsó kommersz sör 500 Ft, de ebben az időben kell a folyadék. Strandbelépő kettőnknek szintén egy ezres… Ráadásul kedvenc borászaim egyike, Tamás Ervin Csopakról, a parkoló mellett nyitott vinotékát!

  Tudjátok mit mondok? Lassan beköszönt az este, egy jó hosszúlépés is megteszi 🙂 Ha tehetitek, ne hagyjátok ki a Balatont, varázslatos!

  “Itt élj, vagy bárhol:
  lényeg, hogy otthonra lelj!
  így élj, vagy bárhogy,
  a szíved magyar legyen!”

 9. Köszönöm szépen a köszöntést! 🙂
  Boldog (14.) szülinapot kívánok Bendinek én is!!! 🙂

 10. Nagyanyám ma tölthette volna be 115. életévét….

  Éljenek hát a fiatalok !

 11. Sportmúzeum (57. rész) : Géczi Erika

 12. Két kedves törzsvendégünk születésnapját ünnepeljük:

  @ngie-nek és Bendinek is nagyon boldog születésnapot kívánok, itt A mi Pilvaxunk Törzsasztala mellett is!

  Az alábbi zenefilm Bendi életkorára utal:

 13. Június utolsó hetében a Marosmenti Kodály Gyermekkórus Böjte Csaba kíséretében a Balaton körül négy alkalommal lép fel, a részletes programot itt olvashatjátok.

  A tegnapi kaposvári íjászversenyről pedig ea helyen találtok fényképekkel is gazdagon illusztrált beszámolót.

 14. Szent István ünnepén – 2006-ot írtunk – emberéleteket követelő, soha nem látott vihar zúdult Budapestre.

  Március idusán – 2013 – emberek tízezrei rekedtek a hótorlaszok fogságába.

  A trianoni békediktátum aláírásának 93. évfordulóján szennyes áradat indult a Dunán hazánk felé, emberek százezreinek életét, értékeinek biztonságát veszélyeztetve.

  Lehetnek puszta véletlenek, lehetnek intő jelek… most van ideje az összefogásnak, egymás segítésének!

  Hiszem, megvédjük otthonunkat Magyarországot, a szennyes ár pusztításától!

 15. Sándor bátyánk jóvoltából megnézhetitek a tegnapi Örökség koncert befejező részét, ezúton is köszönet érte!

  Szívesen írtam volna beszámolót mind a KMB, mind az Örökség koncertről, de ember tervez… Új ígéretekkel már nem merek előhozakodni, de a remény hal meg utoljára…

 16. Ma helyezték örök nyugalomra
  Rácz Sándort a Fiumei úti
  Nemzeti Sírkertben.

 17. Eseménydús hét áll előttünk, hiszen hétfőn megnézzük a felújított Macskák című musicalt, szerdán Kormorán Memory Band koncert, pénteken Örökség… van még egy dolog, amelyről szeretnék mesélni, de az már a jövő hét utáni hétre marad ;-)…

 18. Éreztem én, hogy valami biztosan elkerülte a figyelmemet! De mentségemre szóljon, hogy én sem nagyon tudtam volna időt szakítani szombaton, bár lehet, hogy amennyiben nem sikkad el a hozzászólásod, a srácokkal be tudtunk volna ülni Bendinek legalább egy meccsére szurkolni. A maratoni hosszúságról olvasva, megtöbbszörözötten jár neki az elismerés!

 19. Köszönöm Benedek nevében a gratulációt!

  Ami a “megrovást” 🙂 illeti… itt keseregtem egy sort…, ellenben a verseny reggel 9-től este 1/2 8-ig tartott, reggel indultak Pécsre és a verseny után rögtön hazautaztak. Három tatamin folytak egyszerre a küzdelmek, de így is rengeteg holtidő volt két bunyó között. Közben elmenni – akár egy falat kaját venni valahol – nem volt lehetséges.

  Különben Márti ment Bendivel, én a küzdelem idején Budapesten ültem 7,5 órát a homeopátiás továbbképzésen. Egyébként ha Pécsett vagyok, minimum egy telefont megeresztek :-)!!! Mi az hogy, nagyon is :-D)!

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..