máj 282010
 

Tudtam én… hogy elkészült és nagyon vártam, hogy hallhassam a nemEZ új albumát. Még mielőtt betuszkoltam a korongot a lejátszóba és felcsendült a muzsika, lenyűgözött az album borítója, amely méltó folytatása az Ötösfogaténak. Tapintása is roppant kellemes, akkor még nem szóltam megjelenéséről! Két oldalra kihajtható, középen van a korong, bal oldalon kis füzet remek fényképekkel, dalszövegekkel. Nem kétséges a külcsín tökéletesre sikerült, jó kézbe venni, lapozgatni, amíg szólnak a dalok .

Nem ez az első albumom a zenekartól… de ha van egy új nemEZ lemezem, akkor azt hetekig, végtelenítve hallgatom. A “Tudtam én…” azt az ösvényt tapossa, amelyen az Ötösfogat kezdett járni. Mindenféle műfaji korlátot áttörve a dzsessznek és a folknak nem egyszerűen a szintézisét adják, hanem légies könnyedséggel mozognak közöttük. Billentyűsfutamok, hegedű mellett sokszor előtérbe kerülő  basszusgitár – mindezekhez Kátai Jocó dobjátéka szabja a ritmust.  Orbán Ferenc is énekel egy rövid részt, ám Kátai Judit hangja teszi fel a koronát a dalokra. A szövegek is nagyon jók, vidámak, komolyak, csipkelődők kergetik egymást…

Összegezve: nagyszerű zenealbumot alkotott ismét a nemEZ ötösfogata, mindenkinek ajánlom, hogy sokat hallgassa, én nem tudok betelni vele. Csak remélem, hogy sokszor, sokat hallhatjuk őket az anyaország színpadain is! Ajánlom figyelmetekbe a zenekar honlapját, ahol néhány dal teljes egészében hallható az új albumról, emellett fényképek, filmek, írások interjúk is olvashatók a zenekarról és munkásságáról.

Köszönet az új albumért, fényt hozott közénk!

  2 hozzászólás - “Tudtam én… itt az új nemEZ album!”

  1. Szeptemberben, Diósdon hallhattam őket utoljára. Közben megjelent az új albumuk (l.fenn) és nagyon készülök szerdán Almádiba, ahol – a nemEZ honlap szerint – 20:00-kor kezdődik a koncert. Lesz beszámoló róla 😉

  2. A NemEZ hamarosan magyarföldön koncertezik, aki teheti, ne hagyja ki! Augusztus 3-án Balatonalmádiban, 5-én Palkonyán (Villány-Nagyharsány mellett), az Ördögkatlan fesztivál keretében, 6-án Mikepércsen lépnek fel.

    Július elején volt szerencsém őket és számos dalt az új albumról élőben is hallgatni Fenyéden (Székelyudvarhely mellett) a Székely Félsziget rendezvényen, erdélyországi utazásunk alkalmával. (Egészen pontosan, amikor miattuk mentünk egy nappal korábban a tervezetthez képest, hiszen Székelyvarságra készültünk 10 napra, amelynek szintea szomszédságában rendezték a Félszigetet. Mi több, az eredeti helyszín Zetelaka lett volna, amely valóban szomszédos Varsággal, csak az árvízveszély miatt kellett áthelyezni még pár faluval a rendezvényt.) A hosszú és fáradságos út után igazi felüdülést jelentett megkésve is épp időben érkezni a koncert kezdésére (szerencsénkre a szervezők kicsit csúsztatták a programot, pedig már-már kezdtem nekibusulni, hogy hiába tesszük meg a sok kilométert, hiába indultunk előbb, mégis lemaradunk…) Szóval épp a beállás során parkoltunk le, hogy aztán gyorsan korbenézhessünk a helyszínen, s üdvözölhessük nemEZéket, köztük barátainkat. A koncert most is olyan volt, mint egy igazi örömzenélés, mindig mosolyra húzódik az ember szája tőlük! Nem mellesleg nagyon jók is, a lemezeik profik, aki még eddig nem tette, tényleg érdemes élőben is meghallgatni őket!!!

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kötelező

Kötelező

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..